Ψάχνω για (ταπεινή) compact μηχανή...

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,692
Αθήνα
...η οποία θα αντικαταστήσει μια παλιά Sony DSC-P10 του 2003 (5 MP, zoom 3x). Μη γελάτε, με αυτή βολεύομαι μέχρι τώρα...

Μιλάμε για point-and-shoot camera η οποία
- πρέπει να είναι πολύ μαζεμένη σε διαστάσεις (και βάρος) χάριν φορητότητας
- θα χρησιμοποιείται και για λήψη video
- πρέπει να κοστίζει μέχρι 150-170 ευρώ

Δεν έχω ιδέα πόσα MP, πόση ανάλυση video, πόσο (οπτικό) zoom είναι αρκετά για ένα απλό χρήστη. Υποθέτω ότι καλό είναι να υπάρχει θύρα HDMI και ίσως Wi-fi.

Ενδεικτικά έχω δει:

Nikon Coolpix S6500
Samsung Camera WB37F
Nikon Coolpix S6700
Nikon Coolpix S6500
Samsung WB35F
Samsung WB50F
Canon Ixus 510 HS
Nikon Coolpix S6600
Nikon Coolpix S9200
Canon Ixus 265 HS - αυτή ξεφεύγει ελαφρώς από το budget

Τι μου προτείνετε;

Last edited:
Μιλάω για απλή κανονική χρήση.
Να μπαίνει στην τσέπη ή στο τσαντάκι μέσης χωρίς να βαραίνει, να τη βγάζω και να τραβάω κατευθείαν (φωτογραφία ή video) χωρίς πολλές ρυθμίσεις.

Ενα καλο κινητο, απο αυτα με αισθητηρα 13 mp και φακο f/2 η 2.2 (πλεον τετοιπ εχουν αρκετα κινεζικα, εχω ενα τετοιο) δεν θα σε καλυπτε? Τι καλυτερη φωτογραφικη απο εκεινη που εχεις παντα μαζι.

πρεπει να υπαρχει στις αγγελιες μια μεταχειρισμενη Olympus XZ-1...

τρεχα...

paИ-baL;1057117902 said:
πρεπει να υπαρχει στις αγγελιες μια μεταχειρισμενη Olympus XZ-1...

τρεχα...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά δεν παίρνω μεταχειρισμένη και είναι και 275 gr.

Απάντηση: Re: Ψάχνω για (ταπεινή) compact μηχανή...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά δεν παίρνω μεταχειρισμένη και είναι και 275 gr.
Ειναι η δική μου (της συζύγου) ΧΖ1 που δεν μπαίνει σε τσέπη παντελονιού μονο μπουφάν ή σε τςαντακι μέσης, σιγουρα δεν μπορεις να την πεις <ταπεινή > λογω ποιότητας φακού - εικόνας και ως μεταχειρισμένη προσφέρεται με εγγυηςη ενός χρόνου περίπου δηλ. αυτή που εχουν οι περισσότερες καινουργιες.