Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

drspiros

AVClub Addicted Member
Καλημερα. Οπως αναφερει και ο τιτλος ψαχνω προβολεα με δυνατοτητα lens shift (θα μπει σε ταβανι), αναλυση 720p, φωτεινοτητα απο 2000 lumens για χρηση αποκλειστικα ταινιων (και TV) μεχρι 700-750 ευρω (τιμη skroutz). Αν εχει και 3D καλοδεχουμενο, αλλα δεν καιγομαι κιολας. Εχετε κατι να προτεινετε; Ευχαριστω

Μόνο ο 700άρης της Έπσον μου έρχεται στο μυαλό. Για DLP σε αυτά τα χρήματα με μετακίνηση φακού δεν έχω κάτι υπόψη μου, εκτός και αν πας σε μεταχειρισμένο.

Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

Αν αντέχεις λίγο πιο ψηλά από το μπάτζετ σου, ρίξε και μια ματιά εδώ αν είναι ακόμα διαθέσιμος:

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=944

Aυτος ειναι αρχαιολογια και δεν νομιζω να εχει lens shift.
Στην τιμη που θελει ο φιλος μας μονο μεταχειρισμενο lcd θα βρει.
Αν μπορει να κανει την υπερβαση στον epson 3200 που εχει 1000 θα ηταν οτι καλυτερο.Και καινουργιος προβολεας, και 1080p και το καλυτερο lens shift που υπαρχει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

Aυτος ειναι αρχαιολογια και δεν νομιζω να εχει lens shift.
Στην τιμη που θελει ο φιλος μας μονο μεταχειρισμενο lcd θα βρει.
Αν μπορει να κανει την υπερβαση στον epson 3200 που εχει 1000 θα ηταν οτι καλυτερο.Και καινουργιος προβολεας, και 1080p και το καλυτερο lens shift που υπαρχει.

Αυτή η ''αρχαιολογία'' φοράει DC3 και έχει lens shift.

Στη, δε, τιμή και χαρακτηριστικά που ζήτησε ο φίλος μας (πλην των πολλών lumens), πρότεινα ήδη τον 700άρη. Βέβαια, Epson και Planar δεν έχουν σχέση σε εικόνα και μόνο διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά τους...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

Αυτή η ''αρχαιολογία'' φοράει DC3 και έχει lens shift.

Στη, δε, τιμή και χαρακτηριστικά που ζήτησε ο φίλος μας (πλην των πολλών lumens), πρότεινα ήδη τον 700άρη. Βέβαια, Epson και Planar δεν έχουν σχέση σε εικόνα και μόνο διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά τους...-bye-

http://www.planar.com/products/docs/home_theater/manuals/qsg-planar-pd4010-7010-7060.pdf

ΔΕΝ φοράει lens shift , και το dc3 στα 720p δεν ειναι ιδιο με το dc3 1080p.
Ειναι επίσης αρχαιολογια , και δεν νομιζω ειδικα σε αυτα τα χρηματα να αξιζει σε σχεση με εναν πχ benq w1000/1100 , optoma hd20/200x , samsung A600 που ειναι ολοι τους πιο φρεσκοι και 1080p

Σας ευχαριστω ολους. Μεχρι στιγμης κλινω προς τον TW700. Δηλαδη ολοι οι αλλοι προβολεις που ειχα υποψιν (BenQ 600+, Acer 5360, Optoma HD67) που δεν εχουν lens shift δε μπορουν να τοποθετηθουν σε ταβανι; Θα χανουν πολυ με χρηση του keystone;

το καλο με τους μικρους dlp , ειναι οτι μερικοι εχουν πολυ μεγαλο offset οποτε παο την μανα τους ριχουν την εικονα αρκετα πιο χαμηλα απο το κεντρο του φακου (πχ σε 90 ιντσες 30 ποντοι πιο κατω απο το κεντρο του φακου).
Οι optoma ειχαν συνηθως μεγαλο offset.
Ειναι αμαρτία πάντως να μην πας σε εναν epson 3200...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

http://www.planar.com/products/docs/home_theater/manuals/qsg-planar-pd4010-7010-7060.pdf

