PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Απάντηση: Re: PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Απο εκει και περα η 50G10 ειναι σιγουρα καλυτερη αλλα οχι τοσο καλυτερη ωστε να κοστιζει και 500 ευρω ακομη

Κι εγώ θα διαφωνήσω εδώ Γιάννη, κατά τη γνώμη μου σωστά είπες ότι, στα + της LG είναι οι multimedia δυνατότητες από την USB, το Bluetooth κ.λ.π., για άλλους αυτά είναι κριτήριο και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς γι' αυτό, αν μιλήσουμε όμως μόνο για εικόνα τότε η G10 είναι εξαιρετική, το contrast στον ουρανό, το μαύρο στα Τάρταρα και η κίνηση το μεγάλο της ατού.

Την G10 την έβλεπα στα μαγαζιά και έλεγα ότι δεν έχει σημαντική διαφορά από την προηγούμενη σειρά (το είχαμε συζητήσει με τον Γιώργο), έλα όμως που από χθες που θρονιάστηκε στο σαλόνι μου είδα τα πράγματα διαφορετικά από την θέση του καναπέ μου και να πω την αλήθεια σε θυμήθηκα όταν κάπου είχες αναφέρει ότι είναι 'δύο κλικ' πάνω από την PZ και όντως η διαφορά φαίνεται 'δια γυμνού οφθαλμού'.

Ναι η PS7000 είναι εξαιρετικό value for money....,

ναι δεν είναι όλοι τρελλοί μόνο με την εικόνα, υπάρχουν και άλλα πράγματα..

ναι δεν ξέρουν όλοι τι να κοιτάξουν στην εικόνα μιας τηλεόρασης, οπότε μπορεί να μην καταλάβουν και καμιά διαφορά...

Όταν όμως μιλάμε μόνο για εικόνα και ειδικά όταν το συζητάμε σε ένα forum με τρελούς, αλλάζουν τα πράγματα...έτσι δεν είναι???

Υ.Γ. : Αν ρωτήσει κάποια φωτοβολίδα ποια 50άρα plasma να πάρει γύρω στο 1.000ρικο, που να τα κάνει όλα αξιοπρεπώς, οι περισσότεροι θα του πουν την 50PS7000 και θα πράξουν ορθώς...:a0210:

.... o σχεδιασμος ειναι λιγο πισω κτλ. Aυτα για πολυ κοσμο μετρανε πολυ παραπανω απο μαυρο-αντιθεση...

Όταν βλέπουμε μια τηλεόραση σε ένα ράφι είναι φυσικό να υπάρχουν κι άλλες δίπλα της και η αλήθεια είναι ότι οι Κορεάτες σε αυτό τον τομέα είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, οπότε σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς θα κερδίσει η ομορφότερη (μερικές φορές κερδίζει και η 'ευκολότερη', αυτό όμως είναι άλλο θέμα εκτός της παρούσης).....

..... όταν όμως κάτσει μόνη της μια τηλεόραση στο σαλόνι τα πράγματα είναι διαφορετικά, το κουτί το κοιτάν μόνο οι επισκέπτες όταν είναι κλειστή, όταν βάζεις του ουισκάκι σου και κάθεσαι να δεις, χαμηλώνεις τα φώτα και απολαμβάνεις άλλα πράγματα....

....τεσπα γούστα είναι αυτά και οι τηλεοράσεις είναι σαν τις γυναίκες, σπάνια μένουν 'αζευγάρωτες', ευτυχώς φέτος υπάρχουν και ασχημότερες με πιο φτηνιάρα κατασκευή.

