Ψάχνω τηλεόραση για τα κανάλια της digea

nikman1963

New member
26 March 2012
35
Γειά σας και πάλι. :) Είχα ξαναγράψει στο φόρουμ το 2012 που έψαχνα και πήρα μία 3d plasma. Τότε μου είχατε συστήσει την Panasonic g30, είχε πέσει κι η τιμή της...κράτησε μέχρι πριν μερικές μέρες, συνολικά επτά χρόνια. Δυστυχώς από ότι μου είπαν στο σέρβις κάηκε μια πλακέτα και ίσως κι η οθόνη. Αυτό με την οθόνη δεν μπορούσαν να το ελέγξουν παρά μόνο αν αντικαθιστούσαν την πλακέτα που έκανε 450 και θα έπρεπε να την πληρώσω ακόμα κι αν διαπιστωνόταν εκ των υστέρων ότι ήταν καμένη κι η οθόνη.

Έτσι είμαι πάλι στο ψάξιμο για τηλεόραση. :)
Διαβάζω καλά λόγια για την xf9005 της Sony στις 50' Για την απόσταση θέασης έχω δύο επιλογές 2,5 ή 3,5 μέτρα. Να ρωτήσω εδώ αν αυτή η απόσταση είναι καλή για τα κανάλια της τηλεόρασης ή θα σε ζαλίζει λόγω χαμηλής ανάλυσης που έχει η digea; Τα 120 hz θα σώζουν την κατάσταση; Είναι αλήθεια αυτό που μου είπε ο πωλητής ότι οι Sony έχουν την καλύτερη απόδοση από άλλες μάρκες στα κανάλια της digea;
Δεν έχω μόνιμο ίντερνετ στο σπίτι για να ψάξω κατι σε μεγαλύτερη ανάλυση, κάτι σε blue ray ίσως;

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Απάντηση: Ψάχνω τηλεόραση για τα κανάλια της Digea

Εφόσον είσαι σε περιοχή όπου μεταδίδεται 1080i σήμα, μπορείς να πας κάλλιστα σε 55" και άνω. Σε 4Κ panels, έχουν αξιοπρεπή εικόνα τα κανάλια με την προαναφερθείσα ανάλυση. Τα 100 Hz βοηθούν περισσότερο στην καθαρότητα της εικόνας σε γρήγορη κίνηση, κυρίως για παρακολούθηση αθλητικών.

nikman1963

New member
26 March 2012
35
Μιχάλη δεν κατάλαβα την απάντηση σου σχετικά με το 1080I σήμα. Αναφέρομαι στα κανάλια Αντ1, ΣΚΑΙ, ALPHA κλπ. Μένω Χανιά Κρήτης στο κέντρο, δεν ξέρω πόσο ανάλυση έχει το σήμα εδώ.

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Υπάρχουν HD κανάλια (με τη σχετική ένδειξη στο λογότυπό τους) και SD κανάλια. Οι πιο δημοφιλείς τηλεοπτικοί σταθμοί (και όχι μόνο) στέλνουν και HD σήμα (1080i), μαζί με το SD (576i). Η διαφορά στην εικόνα ανάμεσα σε HD και SD σήμα, από ανάλογη απόσταση, είναι ευδιάκριτη.

nikman1963

New member
26 March 2012
35
Οκ Σπύρος σε ευχαριστώ :) Να ρωτήσω κάτι που θα έπρεπε να το είχα ρωτήσει εξ αρχής. Με δεδομένο ότι τα τελευταία επτά χρόνια έβλεπα τα κανάλια σε τηλεόραση πλάσμα τώρα που σκέφτομαι για Sony και 50' θα έχω καλύτερη εικόνα ή χειρότερη; Γιατί αν έχω χειρότερη δεν υπάρχει λόγος να δώσω ένα σκασμό λεφτά για την fx90005, ας πάρω μια μικρότερη και φτηνότερη. Για SD υλικό μιλάμε πάντα.

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,018
Απάντηση: Ψάχνω τηλεόραση για τα κανάλια της Digea

Για τηλεοπτικό σε 576i, συγκρίνοντας την 50" Panasonic G30 (full HD) και την 49" Sony XF9005 (4K), η πρώτη μάλλον υπερτερεί. Όμως, με φθηνότερη LCD, πιθανώς θα έχεις χειρότερη ποιότητα εικόνας.

Δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο την εικονα των plasma και δεν μπορω να σου απαντησω. Ωστοσο σου απαντησε ο Μιχαλης. Παντως στη δικη μου SONY, οταν η ΕRT SD και η ERT HD μετεδιδαν ταυτοχρονα το ιδιο προγραμμα (ποδοσφαιρο) εψαχνα να βρω διαφορες στην εικονα με συνεχεις εναλλαγες αναμεσα στα δυο καναλια και δεν εβρισκα (απο αποσταση 3 μετρων). Φυσικα αυτο το αποτελεσμα δεν ειναι με τις εργοστασιακες ρυθμισεις αλλα μετα απο αρκετο χρονο δικης μου ενασχολησης με τις ρυθμισεις εικονας της tv. Σε αντιστοιχη SAMSUNG (του αδερφου μου), ιδιες ιντσες & ιδια κατηγορια τιμης, η διαφορα αναμεσα σε SD και HD ειναι η μερα με τη νυχτα, οσο κι αν προσπαθησα απο τις ρυθμισεις να την αναβαθμισω.

