PS3 Jailbreak & Custom firmware

Στην κατηγορία Game ενδέχεται να έχουν εγκαταστημένα demos.

Το εψαξα....δεν εχει τιποτα στην κατηγορια game..... ΠΟΥ στο καλο ειναι αυτα τα 30gb ??? Υπαρχει περιπτωση να τα δεσμευει το συστημα για τα saves των παιχνιδιων ??? Αλλα και παλι το μεγεθος ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ !!!

Υπαρχει καποιος που να αγορασε τωρα τελευταια ps3 slim εκδοση με 320gb, να με διαφωτισει ??? Ευχαριστω ! :ernaehrung004:

Βρηκα τελικα σε ενα ξενο site την απαντηση ....

Το συστημα του Ps3 δεσμευει απο τον δισκο το 10% του συνολικου διαθεσιμου χωρου του για ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ μεχρι στιγμης λογους.

Ετσι, απο εναν 320αρη δισκο, με ΚΑΘΑΡΗ χωρητικοτητα τα 298 gb, το συστημα ΚΡΑΤΑΕΙ αλλα 30gb , οποτε ο διαθεσιμος χωρος για δικη μας "εκμεταλευση" ξεκινα απο τα 268 GB !!!

Παραθετω εδω και το κειμενο αυτουσιο !

Once this is done you can restore the data via storage device by using the PS3's settings.

Please note available space on hard drive will be 298gb regardless, then the PS3 will use circa 10% straight away with the remainder being the size of the HDD before restore.

e.g

298 GB 10% will be 30 GB = 268 GB - say a 15 GB back up should leave you with around 250 GB

Γεια χαρα παλικαρια!!

Μια ερωτησουλα μιας νεος (στο αθλημα) και καρασχετος!!

Καινουργιος κατοχος του χοντρου ps3 με τον 60αρι σκληρο θελω να αναβαθμισω το firmware της συσκευης απο 3.21 σε ... κατι ποιο καινουργιο. Στη παρουσα φαση δε με νοιαζει να νοικιαζω παιχνιδια κλπ μονο 2-3 παιχνιδακια που εχω ειδη κ για να παιζω οnline με τον ανιψιο τιποτα σπουδαια. Απλα ηθελα να ρωτησω να παω απευθειας στην τελευταια εκδοση 3.60 ή υπαρχει καποια ποιο σταθερη??

Να στε καλα παιδες!! :music-smiley-005:

Για online gaming χωρίς παρατράγουδα και πλήρεις υποστήριξη σε όλα τα παιχνίδια εγκαθιστάς το επίσημο firmware 3.60. Για custom firmware υπάρχει το stealth version of Rebug για 3.55 και 3.41 αλλά υποστηρίζει λίγα παιχνίδια χωρίς ολοκληρωμένη υποστήριξη και μεγάλο κίνδυνο εντοπισμού της κονσόλας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την δικτυακή εμπειρία για πάντα.

Για online gaming χωρίς παρατράγουδα και πλήρεις υποστήριξη σε όλα τα παιχνίδια εγκαθιστάς το επίσημο firmware 3.60. Για custom firmware υπάρχει το stealth version of Rebug για 3.55 και 3.41 αλλά υποστηρίζει λίγα παιχνίδια χωρίς ολοκληρωμένη υποστήριξη και μεγάλο κίνδυνο εντοπισμού της κονσόλας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από την δικτυακή εμπειρία για πάντα.

οκι ντοκι 3.60 it is!! :worshippy:

καλησπερα σε ολους εχω CFW KMEW 3.55 και αντιγραψα το gt5 στο εσωτερικο και προσπαθω με Rogero 8.1 και multiman να το παιξω και μου βγαζει μαυρη εικονα
διαβασα προηγουμενα ποστ εκανα καποια πραγματα αλλα δεν ειδα αποτελεσμα τι αλλο μπορω να κοιταξω???
καλη ανασταση!!

καλησπερα σε ολους εχω CFW KMEW 3.55 και αντιγραψα το gt5 στο εσωτερικο και προσπαθω με Rogero 8.1 και multiman να το παιξω και μου βγαζει μαυρη εικονα
διαβασα προηγουμενα ποστ εκανα καποια πραγματα αλλα δεν ειδα αποτελεσμα τι αλλο μπορω να κοιταξω???
καλη ανασταση!!

Τρέξε ένα fix permissions και μετά ξαναδoκίμασε μήπως γίνει κάτι.

http://ps3.dashhacks.com/downloads/fix-permissions

Fix permissions: A pkg to fix file permissions. This should fix problems with black screens and disc read errors when using backup managers.