Re: Απάντηση: Re: PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Χρηστο αν θελει κανεις την καλυτερη πλασμα 50" παει προς LX5090 , μετα 50V10 και μετα 50G10 , απλως κατα την αποψη μου η τελευταια ενω αναμφισβητητα καλυτερη απο PS7000 δεν δικαιολογει την διαφορα τιμης κατα την αποψη μου , δικαιωμα βεβαια του καθενος να εχει την δικη του αποψη και να διαφωνει....-bye-

Η διαφορα G10 με PZ80 στα δικα μου ματια ειναι μεγαλη σε ολα τα επιπεδα , σαν να υπηρξε ενδιαμεσα μια γενια Panasonic που δεν ειδαμε ποτε. Και η διαφορα PS7000 με τις προηγουμενες PG φαινεται επισης μεγαλη να ειναι (αν και δεν εχω δει την τελευταια ακομη). Γενικα οι κατασκευαστες πλασμα εχουν κανει μεγαλα βηματα ενω στις LCD ειδαμε μονο οριακες βελτιωσεις.

Νομιζω οτι στις 50" και πανω οι πλασμα ειναι φετος σχεδον μονοδρομος εκτος αν μιλαμε για πολυωρη χρησης για PC μονιτορ και κονσολα.

Καλά, οι κάτοχοι των g10, δεν έχουν παρατηρήσει τα oversaturated πράσινα και μπλε, και το γενικότερο ξεθώριασμα των χρωμάτων? Οι lcd σε χρωματα υπερνικούν κατά κράτος τη g10. Στο hdtvtest (που είναι ουδέτερο και δε γράφουν υπάλληλοι πληρωμένοι από τις εταιρείες) αρκεί κανείς να δει τα διαγράμματα στα χρώματα και να διαπιστώσει τις διαφορές. Μα ούτε το άθλιο scaling που κάνει? Αυτό το διαπίστωσαν και οι πληρωμένοι. Και το design το οποίο σε σχέση με τις άλλες 2 πλασμα είναι αξιοθρήνητο. Α ξέχασα, έχει μάυρο, να το θυμάμαι όταν βλέπω τα credits. Δεν υπάρχει για μένα σύγκριση μεταξύ μόνο πλάσμα ή μόνο lcd. Υπάρχει σύγκριση προϊόντων στις ίδιες τιμές.

Νομίζω πως τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Η σύγκριση στο συγκεκριμμένο thread γίνεται με τη συμμετοχή της PS 8000 από πλευράς LG, και όχι της PS 7000. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και τείνουν περισσότερο προς την G10 (σάρωση 100hz, με 600hz subfield, contrast, κ.λ.π.).

H σαρωση των 100εκ Hz, δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτή που θέλει να βλέπει ταινίες (και σε blu-ray και σε κανάλια). Τον ενδιαφέρουν τα 24p και το scaling στα sd κανάλια. Ακόμα και στα σπορ τα 100Hz, για μένα δεν ενδεικνυνται. Δεν υπάρχει ομαλή κίνηση. Για τα τοκ σόου δεν αξίζει καν να συζητάμε θέμα κίνησης.

Εκεί τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και τείνουν περισσότερο προς την G10 (σάρωση 100hz, με 600hz subfield, contrast, κ.λ.π.).

Kαι η LG εχει 100 Hz και 600 Ηz subfield. Επιπλεον εχει single glass design oπως η V10 (οχι ομως η G10 που εχει διπλο τζαμι).

Καλά, οι κάτοχοι των g10, δεν έχουν παρατηρήσει τα oversaturated πράσινα και μπλε, και το γενικότερο ξεθώριασμα των χρωμάτων? Οι lcd σε χρωματα υπερνικούν κατά κράτος τη g10. Στο hdtvtest (που είναι ουδέτερο και δε γράφουν υπάλληλοι πληρωμένοι από τις εταιρείες) αρκεί κανείς να δει τα διαγράμματα στα χρώματα και να διαπιστώσει τις διαφορές. Μα ούτε το άθλιο scaling που κάνει? Αυτό το διαπίστωσαν και οι πληρωμένοι. Και το design το οποίο σε σχέση με τις άλλες 2 πλασμα είναι αξιοθρήνητο. Α ξέχασα, έχει μάυρο, να το θυμάμαι όταν βλέπω τα credits. Δεν υπάρχει για μένα σύγκριση μεταξύ μόνο πλάσμα ή μόνο lcd. Υπάρχει σύγκριση προϊόντων στις ίδιες τιμές.
Απο τα παραπανω φανταζομαι οτι δεν θα αγοραζες ποτε την G10 :flipout::flipout:

