PS50C6500 vs UE46C6000 (Samsung)...Ένα παράξενο δίλλημα...

DirectorC

Established Member
6 March 2007
237
Δεν μιλάμε γενικότερα για σύγκριση Plasma - LED αλλά για σύγκριση των δύο συγκεκριμένων μοντέλων, ενός Plasma και ενός LED.

Τώρα έχω 37'' Hitachi Full HD LCD και είμαι ικανοποιημένος. Όμως χρειάζεται μεγαλύτερη για λόγους σχεδιασμού πάνω στη δουλειά μου. Θα χρησιμοποιείται με PC, αλλά και σαν τηλεόραση. Η κύρια χρήση θα είναι με PC. Ξέρω θα πείτε ότι οι LCD(LED) είναι για PC κλπ. Το κατανοώ αλλά δεν με πείθω...
Ενώ τόσα χρόνια δεν είχα καλή εντύπωση για τις Plasma, ξαφνικά κόλλησα στις Plasma. Και το χειρότερο είναι ότι κόλλησα τώρα, ενώ ενδέχεται να σταματήσει σύντομα η παραγωγή τους.
Δεν ξέρω αν το πρόβλημα με τις στατικές εικόνες που αφήνουν στάμπες υφίσταται ακόμα στις νέες γενιές Plasma.

Έχω δει την Samsung LED και όντως είναι πολύ καλή περίπτωση στις 46''. Έχω δει και την LG LED LE5500 47'' και δεν μου έκανε εντύπωση όπως η Samsung.

Από την άλλη βέβαια ακόμα και τις 46'' τις βλέπω λίγες...όπως προείπα έχω 37''. Είναι και θέμα συνήθειας, αλλά επειδή τον περισσότερο χρόνο θα χρησιμοποιείται σε 1920 x 1080 χρειάζομαι μεγάλη οθόνη για να μην κουράζουν τα μικρά Pixels.

Επίσης το "Real Black Filter" που δεν έχει η PS50C6500 κάνει η δουλειά του αισθητά? Όποιος έχει άποψη και για αυτό ας την γράψει. Το δωμάτιο είναι σε ρετιρέ και έχει από δύο πλευρές φως, είναι αρκετά φωτεινό δηλαδή, χωρίς όμως να πέφτει ήλιος απευθείας στην τηλεόραση.

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...UNG-PS50C6500-Plasma-TV-50-PS50C6500TWXXH.htm
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/SAMSUNG-UE46C6000-LED-TV-46-UE46C6000.htm

ΥΓ. Το να προτείνετε και ό,τι άλλο νομίζετε εσείς, εννοείται ότι είναι αποδεκτό, απλώς θα ήθελα και τη γνώμη όσων γνωρίζουν ή έχουν τις συγκεκριμένες Samsung τηλεοράσεις.

Οι πλασμα ειναι ανωτερες σαν τηλεορασεις αλλα για χρηση ως μονιτορ παρε LCD (ειτε LED ειναι κλασσικη).

Oντως η C6000 oπως και η C650 ειναι καλυτερες απο την 5500.

Last edited:
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου...

Ψάχνω πάντως λόγους για να αγοράσω Plasma...Λέω μήπως με βοηθήσετε...να βρούμε λόγους να την κάνουμε καλή και για PC...:D

Πάντως και αυτές οι δύο είναι πάνω από το όριο που έχω θέσει οικονομικά...αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο εξίσου καλό με τιμή ίση η μικρότερη δεκτόν...

Last edited:
Μπορεις να παρεις την 46C650 που δεν υστερει σε τιποτα απο την C6000 (ισα ισα υπερτερει σε ομοιομορφια και γωνια θεασης).

LED στην περιπτωση της C6000 θα πει λεπτος σχεδιασμος και ελαχιστα μικροτερη καταναλωση ρευματος.

Ξέχασα να αναφέρω ότι θα την χρησιμοποιώ από πολύ κοντά...<1m...για λόγους δουλειάς όπως είπα...μια Plasma δεν θα ήταν πιο ξεκούραστη?

Για απλή LCD δεν ξαναπάω μόνο και μόνο ψυχολογικά...
Αρχικά είχα δει την :
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/LG-50PK550-Plasma-TV-50.htm
λόγω της χαμηλής τιμής της, αλλά δεν βρήκα κάπου κάποια ιδιαίτερη άποψη για την συγκεκριμένη...

Last edited:
Τί δουλειά ακριβώς σκοπεύεις να κάνεις;

Αν μιλάμε για photoshop, CAD ή μοντάζ, ξέχνα την την Plasma...

Κοντά έπεσες, απλώς θα έχει ελάχιστη απλή δισδιάστατη κίνηση αυτό που θα κάνω και θα πρέπει να κάθομαι κοντά. Οπότε μάλλον Plasma δεν...

Από την άλλη σε LED περιορίζομαι στις 46 ή 47 ίντσες...μιας και πιο πάνω ξεφεύγει πολύ η τιμή, ενώ και πάλι στις 50'' δεν βρήκα κάτι...στις 55'' δεν χωράει στο σημείο που θα μπει. Μέχρι 122 cm είναι το μήκος που χωράει, οπότε μέχρι και μια των 50'' την χωράει άνετα σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρουν οι περισσότερες στα χαρακτηριστικά τους.

