Ψάχνω 40"-42" Led

stubu

New member
18 November 2010
86
Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου.
Εγώ ψάχνω μια 40-42αρα LED, full HD όχι 3D, με internet tv, wifi ή wifi ready, επειδή διάβασα πολλά αρνητικά για τις Led, το θέμα κατανάλωση παίζει για μένα μεγάλο ρόλο, οπότε γιαυτό και Led.
Κατάληξα σε Sony ή Panasonic λόγο των θεμάτων που έχουν στο Internet TV.
Δεν αποκλείω LG ή Samsung, Philips αλλά σχετικά με την εικόνα σε όλες τις μάρκες, ακούω διαφορετικές γνώμες. Το να κάνω σύγκριση στα καταστήματα που τις έχουν δίπλα δίπλα το βρίσκω ανούσιο, διότι εκεί μπαίνουν με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις και κανένας δεν ασχολείται να τις ρυθμίσει όπως θα έπρεπε για τον χώρο που βρίσκονται.
Το ποσό που θα ήθελα να δώσω είναι γύρω στα 1000 , αν και μου έκατσε καλά στο μάτι η Panasonic TX-L42D25E, αν και πάει λίγο ψηλά στην τιμή (1300 ) έχει όμως 200Hz σε σχέση με άλλες μέχρι 1000 , αλλά επίσης μου αρέσει και το χαρακτηριστικό PVR Ready USB όπου μπορείς να γράφεις σε φλασάκι προγράμματα.
Τώρα όσο για ποιότητα δέκτη, οθόνης και ήχου χρειάζομαι κάποια βοήθεια από γνώστες.
Ευχαριστώ προκαταβολικά Ηλίας

Αφου σε ενδιαφερει το θεμα καταναλωσης θα εψαξες φανταζομαι να δεις ποσο ειναι η διαφορα LED LCD με LCD και αρα ποσο θα κερδισεις σε χρηματα για ενα χρονο.

Μπορεις να μας πεις και εμας?

Καλωσηλθες παρεπιπτοντως.

Καλώς ήρθες και από εμένα. Έχει δίκιο ο Yperion στο θέμα κατανάλωσης, δεν υπάρχει ουσιαστικά διαφορά. Καταρχήν θα μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος? Για τί υλικό προορίζετε η TV? Έχεις αποκλείσει τις plasma? PVR θα βρείς μόνο σε Samsung LCD (κάποιες) καθώς και σε μερικές Samsung και Panasonic plasma.

Παντως ανεξαρτητα περι "LED" κτλ. η Panasonic TX-L42D25E που αναφερεις ειναι μια απο τις καλυτερες LCD της αγορας συμφωνα με τα τεστ που εχω διαβασει σε ξενα site.

Bεβαια η τιμη της ειναι πολυ "τσουχτερη" για 42αρα. Στην ιδια τιμη περιπου κινουνται η Samsung 46C750 και η Sony 46EX710. Δυο παρα πολυ καλες τηλεορασεις (για τα δεδομενα των LCD παντα).

Καλησπέρα και ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Η τηλεόραση θα βρίσκεται στο σαλόνι για πάσα χρήση, κυρίως ταινίες θα έλεγα, αλλά και τα παιδιά παίζουν Wii της Nintendo, το οποίο από ότι πιστεύω δεν έχει και τα πιο δύσκολα για απεικόνιση γραφικά.
Όσο για την κατανάλωση δεν το έχω ψάξει τόσο αλλά θα το κοιτάξω τώρα που το αναφέρεται.
Ναι τις πλάσμα τις έχω ψιλοαποκλείσει χωρίς να είμαι απόλυτος, αλλά είμαι ανοιχτός σε όλες τις τεχνολογίες.
Φιλικά
Ηλίας

Πρακτικα να δουμε την διαφορα στην καταναλωση LED LCD με LCD...

LCD...

Samsung 32C450 -> 54 watts

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le32c450-le26c450-20101001847.htm

Sony 32EX400 -> 64 watts

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl32ex403-kdl32ex403u-20100418346.htm

LED LCD...

