Ψάχνω Ταινία

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,758
Λιβαδειά
Και ένα νήμα για όλους μας που κατά καιρούς ψάχνουμε μια

ταινία που είχαμε δει στων 'κινηματογράφο' ή στην 'τηλεόραση'

moviesearch copy.png

Last edited:
Γεια σας και καλή χρονιά σε όλους.
Κάνω την αρχή ψάχνοντας για μια Ελληνική ασπρόμαυρη ταινία, μικρό μέρος της οποίας είχα παρακολουθήσει στην τηλεόραση αρχές δεκαετίας του 80. Στην ταινία χωρίς να είμαι και σίγουρος έπαιζε η Άννα Φόνσου. Διαδραματίζεται σε ένα νησί, σε μια πευκόφυτη παραλία και πρόκειται για μια οικογένεια που παραδοσιακά ζούσε από τη θάλασσα, απ' το ψάρεμα, αλλά βλέπει ότι οι καιροί αλλάζουν και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολλά διλήμματα λοιπόν προκύπτουν και υπάρχουν και αντίθετες γνώμες για το τι πρέπει να κάνουν, αν πρέπει να πουλήσουν τον τόπο τους έχοντας όμως καταλάβει ότι αυτό θα σημάνει και το τέλος ενός τρόπου ζωής, της δικιάς τους ζωής. Στο τέλος ένας από τους αδελφούς πουλάει και ο παππούς της οικογένειας που ήταν αρνητικότατος στο ξεπούλημα, βλέποντας το αναπόφευκτο να πλησιάζει, παίρνει μια ψαρόβαρκα που γνώριζε ότι ήταν προβληματική και ίσα-ίσα επέπλεε και χάνεται στη θάλασσα. Αυτό ήταν και το τέλος της ταινίας, δεν θυμάμαι τίποτε άλλο, αλλά το λίγο που είχα δει μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και πάντα είχα το νου μου μήπως και την εντοπίσω. Αν θυμίζει κάτι σε κάποιον θα χαρώ να το διαβάσω…

Ποια ήταν αυτή η ταινία που είχα δει πολύ παλιά στο σινεμά με έναν περίεργο τίτλο: Ο μάγειρας, ο βοηθός του, η υπηρέτρια κλπ... κάτι τέτοιο, που ήταν με κανιβαλισμό νομίζω ή με σφαγές κάτι περίεργο πάντως.
....είχε πολύ ωραία μουσική επένδυση κυρίως με βιολί αν θυμάμαι καλά.

Ποια ήταν αυτή η ταινία που είχα δει πολύ παλιά στο σινεμά με έναν περίεργο τίτλο: Ο μάγειρας, ο βοηθός του, η υπηρέτρια κλπ... κάτι τέτοιο, που ήταν με κανιβαλισμό νομίζω ή με σφαγές κάτι περίεργο πάντως.
....είχε πολύ ωραία μουσική επένδυση κυρίως με βιολί αν θυμάμαι καλά.

κοντά έπεσα :flipout: αλλά το βρήκα:

The Cook the Thief His Wife & Her lover (1989)

κουφός τίτλος ε; :flipout:

Re: Απάντηση: Ψάχνω Ταινία

Ειναι του Peter Greenaway και η μουσικη ειναι του Michael Nyman.
Κορυφαια ταινια...

Πλακα με κανετε.....

Ειναι η ταινια με την οποια μισησα τον Γκριναγουει.....Οσο τον εκτιμουσα παλια τοσο τον εβριζα μετα απο αυτην. Και δεν ανεκαμψε ποτε σαν σκηνοθετης εκτοτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω Ταινία

Πλακα με κανετε.....

Ειναι η ταινια με την οποια μισησα τον Γκριναγουει.....Οσο τον εκτιμουσα παλια τοσο τον εβριζα μετα απο αυτην. Και δεν ανεκαμψε ποτε σαν σκηνοθετης εκτοτε.

To oτι απο εκει και μετα δεν εκανε και πολλα πραγματα ισχυει,αλλα αυτη παραμενει σπουδαια,οχι η καλυτερη του αλλα σπουδαια...:p

Τίτλος ταινίας με πειρατές διαστήματος...

Αφού λύθηκε η προηγούμενη μου απορία.. και απέκτησα το Hawk the Slayer..

Λέω να πάω σε πιο βαθιά νερά...

Πάλι δεκαετία 80...

Πειρατές στο διάστημα, το σκάφος τους έμοιαζε σαν το πίσω μέρος γυναίκας (πλάτη και κάτω), χειριζόταν το σκάφος με trackball... και είχαν και εναν alien σαν πλήρωμα ο οποίος νομίζω έμοιαζε με τους alien "απατεώνες" του Deep Space 9...

Καμιά ιδέα? ή μπήκαμε στα πολύ βαθιά? :smash:

Re: Απάντηση: Ψάχνω Ταινία

Ειναι του Peter Greenaway και η μουσικη ειναι του Michael Nyman.
Κορυφαια ταινια...

Πλακα με κανετε..... Ειναι η ταινια με την οποια μισησα τον Γκριναγουει.....Οσο τον εκτιμουσα παλια τοσο τον εβριζα μετα απο αυτην. Και δεν ανεκαμψε ποτε σαν σκηνοθετης εκτοτε.
Να προσθέσω κι εγώ ότι μετά τη συγκεκριμένη ταινία, έκανα delete τον Greenaway! Εξαιρετική η μουσική, βέβαια. :D

Ναι είναι το Space Raiders :)

:worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ψάχνω Ταινία

To oτι απο εκει και μετα δεν εκανε και πολλα πραγματα ισχυει,αλλα αυτη παραμενει σπουδαια,οχι η καλυτερη του αλλα σπουδαια...:p

αριστουργημα !!!
η καλυτερη ταινια του
για τον Γκρηναγουεη μονο :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

.

Re: Παλιές ενδιαφέρουσες ταινίες

Γεια σε ολους! ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει η ταινια "la faille" (ή La Smagliatura) του Peter Fleishmann που βγηκε το 1974-75 σε dvd και με ελληνικους υποτιτλους...θελω πολυ να τη βρω και να την αγορασω...αν ξερετε κατι...please!!!ευχαριστω!!

Γαλλικη ταινια με θεμα τη διαφθορα σε ενα αστυνομικο τμημα

καλημερα....ψαχνω μια ταινια με θεμα τη διαφθορα σε ενα αστυνομικο τμημα......ειναι γαλλικη....δε θυμαμαι και δεν ειμαι σιγουρος εαν παιζει ο Daniel Auteuil,αλλα η ταινια εχει να κανει με μια ομαδα αστυνομικων οι οποιοι ειναι διεφθαρμενοι.....νομιζω οτι στο τελος τους ξεσκεπαζει ο πρωταγωνιστης ο οποιος ειναι μυστικος η κατι τετοιο....ελπιζω να βοηθησα για να με βοηθησει καποιος
smart.gif

Re: Γαλλικη ταινια με θεμα τη διαφθορα σε ενα αστυνομικο τμημα

Σκληρή και ρεαλιστική περιπέτεια που αξίζει. Αλλά τι δουλειά έχει στο Επί παντός; Ολόκληρη κινηματογραφική κατηγορία διαθέτει το κατάστημα.