Πια απο τις 2 πρωτεινετε................ευχαριστω
Κάπου έχει το προβάδισμα η μία, κάπου η άλλη, ζυγίζεις τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις...
Kαλύτερο μαύρο, καλύτερη κίνηση, υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα τα βασικά σημεία που υπερτερεί η UT50, με κύριο μειονέκτημα την πιθανότητα να πέσεις σε κομμάτι με vertical banding/dse.
Λιγότερο dynamic false contouring, λιγότερο dithering σε ακίνητη εικόνα και πλήρη ανάλυση στο 3D τα βασικά σημεία που υπερτερεί η E550, με κύριο μειονέκτημα τα brightness pops/floating blacks.
Επίσης, η επεξεργασία εικόνας της E550 σε σήματα SD είναι πιο soft και με δυνατότητα εφαρμογής υψηλότερου βαθμού ψηφιακής αποθορυβοποίησης. Αυτό μπορεί να αρέσει σε μερικούς, καθώς κρύβει αρκετές ατέλειες σε υλικό κακής ποιότητας...
Σε ανακλάσεις/ξέπλυμα σε φωτεινές συνθήκες είναι ακριβώς ίδιες.
Αυτά όσον αφορά την εικόνα, σε επίπεδο εξοπλισμού-ευχρηστίας έχει το προβάδισμα η Samsung, καθώς υπερτερεί σε παροχή κάποιων ρυθμίσεων (π.χ. δυνατότητα μετακίνησης του κάδρου σε λειτουργία zoom), στη δυνατότητα περιστροφής της βάσης, στην παροχή λειτουργίας PVR, στον αριθμό των εισόδων HDMI (3 έναντι 2) και μάλλον και στον ενσωματωμένο media player.
Ευχαριστω πολυ καλα χριστουγεννα και χρονια πολλα.Απο χθες ειμαι κατοχος της P50UT50 (599 euro)
ερωτησεις
1 dithering εχουν ολλες η plasma ut50
2 πλήρη ανάλυση στο 3D τα βασικά σημεία που υπερτερεί η E550.....δεν το καταλαβα
Ευχαριστω πολυ
Μια ερωτηση παρακαλω...
Το dithering ποιο ειναι? Εχω μπλεξει τα μπουτια μου με τις ορολογιες των ''προβληματων'' που αντιμετοπιζουμε στις tv πια...
Μια ερωτηση παρακαλω...
Το dithering ποιο ειναι? Εχω μπλεξει τα μπουτια μου με τις ορολογιες των ''προβληματων'' που αντιμετοπιζουμε στις tv πια...
Aυτές οι κουκίδες, εν είδη χιονοθύελλας, που φαίνονται κυρίως στις πολύ σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, αν και έχει καθιερωθεί να τις λέμε PWM Noise κι αυτές, στην πραγματικότητα πρόκειται περί dithering που εφαρμόζεται στα χαμηλά IRE για την ορθή αναπαράστασή τους στις Plasma.
Εφόσον περιορίζονται μόνο στις σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι, είναι φυσιολογικές και αν τις βλέπουμε αυξημένες, καλό είναι να ελέγξουμε για την σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης μας.
Αν οι κουκίδες απλώνονται σε όλη την εικόνα, τότε ενδέχεται να πρόκειται για αυξημένο PWM Noise λόγω κάποιου προβλήματος στο πάνελ ή την οδήγησή του...
Το φαινόμενο που περιγράφετε όλοι εδώ, αν και έχει καθιερωθεί να αναφέρεται ως PWM noise, στην πραγματικότητα, δεν είναι. Πρόκειται για dithering, που επισυμβαίνει κυρίως στα χαμηλά IRE (σκοτεινές αποχρώσεις όλων των χρωμάτων), ώστε να μπορούν αυτές να αποδωθούν με γραμμικότητα.
Οι πρώτες Plasma δεν εμφάνιζαν αυτό το φαινόμενο, γιατί τότε ο αριθμός των αναφλέξεων του αερίου ήταν ταυτόσημος του εκφραζόμενου bit φωτεινότητας. Στην πορεία, καθώς αναπτύχθηκαν ταχύτεροι οδηγοί, για την αύξηση της φωτεινότητας των πάνελ, υιοθετήθηκαν μοντέλα οδήγησης με αυξημένο αριθμό αναφλέξεων. Αυτό οδήγησε όμως σε μεγάλες διαφορές απόδοσης φωτεινότητας από το μαύρο στο χαμηλότερο σκαλί και ακολούθως στα πρώτα βήματα, οπότε και επιστρατεύτηκε το dithering για να επαναφέρει τη χαμένη "γραμμικότητα".
Στις πολύ χαμηλές αποχρώσεις του γκρι, δίπλα στο μαύρο, κατά κανόνα, στις Panasonic φαίνεται σαν πρασινο-γκρι κουκίδες που χορεύουν, στις LG/Samsung σαν μπλε-κόκκινες κουκίδες που χορεύουν. Στις λίγο υψηλότερες αποχρώσεις, περίπου μέχρι 20-30 IRE, δημιουργεί αυτή την αίσθηση βρασίματος που έχει περιγραφεί.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.