ψάχνω ηλεκτρικό εργαλείο για κοπή υφάσματος

Βγαζει και η Bosch ενα τετοιο το GUS 10.8 V-LI
06019B2904.jpg

http://toolspro.gr/files/ecom/pr-im-l/extra1/06019B2904.jpg

Το εχει ο πατριωτης μου ο Χιωτης. Δε ξερω βεβαια αν το εχει δουλεψει.
Θεωρω πως ασυρματο θα ειναι το πλεον χρηστικο για να μη μπλεκει το καλωδιο στα υφασματα!

Δεν εχω προλαβει να το δοκιμασω το μπλε bosch.
Ομως εχω και το αλλο, το bosch XEO το οποιο εχει ενσωματωμενη μπαταρια και ειναι φτηνοτερο. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο αυτο.

ren_4981bc3a20529TN04.jpg

Και εγώ το XEO θα πρότεινα. Το έχω 2 ή 3 χρόνια, με καθημερινή χρήση στην δουλεια (χαρτόνια αλλά έχω κόψει μοκέτα μέχρι και τον συνθετικό χλοοταπητα στο κήπο και λεπτά σύρματα). Η μπαταρία κρατάάάει και πολύ φθηνότερο από το μπλε Bosch.

Αν ο Στεργιος εχει αλλα εργαλεια της 10,8 σειρας τοτε συμφερει το μπλε παιδια.
Στεργιο αν δεν εχεις κανε μας λιγο παρεα εδω και συντομα σε βλεπω μπλε!
Χεχεχεχεχε

Μια ακόμα ψήφος στο XEO κι απο μένα. Κάνει καταπληκτική δουλειά.
Δεν το ξέρω το μπλέ, λογικά θα είναι μιά σκαλα καλύτερο αλλά και πιο ακριβό.

Re: Απάντηση: ψάχνω ηλεκτρικό εργαλείο για κοπή υφάσματος

Μια ακόμα ψήφος στο XEO κι απο μένα. Κάνει καταπληκτική δουλειά.
Δεν το ξέρω το μπλέ, λογικά θα είναι μιά σκαλα καλύτερο αλλά και πιο ακριβό.

Πολύύύύ πιο ακριβό...Δεν ξέρω αν ειναι καλύτερο και δεν νομίζω να παίρνει/κοβει πιο χοντρό υλικό από το Xeo.

Εκτος απο ακριβοτερο, το μπλε bosch ειναι μεγαλυτερο σε μεγεθος και σημαντικα βαρυτερο. Αλλο 1 κιλο και αλλο 400 γραμμαρια.

Αναφορικα με το εαν ειναι καλυτερο, αυτο που μπορω να πω ειναι οτι αλλη πρεπει να ειναι η ροπη ενος δεκαβολτου και αλλη ενος 4βολτου εργαλειου που εκτελουν την ιδια εργασια.
Οταν τα δοκιμασω βεβαια στην πραξη και τα δυο, τοτε μονο θα μπορω να πω με σιγουρια εαν ειναι ισχυροτερο η οχι.

• Το μπλε κόβει μέχρι 11mm ενώ το ΚΕΟ μέχρι 6mm
  • Το μπλε είναι 10,8v ενώ το ΚΕΟ 3,6V
  • Το μπλε έχει 700 min-1 στροφές/παλινδρομήσεις ενώ το ΚΕΟ 240 min-1
  • Το μπλε παίρνει διάφορες μπαταρίες από 1,3Ah έως 4Ah ενώ το KEO παίρνει μόνο μία 1,3Ah που είναι ενσωματωμένη.
  • Οι μπλε μπαταρίες φορτίζουν από 30 λεπτά έως 80 λεπτά ανάλογα τα Ah ενώ του ΚΕΟ σε 400 λεπτά.
  • Το μπλε είναι έκδοση Professional ενώ το ΚΕΟ είναι έκδοση DIY/Home
  • ...
  • ...
  • ...

Και τα δύο είναι Ψαλίδια γενικής χρήσης μπαταρίας και κατά την άποψή μου κανένα δεν κάνει για την εξιδεικευμένη επαγγελματική χρήση κοπής υφασμάτων όπως το εργαλείο στο αρχικό Video.

Επειδή έχω το xeo και τοχρησιμοποιω καθημερινά.

ΣΊΓΟΥΡΑ δεν θέλει 400 λεπτά (6 ώρες) για να φορτίσει. 40-60 λεπτά ίσως (δεν το έχω χρονομετρησεΙ) Κόβει μέχρι 5mm σε χοντρό χαρτόνι (πεπιεσμενο, αυτό που είναι σαν ξύλο) με ζόρι βεβαια αλλά το μασάει. 6mm ? σε "ατόφιο" υλικό νομίζω ότι δεν το χωράει καν, εκτός και του βάλεις κάτι σε πανί και το στριμωξεις να χωρέσει στο άνοιγμα μεταξύ μαχαιριού και προφυλακτηρα. Αν βέβαια του βγάλεις τον προφυλακτήρα και το δουλέψεις σαν στρογγυλό κοπιδι, θα κάνει κοπή σε πάνω από πόντο.

Και είναι 3.6ah

Αύριο που θα το φορτισω πάλι, θα πω και τους χρόνους.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή έχω το xeo και τοχρησιμοποιω καθημερινά.