Παιδιά καλησπέρα παρακολουθώ πολύ καιρο το θέμα.. έχω ps3 break+3.41 και σκέφτομαι να αναβαθμίσω σε CFW KMEAW 3.55 θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα καταρχην δεν με ενδιαφερει PSN και online
ποια είναι τα πλεονεκτήματα του CFW (εκτός απο το ανοιξε κλείσε του PS3) τα παιχνίδια που παίζουν είναι περισσότερα?
που μπορώ να βρώ την λιστα συμβατοτητας του firmware για το μοντελο του ps3 για να μην brickαρει
(είδα το http://psx-scene.com/forums/f118/cfw-kmeaw-ofw-3-55-gaia-2-05-ready-install-pack-77294/ που προτείνεται αλλα δεν βρηκα τη λιστα..)
κατι άσχετο το mortal kombat το καινούριο που ζητάει update παίζει?
έυχαριστώ

Βάλε Kmeaw είναι άριστη και η καλύτερη και πιο συμβατή με homebrew λύση (έκανα λάθος σε κάτι post πιο πίσω που είχα εκφράσει αμφιβολίες).

Για backup manager έχουν παλιώσει αυτοί που λέει το link, βάλε multiman 1.17.02 (ο multiman σε kmeaw θέλει εγκατάσταση μία φορά μόνο ένα εξτρά πακετάκι το BDEMU.pkg) ή Rogero 8.2 (αυτός είναι έτοιμος).

Δεν ξέρω αν παίζουν περισσότερα, αλλά πολλά παίζουν χωρίς τις επεμβάσεις που χρειάζεται στην 3.41 (modified eboot.bin). Έχουν βγει 5-6 πιο τελευταία όμως που και σε 3.55 cfw θέλουν αυτό το fix.

Η Kmeaw δεν έχει ακουστεί να μπρικάρει ούτε μία κονσόλα.

Το MK παίζει, το Portal 2 (που απαιτεί 3.60) και ό,τι βγει μετά από αυτό προς το παρόν όμως όχι.

Last edited:
Προβληματα συμβατοτητας δεν υπαρχουν ως τωρα
Με kmeaw και waninkoko-v2 δεν εχει αναφερθει καποιο brick σε καποια κονσολα fat η slim
Το πλεονεκτημα που εχεις σε σχεση με το στικακι ειναι οτι περνωντας το νεο firmware εκτος απο παιχνιδια μπορεις να περασεις κ αλλες homebrew εφαρμογες για αλλες δουλειες -οπως να βλεπεις mkv (hi def) αρχεια-
Αν παιζει πιο πολλα παιχνιδια δεν ξερω.Καπου διαβασα για 2500 τιτλους που παιζουν με kmeaw
Προτεινομενος συνδυασμος ειναι kmeaw-rogero η/και multiman
Τον GAIA που εχει το psx σαν προταση δεν εχω δει να τον πολυ-χρησιμοποιουν απ'οτι εχω διαβασει σε ελληνικα φορουμς
Δεν ξερω αν παιζει το mortal kombat συγκεκριμενα αλλα σε καποια παιχνιδια εχει βγει spoof η καποιο eboot που κανει το παιχνιδι να "νομιζει" οτι η κονσολα σου εχει την απαιτουμενη εκδοση firmware
Σου εχω στειλει και ενα πμ με ενα ελληνικο site για να ενημερωθεις σχετικα με τα firmware, τα προγραμματα και αλλα οπως οδηγους πως-να-κανεις-τι κτλ

παιδιά ξέρει κανείς πως μπορώ να επαναφέρω τη δυνατότητα αναπαραγωγής bluray ταινιών στο PS3 μου? έχω κάνει downgrade στην 3.41 και χρησιμοποιώ το PS3Break 1.2 και δεν μου παίζει bluray ταινίες. Μου λέει οτι "BD playback is prohibited ". Διαβάζοντας βρήκα εναν οδηγό εδώ "http://psx-scene.com/forums/f6/working-way-restore-your-blu-ray-playback-now-easy-use-php-script-73780/" αλλά παραπέμπει σε μια σελίδα που μάλλον πλέον δεν υφίσταται.

Γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει???

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ.Γ. δεν έχω βάλει CFW, παρά μόνο downgrade με χρήση PS3BREAK 1.2

περασα το custom firmware για την 3.55.
ριπαρα ενα παιχνιδι του πιτσιρικα στον σκληρο του ps3 μεσω του multiMAN,εδειξε οτι το περασε,αλλα οταν παω να του κανω Load μεσα απο το multiMAN,με πεταει στην αρχικη οθονη του ps3.
απ`τα πολλα ειδα οτι τελικα το βλεπει το παιχνιδι στον φακελο appl/soft...
παταω σε αυτον τον φακελο,βλεπει κατευθειαν το παιχνιδι,το οποιο αρχιζει και παιζει κανονικα.
ελα ομως που και αλλο παιχνιδι να βαλω στο drive,παλι το ριπαρισμενο βλεπει..
θολωσα λιγο...μια βοηθεια ρε παιδες..

