Ψάχνω φορητό ηχείο...

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,355
Αθήνα
...που να συνδέεται με mp3 player (και smartphone και tablet). Μετά από διαδικτυακή έρευνα έχω περιορίσει τις επιλογές σε 7 αλλά υπάρχει πολύ μεγάλο εύρος στην τιμή και υποθέτω και στην ποιότητα του ήχου. Ίσως έχω τη δυνατότητα να ακούσω 1-2 από αυτά σε κάποιο μαγαζί αλλά ουσιαστικά θα βασιστώ σε διαδικτυακά review και σε προτάσεις και απόψεις από εδώ μέσα.
Τα υποψήφια είναι:

Energy Sistem Bluetooth Music Box Z30
JBL On Tour
Edifier Extreme Connect
JBL Flip
JBL Flip II
Cambridge Audio MINX GO Bluetooth
Bose Soundlink Mini

Απ'όλα έχει το πανέρι:
από το φτηνό και άγνωστο Energy Sistem το οποίο έχει πλούσια χαρακτηριστικά, μέχρι το πανάκριβο Bose (με το ιδανικό μέγεθος) για το οποίο παντού διαβάζω τα καλύτερα αλλά θα απαιτηθεί πάρα πολύ μεγάλη υπέρβαση για να το αποκτήσω.
Στον πίνακα βλέπετε τα συγκεντρωτικά στοιχεία των υποψηφίων.
Έχετε κάποια άποψη γι'αυτά ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Οποιαδήποτε άποψη και πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

list.jpg

list1.jpg

Δεν ξέρω αν η υποκατηγορία είναι η κατάλληλη για το νήμα. Αν όχι, ας μεταφερθεί από έναν συνάδελφο.

Για οπουδήποτε, κυρίως εντός σπιτιού αλλά και εκτός, πχ σε έναν μακρινό περίπατο.

Κούκλε, το φθηνό μου φαίνεται πολύ ψαγμένο και από διαίσθηση πιστεύω πως θα παίζει τουλάχιστον όσο καλά με τα ακριβότερα ... έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά, ωραίο design, σύστημα dsp ...πόσο καλύτερο ήχο μπορούν τα παράξουν τα επίσης λιλιπούτεια μεγαφωνάκια των ακριβότερων επώνυμων λύσεων ; κατά την γνώμη μου καθόλου καλύτερο ... εγώ θα το χτύπαγα με ''κλειστά τα μάτια (αυτιά)'' ...

Αμα σε παιρνει να φορτιζεις κινητο και να βαλεις ξυπνητηρι τη μουσικουλα σου το πρωι στην κρεβατοκαμαρα, θα παρω κι εγω!
Χωρις τη μπαταρια δουλευουν; ποιανου κραταει περισσοτερο; νομιζω πως εκει παιζεται και οπως πολυ σωστα εντοπισες στην τιμη και το μεγεθος.

εγω ειχα παρει αυτα τα οποια οσοι τα εχουν ακουσει συμφωνουν οτι παιζουν καλα .Μπορεις επισης να παρρεις περισσοτερα πο ενα και να συνδεθουν σε σειρα.Πλεονεκτηματα τους ειναι ο καλος ηχος ,η φορητοτητα και η απλοτητα .

και review παρακαλω ,.......και ...review2

Last edited:
Το Damson Oyster είναι βαρίδι (2,1 kg), τα X-mini ξεφεύγουν από αυτό που ψάχνω. Το Zeppelin είναι Portable για το φίλο του Panoramix (...τον Οβελίξ :D )
Στο μεταξύ έχω απορρίψει κάποια και έχει προστεθεί στα υποψήφια το JBL Charge με 12 h αυτονομία και καλύτερο ήχο από το JBL Flip.

lst.jpg

Δεν ξέρω κατά πόσον μπορώ να λάβω υπόψιν κάποια video από το youtube, συγκριτικά και μη. Τι λέτε εσείς ως πιο audiophile;

http://www.youtube.com/watch?v=369O58SIyFo
http://www.youtube.com/watch?v=llQHmeI7bN0
http://www.youtube.com/watch?v=ZlFaAHctgr4

Στο πρώτο βίντεο, όπου ο δημιουργός του έχει φροντίσει πολύ σωστά κι' έχει κάνει αυτά που χρειάζονται για να γίνει σωστή η σύγκριση το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο:
Το Bose έχει πλούσιο, αλλά υπερτονισμένο και παραφουσκωμένο μπάσο, ενώ το JBL είναι συνολικά σωστό και καθαρό. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ηχητική υπεροχή του JBL.