ΣΊΓΟΥΡΑ δεν θέλει 400 λεπτά (6 ώρες) για να φορτίσει. 40-60 λεπτά ίσως (δεν το έχω χρονομετρησεΙ) Κόβει μέχρι 5mm σε χοντρό χαρτόνι (πεπιεσμενο, αυτό που είναι σαν ξύλο) με ζόρι βεβαια αλλά το μασάει. 6mm ? σε "ατόφιο" υλικό νομίζω ότι δεν το χωράει καν, εκτός και του βάλεις κάτι σε πανί και το στριμωξεις να χωρέσει στο άνοιγμα μεταξύ μαχαιριού και προφυλακτηρα. Αν βέβαια του βγάλεις τον προφυλακτήρα και το δουλέψεις σαν στρογγυλό κοπιδι, θα κάνει κοπή σε πάνω από πόντο.

Και είναι 3.6ah

Αύριο που θα το φορτισω πάλι, θα πω και τους χρόνους.
Και το πανί που έδειχνε το βιντεάκι, το κόβει για πλάκα....

3.6v. σωστα. Αν και έχει μερικώς αποφορτιστεί το δικό μου ( το καταλαβαινω από την δύναμη που έχει κατά την κοπή), θέλω να το τερματίσω εντελώς, οπότε το έχω σαν κομπολόι και πατάω το πλήκτρο μέχρι να τελειώσει η μπαταρία εντελώς. Θα το βάλω το βραδάκι για φόρτιση. Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω ξεκινήσει ποτέ από το μηδέν. Ίδωμεν...

Φίλοι και φιλτατοι! Το xeo το χρησιμοποιω κατά βάση σε κοπή χαρτονιων για συσκευασία. Το ζοριζω πολύ άλλοτε γιατί προσπαθώ να κόψω χαρτόνια πάνω από 5mm και άλλη φορά γιατί τα χαρτόνια είναι πολύ σκληρά (χαρτοπολτος επενδυμενος). Οπότε, όποτε βλέπω το κόκκινο φωτάκι (ενδεικτικο τελειωματος της μπαταρίας αλλά και ζοριου κατά την κοπή) να ανάβει συχνά πυκνά και βλέπω ότι το μηχανημα δεν κόβει άνετα, το φορτιζω. Αυτή η διαδικασία δεν κρατάει πάνω από ώρα, και το λέω με σιγουριά γιατί το παίρνω να το φορτισω στο σπίτι στη μια-μιαμισή ώρα που έχω κενό το μεσημέρι μέχρι να ξανανοιξω το μαγαζί.

Σήμερα που το ξεφορτισα εντελώς (πιο δύσκολο να το ξεφορτισεις τελικά παρά να το φορτίσεις) και το έβαλα να φορτίσει, χρειάστηκε 2 ώρες και 40. Ίσως λίγο λιγότερο (γιατί δεν πηρα αμέσως γραμμή ποτέ άναψε το πράσινο) άντε 2 και 35, όχι λιγότερο. Σίγουρα δεν θελει λοιπόν 6+ ώρες που λένε οι προδιαγραφες (Όπως τις ανέφερε ο Ιωάννης) αλλά και 2.40 δεν είναι και λίγο,ειδικά όταν το έχεις για συνεχόμενη δουλειά. Βέβαια δεν είναι για επαγγελματική χρήση (όπως πιθανόν είναι το μπλε) αλλά και βέβαια δεν χρειάζεται ποτέ να το ξελιγωσεις (όπως το εκανΑ σήμερα), γιατί δεν θα μπορείς να κάνεις δουλειά (δεν θα έχει την δύναμή για ζόρια, εκτός και κόβεις χαρτάκια ή πανακια). Οπότε θεωρώ ότι 40-60 λεπτά είναι αρκετά για την φόρτιση.

Εν κατακλειδι, θεωρώ ότι είναι μια τίμια μηχανή και με 50 περίπου ευρώ, θα βολέψει τον φίλο Στέργιο και όχι μόνο αυτόν.

φίλοι μου έχω ενθουσιαστεί από τον πλούτο των πληροφοριών!

Το εργαλείο το θέλω για κοπή λεπτών διακοσμητικών υφασμάτων, 4-5 μαζί το ένα πάνω στο άλλο.

Νομίζω ότι το XEO θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του, δε περίμενα να υπάρχει κάτι τόσο επώνυμο, τόσο φτηνό και...ασύρματο!

Να είστε καλά, θα ενημερώσω για τη χρήση του μόλις το αποκτήσω!

Re: Απάντηση: ψάχνω ηλεκτρικό εργαλείο για κοπή υφάσματος

Θα σε βολέψει και θα σου κάνει δουλειά άνετα (και όχι μόνο για τα υφάσματα αλλά και σε άλλες οικιακές και ημιεπαγγελματικες δουλειες) Απλώς θα θέλουν καλό ισιωμα τα υφάσματα. Φαίνεται άλλωστε και στο βιντεάκι που εσύ ανέβασες. Ίσως θα ήταν καλό να το δεις ζωντανά πρώτα για να είσαι σίγουρος ότι σε βολεύει λόγω μεγέθους. Καλοδουλευτο όταν με το καλό το αποκτησεις

Ωραιο εργαλειο αλλα δεν μπορω να φανταστω μια ερασιεχνικη χρηση που να αξιζει να το παρει καποιος.

Μετά από αρκετούς μήνες επαραγγέλθη το XEO. Στα 50 ευρώ νομίζω ότι θα κάνει τη δουλειά που θέλω μια χαρά.
Η πρώτη χρήση που θα του κάνω θα είναι να κόβω λινάτσα ιούτινη για κατασκευή οικολογικών τσαντών για δώρα.
Είμαι σε φάση που ετοιμάζω τα πατρόν και απο αύριο που έρχεται το ΧΕΟ...ΚΟΨΙΜΟ!