PS3 και A/V ενισχυτής

Sotiris

Supreme Member
18 June 2006
5,540
Συνδέω την hdmi του PS3 με τον ενισχυτή (ο οποίος υποστηρίζει όλα τα νέα format ήχου) και όταν παίζω παιχνίδια μου εμφανίζεται η επιλογή PCM.
Δεν θα επρεπε να εμφανίζει DTS ή HD-DTS ή κάτι ανάλογο;
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3;
Για να κάνει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής τι πρέπει να επιλέξω στις ρυθμίσεις του ηχου στο menu του PS3;

Συνδέω την hdmi του PS3 με τον ενισχυτή (ο οποίος υποστηρίζει όλα τα νέα format ήχου) και όταν παίζω παιχνίδια μου εμφανίζεται η επιλογή PCM.
Δεν θα επρεπε να εμφανίζει DTS ή HD-DTS ή κάτι ανάλογο;
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3;
Για να κάνει την αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής τι πρέπει να επιλέξω στις ρυθμίσεις του ηχου στο menu του PS3;

Αν έχεις το fat, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Η αποκωδικοποίηση των νέων φορμά γίνεται εσωτερικά και στέλνει μόνο LPCM στον ενισχυτή. Bitstream μόνο με dolby digital και DTS.

Αν έχεις το slim τότε πρέπει να επιλέξεις από το μενού bitstream out και όχι linear PCM.

Το slim έχω.
Αν θυμάμαι καλά, στις ρυθμίσεις ήχου του ps3, μου τα έχει επιλεγμένα όλα.
Δηλαδή dolby digital, dts και μετά μία λίστα με linear PCM με διαφορετικές συχνότητες.
Αφαίρεσα τις επιλογές linear PCM και έτρεξα το παιχνίδι GOW III.
Στις επιλογές ήχου του παιχνιδιού όμως, δεν μου έδινε την επιλογή 7.1, παρά μόνο την επιλογή 5.1
Όταν επέλεξα 5.1 ο ενισχυτής έγραφε πλέον DTS.

Όταν όμως τα έχω όλα επιλεγμένα, τότε μου δίνει το παιχνίδι την επιλογή 7.1 και ο ενιχυτής γράφει πλέον PCM.

Το θέμα είναι ότι ακούγεται καλύτερα στην 2η περίπτωση, μόνο που είναι ελαφρά πιο χαμήλή η έντασητου ήχου

Υποθέτω ότι το ps3 ενώνεεται με τον ενισχυτή σου με HDMI σωστά;; Αν ναι τότε το παιχνίδι GOW III έχει ήχο Dolby true HD ή DTS-HD;

Προσωπικά δεν γνωρίζω να έχει βγει παιχνίδι στο PS3 με 7καναλο ήχο....

Αλλά παίζει και ο ήχος στο παιχνίδι να είναι κωδικοποιημένος 7καναλος linear PCM μόνο. Κοίταξες στο πίσω μέρος της συσκευασίας αν γράφει κάτι τέτοιο;

Τέλος όταν δηλώνεις το καλώδιο με το οποίο συνδέεται ο ενισχυτής με το PS3, λογικά θα πρέπει να σου βγάζει όλες τις επιλογές του ήχου σε μια στήλη-κατεβατό, που υποθέτω ότι είναι αυτό που λές. Σου βγάζει κάτι τέτοιο?

Όταν το PS3 δίνει linear PCM ήηχο στον ενισχυτή, η ένταση είναι χαμηλότερη από το σύνηθες (όπως σωστά περιγράφεις) επειδή δεν υπάρχουν σωστά ρυθμισμένες οι στάθμες των ηχείων, πράγμα που το διορθώνει ο ενισχυτής σου. Τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έχει πάρει το μάτι μου εδώ....

Ναι με hdmi είναι η σύνδεση και μόνο με αυτή.

Θα κοιτάξω την συσκευασία του παιχνιδιού γιατί δεν έχω προσέξει τι γράφει.
Στα οption του παιχνιδιού πάντως έχει τις επιλογές stereo, dolby prologic II, 5.1 channels και 7.1 channels.
Δεν λέει τίποτα σε Dolby true HD ή DTS-HD.

Ναι ακριβώς. Μου βγάζει μία λίστα με όλες τις διαθέσιμες επιλογές. Το bitstream out δεν το βλέπω όμως πουθενά.

Την επιλογή bistream out την ορίζεις από το menu video settings. Το έχεις επιλέξει;;

Επίσης κοίτα να δείς αν έχεις επιλέξεις να δίνει και ήχο ταυτόχρονα από την οπτική θύρα. Αν θυμάμαι καλά όταν έχεις κάνει αυτήν την επιλογή τότε αυτόματα το PS3 κάτεβαίνει μία σκάλα στην αποκωδικοποίηση. Δλδ το 7καναλο σήμα βγαίνει ώς 5καναλο στην HDMI και ως δικάναλο από την οπτική. Εγώ που έχω την έκδοση 3.20 του software αυτό μου συμβαίνει...

Λοιπόν, στην συσκευασία του παιχνιδιου δεν γράφει τίποτα για τον ήχο, παρά μόνο για την εικόνα 720p, 1080i.

Στα video settings δεν έχω κοιτάξει. Έψαχνα στα audio settings να το βρω.
Όντως στο video settings η επιλογή hdmi ήταν Linear PCM. Την άλλαξα σε bitstream. Το ίδιο έκανα και για την optical, παρόλο που δεν έχω κάνει σύνδεση με οπτικη ινα.
Όταν μπαίνω στο παιχνίδι, ο ενισχυτής όμως μου δείχνει πάλι PCM.

Φίλε μου συγνώμη τόσες μέρες σε παιδεύω. Εψαξα και τα δικά μου παχνίδια στο PS3 που έχω και ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ δίνουν linear PCM στον ενισχυτή μου. Που σημαίνει ότι κάτι γίνεται με την κωδικοποίηση στο δισκάκι από την μαμά SONY....

Αν δεν βάλεις μια ταινία BR δεν πρόκειται να δείς το μπλε φωτάκι. Είναι ο μόνος τρόπος να τοτ τσεκάρεις...

Sorry και πάλι!

Δεν υπάρχει πρόβλημα, σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου.
Επείδη είχα μόνο παιχνίδια, γι αυτό κόλλησα με αυτά.
Εφόσον βρέθηκε η λύση, όλα καλά.

Εγώ μόνο στο LOST PLANET έχω δει να ανάβει το Dolby digital.Στα άλλα PCM 7.1 και πάντα με συνδέσει HDMI.Όσο αναφορά για DTS-MA στα παιχνίδια δεν νομίζω να δούμε.

έχεις το fat ή το slim? Στα παιχνίδια όντως δεν παίζει...

Το slim έχω.Όσο ομως αναφορά τα παιχνίδια σίγουρα το κόστος θα ειναι πολύ υψηλό αν βγούνε με HD AUDIO και εδώ που τα λέμε είναι και λίγο υπερβολή.Μια χαρά είναι το PCM 7.1.

Να αυξήσουμε την ένταση στην hdmi γίνεται.
Όχι τίποτα άλλο, απλά ανοίγω τον ενισχυτή σχεδόν στο τέρμα για να παίξει όταν είναι PCM

Re: Απάντηση: PS3 και A/V ενισχυτής

Να αυξήσουμε την ένταση στην hdmi γίνεται.
Όχι τίποτα άλλο, απλά ανοίγω τον ενισχυτή σχεδόν στο τέρμα για να παίξει όταν είναι PCM

Ότι ένταση σου δίνει το μενού του παιχνιδιού.Σε μερικά δεν είναι στο τέρμα ο ήχος.