Καλά, οι κάτοχοι των g10, δεν έχουν παρατηρήσει τα oversaturated πράσινα και μπλε,
Δεν μας διευκρινιζεις εαν μιλας για out of the box ρυθμισεις και κατω απο τι συνθηκες την ειδες, τελος παντων.
Mαλλον δεν διαβασες καλα το νημα της G10
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=837346&postcount=269
Eγιναν αναφορες στο cyan και magenta.Ευτυχως εφετος δινουν εκτος κρυφο μενου,εστω και λειψες, καποιες παραπανω χρωματικες ρυθμισεις.

Οι lcd σε χρωματα υπερνικούν κατά κράτος τη g10.
Αν και το βλεπω λιγο γενικο αυτο που γραφεις ενα παραδειγμα θα βοηθουσε.Οι τεχνικες μου γνωσεις ειναι απειροελαχιστες οποτε ενας γνωστης του θεματος θα μπορουσε να μας βοηθησει,τουλαχιστον εμενα.
Εδω ισως να ειναι μια καλη αρχη.
Ακρίβεια Χρώματος
Η αξία του φωσφόρου έχει αναδειχθεί από τα πρώιμα χρόνια των τηλεοράσεων CRT, σε ότι αφορά στην χρωματική ακρίβεια . Ειδικά στις τηλεοράσεις plasma που η χημική σύσταση έχει εξελιχθεί θεαματικά, η χρωματική ακρίβεια είναι εξαιρετική. Οι τηλεοράσεις πλάσματος εκμεταλλεύονται στο έπακρο λοιπόν την ανωτερότητα του φωσφόρου, σε σχέση με τις τηλεοράσεις LCD που απλά χρωματίζουν το φως με χρωματικά φίλτρα, αφού αυτό περάσει μέσα από συστοιχίες ηλεκτροδίων, πολωτικών φίλτρων κ.α. στοιχείων. Αρκεί να αναφερθεί ότι το ποσοστό της φωτεινότητας που περνά από το σύστημα οπίσθιου φωτισμού στην οθόνη δεν ξεπερνά το 5% !

Ανάλυση Χρώματος
Εξαιτίας του τρόπου παραγωγής των διαβαθμίσεων του γκρι στις τηλεοράσεις plasma , όπως εξηγήθηκε στην ‛Διαχείριση Αντίθεσης' , οι τηλεοράσεις LCD έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια ως προς την αύξηση της ανάλυσης του χρώματος, ανεξάρτητα εάν αυτό στην πράξη έχει μικρότερες ευεργετικές συνέπειες, αφού οι οθόνες, τα panel δηλαδή, LCD τελευταίας γενιάς έχουν μέγιστη ανάλυση 10Bit.
Επίσης στο σημείο αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται σύγχυση της ακρίβεια τους χρώματος, με τον αριθμό και το εύρος των χρωματικών διαβαθμίσεων που μπορεί να δώσει μία τηλεόραση.

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/312-lcd-vs-plasma.html

Στο hdtvtest (που είναι ουδέτερο και δε γράφουν υπάλληλοι πληρωμένοι από τις εταιρείες) αρκεί κανείς να δει τα διαγράμματα στα χρώματα και να διαπιστώσει τις διαφορές.
Με ποια,φανταζομαι τηλεοραση, να δει τις διαφορες;

Μα ούτε το άθλιο scaling που κάνει? Αυτό το διαπίστωσαν και οι πληρωμένοι.
Παρακατω ειναι ενα σαιτ πληρωμενων,αφου δεν ειναι το HDTV οπως εσυ λες, που διαπιστωσαν το αντιθετο .Υποψειν οτι στα review δεν τα θεωρο ολα δεδομενα απλα με βοηθανε να βγαλω καποια συμπερασματα.
SD (standard definition) reproduction is one of the G10 series’ strengths. It beats the vast majority of TVs on the market. The picture is beautiful, crisp and very natural. I saw minimal noise in the picture.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1237901339

Και το design το οποίο σε σχέση με τις άλλες 2 πλασμα είναι αξιοθρήνητο.
Αν και προκειται για κατι το υποκειμενικο, θα συμφωνησω οτι εδω η Panasonic οντως ειναι πολυυυ πισω σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Προσωπικα δεν ειναι κατι ομως που θα με απετρεπε απο την αγορα της εχοντας αλλες προτεραιοτητες για την αγορα τηλεορασης.

