PS3-Κωδικός περιοχής (Region)

mousteris

New member
7 February 2011
97
Παιδια εχω προβλημα..
ειχα παρει ενα ps3 απο αθηνα μεσο μιας διαφημισης ενος περιοδικου...
Τελικα το region του ps3 δεν ειναι ευροπαικο...
δεν μου παιζει ολα παιχνιδια απο ελλαδα και σημερα αγορασα το πρωτο μου blue ray disc και ουτε αυτο το παιζει...
απο που θα βρω τη region ειναι?:damnyou:

Re: PS3

1) Το PS3 παιζει ολα τα παιχνιδια του PS3 ανεξαρτητος region. Οτι blu-ray GAME disc και να του βαλεις θα παιξει

2) Δες απο πισω στο αυτοκολλητο. Εαν γραφει PAL εχεις το ευρωπαικο ( η απο Αυστραλια εαν και πολυ αμφιγαλλω!) και εαν γραφει NTSC/J ειναι απο Ιαπωνια και το NTSC/UC ειναι αμερικανικο η Καναδεζικο

3) Εαν ειναι NTSC (οτιδηποτε) μπορεις να παιζεις αμερικανικα και γιαπωνεζικα (γενικως ασιατικα) blu-ray δισκακια. Και το PAL παιζει μονο τα ευρωπαικα blu-ray

Re: PS3

Απο που να ψωνιζω τωρα δισκακια βλθε ραυ και παιχνιδια?? εχετε κανενα καλο site?

Γιαυτο δεν σου παιζει ... ειναι αμερικανικο το ps3 σου :)

Edit : Παιχνιδια πρεπει να στα παιζει ολα κανονικα.

Also : Ειναι το παλιο το FAT η το slim?

Last edited:
ειναι το παλιο...
διαβασα τα threads που μου δειξατε και λενε οτι μετα παιχνιδια δεν εχω προβλημα αλλα δυστηχως εχω.. πχ ειχα παρει τα far cry 2 απο το eshop και δεν μου το επαιζε...
εκανα παραπονο απο εκει που πηρα το ps3 οτι δεν το παιζει και μου αλλαξε το παιχνιδι... μου εδωσε και ενας φιλος μερικα games και τα μισα παιζαν τα αλλα μισα οχι...

ειναι το παλιο...
διαβασα τα threads που μου δειξατε και λενε οτι μετα παιχνιδια δεν εχω προβλημα αλλα δυστηχως εχω.. πχ ειχα παρει τα far cry 2 απο το eshop και δεν μου το επαιζε...
εκανα παραπονο απο εκει που πηρα το ps3 οτι δεν το παιζει και μου αλλαξε το παιχνιδι... μου εδωσε και ενας φιλος μερικα games και τα μισα παιζαν τα αλλα μισα οχι...

Ρε συ μπας και ειναι χαλασμενο το blu-ray drive σου? Δεν εξηγειτε αυτο τα "μισα να μην παιζουν" Το δικο μου το PS3 που ειναι 60αρι Ιαπωνικο παιζει τα παντα απο παιχνιδια του PS3 ... και ετσι συμβαινει με ολα.

Το πρωτο το 60αρι εχεις? Δες στο αυτοκολλητο και πεσμου το CHECHA νουμερο σου. Ειναι CHECHA01 μηπως?

ειναι CECHKO1.. δεν θυμαμε τι σκληρο εχει αλλα το ειχα παρει το οκτωβριο του 2009.

To Αμερικάνικο Fat 80άρι GB έχεις φίλε και εγώ το Αμερικάνικο 60άρι είχα και έπαιζε μια χαρά. Σε λίγο δεν θα παίζει τίποτα διότι είναι πρόβλημα στο blu-ray drive και όχι ασυμβατότητας της κονσόλας.

Σου εμφανίζει κάποιο μήνυμα όταν δεν "τρέχει" το παιχνίδι;

To Αμερικάνικο Fat 80άρι GB έχεις φίλε και εγώ το Αμερικάνικο 60άρι είχα και έπαιζε μια χαρά. Σε λίγο δεν θα παίζει τίποτα διότι είναι πρόβλημα στο blu-ray drive και όχι ασυμβατότητας της κονσόλας.

Σου εμφανίζει κάποιο μήνυμα όταν δεν "τρέχει" το παιχνίδι;

καποια παιχνιδια δεν τα επαιζε απο την αρχη.. blue ray πρωτη φορα πηρα τωρα...
δεν θυμαμαι τι μηνυμα μου εβγαζε γιατι δεν αγοραζω παιχνιδια πολλα..
μονο ποδοσφαιρακι παιζω...
θα ζητησω απο το φιλο μου να μου ξαναδωσει το παιχνιδι και θα σας πω...

Περιβάλλον εργασίας χρήστη "XrossMediaBar" -> Ρυθμίσεις (Settings) -> Ρυθμίσεις συστήματος (System Settings) -> Πληροφορίες συστήματος (System Information) -> Έκδοση λογισμικού συστήματος.

μου γραφει τα εξης

system software versio 3.41
ip address -
MAC address **********
Free space 33gb/74gb

Last edited by a moderator:
Πρεπει να κανεις firm update...λογικα με το καινουργιο δεν θα εχεις προβλημα.

Πριν εγκαταστήσεις το επίσημο firmware θα σου πρότεινα να βάλεις custom firmware 3.55, χωρίς δυνατότητα online.

• Official firmware 3.60:

Περιβάλλον εργασίας χρήστη "XrossMediaBar" -> Ρυθμίσεις (Settings) -> Ενημέρωση συστήματος (System Update) -> Επίλεξε ενημέρωση μέσω internet‎ (Update via Internet) ή ‎ Ενημέρωση μέσω μέσου αποθήκευσης‎ (Update via Storage Media).

Η επιλογή είναι δικιά σου.

Πριν εγκαταστήσεις το επίσημο firmware θα σου πρότεινα να βάλεις custom firmware 3.55, χωρίς δυνατότητα online.

• Official firmware 3.60:

Περιβάλλον εργασίας χρήστη "XrossMediaBar" -> Ρυθμίσεις (Settings) -> Ενημέρωση συστήματος (System Update) -> Επίλεξε ενημέρωση μέσω internet‎ (Update via Internet) ή ‎ Ενημέρωση μέσω μέσου αποθήκευσης‎ (Update via Storage Media).

Η επιλογή είναι δικιά σου.

το 3.55 δεν ειναι διαθεσιμο πια και ετσι εβαλα το 3.60 αλλα δεν ειδα καμια διαφορα...

Είναι διαθέσιμο το firmware 3.55 στο διαδίκτυο αλλά δεν έψαξες αρκετά, τώρα δεν υπάρχει επιστροφή.