Ψάχνω για δυνατή g9 led λάμπα

skiabox

New member
14 May 2008
61
Λάρισα
Στο γραφείο μου χρησιμοποιώ μια λάμπα αλογόνου g9 στα 75 watt.
Εχει βγει κάποια led g9 μου να φθάνει αυτά τα lumen(αυτή τη φωτεινότητα δηλαδή);
Μου έδωσε ένα μαγαζί να δοκιμάσω μια 40άρα led (αντίστοιχη με 40watt πυρακτώσεως) αλλά ενώ μου άρεσε το χρώμα (θέλω από θερμό που είμαι τώρα να παω σε ψυχρό) η φωτεινότητα δε μου έφτανε σε καμία περίπτωση.
Ευχαριστώ.

Πιστεύεις επαρκεί για λάμπα γραφείου;
Πρόσεξε γιατί ρωτάω.
Επειδή είμαι προγραμματιστής την έχω λίγο στο πλάι για να κοιτάζω την οθόνη.
Για αυτό και έχω την απαίτηση να είναι αρκετά δυνατή ώστε το φως ενώ δεν είναι από πάνω ακριβώς από το πληκτρολόγιο να το φωτίζει αρκετά από αυτήν την απόσταση.
Οπότε τα 400 lumen μου φαίνονται πολύ λίγα.

PS : Εκτός βέβαια αν έχεις κάνει τη σύγκριση με μια 75w αλογόνου στο ίδιο φωτιστικό και βλέπεις ότι φωτίζει το ίδιο, οπότε δεν έχει πια σημασία να ασχολούμαστε με τα lumens που γράφουν πάνω.

Last edited:
Ναι για το πληκτρολόγιο και γενικά για το κάτω μέρος του γραφείου.
Το φωτιστικό είναι ένα με βραχίονα.

Κάτω μέρος του γραφείου; Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
πχ κάτω απο το γραφείο τη συρταρίερα αν υπάρχει;

Επίσης η 75W αλογόνου είναι πάνω απο 1200lumen.
Δεν νομίζω να βρεις αντίστοιχη led σε g9 με τόσα lumen.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα μπορούσες να δείς κάτι τέτοιο όμως για keyboard

http://www.e-shop.gr/ypologistes-pl...CF%CB%CF%C3%C9%CF&filter-2229=1&filter-8835=1

Υπόψην ότι 1200lm από led αν έχεις οπτική επαφή με το λαμπτήρα είναι ούτως ή άλλως ακατάλληλη και να υπάρχει. Ειδικά από τόσο κοντινή απόσταση. Θα σε γκαβώσει τελείως.

Ριξε μια ματια εδω

Οτι ειναι ηλιος αλλα βρηκα εκει μια G9 για διαβασμα αξιοπρεπεστατη.

Ρωτα μονο ποια ειναι νεας γενιας γιατι οι καινουργιες πολλες φορες βγαζουν περισσοτερο φως απο τις παλιοτερες και ας λενε .....

Εννοω ότι δε θέλω να φωτίζει μόνο το πληκτρολόγιο αλλά να υπάρχει φως γενικά.
Μη πάμε όμως την κουβέντα στην επιφάνεια.
Τα μάτια μου θέλουν αρκετό φως για να δουν όπως θέλω εγώ.
Αν δεν βρω κάτι αντίστοιχα δυνατό δηλαδή δε θα αλλάξω λάμπα.
Το παλικάρι με την πρόταση απο το leroy merlin με έβαλε σε σκέψεις.
Το πολύ πολύ να χάσω 7.5 ευρώ αν δεν μου κάνει.

Ριξε μια ματια εδω

Οτι ειναι ηλιος αλλα βρηκα εκει μια G9 για διαβασμα αξιοπρεπεστατη.

Ρωτα μονο ποια ειναι νεας γενιας γιατι οι καινουργιες πολλες φορες βγαζουν περισσοτερο φως απο τις παλιοτερες και ας λενε .....

Σε ευχαριστώ, αλλά το link που δίνεις έχει μέχρι 220 lumen! :)

Υπόψην ότι 1200lm από led αν έχεις οπτική επαφή με το λαμπτήρα είναι ούτως ή άλλως ακατάλληλη και να υπάρχει. Ειδικά από τόσο κοντινή απόσταση. Θα σε γκαβώσει τελείως.

Οπτική επαφή με το λαμπτήρα δεν υπάρχει.
Είναι σκεπασμένος όλος από το κλασικό σχήμα του φωτιστικού που ξέρουμε όλοι (σα μισό κομμένο λεμόνι).

Η λάμπα που σου πρότεινα αντικατέστησε αντίστοιχη αλογόνου των 40w. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από πριν με την αλογόνου. Για 75w που θες δε ξέρω αν κάνει. Δε ξέρω αν θα βρεις κιόλας.

Ακριβη ομως στα 7,5 ευρω και εγω θελω 12....
Μαλλον θα παω καπου πιο οικονομικα.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ψάχνω για δυνατή g9 led λάμπα

Ακούγεται πολύ καλή περίπτωση φίλε miskin.Είναι λευκός (ψυχρός) φωτισμός έτσι;
Σε ρωτάω γιατί η αλογόνου που είχες πριν είχε θερμό φως (δε βγαίνουν σε ψυχρό).
Πιστεύω από αυτά που διαβάζω ότι θα μου κάνει.
Θα παω αύριο το πρωί να την πάρω.

Πάντως σε Ε27 εχεις παρα πολλές επιλογές στα 1200 lux. Μήπως να αλλάξει φωτιστικό η να χεριασεις αυτό που ηδη εχεις;

Θα πάρω αύριο αυτήν που προτείνει ο φίλος miskin και θα σας πω εντυπώσεις

Sent from my SM-T800 using Tapatalk

Αρκετά καλή η λάμπα.
Απλά τη θεωρώ λίγο οριακή για να φωτίσει μια επιφάνεια 20 εκατοστών (το πληκτρολόγιο του laptop δηλαδή) από τα πλάγια.
Θα ήθελα κάτι λίγο πιο δυνατό δηλαδή.
Ο λαμπτήρας για όποιον ενδιαφέρεται είναι λίγο μεγάλος οπότε αναγκάστηκα να βγάλω ένα τζαμάκι που είχε το φωτιστικό.

παρε ενα φωτιστικο USB της Xiaomi. Αυτο με τον διακοπτη επαφης πισω για αυξοκειωση της εντασης

Στοιχηματίζω ότι θα βγάζει το ίδιο ή λιγότερο φως από τη Lexman. Έχω ίδιες τέτοιες λάμπες δίπλα δίπλα με τις lexman και δεν...

Βασικά σε αρκετά sites αναφέρεται ότι βγάζει εκεί γύρω στα 600 lumens οπότε δεν πιστεύω όλοι να λένε ψέματα ή να κάνουν λάθος.