Ψάχνω Canon

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,739
Ελλαδα
Καλημερα
ψαχνω για αγορα μιας CANON 550D μεταχειρισμενης
θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο forum απο Ελλαδα
που ασχολειται με φωτογραφια και εχει αγγελιες
επισης ποια αλλη μηχανη σ αυτη την κατηγορια εχει πολυ καλο video HD
ευχαριστω

Re: ψΑΧΝΩ Canon

Στειλε και κανενα μηνυμα στο μελος halaros. Εχει το διαδικτυακο καταστημα photozone.gr και εμπορευεται κανον.

Καλημερα
ψαχνω για αγορα μιας CANON 550D μεταχειρισμενης
θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο forum απο Ελλαδα
που ασχολειται με φωτογραφια και εχει αγγελιες
επισης ποια αλλη μηχανη σ αυτη την κατηγορια εχει πολυ καλο video HD
ευχαριστω

και δεν μιλούσες μια εβδομάδα πριν...

Απάντηση: ψΑΧΝΩ Canon

ευχαριστω για τις απαντησεις σας
ακουσα οτι ο φακος που δινει στο kit 18-55 δεν ειναι καλος

Καθόλου χάλι μαύρο δεν είναι και ο απλός 18-55, αναλόγως σε τι κομμάτι θα πέσεις όμως. Εάν κλείσει ένα-ενάμιση στοπ μια χαρά φακός είναι.

Καθόλου χάλι μαύρο δεν είναι και ο απλός 18-55, αναλόγως σε τι κομμάτι θα πέσεις όμως. Εάν κλείσει ένα-ενάμιση στοπ μια χαρά φακός είναι.

Είχα στο πρόσφατο παρελθόν δύο με IS και δύο χωρίς, η χρήση των οποίων επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου στο ακέραιο. Τόσο γκαντέμης να πέσω σε δύο λεμόνια; Δεν νομίζω...

Γιατί, δύσκολο είναι; Το κομμάτι μου πάντως κλειστό 1 στοπ έγραφε μια χαρά. Φυσικά δεν είναι στους κορυφαίους ή έστω καλούς φακούς, αλλά απέχει πάρα πολύ από το χάλι μαύρο. Μετρίως καλό, θα τον χαρακτήριζα. Ε, και έχω μια κάποια εμπειρία από φακούς.

Φυσικά ούτε φωτεινός είναι ούτε ιδιαίτερα ευρυγώνιος (αντίστοιχο 29mm δίνει), η δε κατασκευή του είναι η αποθέωση της πλαστικουριάς, αλλά αυτά δεν είναι θέμα οπτικής απόδοσης.

Γιατί, δύσκολο είναι; Το κομμάτι μου πάντως κλειστό 1 στοπ έγραφε μια χαρά. Φυσικά δεν είναι στους κορυφαίους ή έστω καλούς φακούς, αλλά απέχει πάρα πολύ από το χάλι μαύρο. Μετρίως καλό, θα τον χαρακτήριζα. Ε, και έχω μια κάποια εμπειρία από φακούς.

Φυσικά ούτε φωτεινός είναι ούτε ιδιαίτερα ευρυγώνιος (αντίστοιχο 29mm δίνει), η δε κατασκευή του είναι η αποθέωση της πλαστικουριάς, αλλά αυτά δεν είναι θέμα οπτικής απόδοσης.

Και ο έχων IS είναι πλαστικούρα του κερατά, αλλά δεν έχει τις παραμορφώσεις του άνευ, ειδικά στα 18mm, ενώ είναι πολύ πιο οξύς και με καλύτερη χρωματική απόδοση

Φίλε μου ο σταθεροποίημένος έχει βαρελοειδή 3,17% έναντι του 2,57% του απλού. Για τα λοιπά, δεν αντιλέγω ότι ο IS -ποτέ δεν τον είχα- δεν είναι όντως βελτιωμένος έναντι του απλού -αυτό λένε εξάλλου και οι δοκιμές, τουλάχιστον σε ανάλυση ο IS τα πηγαίνει πολύ καλά. Αυτό στο οποίο διαφωνώ είναι ο χαρακτηρισμός χάλι μαύρο.

Στα σώματα των 8 και 10mp, μια χαρά την έκανε τη δουλειά, τώρα σε σώμα 18mp, όντως θα θελήσουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο -αλλά εδώ που τα λέμε, λίγοι φακοί είναι "αντάξιοι" των 18mp.