Για LED τι προτείνετε? Την LE5500 πώς την βλέπετε? Το Πλαίσιο εντωμεταξύ την ανέβασε σήμερα την τιμή της...φαίνεται ετοιμάζεται για εκπτώσεις εορταστικές...χαχαχα

Από όσες είδα πάντως η Samsung έκανε την διαφορά...και στην εικόνα...και στην τιμή όμως...Sharp δεν μπορούμε να πάρουμε λόγω της τιμής πάλι, οπότε μένει μόνο η LG και η υπέρβαση με την Samsung...

Νομίζω θα γίνουν και κάποιες προσφορές στις γιορτές...Αν η Samsung UE46C6000 κατέβει λιγάκι τότε καλώς...αλλιώς τι λέτε?

Last edited:
52'' LCD ξεφεύγει σε κόστος...θα προτιμούσα κάτι σε LED...γενικά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές πάντως από ό,τι φαίνεται...

Πάντως, αφού δέν αναφέρεις ακριβώς τη χρήση της, αλλα απο την άλλη λές οτι θέλεις τεράστιο μόνιτορ στην ουσία, με μεγάλο pixel pitch για να βλέπεις καθαρά τα πίξελ και οτι θα κάθεσαι σε απόσταση μικρότερη του μέτρου, οπου συνήθως έχουμε 24άρες άντε 30αρες αλλα στα 2560χ1600 αυτές..
οι 46+ ίντσες που προσανατολίζεσαι, καλό θα είναι να έχουν φοβερή ομοιογένεια, διοτι σε αυτη την απόσταση μεγενθύνονται όλα τα προβλήματα των LCD σε σχέση με γωνιά θέασης και ανομοιομορφία.
Εγώ θα κόιταζα όχι σε LED, αλλά σε CCFL S-IPS panel.
Οι πλάσμα δέν έχουν θέμα ομοιογένειας αλλά απο τόσο κοντά δέ ξέρω πώς πάνε απο θερμότητα, πέρα απο το image retention...

Φαντάσου 12 ανοιχτά παράθυρα με ζωντανά Links από 12 κάμερες ταυτόχρονα και να πρέπει να παρατηρείς πολύ καλά τα πάντα και να δίνεις εντολές ή να επιλέγεις ο ίδιος. Χρειάζεται να κάθεσαι κοντά για να παρατηρείς καλά το τι συμβαίνει και να έχεις και τον έλεγχο στο οτιδήποτε χωρίς να αφήνεις κανέναν αρχάριο να δημιουργήσει πρόβλημα με κάποια επιλογή του.
Παράλληλά, θα υπάρχει κάτι σαν σχεδιασμός να το πούμε (κάτι σαν ένα οργανόγραμμα ροών κλπ.), ανά τακτά διαστήματα όταν θα υπάρχουν ολιγόλεπτα διαλείμματα στα Links.
Στα ζωντανά Links θα υπάρχει φυσικά κίνηση αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, ενώ στον ενδιάμεσο σχεδιασμό θα υπάρχουν περισσότερο στατικές εικόνες.

Οπότε τις Plasma θα τις αποκλείσουμε για τον λόγο των πολλών ωρών που θα έχουμε σχεδόν επαναλαμβανόμενη εικόνα στην οθόνη, όπως δηλαδή τα 12 ανοιχτά παράθυρα από τις κάμερες στα ίδια σημεία της οθόνης και η στατική εικόνα με τον σχεδιασμό.

Από τιμή διατίθενται μέχρι 1200.

Last edited:
Από αυτές όλες και για να διατηρήσεις το κόστος σε λογικά επίπεδα και να μην πετάξεις λεφτά ....

Samsung 46c750 3D
Sony 46c710
Samsung 46c650

μετά από αυτές την 6000

Εύκολο IR στην 50ps6500 από ότι διαβάζουμε στα διεθνή φόρα . Το TBF της 6900 λένε ότι δουλεύει αποτελεσματικά και δίνει καλύτερα αποτελέσματα και στο μαύρο.
Δεν υπάρχει λόγος να πας στην LG είναι πίσω από νομίζω.
Έβαλα την Sony 2η και όχι 3η γιατί έχει Ματ κρύσταλλο και σίγουρα θα είναι πολύ ξεκούραστο την ημέρα . Το βράδυ θα έχει απλά λίγο χειρότερο μαύρο.

Ίσως για τη περίπτωση αυτή κ τις ώρες συνεχούς λειτουργίας να πάς για επαγγελματική οθόνη χωρίς ανακλάσεις, γυαλιστερά πλαίσια κλπ.
Βέβαια στα ίδια χρήματα που κοιτάς για 46-50 εκεί παιρνεις 40-42 χωρίς δέκτες, ηχεία κλπ. αλλά καλύτερη κατασκευή.
Άν πάρεις την LG θα σου κάνουν καλή προσφορά - κοίτα την LG M4224C.
Αλλίώς σε Samsung Syncmaster 400UX-2- έχουν και με πιο χοντρό πλαίσιο σε 46' που ερχεται κ πιο οικονομικά αναλογικά.

