PS3 ως BLUE RAY PLAYER

Re: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

ΟΚ. Τότε αυτή η διαφορά που ακούω εγώ και όλοι όσοι την έχουν ακούσει δεν υφίσταται. :flipout:
Και τι έγινε που η Sony δεν το λέει;

Μόλις πάρεις το slim ή κάτι που κάνει bitstreaming θα καταλάβεις. Θα είναι σαν να είχες περιορισμένο τον ήχο σου και ξαφνικά αυτός απέκτησε σώμα.

Θες να το ακούσεις, αυθυποβολή you know? Πέρα από αυτό νομίζω ότι θα ταν καλύτερο να αφήσουμε στο ps3 να κάνει τη μετατροπή διότι οι εταιρείες ενισχυτών μπουκώνουν τα προϊόντα τους με άχρηστους αλγόριθμους που δεν "εξωραίζουν" τον ήχο, αλλά στην ουσία διαστρεβλώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα που θέλει να φτάσει στα αυτιά μας ο σκηνοθέτης. Εδώ υπήρχαν ενισχυτές που έκαναν upscaling 1080p σήμα και με το passthrough ενεργοποιημένο.

Θες να το ακούσεις, αυθυποβολή you know? Πέρα από αυτό νομίζω ότι θα ταν καλύτερο να αφήσουμε στο ps3 να κάνει τη μετατροπή διότι οι εταιρείες ενισχυτών μπουκώνουν τα προϊόντα τους με άχρηστους αλγόριθμους που δεν "εξωραίζουν" τον ήχο, αλλά στην ουσία διαστρεβλώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα που θέλει να φτάσει στα αυτιά μας ο σκηνοθέτης. Εδώ υπήρχαν ενισχυτές που έκαναν upscaling 1080p σήμα και με το passthrough ενεργοποιημένο.

Και ξαναλέω, το direct στους ενισχυτές γνωρίζεις τι κάνει;

Όχι δεν έχει να κάνει με το μποξ! :flipout:

Άστο ρε Pleo μην παιδεύεσαι....
Εντάξει, είναι το ίδιο ακριβώς και δεν υπάρχει καλύτερο player από το playstation. Είμαστε όλοι αυθυποβαλλόμενα θύματα και μας αρέσει να ανάβει το λαμπάκι του ενισχυτή (που εμένα ούτε καλά καλά φαίνεται...)

Εντάξει, είναι το ίδιο ακριβώς και δεν υπάρχει καλύτερο player από το playstation. Είμαστε όλοι αυθυποβαλλόμενα θύματα και μας αρέσει να ανάβει το λαμπάκι του ενισχυτή (που εμένα ούτε καλά καλά φαίνεται...)

πες οτι δεχομαστε οτι το Bitstream ειναι καλυτερο , δεν εχεις να προσαψεις στο νεο σλιμ τιποτα , μικροτερο σχημα , περισοστερη οικονομια στο ρευμα , φτηνοτερο - κατω 300 ευρω , ειτε σου αρεσει ειτε οχι ενα multimedia system με hardware τελευταιας τεχνολογιας cell και δομη ενος υπολογιστη γιαυτα που κανει ειναι ετη φωτος μπροστα στο ανταγωνισμο με τα αλλα palyers που παιζουν μονο ταινιουλες

Απάντηση: Re: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

πες οτι δεχομαστε οτι το Bitstream ειναι καλυτερο , δεν εχεις να προσαψεις στο νεο σλιμ τιποτα , μικροτερο σχημα , περισοστερη οικονομια στο ρευμα , φτηνοτερο - κατω 300 ευρω , ειτε σου αρεσει ειτε οχι ενα multimedia system με hardware τελευταιας τεχνολογιας cell και δομη ενος υπολογιστη γιαυτα που κανει ειναι ετη φωτος μπροστα στο ανταγωνισμο με τα αλλα palyers που παιζουν μονο ταινιουλες

Μήπως θέλεις να σου πω εγω τις διαφορές που άκουσα σε σχέση με το hd transport της Denon;....και δεν θα σου μιλήσω γιά τα νέα format ήχου, αλά γιά απλά πράγματα......

