ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
Support Admin
Επειδή τελευταία μπήκα κι εγώ στον χορό, επιβεβαιώνω ότι όλα παίζουν μια χαρά. Αν έχετε τις σωστές ρυθμίσεις στο mkv2vob όλα δουλεύουν ρολόϊ.
Τι μου αρέσει:
- εικόνα σαφώς ανώτερη από dvd (από mkv 1080p).
- υπότιτλοι πάντα μέσα στην εικόνα και με πολύ καλή ευκρίνεια/γραμματοσειρά (όχι σαν τους γνωστούς ποντικοφαγωμένους... )
- άμεσο διάβασμα του εξωτερικού σκληρού από το PS3
- συνεχίζει το διάβασμα από εκεί που έμεινε ακόμα και μετά από STOP (όπως τα dvd δηλαδή).
Τι δεν μου αρέσει:
- αν κατεβάσετε mkv 1080p δημιουργεί 3 ή και 4 αρχεία mpg λόγω του περιορισμού των 4GB (FAT32). Αυτό σημαίνει ότι σας δίνει την δυνατότητα να πεταχτείτε μέχρι την τουαλέτα ή μέχρι την κουζίνα στα διαλείμματα...
- τουλάχιστον στο δικό μου pc κάνει πιό πολύ ώρα το transcoding (4 ώρες) παρά το download του mkv. Μιλάω για 1080p πάντα.
-δεν υπάρχουν chapters αλλά η ταχύτητα πάει μέχρι Χ120 οπότε προχωράει γρήγορα μπρος-πίσω.
Γενικά είναι καλή φάση, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι για συλλογή σκληρών δίσκων το όλο θέμα. Είναι απλά για να βλέπετε τις νέες ταινίες σε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ποιότητα (καμία σχέση με DVD) για όσους βαριούνται να πηγαινοέρχονται στα video club (όπως εγώ).
Να συμπλρώσω ένα ακόμα αρνητικό που μου έτυχε δεύτερη φορά μέσα σε καμιά 10αριά ταινίες:
- παρόλο που το mpg αρχείο παίζει μια χαρά στο PC, στο PS3 ενδέχεται να μην ξεκινάει. Το part2 παίζει μια χαρά.
Το ξέρω ότι φτιάχνεται κι αυτό με ένα προγραμματάκι, αλλά ξέρετε εγώ τι κατάλαβα από την δεκαήμερη ενασχολησή μου με το σπορ; ότι προγραμματάκι-προγραμματάκι τελικά πιό πολύ ασχολιόμαστε με το "φτιάξιμο" της ταινίας παρά με την ίδια την θέαση. Μην μου πει κανένας τώρα ότι είναι η ευχαρίστηση της δημιουργίας...διότι για μένα είναι αγγαρεία....
Για μια ταινία 1080p χρειάζονται (τουλάχιστον στο δικό μου pc) με 8mbit σύνδεση:
4 ώρες το downloading αν είναι γύρω στα 8GB
10 λεπτά να γίνουν τα rar σε mkv
4 ώρες να γίνει το mkv σε mpg
10 λεπτά copy τα mpg στον εξωτερικό σκληρό.
Τον χρόνο για τους υπότιτλους δεν τον μετράω γιατί σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζονται υπότιτλοι.
Συν το γεγονός ότι τα mpg είναι σε κομμάτια λόγω FAT32 (απαίτηση του PS3).
Και μετά από όλα αυτά να πάω να κάτσω αναπαυτικά να πατήσω το part1 και να "τρώω" και μαυρίλα , ε πάει πολύ!
Το παρατώ το σπορ και παίρνω το "καλαμπόκι" και βλέπουμε. Οταν ξυπνήσουν στην Sony και παίζει απροβλημάτιστα mkv μαζί με srt στα ελληνικά, το ξανασυζητάμε.