Samsung 32C6000 -> 59 Watts

http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ue32c6000-ue32c6530-20100630763.htm

Toshiba 32SL753 -> 63 watts

http://www.hdtvtest.co.uk/news/toshiba-32sl753b-32sl753-20100908839.htm

Aυτα βεβαια για 32". Οσο αυξανει το μεγεθος αυξανει και η διαφορα αλλα σιγουρα δεν ειναι σημαντικη για την τσεπη μας.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291

Τελικά έκανα το υπολόγισα το παραπανίσιο ρεύμα που καίει μια Led της Panasonic και μια Plasma της ίδιας εταιρίας.
Η Led έκαιγε 0,3W σε αναμονή και η Plasma 0,4W ενώ η Led έκαιγε 95W όταν παίζει και η Plasma 156W. Δεν ξέρω αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου αλλά έβγαλα μια παραπάνω ετήσια κατανάλωση για τις Plasma ύψους περίπου 5 .
Δεν ξέρω αν υπολόγισα σωστά, ίσως μπορεί κάποιος να ξανακάνει τις πράξεις αν η κιλοβατώρα κοστίζει 0,072 , γιατί εμένα μου φαίνεται πολύ μικρή η διαφορά σε Ευρώ αλλά δεν βλέπω να έκανα κάποιο λάθος.
Ηλίας

Το να συγκρίνεις μια led lcd με μια plasma θα το θεωρούσα άστοχο.Οι led lcd vs ccfl lcd,πρακτικά,δεν έχουν διαφορά στην κατανάλωση.

Για να μην σπας το κεφαλι σου αδικα η διαφορα LED LCD με LCD αναλογα με το μεγεθος μπορει να ειναι απο μηδεν (δηλαδη καθολου διαφορα) εως 10 ευρω το χρονο για θεαση 8 ωρες την ημερα.

Με πλασμα μπορει να ειναι εως 30 ευρω το χρονο αν μιλαμε για LED 46" σε συγκριση με plasma 50".

Οπως καταλαβαινεις για 10 ευρω το χρονο μεγιστο δεν αξιζει να ασχολεισαι.

Απο LCD σου προτεινω ειτε την Samsung 40C750 ειτε την 46C650 στα λεφτα που δινεις. Η C6000 και οι υπολοιπες LED LCD της Samsung το μονο που θα σου προσφερουν ειναι λεπτο σχεδιασμο και τιποτε αλλο σε σχεση με τις παραπανω.

Σ' ευχαριστώ Yperion,
έχεις δίκιο για την κατανάλωση, για 5-10 ετησίος δεν αξίζει να ασχολούμαι, απλά πίστευα, ότι είναι περισσότερα.
Τώρα όσον αφορά Led με Plasma οι περισσότεροι προτείνουν Plasma από ότι κατάλαβα, τι γίνεται όμως με τις αντανακλάσεις στα οικονομικότερα μοντέλα, γιατί αυτό θα ήταν πρόβλημα, αν βλέπει κάποιος συχνά με το φως της ημέρας.

Οι LCD χωρις ανακλασεις με ματ οθονη πλεον αφορουν μονο πολυ οικονομικα μοντελα. Και η εικονα τους ειναι μετρια εως χαλια γιατι στερειται αντιθεσης.

Τα καλα μοντελα εχουν και αυτα ειτε ανακλαστικη ειτε ημιανακλαστικη οθονη τυπου clear panel της Samsung.

Oι πλασμα εχουν πιο φυσικη/κινηματογραφικη εικονα , οι LCD εχουν πιο μεγαλη φωτεινοτητα και πολυ εντονα/ψευτικα χρωματα που αρχικα μπορει να κανουν καλυτερη εντυπωση αλλα καταλληγουν κουραστικα μετα απο λιγο.

Thanks Yperion, με τις ανακλασεις ενοεις μαλον τις Plasma στην πρωτη παραγραφο, οσο για Led ποιες (σειρες) θεωρούνται καλές μέχρι 1000 σε Sony, Samsung.
Επίσης γιατι δεν ρωταει κανεις για ηχο? Ολες εχουν 2Χ10W το θεωρω λίγο, και δεν θελω να ανοιγω παντα το Home Cinema για ειδησεις και διαφιμισεις.
Ευχαριστω.
Ηλίας