Α ξέχασα, έχει μάυρο, να το θυμάμαι όταν βλέπω τα credits.
Το μονο σιγουρο, ειναι οτι η G10 δεν ειναι η τηλεοραση με το περισσοτερο μαυρο στην αγορα, υπαρχουν οι KURO.Δεν θα σου συνιστουσα ομως να δωσεις 2000+ ευρω ωστε το μονο μαυρο που θα βλεπεις σε μια ταινια οπως λες να ειναι τα credits στο τελος.
Δεν υπάρχει για μένα σύγκριση μεταξύ μόνο πλάσμα ή μόνο lcd. Υπάρχει σύγκριση προϊόντων στις ίδιες τιμές.
Συμφωνω απολυτως.

Υπερκορεσμένο μπλε, ξεθώριασμα των χρωμάτων, άθλιο scaling. Που αναφέρονται όλα αυτά στο HDTVtest (το οποίο και εγώ θεωρώ αξιόπιστο) ?

Δύο θέματα έχει η συγκεκριμένη. Ελαφρώς υπερκορεσμένο πράσινο και μέτρια απόπλεξη. Έχω προσωπική άποψη γιατί τα δύο αυτά θέματα υπάρχουν και σε όλες τις PZ, PX (εξαιρείται το χρώμα των PZ800).

Όσον αφορά το πρώτο ομολογώ πως θα προτιμούσα πράσινο πάνω στα πρότυπα, αλλά και εγώ όπως και η πλειοψηφία θα προτιμήσουν ελαφρώς υπερκορεσμένο χρώμα παρά ελαφρώς υποκορεσμένο. Πριν διαφωνήσεις για το "ελαφρώς" ρίξε μια ματιά στο χρωματικό τρίγωνο εδώ. Αυτό του HDTVtest ξεγελάει γιατί είναι στρετσαρισμένο οριζόντια (δες την διαφορετική κλίμακα στους δύο άξονες).

Για την μέτρια απόπλεξη απλά θα αναφέρω ότι λέει το HDTVtest:

But what if you have no choice but to watch 576i programmes, such as those from the inbuilt Freeview and Freesat tuners? All is not lost, for the Panasonic TX-P42G10’s inky blacks, natural colours and excellent motion clarity are more than adequate to enthrall you and draw your attention away from its deficiencies. To combat the softness of SD images, you can either sprinkle in a dash of measured edge enhancement via the [Sharpness] control, or simply sit farther away from the screen (which renders any video processing/ compression artefacts less visible as well).

Υ.Γ Το ότι το μαύρο είναι μόνο για τα credits το αφήνω ασχολίαστο ;)

Καλά, οι κάτοχοι των g10,

α) δεν έχουν παρατηρήσει τα oversaturated πράσινα και μπλε, και το γενικότερο ξεθώριασμα των χρωμάτων?

β) Μα ούτε το άθλιο scaling που κάνει?

γ) Και το design το οποίο σε σχέση με τις άλλες 2 πλασμα είναι αξιοθρήνητο.

δ) Α ξέχασα, έχει μάυρο

ε) Υπάρχει σύγκριση προϊόντων στις ίδιες τιμές.

Θα απαντήσω για την 46G10 που έχω στο σαλόνι μου και όχι για κάποια G10 που είδα σε ράφι καταστήματος, βέβαια μου λείπει η εμπειρία για να δώσω ακριβή απάντηση, αλλά η προσπάθεια είναι αυτή που μετράει.