nikman1963

New member
26 March 2012
35
Η 9005 της Sony παρουσιάζει κάποια έλλειψη σε μαγαζιά εδώ των Χανίων κι είμαι σε αναμονή απάντησης αν τελικά βρεθεί, όμως είμαι και σε σκέψεις αν τελικά η τηλεόραση που θα καταλήξω θα είναι αυτό που ψάχνω την δεδομένη στιγμή.
Δηλαδή η ερώτηση μου προς εσάς είναι: στη ποιότητα των SD καναλιών ποια τηλεόραση ανεξαρτήτου τιμής, ιντσών και ανάλυσης θα τα αποδίδει καλύτερα; π.χ μία 32' ή μία 55'; Μία lcd ή μία oled; μία Sony ή μία LG; ή μήπως δεν με σώζει τίποτα γιατί όλες οι τηλεοράσεις σήμερα έχουν φτιαχτεί για το μέλλον και το μέλλον σήμερα είναι μια πολύ ακριβή και χρονοβόρα ιστορία και δεν αναφέρομαι μόνο στο κόστος της τηλεόρασης αλλά και στο κόστος αυτών που πρέπει να έχεις ( γρήγορο ίντερνετ, συνδρομητικά κανάλια, καλώδια, πολύ ψάξιμο κλπ) για να απολαύσεις την ποιότητα που θεωρητικά έχει.
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σας :)

ardbegui

Senior Member
18 February 2019
403
Θεωρώ πως να δώσεις ένα χιλιάρικο σήμερα για να βλέπεις μόνο SD, δεν αξίζει. Αν θέλεις και καλά πολλές ιντσες πάρε μια 50άρα μέχρι 500 το πολύ, μη σου πω και παρακάτω. Καλή εικόνα θα έχει.
Θεωρητικά είναι όλα, εγώ πχ επειδή βλέπω πολύ nova/digea είμαι ευχαριστημένος με 32άρα, μια χαρά ποιότητα έχει (ήταν και κορυφαίο πάνελ της εποχής του), βεβαίως πάντα έχω στο μυαλό μου τη μεγαλύτερη, μερικές φορές μπορώ να πω πως μου λείπει, ωστόσο με φοβίζουν και οι γωνίες θέασης γιατί τώρα με την 32άρα του 2005 έχω απίστευτες γωνίες θέασης...

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,626
Η 9005 της Sony παρουσιάζει κάποια έλλειψη σε μαγαζιά εδώ των Χανίων κι είμαι σε αναμονή απάντησης αν τελικά βρεθεί, όμως είμαι και σε σκέψεις αν τελικά η τηλεόραση που θα καταλήξω θα είναι αυτό που ψάχνω την δεδομένη στιγμή.
Δηλαδή η ερώτηση μου προς εσάς είναι: στη ποιότητα των SD καναλιών ποια τηλεόραση ανεξαρτήτου τιμής, ιντσών και ανάλυσης θα τα αποδίδει καλύτερα; π.χ μία 32' ή μία 55'; Μία lcd ή μία oled; μία Sony ή μία LG; ή μήπως δεν με σώζει τίποτα γιατί όλες οι τηλεοράσεις σήμερα έχουν φτιαχτεί για το μέλλον και το μέλλον σήμερα είναι μια πολύ ακριβή και χρονοβόρα ιστορία και δεν αναφέρομαι μόνο στο κόστος της τηλεόρασης αλλά και στο κόστος αυτών που πρέπει να έχεις ( γρήγορο ίντερνετ, συνδρομητικά κανάλια, καλώδια, πολύ ψάξιμο κλπ) για να απολαύσεις την ποιότητα που θεωρητικά έχει.
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και θα ήθελα παρακαλώ πολύ την γνώμη σας :)

Οι μικρές ίντσες δεν αποδίδουν καλά γενικώς, γιατί οι κατασκευαστές σήμερα βάζουν τα καλά χαρακτηριστικά τους στις 55 και πάνω. Οριακά και στις 49 αν και και οι qled στις 49 έρχονται με κουτσουρεμένα τα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις 55ρες.
Αν θέλεις καλό τηλεοπτικό οι sony έχουν προβάδισμα.
Οσο για την έλλειψη της XF9005 σιγά σιγά αποσύρεται από την αγορά και αρχίζει να πωλείται η XG9005 οπότε online ίσως την βρεις πιο εύκολα διαθέσιμη.

nikman1963

New member
26 March 2012
35
arbegui @ συμφωνούμε 100% όμως οι 32αρχές του 2005 δεν υπάρχουν κι όπως λέει κι ο sat_guy παρακάτω οι κατασκευαστές σήμερα στις μικρές τηλεοράσεις δεν βάζουν καλά χαρακτηριστικά..
Τώρα για να πετύχω κάποια ευκαιρία από Internet σε κάποιο μοντέλο που έχει πέσει η τιμή του δεν παίζει γιατί δεν υπάρχει το απαιτούμενο "μαρούλι" οπότε θα δουλέψουν αναγκαστικά δόσεις..
Να ρωτήσω κάτι άλλο, μία oled, ας πούμε η c8 της LG που την βλέπω στο public στα 1500 θα αποδίδει το SD σήμα καλύτερα από την 9005 της Sony;

ardbegui

Senior Member
18 February 2019
403
οι 49άρες Sony 9005 και η 85 του '18 (αν θες να γλιτώσεις μερικά λεφτά) που της έχω δει live είχαν τρομερή εικόνα.
Τώρα γιατί καίγεσαι να πάρεις οτι καλύτερο υπάρχει ενώ θα βλέπεις μόνο SD δεν το καταλαβαίνω, δεν έχει πολύ νόημα δηλαδή. Οι παραπάνω Sony είναι super επιλογές πάντως.
H B8 OLED της LG είναι φτηνότερη επίσης.
Στη θέση σου θα έπαιρνα την 90 που έχει 9 κατοστάρικα τώρα. Οι OLED λέει πρέπει να τις κλεινεις μετά από κανα 4ωρο για λίγο. Μα σοβαρολογούμε; LCD να παίζει 24ωρο!