Το ps3 το εχουν 25 εκατομμυρια , απο αυτους καποιο ποσοστο θα εχουν ηχοσυστηματα με νεα φορμα , ο αριθμος ειναι σιγουρα μεγαλος απο χιλιαδες εως και εκατομμυρια , ολοι αυτοι δεν δικαιουνται μια ενημερωση?
Μιλαμε για ενα Player με τις μεγαλυτερες παγκοσμιως πωλσησεις απο οποιοδηποτε αλλο , οποτε δεν ειναι τι θεωρω εγω χρησιμο αλλα πλειοψηφια αγαπητε
Οχι δεν το εχετε θιξει το θεμα με συγκριτικα , ολοι γραφετε υποθετικα και θεωρητικα

Και βέβαια θα έχει τόσες πωλήσεις, και ακόμη περισσότερες πιθανόν, αφού αυτό μαζί με το xbox (δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες δυνατότητες καθότι άσχετος με το gaming) είναι οι μόνες παιχνιδομηχανές που υπάρχουν.
Οπότε κάποιος σαν εσένα που όλη μέρα παίζεις παιχνίδια (σύμφωνα με τα λεγόμενά σου) είναι Λ Ο Γ Ι Κ Ο Τ Α Τ Ο να αγοράσει το ps3.
Οπως απ' την άλλη είναι λογικό κάποιος όπως εγώ που έχω να παίξω παιχνίδι από την δεκαετία του '80, να πάρω ένα απλό player καθότι δεν μου χρησιμεύει σε τίποτα η ιδιότητα του ps3 ως παιχνιδομηχανή.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!!

Επίσης να μην ξεχνούμε ότι το ps3 λειτούργησε ως πολιορκητικός κριός στην μάχη της Sony για να κερδίσει την μάχη των HD φορμά, αφού συνδύαζε 2 σε 1 και σε προσιτή τιμή, την στιγμή που τα εισαγωγικά player των άλλων εταιρειών κόστιζαν 2πλάσια και 3πλάσια χρήματα. Για το λόγο αυτό πολλοί που ήθελαν τότε ένα player έπαιρναν το ps3 ελλείψει άλλης προσιτής επιλογής.

Αγαπητέ, σύμφωνα με σένα κάποιες τηλεοράσεις έχουν "πρόβλημα με το μαύρο στα 24p", τώρα μας λες ότι ανθυποβαλόμαστε, και ότι οι ενισχυτές διαστρεβλώνουν το ηχητικό αποτέλεσμα.
Το κουμπάκι "direct" που γράφει παραπάνω ο Pleo απ' ότι φαίνεται δεν το γνωρίζεις........

Κώστα, το ότι εδώ 5 μέλη του avclub, εσύ, εγώ, ο Pleo, o Γ. Νανόπουλος, και αν δεν κάνω λάθος και ο Γιάννης (JOMARK) έχουμε διαπιστώσει σοβαρές διαφορές με τα ίδια μας τα αυτιά, δεν πείθει κάποιους.....
Ισως θεωρούν ότι είμαστε πράκτορες αντιπάλων εταιρειών ή δεν ξέρω εγώ τι...... Το ότι και οι πέντε έχουμε player Sony (ps3 εσείς και S550 εγώ) δεν μετράει φαίνεται. -bye-

Είπε κανείς τίποτα για το slim? Αυτό που φώναζαν όλοι, για το bitstream δηλαδή, βγήκε η ίδια η Sony και το διόρθωσε. Αν δεν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει θέμα, πιθανόν να μην έκανε καμία αλλαγή πέραν του μεγέθους.
Πάντως μου φαίνεται απίθανο κάποιος που δεν παίζει παιχνίδια να προχωρήσει στην αγορά ενός ps3 (έστω και του slim) για player....

Το ότι και οι πέντε έχουμε player Sony (ps3 εσείς και S550 εγώ) δεν μετράει φαίνεται. -bye-

Μία διόρθωση αν επιτρέπεις φίλε Kblachos, το PS3 δεν ήταν δικό μου, αλλά ενός φίλου.
Αυτό που παρατηρήθηκε με το PS3, παρατηρήθηκε και με το LGBD370 (που έχω) όταν το γύρναγα να μετατρέψει το bitstream DTS-HD MA σε PCM. Και μάλιστα αυτή η δοκιμή είναι πιο γρήγορη από εκείνη με το PS3 γιατί είναι θέμα δευτερολέπτων η ρύθμιση από το ίδιο το player.

Απλά το αναφέρω γιατί θέλω να είμαι ακριβοδίκαιος.

Αυτό που έχω να πω σχετικά με την αυθυποβολή είναι πως υπάρχει και η αυθυποβολή όταν πείθεσαι και από τα γραπτά.

Όμως είναι τόσο προφανής η διαφορά στα δυναμικά που πραγματικά ο καθένας μπορεί να τη διαπιστώσει. Ούτε καν θα το ανάφερα αν επρόκειτο για δυσδιάκριτη διαφορά.

Τι να πω; Φαίνεται πως στη δική μου οθόνη τα λαμπάκια είναι πιο φωτεινά. :flipout:

Αύριο λέω να ρωτήσω και τη γνώμη των τεχνικών στο service της εταιρίας που εργάζομαι. Ποιος ξέρει, μπορεί να έχουν κάτι να πουν και αυτοί. Άλλωστε το πόσο πιο "καθαρή" είναι η διαδρομή του σήματος στο direct, εκείνοι μου το έδειξαν επάνω στην πλακέτα.

Και βέβαια θα έχει τόσες πωλήσεις, και ακόμη περισσότερες πιθανόν, αφού αυτό μαζί με το xbox (δεν ξέρω αν έχουν τις ίδιες δυνατότητες καθότι άσχετος με το gaming) είναι οι μόνες παιχνιδομηχανές που υπάρχουν.

:offtopic: Έτοιμος για Wii είσαι Κώστα... :flipout:-bye- :offtopic:

:offtopic: Έτοιμος για Wii είσαι Κώστα... :flipout:-bye- :offtopic:

Που να ξέρω ρε Γιάννη; :damnyou:
Πάντως αυτό το Wii κάπου το έχω ακούσει.
Θα ψάξω στο google να δω τι είναι.
Πάντως έχω παίξει κατά το παρελθόν (προ 20ετίας) με ιδιαίτερη επιτυχία pacman, tetris, και bubble bubble...... :flipout::flipout:

Τέλος :offtopic:

Πάντως έχω παίξει κατά το παρελθόν (προ 20ετίας) με ιδιαίτερη επιτυχία pacman, tetris, και bubble bubble...... :flipout::flipout:

Αυτά ήταν παιχνίδια, όχι οι σημερινές χαζομάρες!!!!!! :flipout::flipout: end of:offtopic:

Last edited:

Άντε να καταθέσω και εγώ την άποψη μου, όχι σε θεωρητική αλλά σε πρακτική βάση, ως κάτοχος και ενός PS3.
Επειδή η ερώτηση είναι συγκεκριμένη αν δηλαδή το PS3 είναι καλό σαν Blu Ray player η απάντηση είναι μάλλον όχι.
Σε άμεση αντιπαράθεση με το Denon BT-2500 δεν υπάρχει καμία επαφή ούτε στον ήχο αλλά ακόμα περισσότερο στην εικόνα, έχω κάνει πολλές φορές Α-Β τέστ στην KRP και οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες.
Φυσικά μια τέτοια σύγκριση είναι εις βάρος του Sony αφού το Denon είναι ενα αποκλειστικά Blu Ray player με πολλαπλάσια αξία.
Όμως και το Panasonic 35 που είχα πρίν το Denon που κόστιζε τότε περίπου 300 Ευρώ ήταν πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς με κάτι παραπάνω από εμφανείς διαφορές τόσο στόν τομέα του ήχου όσο και της εικόνας.
Επομένως δεν νομίζω να τίθεται καν θέμα, αν κάποιος θέλει το PS3 μόνο για Blu Ray να κοιτάξει αλλού.

Το νημα ξανανοιγει.

Θα επιμεινω να τοποθετειστε μονο για τεχνικα θεματα μιας και ξεφυγαμε λιγο καιρο πριν.

Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Nα κανει την αρχη ενας ψιλοασχετος λοιπον...

Πριν μερικους μηνες (τον Ιουλη) πηρα το Samsung BD2500 αφου μετα απο κουβεντα με την γυναικα μου αποφασισε (!!!!) οτι δεν πρεπει να παρουμε PS3 στον μικρο.
Τωρα -χωρις κουβεντα- αποφασισε ο Αϊ Βασιλης -δηλ. η γυναικα μου- να φερει PS3 στον μικρο...
Τι κανω τωρα? Υπαρχει λογος να εχω και τα δυο?
Ποιο ειναι καλυτερο σαν BR player?

Αν η ερωτηση κρινετε μη σχετικη με το θεμα δεν εχω προβλημα να ανοιξω ξεχωριστο...

Σας ευχαριστω

βλέπεις / ακούς καμία διοφορα?! άν όχι τότε κράτα το ps3 !

Re: Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Nα κανει την αρχη ενας ψιλοασχετος λοιπον...

Πριν μερικους μηνες (τον Ιουλη) πηρα το Samsung BD2500 αφου μετα απο κουβεντα με την γυναικα μου αποφασισε (!!!!) οτι δεν πρεπει να παρουμε PS3 στον μικρο.
Τωρα -χωρις κουβεντα- αποφασισε ο Αϊ Βασιλης -δηλ. η γυναικα μου- να φερει PS3 στον μικρο...
Τι κανω τωρα? Υπαρχει λογος να εχω και τα δυο?
Ποιο ειναι καλυτερο σαν BR player?

Αν η ερωτηση κρινετε μη σχετικη με το θεμα δεν εχω προβλημα να ανοιξω ξεχωριστο...

Σας ευχαριστω

Αγγελε, σαν Blue Ray player το πιο πιθανό είναι να μην δεις διαφορά. Ομως το Samsung BD-P2500 είναι κορυφαίο στο upscaling λόγω του επεξεργαστή Realta HQV που διαθέτει και το οποίο η Samsung δεν το έβαλε σε άλλα player της. Συνεπώς με το Samsung μπορείς να πάρεις πολύ καλή ποιότητα εικόνας από τα DVD που έχεις λόγω αυτού του επεξεργαστή και του upscaling που μπορεί να κάνει.
Εγώ θα κρατούσα και τα δύο..... -bye-

Υ.Γ. Πάντως μπορείς να συγκρίνεις το upscale και των δύο και αν δεν δεις διαφορά να δώσεις το Samsung. Αν και νομίζω ότι στο θέμα αυτό το Samsung είναι καλύτερο απ' το ps3.

Νομίζω κι εγώ το καλύτερο θα ήταν να κρατήσεις και τα 2.
Και δεν θα λιώσεις το ευαίσθητο drive του PS3 με απλά DVD και Bluray, και θα έχεις πολύ καλό upscaling και ευκολία χειρισμού ενός standalone όταν βλέπεις ταινία.

Σαν κατοχος μονο ps3 , να απαντησω και εγω.

Αγγελε κρατα και τα 2 , (τι τηλεοραση εχεις ?) , εχεις μηπως και 2η?

Τωρα αναφορικα με το αν αξιζει ,
το ps3 ηταν καλο οταν πρωτοβγηκε και υπηρετησε το σκοπο του (εξαπλωση και διαδοση του bd) στο επακρο
Τωρα πια με την επικρατηση του format δεν υπαρχει λογος , προσωπικα μιλω , να το αγορασει κανεις μονο για την αναπαραγωγη ταινιων.
Η ποικιλια σε μοντελα και τιμες , μεγαλη , και συνεχως αυξανομενη
Αν ομως προσθεσουμε και τον παραγοντα παιχνιδι και σε συνδιασμο με το ποσα ειμαστε διατεθειμενοι να "σκασουμε" τοτε ναι , ειναι μια λυση

Απάντηση: Re: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

Σαν κατοχος μονο ps3 , να απαντησω και εγω.

Αγγελε κρατα και τα 2 , (τι τηλεοραση εχεις ?) , εχεις μηπως και 2η?

Τωρα αναφορικα με το αν αξιζει ,
το ps3 ηταν καλο οταν πρωτοβγηκε και υπηρετησε το σκοπο του (εξαπλωση και διαδοση του bd) στο επακρο
Τωρα πια με την επικρατηση του format δεν υπαρχει λογος , προσωπικα μιλω , να το αγορασει κανεις μονο για την αναπαραγωγη ταινιων.
Η ποικιλια σε μοντελα και τιμες , μεγαλη , και συνεχως αυξανομενη
Αν ομως προσθεσουμε και τον παραγοντα παιχνιδι και σε συνδιασμο με το ποσα ειμαστε διατεθειμενοι να "σκασουμε" τοτε ναι , ειναι μια λυση

Το 2500 τροφοδοτει αποκλειστικα τον προβολεα μου (ο οποιος δεν ειναι κοντα στην τηλεοραση μου).
Σαν λυση το να κρατησω και τα 2 δεν ειναι κακη γιατι θα αποφυγω να παιζει ο μικρος παχνιδια στο προβολι... δεν ειναι υπερβολη ομως να τα κρατησω και τα δυο?
Η ολη αποφαση βεβαια μου αλλαζει τα φωτα μια ηθελα να αλλαξω και την τηλεοραση (CRT) με μια πλασμα...

Απάντηση: PS3 ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ BLUE RAY PLAYER?

...μετα απο κουβεντα με την γυναικα μου αποφασισε (!!!!) οτι δεν πρεπει να παρουμε PS3 στον μικρο.
Τι κανω τωρα?

Τωωωωωωωρα........ Τον πούλο ! Too late... -bye-