--------------------------------------------------------------------------
α) Υπερκορεσμένο μπλε???...όχι ....υπερκορεσμένο πράσινο???...ναι. Από αναφορές σε ξένα forum το πράσινο έρχεται/δεν έρχεται μόνο από το service menu, ο υπερκορεσμός του φαίνεται ξεκάθαρα στα διαγράμματα με τις μετρήσεις οργάνων, αλλά όταν κάποιος δεν ξέρει να διαβάσει ένα διάγραμμα δεν θα ξέρει και τι είναι το υπερκορεσμένο πράσινο, οπότε είναι στην διακριτική ευχέρεια και την τρέλα του κάθε κατόχου αν θα το πειράξει ή όχι.

β) Όταν λες άθλιο τι ακριβώς εννοείς???...ενημερωτικά θα πω ότι στα μάτια μου, σε τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή και η σύγκριση που κάνω είναι με την 42ΡΧ80 που έχω, η οποία σε αυτό τον τομέα, κατά γενική ομολογία, ήταν και είναι εξαιρετική. Στο νήμα της G10 έχω αναφέρει τη σύνδεση απλού DVD με component και τροφοδοσία της τηλεόρασης με 576ρ, ώστε να κάνει αυτή το upscaling, το αποτέλεσμα στα μάτια μου είναι πολύ καλό.

Εξάλλου όπως έχεις πει κι εσύ ο ίδιος:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=794973&postcount=26

Δεν ασχολούμαστε με sd σήμα στις fullhd τηλεοράσεις. Σαν να είχα γω rs4, εσύ m3 και να τσακωνόμασταν ποιος καταναλώνει λιγότερο στην πόλη.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=768517&postcount=34

Φαντάζομαι τις τηλεοράσεις τις παίρνουμε για να δούμε blu-ray και ματρόσκες.
...οπότε κατά τα λεγόμενά σου, δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το άθλιο scaling, εκτός κι αν άλλαξες γνώμη από τότε, οπότε πάω πάσο.

γ) Για το design είπα προηγουμένως, για εμένα ούτε κρύο, ούτε ζέστη και αφού δεν παραπονέθηκε η γυναίκα (δικό τους θέμα είναι το design), όλα τα άλλα μου περιττεύουν.

δ) Κάνεις λάθος δεν έχει μαύρο.....έχει μαύρο.

ε) Πιθανόν να έχεις δίκιο, αλλά γράψε κάποια μοντέλα ίδιας τιμής και ίδιου ιντσάζ, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις.

Υ.Γ. 1: Ευτυχώς η ανάλυση της τηλεόρασης είναι 1920Χ1080, οπότε σύμφωνα με τις δικές σου εκτιμήσεις και εμπειρίες ...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=794813&postcount=31

Eξακολουθώ να πιστεύω ότι η ανάλυση είναι το α και το ω.
......καλύπτει το σημαντικότερο κομμάτι μιας συσκευής απεικόνισης, οπότε τα υπόλοιπα (άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πράσινα, μαύρα) περνάν σε δεύτερη μοίρα, εκτός κι αν άλλαξες γνώμη από τότε, οπότε πάω πάσο.

Υ.Γ. 2: Το ότι το μαύρο είναι μόνο για τα credits το αφήνω ασχολίαστο

Υ.Γ. 3: Βέβαια, όπως έχεις πει, πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας, για να έχουμε τα μισά...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=766796&postcount=18

Φίλε μην ακούς τι λένε. Δεν ξέρεις που εργάζεται ο καθένας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Χρηστο αν θελει κανεις την καλυτερη πλασμα 50" παει προς LX5090 , μετα 50V10 και μετα 50G10 , απλως κατα την αποψη μου η τελευταια ενω αναμφισβητητα καλυτερη απο PS7000 δεν δικαιολογει την διαφορα τιμης κατα την αποψη μου , δικαιωμα βεβαια του καθενος να εχει την δικη του αποψη και να διαφωνει....-bye-

Η διαφορα G10 με PZ80 στα δικα μου ματια ειναι μεγαλη σε ολα τα επιπεδα , σαν να υπηρξε ενδιαμεσα μια γενια Panasonic που δεν ειδαμε ποτε. Και η διαφορα PS7000 με τις προηγουμενες PG φαινεται επισης μεγαλη να ειναι (αν και δεν εχω δει την τελευταια ακομη). Γενικα οι κατασκευαστες πλασμα εχουν κανει μεγαλα βηματα ενω στις LCD ειδαμε μονο οριακες βελτιωσεις.