ΔΕΝ φοράει lens shift , και το dc3 στα 720p δεν ειναι ιδιο με το dc3 1080p.
Ειναι επίσης αρχαιολογια , και δεν νομιζω ειδικα σε αυτα τα χρηματα να αξιζει σε σχεση με εναν πχ benq w1000/1100 , optoma hd20/200x , samsung A600 που ειναι ολοι τους πιο φρεσκοι και 1080p

Πιθανότατα για το lens shift να έχεις δίκιο, αλλά, με παρέσυρε το γράφημα του projectorcentral:

http://www.projectorcentral.com/Planar-PD7060-projection-calculator-pro.htm

Όσο για τα DC2 και DC3 καθώς και τις αναλύσεις, πουθενά δεν είπα ότι το DC3 720 είναι το ίδιο με το DC3 1080. Λέω, απλώς, ότι πλην του θέματος της ανάλυσης, το DC3 είναι κατά πολύ ανώτερο από το DC2 που φοράνε τα παραπάνω μηχανάκια που αναφέρεις. Οπότε, δεν θεωρώ την αγορά μιας τέτοιας ''αρχαιολογίας'' άστοχη. Ναι, η ευκρίνεια είναι καλύτερη, αλλά, μέχρι εκεί...-bye-

Σας ευχαριστω ολους. Μεχρι στιγμης κλινω προς τον TW700. Δηλαδη ολοι οι αλλοι προβολεις που ειχα υποψιν (BenQ 600+, Acer 5360, Optoma HD67) που δεν εχουν lens shift δε μπορουν να τοποθετηθουν σε ταβανι; Θα χανουν πολυ με χρηση του keystone;

Και βέβαια μπορούν να τοποθετηθούν στο ταβάνι, απλά, θέλουν συγκεκριμένο ύψος σε σχέση με την οθόνη λόγω offset. Η χρήση του keystone αποφεύγεται δια ροπάλου, με λίγα λόγια, μακριά και αγαπημένοι!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

Πιθανότατα για το lens shift να έχεις δίκιο, αλλά, με παρέσυρε το γράφημα του projectorcentral:

http://www.projectorcentral.com/Planar-PD7060-projection-calculator-pro.htm

Όσο για τα DC2 και DC3 καθώς και τις αναλύσεις, πουθενά δεν είπα ότι το DC3 720 είναι το ίδιο με το DC3 1080. Λέω, απλώς, ότι πλην του θέματος της ανάλυσης, το DC3 είναι κατά πολύ ανώτερο από το DC2 που φοράνε τα παραπάνω μηχανάκια που αναφέρεις. Οπότε, δεν θεωρώ την αγορά μιας τέτοιας ''αρχαιολογίας'' άστοχη. Ναι, η ευκρίνεια είναι καλύτερη, αλλά, μέχρι εκεί...-bye-

Σε γενική αποδοση , σχεδον κανενα 720p panel δεν συγκρινεται με εστω τα απλα dc2 1080p.
Το μαυρο του dc3 720p δεν νομιζω να ειναι πολυ καλυτερο (που δεν θα ειναι και καθολου) απο τα φθηνα dc2 1080p.
Και ο συγκεκριμενος planar, entry level ηταν οταν βγηκε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρ

Σε γενική αποδοση , σχεδον κανενα 720p panel δεν συγκρινεται με εστω τα απλα dc2 1080p.
Το μαυρο του dc3 720p δεν νομιζω να ειναι πολυ καλυτερο (που δεν θα ειναι και καθολου) απο τα φθηνα dc2 1080p.
Και ο συγκεκριμενος planar, entry level ηταν οταν βγηκε.

Τι εννοείς γενική απόδοση?

Το μαύρο του DC3 είναι, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ένα 20% καλύτερο από το DC2. Το γράφω έχοντας ζήσει και με τα δύο τσιπάκια.

