PS3 Jailbreak & Custom firmware

Ουφ, πρεπει να τσεκαρω και το δικο μου μολις σχολασω. Οχι οτι θα το κανω τωρα, αλλα να ξερω αν υπαρχει ελπιδα τουλαχιστον...

Λένε πως η υπομονή είναι αρετή αλλά εγώ με ένα 40άρι CECHG δε νοιώθω και πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή!
Ίσως να δούμε και εμείς οι "παλιοί" φώς κάποια στιγμή!

παντως εγω δεν με βλεπω να ξανασχολουμε με cfw
αγορα original games μονο να ειναι καλα το διαδυκτιο
και η σελιδες του εξωτερικου.

εγώ βλέπω να μην ξανασχολούμαι με PS3 γιατί σε όλα τα online games θα μπαίνουν τα κομπλεξικά με god mode και θα μαμανε το παιχνίδι όπως τώρα στο MW2...:argue::twoguns:

εγώ βλέπω να μην ξανασχολούμαι με PS3 γιατί σε όλα τα online games θα μπαίνουν τα κομπλεξικά με god mode και θα μαμανε το παιχνίδι όπως τώρα στο MW2...:argue::twoguns:

σημερα επαιξα πρωτη φορα GT5 prologue και πετυχα 2 μαλακες που θελανε μονο να με τρακαρουν.

το ιδιο γινοτανε παλια στο GRID και σταματησα να παιζω online γιατι ειχα φτασει σε σημειο που δεν μπορουσα να κανω πανω απο 10 μετρα.
και πως παντα εγω εβγαινα απο την πορεια μου και οι αλλοι συνεχιζανε κανονικα δεν καταλαβα

Νταξ όχι δε θα συμβαίνει παντού και σίγουρα όχι στα επερχόμενα παίγνια.

Κι εμένα το ίδιο αλλά δεν το αγγίζω....
Πρέπει να κάνω απόσβεση στο ps3break!

καλησπερα παιδια
μηπως μπορει καποιος να βοηθησει ενω εκανα την διαδικασια ξανα και ξανα και σε καποια στιμη και μετα οταν παω να ανοιξω το open manager βγαζει error (80029519)

φαντάζομαι οτι δεν παίζει στα CECHG και πίσω διότι είχαν την μεγάλη flash (τα 256mb). Αν είναι έτσι τότε είναι θέμα χρόνου.

Απάντηση: Re: PS3 Jailbreak & Custom firmware

Λένε πως η υπομονή είναι αρετή αλλά εγώ με ένα 40άρι CECHG δε νοιώθω και πολύ χαρούμενος αυτή τη στιγμή!
Ίσως να δούμε και εμείς οι "παλιοί" φώς κάποια στιγμή!

Παρομοίως ,40αρι CECHG. Ελπιζω να ισχυει αυτο που λεει ο sfortis παραπανω.

Αυτό κατάλαβε κανείς τι σημαίνει?

Before proceeding please make sure that the MD5 should be the following (or for any you find online):

Επίσης αν κατάλαβα καλά πρέπει να κάνω backup το original δισκάκι μέσω του backupmanager? Στο PC μου δεν μπορώ να το κάνω και να το περάσω μετά μέσα στο σκληρό του PS3?

Re: Απάντηση: PS3 Jailbreak & Custom firmware

Αυτό κατάλαβε κανείς τι σημαίνει?

Before proceeding please make sure that the MD5 should be the following (or for any you find online):

Επίσης αν κατάλαβα καλά πρέπει να κάνω backup το original δισκάκι μέσω του backupmanager? Στο PC μου δεν μπορώ να το κάνω και να το περάσω μετά μέσα στο σκληρό του PS3?

Καθε αρχειο εχει ενα hash, εναν ελεγχο ας πουμε για να ξερεις αν το αρχειο που εφτιαξες η κατεβασες ειναι οντως αυτο που πρεπει και δεν ειναι κατι που θα brickαρει την κονσολα σου. Αν εστω και ενα byte ειναι διαφορετικο, το hash/MD5 δεν θα ταιριαζει. Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και βλαμμενοι που ανεβαζουν επιτηδες corrupt αρχεια για να σου κανουν ζημια.

Οσο για το δευτερο, οχι, το backup πρεπει να γινει απο το drive του PS3...

http://psgroove.com/content.php?666-Tutorial-How-to-Install-Kmeaw-CFW-No-Bricking-Backups-PSN

Αρκετα αναλυτικος οδηγος για αναβαθμιση σε CFW, για τους πιο τολμηρους αναμεσα μας... :behead:

Για το cfw του kmeaow ΔΕΝ έχει αναφερθεί ακόμα μπρίκι, οπότε μάλλον είναι σχετικά safe!

Aν δεν το έχει κάνει ήδη δεν βρίσκω λόγο να ασχοληθεί πλέον κανείς με το το cfw του waninkoko (απλά με του kmeaow πρέπει κάθε φορά που ξανανοίγει το ps3 να ξανατρέχει το lv2.pkg (backup manager patch/enabler), μικρή ταλαιπωρία που σύντομα σίγουρα θα διορθωθεί.

http://psx-scene.com/forums/f6/backup-manager-patch-cfw-released-76786/

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: PS3 Jailbreak & Custom firmware

Καθε αρχειο εχει ενα hash, εναν ελεγχο ας πουμε για να ξερεις αν το αρχειο που εφτιαξες η κατεβασες ειναι οντως αυτο που πρεπει και δεν ειναι κατι που θα brickαρει την κονσολα σου. Αν εστω και ενα byte ειναι διαφορετικο, το hash/MD5 δεν θα ταιριαζει. Μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και βλαμμενοι που ανεβαζουν επιτηδες corrupt αρχεια για να σου κανουν ζημια.

Οσο για το δευτερο, οχι, το backup πρεπει να γινει απο το drive του PS3...

Άρα περιοριζόμαστε από την χωρητικότητα του εσωτερικού δίσκου ή μπορεί να γίνει και σε εξωτερικό?
Επίσης τι το διαφορετικό κάνει δηλαδή ο backupmanager όταν αντιγράφει το παιχνίδι στον δίσκο? Του προσθέτει τίποτα κλειδιά για να μπορεί να παίζει?

Στον παραπάνω οδηγό λεει προσοχή στο MD5 αλλά δεν λεει πως το κάνεις ή ποιο πρέπει να είναι. Γι αυτό ρώτησα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PS3 Jailbreak & Custom firmware

Άρα περιοριζόμαστε από την χωρητικότητα του εσωτερικού δίσκου ή μπορεί να γίνει και σε εξωτερικό?
Επίσης τι το διαφορετικό κάνει δηλαδή ο backupmanager όταν αντιγράφει το παιχνίδι στον δίσκο? Του προσθέτει τίποτα κλειδιά για να μπορεί να παίζει?

Στον παραπάνω οδηγό λεει προσοχή στο MD5 αλλά δεν λεει πως το κάνεις ή ποιο πρέπει να είναι. Γι αυτό ρώτησα.

Πως δεν το λέει;
Original FW PUP md5 before patching: ca595ad9f3af8f1491d9c9b6921a8c61
Patched PUP md5 after patching: 2be5e87a22bf1e7f48e98fcabd38977b
Για να τσεκάρεις τα md5 μπορείς να τρέξεις ένα προγραμματάκι md5 hash checker όπως αυτό.
Βασικά εδώ εξηγεί κάποια πράγματα και έχει και έτοιμο ήδη patchαρισμένο kmeaw pup:
kmeaw's CFW is different from FLUKES1 and Wutangrza and anyone elses.
Basically kmeaws CFW has peek/poke and allows you to bypass PKG checks, like how it used to work on 3.41 . Therefore you don't need to sign stuff like Geohots CFW.
Wutangrza's CFW is basically what flukes1 released it just has peek/poke enabled but you can't install PKG's.
Geohot's CFW can be installed over the top on Wutangrza's CFW and allows you to install special signed PKG's.
This LV2.pkg patch can be loaded from any CFW that has peek/poke, and adds syscalls for backup managers etc.
SUMMARY :
On Wutangrza's/Geohot Firmware you have to use pkg's signed with geohots tools.
On Kmeaw's Firmware you can install any pkg. Like the ones from 3.41 and ones signed with geohot tools.
Δηλαδή απ´ότι καταλαβαίνω, τo Wutangrza χρειαζόταν και το geohot από πάνω για να λειτουργήσει. Ενώ το kmeaw είναι καλύτερο γιατί κάνει ότι κάνουν το Wutangrza και geohot μαζί. Απλά πρέπει να τρέχεις το lv2.pkg κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί στα applications οπότε δεν θα χρειάζεται.
This is only until apps are updated to include this patch themselves, as then you wont need to run the patcher on every boot.
Για τον εξωτερικό σκληρό δεν ξέρω, πρέπει να μας πει κάποιος. Αλλά λογικά δεν έχει λόγο να μην λειτουργεί.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω εγώ είναι, ας πούμε πως κάποια στιγμή αλλάζεις γνώμη και θες να γυρίσεις στο OFW (official firmware) 3.55 για διάφορους λόγους. Απλά τρέχεις το OFW 3.55 και επιστρέφεις έτσι; Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό φαντάζομαι.