Καλησπέρα, την διαφορά LCD Led σε σχέση με τις Lcd πιστεύω πως την κατάλαβα μετά βέβαια και από βοήθεια των βίντεο από αυτήν την ιστοσελίδα.
Τώρα το ότι ο κάθε ένας από εμάς ψάχνει να βρει την καλύτερη τηλεόραση σε σχέση με τα χρήματα που μπορεί να δώσει είναι κατανοητό.
Η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 2-3,30 μέτρα ανάλογα με τον καναπέ που κάθεσαι, σύμφωνα με post σε εσάς θα έπρεπε να πάρω κάτι παραπάνω από 50" αλλά εκεί έχω πρόβλημα πλάτους & ύψους λόγο των επίπλων γύρω από τηνTV, έτσι θα παραμείνω στο ψάξιμο για 40"-42".
Εγώ ψάχνω λοιπόν να βρω μια 40"-42" με γύρω στα 1000 .
Θα ήθελα κάτι από Panasonic, Sony ή Samsung με αυτήν τη σειρά προτεραιότητος περισσότερο λόγο των σελίδων από το intrnet Tv που προσφέρει η κάθε εταιρία.
Θα ήθελα να έχουν Internet Tv, Wifi ή έστω WiFi Ready, minimum 100Hz, Pvr-USB αν είναι δυνατόν και καλό ήχο που από ότι βλέπω όλες έχουν μόνο 2Χ10W και δεν θα ήθελα ανοίγω το Home Cinema κάθε φορά για να βλέπω ειδήσεις ή διαφημίσεις & την καλύτερη εικόνα που μπορώ να πάρω με αυτά τα χρήματα.
Τώρα εσείς που ασχολείστε περισσότερο καιρό με το θέμα TV θα ήθελα να μου πείτε πιές σειρ´ς προτείνονται από τις παραπάνω εταιρίες για αυτά τα χρήματα, διότι τα καταστήματα προτείνουν ότι συμφέρει τον κάθε ένα.
Επίσης έψαχνα Led τώρα εδώ βλέπω ότι οι περισσότεροι προτείνεται Plasma, τις οποίες δεν έχω αποκλείσει, αλλά θα πρέπει πρώτα να πιστό με επιχειρήματα.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια.
Ηλίας

Καλησπέρα Αντρέα,
Όπως σου έγραψα θα προτιμούσα ως τελευταία λύση τις Samsung, αλλά το πρόβλημα με την συγκεκριμένη είναι ότι δεν είναι Led ή Plasma, είναι 3D και εκτός του ότι η τεχνολογία 3D δεν έχει ακόμα ωριμάσει θα πρέπει να έχω στο σπίτι και 6 ζευγάρια γυαλιά (βάλε 4 εμείς και 2 επισκέπτες) τα οποία τα πουλάνε έξτρα, έτσι αντί για 3D θα προτιμούσα καλύτερη εικόνα όπως γράφω παραπάνω π.χ. με clear panel της Samsung όπως γράφει και ο Yperion. Θα ήθελα να μάθω και ποιά αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης όπως το clear panel της Samsung, έχουν οι Panasonic & Sony.
Φιλικά Ηλίας

Οι ccfl lcd δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από τις led lcd...ίσα ίσα κιόλας.Το 3D θα σου φανεί χρήσιμο στο μέλλον (και του χρόνου με γυαλιά θα είναι πάλι...).Ultra Clear Panel έχει και η 750,όπως σου προείπα,είναι αρκετά καλύτερη από την 6500.Phlilips....LG...πρέπει να αποκλείσεις άμεσα...οι Samsung είναι κατά πολύ ανώτερες.

ρε παιδια η σαμσουνδκ δεν πουλαει πανελ στην σονυ?και γιαυτο τον λογο ειανι και οι δυο οι καλυτερες?

Δεν πουλαει πανελ , συνεργασια εχουν με την εταιρεια που εχουν φτιαξει να λεγεται S-LCD...

http://en.wikipedia.org/wiki/S-LCD

Σε αυτην εχει 50% η καθε μια.

Απο εκει και περα εκτος απο τα πανελ η Samsung εχει δαπανησει τεραστια ποσα (δις δολλαρια) για ερευνα και αναπτυξη. Πχ. το τσιπακι επεξεργασιας εικονας που χρησιμοποιει στα "καλα" μοντελα της θεωρειται το κορυφαιο που υπαρχει.

Ας επανέλθω πάλι σχετικά με τις 3D που λέει ο Αντρέας
Σίγουρα θα είδατε για τις Toshiba χωρίς γυαλιά: http://www.youtube.com/watch?v=g4DpXDu72OE&feature=player_embedded
Οπότε γιατί να πάρω κάτι τώρα που είδη είναι απηρχαιωμένο, θα περιμένω 5 χρόνια και με τα ίδια λεφτά θα πάρω την καινούργια τεχνολογία, που (ελπίζω) δεν θα με ζαλίζει όπως κάνουν τα γυαλιά, και δεν θα χρειαστεί να δώσω και 400-500 για τα γυαλιά που θα πρέπει να είναι πάντα φορτισμένα κλπ.
Ηλίας