Στο δεύτερο βίντεο το ίδιο JBL Charge είναι λίγο καλύτερο από το μικρότερο JBL Flip, αλλά έχουν κάποιες διαφορές στις λειτουργίες και στο κόστος (κάπου 40 ευρώ η διαφορά).

Στο τρίτο βίντεο όπου δεν ξέρουμε απολύτως τίποτε, ούτε για τις συνθήκες που δημιουργήθηκε, ούτε γίνεται κάποια σύγκριση, απλά δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από αυτό...

Δεν ξέρω, εγώ πάντως παρήγγειλα το oyster... το οποίο το είχαν ρίξει περαιτέρω στην τιμή, στις 65 λίρες (πλέον ξαναπήγε στις 120). Σίγουρα φαίνεται κάπως βαρύ στα 2 κιλά, αλλά οι μεγάλες μονάδες και η μεγάλη μπαταρία έχουν το τίμημά τους.

Στο πρώτο βίντεο, όπου ο δημιουργός του έχει φροντίσει πολύ σωστά κι' έχει κάνει αυτά που χρειάζονται για να γίνει σωστή η σύγκριση το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο:
Το Bose έχει πλούσιο, αλλά υπερτονισμένο και παραφουσκωμένο μπάσο, ενώ το JBL είναι συνολικά σωστό και καθαρό. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ηχητική υπεροχή του JBL.

Στο δεύτερο βίντεο το ίδιο JBL Charge είναι λίγο καλύτερο από το μικρότερο JBL Flip, αλλά έχουν κάποιες διαφορές στις λειτουργίες και στο κόστος (κάπου 40 ευρώ η διαφορά).

Στο τρίτο βίντεο όπου δεν ξέρουμε απολύτως τίποτε, ούτε για τις συνθήκες που δημιουργήθηκε, ούτε γίνεται κάποια σύγκριση, απλά δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από αυτό...

Και στα δικά μου αυτιά (που δεν τα θεωρώ audiophile) κάπως έτσι ακούγονται. Το μπάσο του Bose κάπως υπερβολικό, το Charge ελαφρώς καλύτερο από το Flip, και το τρίτο (το φτηνό) ακαθόριστων χαρακτηριστικών. Αναρωτιέμαι γιατί ο υπέρηχας ψηφίζει δαγκωτό το φτηνό και τουρμπίζεται κιόλας. Υπόψιν επίσης ότι το Charge βγάζει 10W έναντι 6W του φτηνού.
Κάτι άλλο που με βάζει σε σκέψεις για το μικρό, είναι αφενός ότι είναι αγνώστου πατρός, ισπανικό (αν λέει κάτι αυτό) και αφετέρου μοιάζει σκανδαλωδώς με το αντίστοιχο του Πλαισίου.

image.jpg

Last edited:
Σίγουρα είναι το ίδιο ... φασόν στην Κίνα ... δεν βλέπω τίποτε κακό, ίσα ίσα μπορείς να πεταχθείς σε ένα κατάστημα και να το ακούσεις με τα αυτάκια σου, να δεις αν καλύπτεσαι (που είμαι σίγουρος γιαυτό) ... είδα ότι στο στοκ χάουζ της Μεταμόρφωσης το δίνουν 26 ευρώ ... τι να συζητάμε ...

Τελικά πήρα το JBL Charge. Πολύ καλός, και αρκετός, ήχος για το μέγεθός του και με ικανοποιητικό μπάσο. Ελαφρύ (463 gr), άρα απολύτως φορητό, και με πανεύκολη σύνδεση Bluetooth. Ό,τι έψαχνα δηλαδή.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. :smile:

JBL_jpg.jpg