Ψάχνω ταινία BR :The shining DC για αγορά - HELP

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Που μπορώ να βρω την ταινία blu ray "The shining" (1980) Director's cut για αγορά;

Την έχω κατ..........η σε μέγεθος 12GB, άρα έχει κυκλοφορήσει σε BR και όμως δεν την βρίσκω πουθενά στο ίντερνετ!
Επίσης έχω σε blu ray την απλή έκδοση.

Εχει κοντά μισή ώρα επιπλέον σκηνές και επιβάλλεται να την έχω αυθεντική.

Οποιος τη βρει του βγάζω το καπέλο!

Last edited by a moderator:
Από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε director's cut στη συγκεκριμένη ταινία, ούτε σε καμία άλλη του Kubrik. Πάντα αυτός είχε τον τελευταιο λόγο. Στη συγκεκριμένη ταινία ο ίδιος επελεξε δύο διαφορετικές versions, μια US και μια Europe.

Από όσο θυμάμαι δεν υπήρχε director's cut στη συγκεκριμένη ταινία, ούτε σε καμία άλλη του Kubrik. Πάντα αυτός είχε τον τελευταιο λόγο. Στη συγκεκριμένη ταινία ο ίδιος επελεξε δύο διαφορετικές versions, μια US και μια Europe.

Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω.

Συγνώμη δικό μου λάθος!

Director's cut νόμιζα οτι λέγεται μία ταινία χωρίς κομμένες σκηνές.

Βγάζει παραπάνω χρόνο στο σύνολο και περιλαμβάνει εξτρά σκηνές είτε σαν μπόνους είτε τις ενσωματώνουν στην ταινία.

Αυτή θέλω ουσιαστικά,έχει άλλο όνομα αυτή;Θέλω δηλαδή με όλες τις σκηνές ενσωματωμένες..

Τρεις εκδόσεις υπάρχουν:

• Η αρχική, 146 λεπτών.
  • Μετά την πρώτη εβδομάδα προβολής ο Κubrick έκοψε μια σκηνή ρίχνοντας την διάρκεια στα 144 λεπτά, όσα δηλαδή και το αμερικανικό BD του link που σου έδωσα πιο πάνω.
  • Η ταινία δεν είχε την αποδοχή που περίμενε ο σκηνοθέτης και έτσι για την ευρωπαϊκή version έκοψε ακόμα περίπου 25 λεπτα και έτσι έχουμε την συντομευμένη έκδοση των 119 λεπτών.

Για να γίνουν ακόμα πιο μπερδεμένα τα πράγματα, ποιο είναι το σωστό aspect ratio; Το 1.85:1 της αμερικανικής ή το 4:3 που ζήτησε ο σκηνοθέτης για τις εκδόσεις DVD;