Νομιζω οτι στις 50" και πανω οι πλασμα ειναι φετος σχεδον μονοδρομος εκτος αν μιλαμε για πολυωρη χρησης για PC μονιτορ και κονσολα.

:a0210:.....:a0210:....:a0210:
No problem John...συμφωνώ μαζί σου..(εκτός από την διαφωνία.:flipout:)

Καλημέρα...-bye-

Το 3 φορές καλύτερο μαύρο στα νούμερα βέβαια έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με το τί νούμερο τριπλασιάζουμε. Πχ 0.01 χ 3 = 0.03. Μικρή απόλυτη διαφορά. 3 χ 3 = 9 πολύ μεγαλύτερη διαφορά.
Λαμβάνοντας υπ'όψη ότι η G10 έχει μαύρο 8ης γενιάς KURO ίσως το 3 φορές φωτεινότερο να μην είναι τόσο άθλιο. Ίσως να είναι και αρκετό.
Μην ξεχνάτε ότι στις πλάσμα ένας ελάχιστος - βασικός περιβάλλων φωτισμός "εξισώνει" τα πράγματα και χαλάει το μαύρο πολύυυυ παραπάνω από μικροδιαφορές σε απόλυτες επιδόσεις.

Βρε συ Χρήστο δεν είναι μόνο γυναικείο θέμα το design και η καλαισθησία, το λέω άσχετα με τις τβ ή την παρούσα συζήτηση -bye-

Eγω νομιζω οτι υπαρχει και ενα αλλο δεδομενο υπερ της LG , οπως εχει πει παλιοτερα και ο underdog οι τηλεορασεις χανουν την αξια τους με εκθετικους ρυθμους. Μια 50PZ80 περυσι ειχε πανω απο 2 χιλιαρικα , μια 50G10 φετος εχει 1700 , η 50G20 του χρονου θα εχει 1400 κτλ. Ασε που σε 6 μηνες με ενα χρονο το πολυ μια τηλεοραση θεωρειται πλεον παλια.

Υπο το πρισμα των παραπανω οσο λιγοτερα δινει καποιος για τηλεοραση τοσο λιγοτερα θα χασει απο ενα προιον που πολυ συντομα θα ειναι ξεπερασμενο.

Βρε συ Χρήστο δεν είναι μόνο γυναικείο θέμα το design και η καλαισθησία, το λέω άσχετα με τις τβ ή την παρούσα συζήτηση -bye-

Δεν αντιλέγω, αλίμονο σε ποιον δεν αρέσει το όμορφο, αλλά όπως δεν ασχολήθηκα εγώ με τις νέες κουρτίνες τα σεμεδάκια, τα σερβίτσια κ.λ.π., δεν δέχομαι να εμπλακεί και η σύζυγος στην αγορά ηλεκτρονικών, γι' αυτό είπα γυναικείο θέμα το design, αναφερόμενος στη τηλεόραση και όχι γενικά...

...τεσπα, σε οποιαδήποτε αγορά, οποιουδήποτε προϊόντος, όλα τα χαρακτηριστικά έχουν την βαρύτητά τους, από κει και πέρα εξαρτάται από τον αγοραστή σε ποιο θα δώσει προτεραιότητα, άμα ξέρει τι ψάχνει είναι πιο εύκολα τα πράγματα.... -bye-

Το 3 φορές καλύτερο μαύρο στα νούμερα βέβαια έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με το τί νούμερο τριπλασιάζουμε. Πχ 0.01 χ 3 = 0.03. Μικρή απόλυτη διαφορά. 3 χ 3 = 9 πολύ μεγαλύτερη διαφορά.
Λαμβάνοντας υπ'όψη ότι η G10 έχει μαύρο 8ης γενιάς KURO ίσως το 3 φορές φωτεινότερο να μην είναι τόσο άθλιο. Ίσως να είναι και αρκετό.
Μην ξεχνάτε ότι στις πλάσμα ένας ελάχιστος - βασικός περιβάλλων φωτισμός "εξισώνει" τα πράγματα και χαλάει το μαύρο πολύυυυ παραπάνω από μικροδιαφορές σε απόλυτες επιδόσεις.