τι κανω λαθος?

επισης να ρωτησω:

-μονο σε fat32 κανουμε το usb ή τον σκληρο δισκο?
πως θα του περασουμε παιχνιδια και αρχεια πανω απο 4gb,αφου το fat32 βλεπει μονο μεχρι 4(εαν δεν κανω λαθος..)

περασα το custom firmware για την 3.55.
ριπαρα ενα παιχνιδι του πιτσιρικα στον σκληρο του ps3 μεσω του multiMAN,εδειξε οτι το περασε,αλλα οταν παω να του κανω Load μεσα απο το multiMAN,με πεταει στην αρχικη οθονη του ps3.
απ`τα πολλα ειδα οτι τελικα το βλεπει το παιχνιδι στον φακελο appl/soft...
παταω σε αυτον τον φακελο,βλεπει κατευθειαν το παιχνιδι,το οποιο αρχιζει και παιζει κανονικα.
ελα ομως που και αλλο παιχνιδι να βαλω στο drive,παλι το ριπαρισμενο βλεπει..
θολωσα λιγο...μια βοηθεια ρε παιδες..

τι κανω λαθος?

επισης να ρωτησω:

-μονο σε fat32 κανουμε το usb ή τον σκληρο δισκο?
πως θα του περασουμε παιχνιδια και αρχεια πανω απο 4gb,αφου το fat32 βλεπει μονο μεχρι 4(εαν δεν κανω λαθος..)
Καλύτερα ένα παιχνίδι να το ξεκινάς από τον δίσκο(εικονικό).Πάντα να έχεις ένα οποιοδήποτε BD μέσα και να ξεκινάς από εκεί και όχι από το appl/soft.Το παιχνίδι που βάζεις στο drive αν πας στο Multiman θα το δεις.

Last edited:
Καλύτερα ένα παιχνίδι να το ξεκινάς από τον δίσκο(εικονικό).Πάντα να έχεις ένα οποιοδήποτε BD μέσα και να ξεκινάς από εκεί και όχι από το appl/soft.Το παιχνίδι που βάζεις στο drive αν πας στο Multiman το δεις.

αρα πρεπει να υπαρχει παντα ενα δισκακι μεσα(οτιδηποτε)για να βλεπει "κατι" το multiman..

αρα πρεπει να υπαρχει παντα ενα δισκακι μεσα(οτιδηποτε)για να βλεπει "κατι" το multiman..
Ναι πάντα δισκάκι μέσα.
Για παιχνίδι με 4gb θα το σπλιτάρεις μ'ενα πρόγραμμα πχ open manager tools(google) και έπειτα μέσω manager θα το περάσεις στον εσωτερικό.Να ξέρεις τα σπλιταρισμένα παίζουν μόνο από εσωτερικό.Yπάρχουν και άλλοι τρόποι να το περάσεις με ftp ή μέσω multiman που βλέπει ntfs.Eγώ εφαρμόζω την πρώτη μέθοδο συνήθως.
Αν έχεις multiman από 1.16.0 και πάνω πρέπει να βάλεις και το BDEMU αν δεν το έχεις.

Last edited:
Ναι πάντα δισκάκι μέσα.
Για παιχνίδι με 4gb θα το σπλιτάρεις μ'ενα πρόγραμμα πχ open manager tools(google) και έπειτα μέσω manager θα το περάσεις στον εσωτερικό.Να ξέρεις τα σπλιταρισμένα παίζουν μόνο από εσωτερικό.Yπάρχουν και άλλοι τρόποι να το περάσεις με ftp ή μέσω multiman που βλέπει ntfs.Eγώ εφαρμόζω την πρώτη μέθοδο συνήθως.

θελει λιγο διαβασμα..
το παλευω και επανερχομαι.

Thx..:2thumb22sup:

εχω εναν εξωτερικο custom(εσωτερικος μεσα σε θηκη),2`5,
40gb με βυσμα usb Y.ουσιαστικα δηλαδη,2πλης τροφοδοσιας.
θα τον σηκωσει το ps3,ή θα κανω ζημια?

Τον υποστηριζει ...
Θα τον συνδεσεις στο Ps3 μονο με το χοντρο καλωδιο (αυτο που δινει data και ρευμα μαζι) ... το αλλο θα το αφησεις απ'εξω..... ετσι εχω κανει κι εγω με εναν εξωτερικο 2.5 seagate που εχω....:ernaehrung004: