Ps3 υποκατάστατο του HTPC

αυτή τι στιγμή ΔΕΝ θέλει κονσόλα με περισσότερη δύναμη σε download-ware από ένα απλό sony dvd player.

Θα διαφωνήσω... :grandpa: το sony dvd player μου παίζει άψογα τα ελληνικά .srt και είναι τριετίας κ βάλε !:bigcry:

Κατά τα άλλα, κάλλιο αργά παρά ποτέ !

θα δώσει υποστήριξη στα mkv μόνο αν η κονσόλα δεν πάει καλά σαν κονσόλα μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί θα "σπάσει" το ps3 τότε και θα δούμε και mkv και ntfs support κλπ

αν και απο την άλλη όλοι οι αγγλόφωνοι στην ουσία έχουν mkv support με ένα απλό remux σε m2ts (το οποίο υποστηρίζει ac3 σε αντίθεση με το mp4)....

εμείς εδω έχουμε το πρόβλημα που χρειαζόμαστε υποτίτλους.... και όχι τιποτα άλλλο αλλα στα hd-divx(xvid) που υποστηρίζει υποτίτλους μόνο τσόντες βρίσκεις!!!!!:afro::afro:

και στις τσοντες δεν χρειάζεσαι υποτίτλους:violent-smiley-030::guitarist::furious3:

θα δώσει υποστήριξη στα mkv μόνο αν η κονσόλα δεν πάει καλά σαν κονσόλα μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί θα "σπάσει" το ps3 τότε και θα δούμε και mkv και ntfs support κλπ

αν και απο την άλλη όλοι οι αγγλόφωνοι στην ουσία έχουν mkv support με ένα απλό remux σε m2ts (το οποίο υποστηρίζει ac3 σε αντίθεση με το mp4)....

εμείς εδω έχουμε το πρόβλημα που χρειαζόμαστε υποτίτλους.... και όχι τιποτα άλλλο αλλα στα hd-divx(xvid) που υποστηρίζει υποτίτλους μόνο τσόντες βρίσκεις!!!!!:afro::afro:

και στις τσοντες δεν χρειάζεσαι υποτίτλους:violent-smiley-030::guitarist::furious3:

Ναι ρε γμτ!!!τι πράγμα είναι αυτο??
γιατι δεν βγάζουν και ταινιες σε τετοια μορφη??!?!

τοσο κολλημα πια με το mkv???

Εγω παντως τα βλεπω πολυ πιο θετικα τα πραγματα...Μια ταινια 1080p ειναι συνηθως 8 giga οποτε μια χαρα χωραει ολοκληρη σε ενα dual-layer dvd μαζι με τους ελλ.υποτιτλους.Τη μετατροπη τη κανω φυσικα παντα σε vob και οχι σε mpeg2 γιατι εχω παρατηρησει καλυτερη κινηση-ευκρινεια κτλπ σε vob.Η ωρα που απασχολειται ο υπολογιστης για τη μετατροπη ειναι συνηθως ενα 2ωρο αντε 3ωρο το πολυ.Το μονο μειωνεκτημα στην ολη υποθεση ειναι η ελλειψη dts απο το mkv2vob αλλα και το ac3 μια χαρα ειναι με βαση το "τσαμπε" της ολης υποθεσης.

Παντως καποιες πληροφορειες αναφερουν οτι προς το τελος του χρονου τα πραγματα θα βελτιωθουν πολυ οσον αφορα το θεμα bluray με ελληνικους υποτιτλους.(καποιες μαζικες μοναδες παραγωγης ετοιμαζονται στα περιξ!)

Last edited:
1) Οι δύωρες ταινίες 1080p είναι πολύ παραπάνω από 8GB, περίπου 12-13 GB, και είναι πολλές αυτές. Οπότε πάει το dual-layer δισκάκι, δεν φτάνει ένα.
2) H μετατροπή στο δικό μου pc (AMD Athlon 64 X2 4200+) σε 1080p κάνει 4 ώρες (σιγά μην αλλάξω pc για να κερδίσω μια ώρα, σε κάτι με αμφίβολο χρόνο χρήσης, αν π.χ. βγει firmware που να παίζει τα mkv , καταργείται άμεσα το mkv2vob).

Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

1) Οι δύωρες ταινίες 1080p είναι πολύ παραπάνω από 8GB, περίπου 12-13 GB, και είναι πολλές αυτές. Οπότε πάει το dual-layer δισκάκι, δεν φτάνει ένα.
2) H μετατροπή στο δικό μου pc (AMD Athlon 64 X2 4200+) σε 1080p κάνει 4 ώρες (σιγά μην αλλάξω pc για να κερδίσω μια ώρα, σε κάτι με αμφίβολο χρόνο χρήσης, αν π.χ. βγει firmware που να παίζει τα mkv , καταργείται άμεσα το mkv2vob).

Αναφερεσε σε mkv ταινιες με ηχο ac3? Ουτε μια ματροσκα(1080p) δεν εχω δει μεχρι στιγμης με πανω απο 8 giga.
Ταινιες 3ωρες οπως :there will be... , the assasination of... κτλπ ειναι 8giga στα 1080p.
Παντως ο χρονος που απασχολειται ο υπολογιστης για τη συγκεκριμενη διαδικασια ειναι ανευ-ουσιας κατα τη γνωμη μου εκτος και αν "μας" ενδιαφερει η "παραγωγη" πολλων αντιγραφων,βλεπουμε πανω απο 2-3 ταινιες την ημερα ή χρειαζομαστε το pc για αλλη δουλεια τη συγκεκριμενη στιγμη και δεν εχουμε αλλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

Αναφερεσε σε mkv ταινιες με ηχο ac3? Ουτε μια ματροσκα(1080p) δεν εχω δει μεχρι στιγμης με πανω απο 8 giga.
Ταινιες 3ωρες οπως :there will be... , the assasination of... κτλπ ειναι 8giga στα 1080p.
Παντως ο χρονος που απασχολειται ο υπολογιστης για τη συγκεκριμενη διαδικασια ειναι ανευ-ουσιας κατα τη γνωμη μου εκτος και αν "μας" ενδιαφερει η "παραγωγη" πολλων αντιγραφων,βλεπουμε πανω απο 2-3 ταινιες την ημερα ή χρειαζομαστε το pc για αλλη δουλεια τη συγκεκριμενη στιγμη και δεν εχουμε αλλο.

Τι είναι το there will be blood; 8GB;
καλά, όταν πάω σπίτι θα σου κάνω ένα screenshot να δεις πόσες έχω πάνω από 10GB στα 1080p.
Προσωπικά απορρίπτω την λύση του DL. Και επιπλέον χρόνος και τελικά δεν αρκεί.
Και όπως είπα και παραπάνω, μετατροπή στην μετατροπή , στο τέλος θα καταντήσουμε studio παραγωγής/επεξεργασίας παρά θα μας ενδιαφέρει η ίδια η ταινία.

Ετσι είναι, ή κατεβάζουμε ή δεν κατεβάζουμε. Και σας ξαναλέω ότι ειδικά τέτοιες εκδόσεις πρέπει να κάνετε αντιπαράθεση πολλές φορές Α-Β με το αντίστοιχο δισκάκι για να δείτε διαφορές.
Το μόνο που χάνεις είναι ο αυθεντικός Lossless ήχος, αλλά και το DTS που έχουν οι περισσότερες είναι παραπάνω από ικανοποιητικό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

καλά, όταν πάω σπίτι θα σου κάνω ένα screenshot να δεις πόσες έχω πάνω από 10GB στα 1080p.
Και όπως είπα και παραπάνω, μετατροπή στην μετατροπή , στο τέλος θα καταντήσουμε studio παραγωγής/επεξεργασίας παρά θα μας ενδιαφέρει η ίδια η ταινία.

+1
Οπως ειπα και παραπάνω θεωρώ οτι ο χρόνος μας ειναι πολύτιμος για να τον σπαταλάμε έτσι

Για μένα το σενάριο δεν παιζει μέχρι νεωτέρας...

Για να βαλουμε καποια πραγματα στη θεση τους.....Παντα αναφερομαι σε mkv αρχεια με ηχο ac3(ή dts) οπου μεσω mkv2vob τα παιζω σε ps3...ΔΕΝ αναφερομαι σε ταινιες που παιζω απο htpc.Εξαλου το thread αφορα το ps3 σαν υποκαταστατο htpc.Οποιος λοιπον κατεβαζει ταινιες με πανω απο 8giga τοτε κανει μια τρυπα στο νερο σε περιπτωση που τα μετατρεπει σε vob ή σε mpg μεσω του mkv2vob ωστε να τις δει στο ps3.
Απο κει και περα ευχαριστως να σας δοσω και εγω link με torrents οπου καμια ταινια 1080p δεν εχει μεγεθος πανω απο 8,2giga.Ηδη εχω περιπου 50mkv-->vob οπου ολες εχουν χωρεσει σε ενα dual-layer δισκακι.Επειδη μου αρεσουν και οι συλλογες τις εχω σε blyray θηκες με το cover τους φυσικα.Παραλληλα εχω και περιπου 30 original bd και αυτο το αναφερω γιατι καποιες τις εχω και original και mkv οπου σε μερικες οι διαφορες στην εικονα ειναι μηδενικες(παρολο που ειναι 8giga).

(Οσον αφορα τη σπαταλη του χρονου νομιζω οτι ειναι εντελως αστοχο μια και δεν υπαρχει κανενας λογος καποιος να καθετε πανω απο ενα pc οταν κανει download ή convert!) -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

...μετατροπή στην μετατροπή , στο τέλος θα καταντήσουμε studio παραγωγής/επεξεργασίας παρά θα μας ενδιαφέρει η ίδια η ταινία.

:flipout::flipout::flipout:

Έγραψες Τάσο...:music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

-bye-

δεν ξέρω τις πηγές σου, αλλά από τις δικές μου κατεβάζω τέτοια αρχεία
attachment.php

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    76.6 KB · Views: 150
Επειδη παιδες ειδα κατι blue ray rips (mkv)σε ενα φιλο μου και γλυκαθηκα
(μιλαμε δεν εχει καμια σχεση με dvd η ποιοτητα), αλλα δε θελω να σκασω ακομα μια 400-500αρα Ε για HTPC και ουτε να περιμενω κανα χρονο για το επομενο firmware 4.55 etc που θα υποστηριζει mkv μηπως εχετε να προτεινετε μια πιο φτηνη λυση
(κατι pop corn και τετοια παιζουν καλα mkv με υποτιτλους????)
επειδη ειναι πολλα τα Posts εχει καποιος ενημερωση να μας διαφωτισει και μας??:BXVZCBXZ6:

Απάντηση: Re: Ps3 υποκατάστατο του HTPC

(κατι pop corn και τετοια παιζουν καλα mkv με υποτιτλους????)
επειδη ειναι πολλα τα Posts εχει καποιος ενημερωση να μας διαφωτισει και μας??:BXVZCBXZ6:

μέχρι 720p είσαι εντάξει με το "καλαμπόκι" . μια χαρά και οι υπότιτλοι. Για 1080p όμως δεν υπάρχει σιγουριά. Άλλα δεν παίζουν καθόλου, άλλα παίζουν συνέχεια με πιξέλιασμα και διακοπές ήχου και άλλα εκεί που όλα είναι μια χαρά μπορεί να πηγαίνει slow motion η ταινία και με διακοπές ήχου. Εν ολίγοις για 1080p δεν στο προτείνω το "καλαμπόκι". Μιλάμε για 1080p σοβαρά αρχεία μεγάλα, με υψηλό bitrate σαν αυτά που παρέθεσα στο παράδειγμα από πάνω.

ρε γμτ...μα καλα τετοια δυσκολια υπηρχε και την εποχη που ειχαν πρωτοεμφανιστει τα divx dvd rips????δεν το εζησα αυτο αλλα τωρα εχω ασχοληθει και ειμαι και αρκετα κολλημενος με ποιοτητα ηχου / εικονας και εχω τρελαθει...απο οτι καταλαβαινω υπομονη θελει αλλα δεν εχω και κυριως απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν στην ελληνικη αγορα αρκετα BLURAY (με υποτιτλους) ωστε να ασχοληθουμε λιγο μεχρι να σταθεροποιηθει η κατασταση...:furious3::icon15:

Είχα αρχίσει να σκέφτομαι και εγώ πάντως, σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς του ps3 για mkv, αλλά μετά από όσα διάβασα αρχίζω να το αποκλείω, τουλάχιστον προς το παρόν. Κυρίως βαριέμαι τις μετατροπές και τα παίζει δεν παίζει κλπ. Λογικά σε κανένα τριμήνο θα χτυπήσω καινούργιο pc, οπότε θα βασιστούμε εκεί για αναπαραγωγή hd. Βέβαια πάλι ψήνομαι για το ps3, αλλά ψιλοακριβό είναι για να παίζω μόνο pro.