Ψάχνω TV για PS3 / PC

babarisp

New member
1 September 2007
23
Πριν ξεκινήσω ας πω ένα μεγάλο "καλώς σας βρήκα!".

Τις επόμενες μέρες αγοράζω τηλεόραση. Προσανατολίζομαι για 32'', χωρίς οι 37'' να αποκλειστούν εντελώς. Η χρήση της θα είναι:
  • πολύ play station 3
  • σύνδεση με PC για internet, movies και παιχνίδια (γίνεται να τη συνδέσω στα 7.1 ηχεία της creative; )
  • ελάχιστη παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Προφανώς πάω σε TFT-LCD και όχι PLASMA. Μετά από δικτυακό ψάξιμο (δεν έχω δει ακόμα κανένα μοντέλο από κοντά) μου έκαναν "κλικ" οι:
  1. Sony KDL-32D3000 (κλασσικά πράματα)
  2. Philips 32PFL9632D/10
  3. Sharp LC-32RD2E
Την τελευταία την απέρριψα καθώς οι δυο πρώτες "δείχνουν" γενικά καλύτερες. Επίσης τα κορυφαία μοντέλα των υπόλοιπων εταιριών (panasonic, samsung, toshiba, lg, jvc) φαντάζουν καλά αλλά έχω μπερδευτεί με τις πολλές επιλογές και με τις εισαγωγές στην Ελλάδα.

Βασικά αναζητώ το καλύτερο μοντέλο (επιθυμητά τα extreme λοιπά χαρακτηριστικά, π.χ. θύρα usb) για τη χρήση που το χρειάζομαι σχεδόν ανεξαρτήτου κόστους. Εσείς τι μου προτείνετε και γιατί;

Last edited:
Καλημέρα και καλώς ήρθες!

Πρωινός τύπος βλέπω...

Πάντως βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Υπάρχουν φίλοι στο site με γνώσεις και εμπειρία και κυρίως διάθεση να βοηθήσουν...

Μια σημαντική πληροφορία για να προσδιορίσουμε το μέγεθος της οθόνης που θα σε ικανοποιήσει είναι η απόσταση θέασης.
Πόσο μακριά θα βρίσκεσαι από την οθόνη όταν θα βλέπεις...
Ας μείνω λιγάκι στο μέγεθος...

Με τις τιμές να πέφτουν συνέχεια οι σημερινές 32άρες παίζουν πλέον το ρόλο της παλιάς 21' που ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη αξία γιατί όλοι μπορούσαν να αποκτήσουν μία. Σαν μεταπωλητική αξία λοιπόν οι 32άρες είναι αναμενόμενο να χάνουν πολύ.
Επίσης λόγω του κινηματογραφικού φορμά (και τις γνωστές μαύρες πάνω και κάτω μπάρες) στις περισσότερες εφαρμογές κρίνεται μικρή.

Κατά τη δική μου γνώμη λοιπόν καλυτερα μια 37άρα ή και 40άρα!

Γενικά για χρήση κονσόλας οι περισσότεροι προτείνουν LCD οθόνη, υπάρχουν και άλλοι που δεν θα δίσταζαν να πάνε σε plasma για καλύτερα χρώματα και κίνηση...

Τέλος και οι τρείς τηλεοράσεις που αναφέρεις είναι πολύ καλές και θα προτιμομούσα τη Sony ή την Sharp, όποια σ αρέσει καλύτερα (η Sharp Θεωρείται κορυφαία)...

Αυτά προς το παρόν!

ΥΓ. Τώρα είδα πως το κόστος δεν είναι πρόβλημα! καλό αυτό, λύνει χέρια

Last edited:
Γεια χαρα

Ειδικα για χρηση με PC και PS3 θα σου προτεινα να παρεις μια Full HD 37" καθως η αναλυση 1920x1080 θα σου φανει χρησιμη.

Σε αυτη την κατηγορια η καλυτερη επιλογη ειναι μαλλον η Samsung 37M86B.

Εγώ πάω ένα βήμα παραπάνω και σου προτείνω 40"!!!Άρα λοιπόν έχεις
Samsung LE-40M86
Sony KDL-40V3000(σε ένα μήνα)

...Προφανώς πάω σε TFT-LCD και όχι PLASMA...

Οι τελευταίες γενιές plasma πάντως δείχνουν να ξεπερνάνε κάθε πρόβλημα και κάθε μέρα αποδυκνείουν την υπεροχή τους σε κάθε επίπεδο...

Τα φόρουμ του εξωτερικού μιλούν για δυναμική αναγέννηση της τεχνολογίας!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Μια σημαντική πληροφορία για να προσδιορίσουμε το μέγεθος της οθόνης που θα σε ικανοποιήσει είναι η απόσταση θέασης.
Πόσο μακριά θα βρίσκεσαι από την οθόνη όταν θα βλέπεις...
Ας μείνω λιγάκι στο μέγεθος...
Η απόσταση μέχρι τον καναπέ είναι κάτι λιγότερο από 3 μέτρα.
Η απόσταση μέχρι το γραφείο είναι περίπου στα 2,30 μέτρα.
Για αυτές τις αποστάσεις πάνω από τις 32'' δεν είναι υπερβολικές;
Δεν έχω και πολύ χώρο για τα 90cm μιας 37αρας...

Με τις τιμές να πέφτουν συνέχεια οι σημερινές 32άρες παίζουν πλέον το ρόλο της παλιάς 21' που ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη αξία γιατί όλοι μπορούσαν να αποκτήσουν μία. Σαν μεταπωλητική αξία λοιπόν οι 32άρες είναι αναμενόμενο να χάνουν πολύ.
Ποια μπορεί να είναι η πιθανή τιμή π.χ. της Sony 32D3000 μετά από ένα χρόνο;

Γεια χαρα

Ειδικα για χρηση με PC και PS3 θα σου προτεινα να παρεις μια Full HD 37" καθως η αναλυση 1920x1080 θα σου φανει χρησιμη.

Σε αυτη την κατηγορια η καλυτερη επιλογη ειναι μαλλον η Samsung 37M86B.
Νοστημη τηλεόραση και με True High Definition. Γιατί το ελληνικό site της samsung δεν έχει καταχωρημένο το μοντέλο;
Η τιμή που δίνει το technixx είναι 1349 ευρώ σε αντίθεση με τα άλλα μαγαζιά (π.χ. το eshop στα 1849). Γιατί;
Έχει δει κανένας αν τυχόν υπάρχουν αντίστοιχες "προσφορές" σε άλλα μαγαζιά;

Samsung LE-40M86
Δυστυχώς φίλε μου οι 40 ίντσες μάλλον είναι πολλές. Κάποια άλλη μικρότερη έχεις να μου προτείνεις;
Από ότι βλέπω η σειρά M86 της samsumg προτείνεται από αρκετούς.

Οι τελευταίες γενιές plasma πάντως δείχνουν να ξεπερνάνε κάθε πρόβλημα και κάθε μέρα αποδυκνείουν την υπεροχή τους σε κάθε επίπεδο...

Τα φόρουμ του εξωτερικού μιλούν για δυναμική αναγέννηση της τεχνολογίας!
Ποια/ες προτείνεις;

Last edited:
Θα μπορούσα να έχω άπλετο χώρο αν "πετάξω" την 19'' οθόνη του υπολογιστή αλλά έτσι η απόσταση μειώνεται στα 80 εκατοστά για χρήση PC.

Για τη χρήση που τη χρειάζομαι ποια χαρακτηριστικά πρέπει να λάβω υπόψιν μου; Τα 100Hz πρέπει να είναι "must" όπως και ο μικρός χρόνος απόκρισης;

Ξέρουμε πότε θα κεικλοφορήσει στην Ελλάδα η η σειρά της Sony V3000 και ποιες θα είναι οι διαφορές με την V2500;

Δεν νομίζω πως τα 100Hz είναι τόσο απαραίτητα αν λάβουμε υπόψη την χρήση που είπες. Γνώμη μου πως είσαι μια χαρά με 32-37 ίντσες. Αν είναι εντός budget η samsung 37Μ86 δείχνει μια χαρά, αλλιώς sony 32D3000 ή philips 32PFL9632 (αν μπορείς να βρεις κομμάτι χωρίς το γνωστό πρόβλημα).

To technixx φέρνει από γερμανία και δεν ισχύει η ελληνική εγγύηση.

Last edited:
Φίλε babaris για την απόσταση θέασης η 40άρα είναι μια χαρά και δεν θα χεις κανένα απολύτως πρόβλημα!!Η 40V3000 έρχεται σε το πολύ ένα μήνα και θα ναι καλύτερη από την 2500

Re: Απάντηση: Ψάχνω TV για PS3 / PC

Δεν νομίζω πως τα 100Hz είναι τόσο απαραίτητα αν λάβουμε υπόψη την χρήση που είπες. Γνώμη μου πως είσαι μια χαρά με 32-37 ίντσες. Αν είναι εντός budget η samsung 37Μ86 δείχνει μια χαρά, αλλιώς sony 32D3000 ή philips 32PFL9632 (αν μπορείς να βρεις κομμάτι χωρίς το γνωστό πρόβλημα).

To technixx φέρνει από γερμανία και δεν ισχύει η ελληνική εγγύηση.
Τα 100Hz που θα φανούν χρήσιμα;

Η 37αρα Samsung φαντάζει καλή μόνο για αγορά από το technixx. Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αν δεν έχω την εγγύηση και πού (π.χ. καμμένα pixels); Για πόσα χρόνια είναι;
Το αντίστοιχο μικρότερο μοντέλο (32Μ86) δεν είναι εξίσου καλό (στα 1130 ευρώ); Να προτιμήσω τo 32D3000 της Sony;

Την 32αρα Sony την βρίσκω από electroptica στα 1099 ευρώ
Την αντίστοιχη 40αρα κοντά στα 1450 (π.χ. πλαίσιο) αν και δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει απόθεμα λόγω της κατάργησης.
Και πάλι η ίδια ερώτηση για τις μεγάλες: 40D3000 ή 37Μ86; (το 40αρι μοντέλο της Samsung ξεφεύγει στην τιμή)

Η σειρά M87 της Samsung τι λέει;

Όσο για την Philips, αν δεν λυθούν άμεσα οι παιδικές ασθένειες δεν την κοιτάω καθόλου.

Η 40V3000 έρχεται σε το πολύ ένα μήνα και θα ναι καλύτερη από την 2500
Όχι και καλύτερη από τη D3000;
Η σειρά V3000 ξέρουμε αν θα κυκλοφορήσει και σε μικρότερα μεγέθη;

Καλύτερη από την V2500 όχι την D3000.Η D3000 είναι καλύτερη σε SD απλά η V3000 λίγο καλύτερη σε HD.Θα ρθει σε 40" και 46"

Samsung LE-40M86

+1 .. Εαν βιάζεσαι θα πρότεινα την Samsung.. Η Sony λογικά θα είναι άριστη επίσης αλλά γενικά φοβάμαι τα πολύ καινούργια μοντέλα για προβλήματα (μέχρι να περπατήσουν 2-3 μήνες στην αγορά)

Επειδη η χρηση θα ειναι κυριως ως μονιτορ εγω θα εψαχνα για Full HD και οχι τοσο για 100 Hz τα οποια ειναι πολυ χρησιμα σε SD αλλα οχι τοσο χρησιμα για PC.

+1 .. Εαν βιάζεσαι θα πρότεινα την Samsung.. Η Sony λογικά θα είναι άριστη επίσης αλλά γενικά φοβάμαι τα πολύ καινούργια μοντέλα για προβλήματα (μέχρι να περπατήσουν 2-3 μήνες στην αγορά)

Ισως να ισχυει αυτο για καποιες αλλες μαρκες αλλα οχι για την Sony.

Last edited:
Γιωργο στην αρχη δεν αγοραζουμε ενα μοντελο για να μην βγαλει προβλημα αξιοπιστιας και οταν πλεον εχει περασει καποια περιοδος πλεον δεν το αγοραζουμε γιατι θεωρειται παλιο και θα αντικατασταθει...

Τι σου ειναι ο ανθρωπος...πολυ παραξενο ον...:flipout: