PS3 ως BLUE RAY PLAYER

Re: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Καλές οι κριτικές αλλά το fat που δεν έστελνε bitstream είχε ήχο μάπα σε σχέση με το ταπεινό BDP1500.....

Εσύ είχες και το ps3 και το BDP1500, οπότε έχεις ολοκληρωμένη άποψη.

Τώρα όποιος δεν θέλει να καταλάβει, δικαίωμά του.

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Το προβλημα που απασχολουσε εδω και 3 χρονια ολη τη σινεφιλ κοινοτητα του blu ray , λυθηκε με το slim , εδω το λεει ξεκαθαρα
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10314795-1.html , ...

Το είπαμε αυτό. Αλλάζεις το ps3 που έχεις με ένα ps3 slim, και έλυσες το πρόβλημα του bitstream.....

Τελικά... τι ισχύει ρε παιδιά ?

:chinscratch::chinscratch::chinscratch:

Γιατί πολλοί αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα.

Μπορείς να διαβάσεις απ' την αρχή το νήμα και θα καταλάβεις πολλά.
Αν θέλεις παιχνιδομηχανή, το ps3 είναι μονόδρομος. Αν όχι, τότε πάρε ένα απλό Blue Ray Player....
Και βέβαια αν δεν το έχεις πάρει ακόμη, να αγοράσεις την slim έκδοση.
-bye-

To bitstream όπου και να γίνεται (ενισχυτής, η bd player) παράγει το ίδιο αποτέλεσμα. Μια μετατροπή γίνεται. Το πως θα ακουστεί ο ήχος είναι θέμα μετά ενισχυτή και ηχείων. Είναι δλδ σα να λέμε πως ένα hdmi καλώδιο των 100 ευρώ θα δώσει καλύτερα εικόνα από ένα των 10.

To bitstream όπου και να γίνεται (ενισχυτής, η bd player) παράγει το ίδιο αποτέλεσμα. Μια μετατροπή γίνεται. Το πως θα ακουστεί ο ήχος είναι θέμα μετά ενισχυτή και ηχείων. Είναι δλδ σα να λέμε πως ένα hdmi καλώδιο των 100 ευρώ θα δώσει καλύτερα εικόνα από ένα των 10.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Έχω ήδη το PS3 σαν πηγή, οπότε με συμφέρει η συγκεκριμένη λογική.
Πέραν της πλάκας όμως θεωρώ ότι έχει λογική βάση το σκεπτικό.

Φαντάζομαι μιλάς εκ πείρας; :FSGSFGS4:

Unfortunately, the practical benefit of this feature upgrade is minimal. The "fat" PS3 could transmit Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio in uncompressed linear PCM format, providing the exact same audio quality as the bit stream versions. There are some cases where an AV receiver may process linear PCM differently than bit stream, but its rare. On the other hand, it's at least nice to have the option, especially for those guys who just have to see the words "DTS-HD Master Audio" light up on their AV receiver.

αγγλικα φανταζομαι ξερεις...

+1
και ειπα να μην ποσταρω στο συγκεκριμενο topic,αλλα δεν γινεται...
και εγω απο οσα εχω διαβασει για PCM vs BITSTREAM τιποτα και κανενα ποστ δεν αναφερει ξεκαθαρα οτι καποιο απο τα 2 υπερεχει...
και επειδη και εγω τυχαινει να εχω και ps3 και standalone bd player,ΔΙΑΦΟΡΑ δεν εχω ακουσει προς το παρον...
μαλλον θελουμε να βλεπουμε ΟΛΑ τα λαμπακια στον AV μας αναμμενα...

+1
και ειπα να μην ποσταρω στο συγκεκριμενο topic,αλλα δεν γινεται...
και εγω απο οσα εχω διαβασει για PCM vs BITSTREAM τιποτα και κανενα ποστ δεν αναφερει ξεκαθαρα οτι καποιο απο τα 2 υπερεχει...
και επειδη και εγω τυχαινει να εχω και ps3 και standalone bd player,ΔΙΑΦΟΡΑ δεν εχω ακουσει προς το παρον...
μαλλον θελουμε να βλεπουμε ΟΛΑ τα λαμπακια στον AV μας αναμμενα...

Γιατί με κλειστά τα φωτα ασχημα είναι τα λαμπάκια ? :flipout:

Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Αυτό με τα λαμπάκια όντως είναι ψυχολογικό. :damnyou:
Δεν έχω γνώμη να σας πω από που είναι καλύτερα να γίνεται η αποκωδικοποίηση
αλλά και εγώ μάλλον θα προβώ στην αγορά BR player που μπορεί να δίνει bitstream
ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ. :flipout:
Βρέ μπας και πάμε σε καμία ομαδική ψυχοθεραπεία:
«Με λένε Χρήστο και δεν με ενδιαφέρουν τα λαμπάκια» :slapface:

και εγώ πραγματικά εχω μεγάλο πρόβλημα που ο yamaha μου δεν δείχνει HD-DTS όταν παίζω bluray από το PS3... τόσο μεγάλο που ακόμα το fat έχω και δεν προβλέπετε να το αλλάζω.

Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Για να πω και 'γω τη γνώμη μου...:έχω τον rx-v1900 και επίσης και τα δυο ps3. Σίγουρα υπάρχει διαφορά στον ήχο (προς το καλύτερο βέβαια) από το στρουμπουλό στο λεπτούλικο, και μάλιστα αισθητή, δεν ανάβουν μόνο τα λαμπάκια.Κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν για βελτίωση και στην εικόνα, μάλλον δεν ευσταθούν. Συνεχίζει να είναι το ίδιο καλή, και με καλύπτει απόλυτα, αλλά αυτό το λέω χωρίς να έχω δεί standalone BD player.

λοιπον..με rx-v863 και crystal audio THX-T3,τι και αν γινεται το decode με τον yamaha τι και αν γινεται με το PS3,το ιδιο και το αυτο...
τωρα,αν με μηχανηματα χιλιαδων euros αλλαζει κατι(που δε νομιζω...)...τοτε οκ...

Last edited:

και εγώ πραγματικά εχω μεγάλο πρόβλημα που ο yamaha μου δεν δείχνει HD-DTS όταν παίζω bluray από το PS3... τόσο μεγάλο που ακόμα το fat έχω και δεν προβλέπετε να το αλλάζω.
και εγω το fat εχω ακομα,και πιστεψε με,δεν το αλλαζω...δεν υπαρχει λογος
αλλα δεν μπορω να ακουω λογια ετσι απλα...
ελεος,bitstream vs pcm δεν βγαζει νικητη(ή διαφορα)
γιατι εμεις οι ελληνες να βγαλουμε???????
επειδη ειμαστε ελληνες?

λοιπον..με rx-v863 και crystal audio THX-T3,τι και αν γινεται το decode με τον yamaha τι και αν γινεται με το PS3,το ιδιο και το αυτο...

Δηλαδή σύμφωνα με αυτά που λες, έβαλες player που κάνει bitstream ή έβαλες το slim να παίξει έτσι και αλλιώς (PCM και bitstream);

Έχει να κάνει με το ποιος κάνει καλύτερο decoding. Η πλακέτα με τους decoders του A/V ή το decoding του όποιου player.

Στον δικό μου Marantz SR8002 υπάρχει σαφής διαφορά στις χαμηλές υπέρ του bitstream.

πολλοί ενισχυτές ωραιοποιούν τον ήχο με τα διάφορα DSP προγράμματα,EQ,TA κτλ τα οποία σε πολλούς ενισχυτές δεν δουλεύουν σε LPCM (denon,maranz)... προφανώς αυτό το εξηγείτε σαν διαφορά bitstream - LPCM.

οι yamaha εφαρμόζουν τους ίδιους αλγορίθμους και σε LPCM και προφανώς γιαυτό εμείς με yamaha δεν ακούμε καμία διαφορα.

για να οργανώσεις δοκιμή πρέπει να γνωρίζεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες ... και αυτό που έγραψα πιο πάνω είναι σημαντικότατη λεπτομέρεια!

πολλοί ενισχυτές ωραιοποιούν τον ήχο με τα διάφορα DSP προγράμματα,EQ,TA κτλ τα οποία σε πολλούς ενισχυτές δεν δουλεύουν σε LPCM (denon,maranz)... προφανώς αυτό το εξηγείτε σαν διαφορά bitstream - LPCM.

οι yamaha εφαρμόζουν τους ίδιους αλγορίθμους και σε LPCM και προφανώς γιαυτό εμείς με yamaha δεν ακούμε καμία διαφορα.

Σάκη, εφ' όσον η σύνδεση με τον ενισχυτή είναι μέσω HDMI, όλα τα DSP και EQ που έχει ο ενισχυτής λειτουργούν κανονικά και στο LPCM.
Αυτά βγαίνουν εκτός μόνο όταν χρησιμοποιείται η αναλογική σύνδεση (multichannel in).
-bye-

για να οργανώσεις δοκιμή πρέπει να γνωρίζεις και τις τεχνικές λεπτομέρειες ... και αυτό που έγραψα πιο πάνω είναι σημαντικότατη λεπτομέρεια!

Ακριβώς!

Και επειδή είναι μια "λεπτομέρεια" που δεν αναφέρουν συχνά αυτοί που παρουσιάζουν δοκιμές, καλό είναι να ασχοληθούν κάποιοι που ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω.. ;)

(εμείς δηλαδή :p)

Σάκη, εφ' όσον η σύνδεση με τον ενισχυτή είναι μέσω HDMI, όλα τα DSP και EQ που έχει ο ενισχυτής λειτουργούν κανονικά και στο LPCM.
Αυτά βγαίνουν εκτός μόνο όταν χρησιμοποιείται η αναλογική σύνδεση (multichannel in).
-bye-

Όχι σε όλους τους ενισχυτές, και (ακόμα χειρότερα) όχι για όλους τους συνδυασμούς sample rate / bit depth / channels. Π.χ. μπορεί ένας ενισχυτής να παίζει με τα DSP για σήματα μέχρι 96/24, αλλά όχι για 192/24.