Απάντηση: Re: Ψαχνω προβολεα με lens shift μεχρι 700 ευρω

Οταν λες dc2 εννοεις 720p η 1080p ?Ειναι και αυτα διαφορετικα μεταξυ τους.

Τι εννοείς με το ''διαφορετικά''? Ως προς την ανάλυση και τη διάσταση (0.65vs0.95)?

Μιλάω για το κόντραστ και την overall καλύτερη εικόνα που αποδίδουν τα μεγαλύτερα νούμερα αντίθεσης στο πανί.

Μάλλον, πρέπει να μεταφερθούν τα μηνύματα στο αντίστοιχο νήμα διότι ξεφύγαμε πάλι..:BDGBGDB55:

Και βέβαια μπορούν να τοποθετηθούν στο ταβάνι, απλά, θέλουν συγκεκριμένο ύψος σε σχέση με την οθόνη λόγω offset. Η χρήση του keystone αποφεύγεται δια ροπάλου, με λίγα λόγια, μακριά και αγαπημένοι!!-bye-

Τι ακριβως ειναι το offset, πώς υπολογιζεται και ειναι καλυτερα να εχει υψηλη τιμη ή χαμηλη; (νομιζω καπου εχω δει και ενα σχετικο νημα εδω)

δες εδώ για πχ τον οπτομα hd66

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD66-projection-calculator-pro.htm

στη συγκεκριμένη απόσταση σου λέει ότι πρέπει να μπεί 24cm κάτω από το κάδρο ή 24cm πάνω από το κάδρο σε ceiling mode.

αν δεν κάνω λάθος όσο μεγαλώνει η απόσταση από το κάδρο νομίζω μεγαλώνει και το offset.

μικρό μεγάλο εξαρτάται από το χώρο σου. (κάδρα - ταβάνια κλπ)

πχ ήθελα να πάρω τον w1100 αλλά λόγω του μεγάλου offset (40κάτι πόντους) μου ήταν δύσκολος στην τοποθέτηση και προτίμησα τη λύση lcd με lens shift.

Τι ακριβως ειναι το offset, πώς υπολογιζεται και ειναι καλυτερα να εχει υψηλη τιμη ή χαμηλη; (νομιζω καπου εχω δει και ενα σχετικο νημα εδω)

Το offset του προβολέα καθορίζει την τοποθέτησή του ανάλογα με το ύψος της οθόνης ώστε η προβαλλόμενη εικόνα να πέφτει σωστά πάνω στο πανί και να μην εμφανίζει τραπέζιο περίγραμμα.

Όσο μεγαλύτερο είναι το offset του φακού, τόσο πιο ψηλά ή χαμηλά από την οθόνη πρέπει να στηθεί ο προβολέας κάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις δυσχερή την τοποθέτησή του. Γι' αυτό είναι ιδανική λύση η μετακίνηση του φακού, αλλά, δυστυχώς δεν αποτελεί στάνταρντ εξοπλισμό σε πολλές υλοποιήσεις.

Θα πρότεινα στον συμφορουμίτη έναν Epson TW 700, φθηνός σαν μεταχειρισμένος και αξιοπρεπέστατος προβολέας, έχει όλα αυτά που ζητάει ! Εχω φτιάξει ένα φθηνό και πολύ καλό για τα γούστα μου (δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις) συστηματάκι με αυτόν τον προβολέα στο παλιό μου γραφείο για να περνάω την ώρα μου, χωρίς να ενοχλώ τους υπόλοιπους στο σπίτι...

@drspiros μπορείς να έρθεις να τον δείς από κοντά πως παίζει και να πάρεις τις αποφάσεις σου !

Εdit...χίλια συγγνώμη, τώρα πρόσεξα ότι είσαι στην Κέρκυρα !

Last edited:
πάντως βλέποντας την τιμή του καινούργιου tw700 (αν υπάρχει) νομίζω ότι αξίζει να γίνει η σκέψη της υπέρβασης των 220 ευρώ για τον 3200. για μεταχειρισμένο αλλάζει το πράγμα.