Κώστα η απόλυτη διαφορά δεν παίζει ρόλο, μόνο η αναλογία παίζει. Ενδεικτικά όταν οι (HDReady) 8G είχαν 0.03 οι καλές Panasonic είχαν γύρω στο 0.06-0.07. Η διαφορά στην αντίθεση ήταν αισθητή κι ας μιλάμε για μικρή απόλυτη διαφορά. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τις φετινές Panasonic και LG. Δεν έχω δει μέτρηση για το μαύρο της PS7000, αλλά με βάση τα reviews υπολογίζω πως θα είναι στο 0.08-0.09. Σίγουρα δεν είναι άθλιο, αλλά για τα σημερινά δεδομένα είναι μέτριο. Για τον περιβάλλων φωτισμό έχεις εν μέρει δίκιο, αλλά και εδώ η G10 έχει το πάνω χέρι στο να κρατήσει υψηλότερα την αντίθεση λόγω λιγότερων αντανακλάσεων και περισσότερης φωτεινότητας.

Έχω αναφέρει σε αρκετά νήματα την έκφραση "αν σε καλύπτει το μαύρο της να την πάρεις με κλειστά μάτια" για τις περσινές πλάσμα (και LCD) της LG και το ίδιο πιστεύω και για τις φετινές. Τα πάντα είναι θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων που έχουν να κάνουν με την εικόνα, με το οικονομικό, με το προσωπικό γούστο και ανάγκες κλπ.

Επιλογές να έχουμε, κι ας τσακωνώμαστε για το ποιά είναι καλύτερη -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Το εντυπωσιακό μέγεθος της στις 52 ίντσες με ιδανική απόσταση θέασης τα 3 με 4 μέτρα και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της εγγυώνται ότι η Sony KDL-52V5500 θα σας καταπλήξει είτε βλέπετε Blu Ray είτε βλέπετε τον αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα!

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0385863&catid=060100

Το εντυπωσιακό μέγεθος της με ιδανική απόσταση θέασης είναι τα 4 με 7 μέτρα και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά της εγγυώνται ότι η θα σας καταπλήξει είτε βλέπετε DVD είτε βλέπετε τον αγαπημένο σας ποδοσφαιρικό αγώνα!

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0399751&catid=060100

Xα χα , πλακα δεν εχουν? 52" με αποσταση θεασης 3-4 μετρα και 50" με αποσταση 4-7 (!!!) μετρα...:BDGBGDB55:

Ασε που για την 50PS7000 γραφουν οτι εχει αναλυση 1280x720...

Εντυπωσιακή σε μέγεθος η νέα Plasma TV θα LG θα μετατρέψει τον χώρο σας σε αίθουσα κινηματογράφου! Η LG 50PS7000 είναι HD Ready ( High Definition Ready) ή 720p με ανάλυση 1280x720 και προβάλει 720 γραμμές στην οθόνη με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευκρίνεια και περισσότερη λεπτομέρεια στην εικόνα σε σχέση με μια συμβατικής τεχνολογίας τηλεόραση....

Re: Απάντηση: PS8000 - G10 - B650 Plasma Battle

Καλημερα Χρηστο...-bye-

Σκεφτομαι να τους στειλω ενα emal τουλαχιστον να διορθωσουν την αναλυση...

Μπα, ας τους να το καταλάβουν μόνοι τους.... ;-)
(ας μάθουν να μην κάνουν copy-past ότι βρουν μπροστά τους...)