Λοιπόν πήγα να δω από κοντά κάποια μοντέλα και ασχολήθηκα αρκετή ώρα μαζί τους.

Είδα και τον έρωτά μου...απλησίαστη βέβαια λόγω της τιμής της...Sharp Quattron...παραδίπλα ήταν μια Samsung LED αλλά όσο και να τις ρύθμισα ο έρωτάς μου ήταν χιλιόμετρα μπροστά φυσικά...

Οι δύο λοιπόν που έκαναν τη διαφορά ήταν η Samsung του τίτλου του θέματος UE46C6000 LED και η Sharp Quattron 820...

Είδα και τις Plasma...πάρα πολύ καλή εικόνα της Samsung PS50C6500 που την είδα για πρώτη φορά από κοντά, είχε και καλή τιμή γύρω στα 1200 και κάτι...θα ήταν μια περίπτωση που θα αγόραζα, ΑΝ δεν παρατηρούσα κι εγώ αυτό το θέμα του τρεμοπαίγματος κλπ που λέτε κι εσείς ότι έχουν οι Plasma και μέχρι σήμερα δεν το είχα δώσει και σημασία...

Ρώτησα εντωμεταξύ τον πωλητή και μου είπε όποια και να βάλω για υπολογιστή θα είναι το ίδιο, είτε LED είτε Plasma...χαχαχα...δεν λέω το κατάστημα...αλλά ούτως ή άλλως είναι γενικό φαινόμενο αυτό, δεν έχει να κάνει με ένα και μόνο κατάστημα...υπάρχουν βέβαια και αρκετοί υπάλληλοι που είναι επιστήμονες στη δουλειά τους...

Μετά πήγα σε άλλο κατάστημα και έβαλα τα 3D γυαλιά σε μια Sony και...όντως είναι κάτι το διαφορετικό αυτό το 3D...βέβαια την συγκεκριμένη την είχε 2000 με δώρο PS3 και 3D games...αλλά δεν ενδιαφέρομαι για 3D οπότε απορρίπτεται...ούτε φυσικά για PS3...PC Games Rules :D

Από τις 46''-47'' μετά πηγαίνουν απότομα στις 55'' οι LED...γιατί έτσι? Θα μπορούσαν να έχουν και κάποια μοντέλα στις 50'' για εμάς που τις χρειαζόμαστε...στις 55'' δεν χωράει στο σημείο που θα τοποθετηθεί, αλλά και να χωρούσε, οι καλές είναι και ακριβές...η LG 55LE5300 για παράδειγμα έχει χαμηλή τιμή αλλά εφόσον έχει ίδιο πάνελ με την 46LE5300 λογικά δεν θα με ενθουσιάσει...σίγουρα πάντως για κάποιον που ζητάει μεγάλη οθόνη 55'' και για PC και για σαλόνι είναι προσιτή λόγω της τιμής της.

Οπότε, η Samsung UE46C6000 φαίνεται να ξεχωρίζει στις επιλογές...ίσως τις γιορτές να πέσουν και οι τιμές κάποιων άλλων τηλεοράσεων και να έχουμε περισσότερες επιλογές. Τι λέτε?

Last edited:
Τι καλύτερο είδες στην 6000 από την 750 και την 650 ?
Η καλύτερη επιλογή στην Samsung ανεξάρτητα τύπου είναι η 6900 και φυσικά η δυσκολοεύρετη PS50C7000 .

Άμα σου πω δεν την είδα την LE46C750?...Aν και απλή LCD έχει χαρακτηριστικά εξαιρετικά...τουλάχιστον στην αναφορά τους...
Αν πέσει και λίγο η τιμή στις εκπτώσεις...

Με βάζεις σε σκέψεις...πιο πολύ ψυχολογικό είναι το ζήτημα μετάβασης σε LED, μιας και κάποιες LED που είδα δεν είχαν διαφορά από τις LCD...εκτός από την Samsung UE46C6000 που έκανε γενικότερη εντύπωση...

Το γνωρίζω...γιαυτό λέω ότι υπήρχαν κάποιες LED που δεν μου έκαναν και καμία διαφορά...

Δηλαδή την προτείνεις κι εσύ την 750 αντί για την "φτωχότερη" σε χαρακτηριστικά C6000?

Έχε υπόψη σου, πως η συγκεκριμένη "LED" που σκέφτεσαι (C6000), είναι EdgeLED, δηλαδή έχει τοποθετημένες τις μονάδες οπίσθιου φωτισμού κατά μήκος της πάνω και κάτω πλευράς του panel και όχι πίσω από ολόκληρη την επιφάνειά του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η συσκευή να είναι σαφώς λεπτότερη και με μικρότερη κατανάλωση, αλλά και με στενότερη γωνία θέασης και μεγαλύτερη ανομοιομορφία, σε σχέση με μία συμβατική LCD...

Το γνωρίζω...χρειάζεται κι άλλη μελέτη...και να αρχίσουν και τίποτα εκπτώσεις...

Last edited: