ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

Ποτέ μου μα ποτέ δεν είπα σε άνθρωπο να αγοράσει ένα δέκτη που δεν έτυχε να περάσει από τα χέρια μου
Οι δέκτες που προανέφερες δεν τους ξέρω επομένως δεν μπορώ να έχω κάποια άποψη
Όταν λέω δεν τους ξέρω εννοώ δεν έτυχε ούτε σε κάποιο φίλο να δω κλπ σαν ονόματα φυσικά τα έχω διαβάσει εδώ στον χώρο από διάφορα παιδιά
Η γνώμη μου πάντως θα είναι κάπως γενική και δεν νομίζω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα αν θες να κάνεις αγορά άμεσα
Λοιπόν επειδή σε ενδιαφέρει το mpge4(σημαντικό λόγο DIGEA) γνώμη μου περίμενε να φτάσει πρώτα να δούμε αυτά τα κανάλια σε τηλεοράσεις μαγαζιών της περιοχής μας(υπάρχουν δέκτες ,μοντουλες και χίλια δυο μαραφέτια αλλά καλύτερα να τα δεις με τα μάτια σου)
Τώρα σε αυτά τα λεφτά που ζητάς μπορείς να πας σε ένα μαγαζί να σου βάλουν ένα από αυτούς τους δέκτες να το δεις στην πράξη
Συμβουλή μου η σύνδεση να είναι από hdmi που θα σου δείξουν γιατί δεν έπεται δέκτης mpeg 4 combo και να προσπαθείς να τον συνδέσεις με άλλο τρόπο σε μια τηλεόραση νέας τεχνολογίας(αυτό είναι αδιανόητο)
Η συνδεση για κάθε δέκτη είτε επίγειο είτε δορυφορικό πρέπει να γίνετε μόνο μέσο Hdmi και να το απαιτήσεις
Αυτά από εμένα το ξέρω δεν σε βοήθησα :operator:

Ποτέ μου μα ποτέ δεν είπα σε άνθρωπο να αγοράσει ένα δέκτη που δεν έτυχε να περάσει από τα χέρια μου
Οι δέκτες που προανέφερες δεν τους ξέρω επομένως δεν μπορώ να έχω κάποια άποψη
Όταν λέω δεν τους ξέρω εννοώ δεν έτυχε ούτε σε κάποιο φίλο να δω κλπ σαν ονόματα φυσικά τα έχω διαβάσει εδώ στον χώρο από διάφορα παιδιά
Η γνώμη μου πάντως θα είναι κάπως γενική και δεν νομίζω να σε βοηθήσει ιδιαίτερα αν θες να κάνεις αγορά άμεσα
Λοιπόν επειδή σε ενδιαφέρει το mpge4(σημαντικό λόγο DIGEA) γνώμη μου περίμενε να φτάσει πρώτα να δούμε αυτά τα κανάλια σε τηλεοράσεις μαγαζιών της περιοχής μας(υπάρχουν δέκτες ,μοντουλες και χίλια δυο μαραφέτια αλλά καλύτερα να τα δεις με τα μάτια σου)
Τώρα σε αυτά τα λεφτά που ζητάς μπορείς να πας σε ένα μαγαζί να σου βάλουν ένα από αυτούς τους δέκτες να το δεις στην πράξη
Συμβουλή μου η σύνδεση να είναι από hdmi που θα σου δείξουν γιατί δεν έπεται δέκτης mpeg 4 combo και να προσπαθείς να τον συνδέσεις με άλλο τρόπο σε μια τηλεόραση νέας τεχνολογίας(αυτό είναι αδιανόητο)
Η συνδεση hdmi για κάθε δέκτη είτε επίγειο είτε δορυφορικό πρέπει να γίνετε μόνο μέσο Hdmi και να το απαιτήσεις
Αυτά από εμένα το ξέρω δεν σε βοήθησα :operator:

για επιγειο Mpeg4 δεν ψαχνομαι διοτι ουσιαστικα δεν ξερουμε που θα καταληξουμε.
ετσι κι`αλλιως δεν μ`αρεσει η ιδεα του 2 σ`ενα για διαφορους λογους.
θα κανω μια βολτα και θα δω οτι μπορεσω.

ευχαριστω....-bye-

Απάντηση: Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

αγαπητε φιλε τι θα ηθελες πραγματικα μεσα στην καρδια σου σε ενα δεκτη που να εχει epg Ελληνικο και κακιστη εικονα

η ενα δεκτη με καλη εικονα χωρις Ελληνικο epg

στο λεω αυτο για να στοχαστεις και τιποτα περισσοτερο?

τι δίλημμα ειναι τωρα αυτο?
εναν δεκτη που να εχει καλη εικονα και σωστο epg ειναι σπανιο?
δηλαδη οσοι δεκτες στην αγορα εχουν Aγγλικο epg εχουν καλη εικονα και οσοι Ελληνικο εχουν κακη εικονα?
ρε σεις θα με ζουρλανετε βραδιατικα..?
Αυτό που έθεσε ο Teomad είναι πολύ σωστό, αλλά δεν το έπιασες το νόημα της ερώτησης.

Αν το θέσουμε διαφορετικά... έχεις δύο δέκτες που και οι δύο έχουν όλα όσα θέλεις αλλά...
1) Ο ένας δεν έχει καλή εικόνα, αλλά έχει όλα τα άλλα και σωστό EPG.
2) Ο άλλος έχει ότι θέλεις και καλή εικόνα αλλά δεν έχει σωστό EPG.
Ποιον θα πάρεις από τους δύο?

Για να καταλάβεις καλύτερα, εγώ που έχω πολλά χρόνια δορυφορική και έχω πολλούς δέκτες,
δεν έχω κοιτάξει ούτε μία φορά αν ο δέκτης υποστηρίζει ή όχι Ελληνικό EPG. Κοιτάω άλλα πράγματα, τα οποία άλλοι μπορεί να μην τα κοιτούν καθόλου.
Ακόμα, όπως κάνει και ο John, χρησιμοποιώ τους δέκτες μου στα Αγγλικά, καθώς πολλές φορές υπάρχουν λάθη στην μετάφραση
αλλά υπάρχουν και κάποια bugs στην εμφάνιση των μενού, που αν έχεις βάλει Αγγλικά δεν φαίνονται. -bye-

Last edited:
εχω τον Argus. αλλα δεν εχουν περασει δεκτες απο τα χερια μου και δεν μπορω να κανω συγκριση με καποιον αλλο δεκτη. και γενικα η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη. στα δικα μου ματια η εικονα του φαινεται πολυ καλη.

λιγο με την καρτα της NOVA (V4) μου τα χαλαει αλλα λογικο αφου η υποδοχη της καρτας δεν ειναι original Irdeto. ετσι νομιζω.

και στις εγγραφες δεν ειναι και οτι πρεπει γιατι τον βαζω π.χ να μου κανει μια εγγραφη και ενω ανοιγει ο δεκτης μου γραφει "κωδικοποιημενο" !! οχι παντα. αλλες φορες γραφει μια χαρα. ισως και σ' αυτο να εχει να κανει με το smart card reader.

εγω τον αγορασα λογο τιμης (119) και επειδη δεν θελω πολλα απο ενα δεκτη. μαλλον θα τα ηθελα αλλα δεν ξερω να 'ψαχνω'. οποτε... Argus HD.

Re: Απάντηση: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

εχω τον Argus. αλλα δεν εχουν περασει δεκτες απο τα χερια μου και δεν μπορω να κανω συγκριση με καποιον αλλο δεκτη. και γενικα η εμπειρια μου ειναι πολυ μικρη. στα δικα μου ματια η εικονα του φαινεται πολυ καλη.

λιγο με την καρτα της NOVA (V4) μου τα χαλαει αλλα λογικο αφου η υποδοχη της καρτας δεν ειναι original Irdeto. ετσι νομιζω.

και στις εγγραφες δεν ειναι και οτι πρεπει γιατι τον βαζω π.χ να μου κανει μια εγγραφη και ενω ανοιγει ο δεκτης μου γραφει "κωδικοποιημενο" !! οχι παντα. αλλες φορες γραφει μια χαρα. ισως και σ' αυτο να εχει να κανει με το smart card reader.

εγω τον αγορασα λογο τιμης (119) και επειδη δεν θελω πολλα απο ενα δεκτη. μαλλον θα τα ηθελα αλλα δεν ξερω να 'ψαχνω'. οποτε... Argus HD.

ευχαριστω Γιωργο...

O Technomate Tm-5400 απο θεμα εικονας τι λεει? Τον εχει κανεις για να μας πει?

Ιδιος ειναι με τον 5300 αλλα εχει και υποδοχη CI.
Εχω αναφερθει αρκετες φορες οτι εχει την καλυτερη εικονα απο SD δεκτες.

λιγο ασχετο με το θεμα,αλλα για να μην ανοιξω αλλο,να ρωτησω το εξης:

μου εδωσε ο αδερφος μου εναν ξεχασμενο topfield 6400 αλλα δεν διαβαζει την kappa της Nova.
πως γινεται να του κανω update?
βρηκα αυτες τις αναβαθμισεις http://www.i-topfield.com/ αλλα δεν εχουν την καταληξη .tfd που ζηταει το προγραμμα αναβαθμισης του δεκτη http://www.topfield.gr/home.html.

πως μπορω να το κανω?

Ιδιος ειναι με τον 5300 αλλα εχει και υποδοχη CI.
Εχω αναφερθει αρκετες φορες οτι εχει την καλυτερη εικονα απο SD δεκτες.

Γιάννη δεν μπορούμε να λέμε φόρα παρτίδα ότι κάποιος δέκτης έχει την καλύτερη εικόνα, δεν στέκει....

Άλλη απόδοση έχουν στην τάδε tv, άλλη στη δείνα !!!!!!

Όλα είναι σχετικά.

Γιάννη δεν μπορούμε να λέμε φόρα παρτίδα ότι κάποιος δέκτης έχει την καλύτερη εικόνα, δεν στέκει....

Άλλη απόδοση έχουν στην τάδε tv, άλλη στη δείνα !!!!!!

Όλα είναι σχετικά.

Mιλαμε παντα υπο νορμαλ συνθηκες.
Αν εχεις, π.χ. ασπρομαυρη TV ακομα, σιγουρα δεν θα διακρινεις διαφορες και ουτε θα ξερεις ποσο καλα δειχνει.
Για το οτι ο δεκτης ειναι απ τις κορυφες, στους SD, δεν το υποστηριζω μονο εγω αλλα παρα πολλοι.Ψαξτε και διαβαστε......

Ναι, είναι ακριβός για SD δέκτης αλλά είναι της κατηγορίας high end μπροστά σε πολλές άλλες υλοποιήσεις και αξίζει τα χρήματα του μέχρι τελευταίας δεκάρας.

O συγκεκριμενος βλεπω οτι "φοραει" το τσιπακι STi7101 που ειναι πολυ καλο και χρησιμοποιειται και σε αλλους γνωστους δεκτες (πχ. Μvision HD300)...

Εγώ στο είπα και αμαρτία δεν φέρω !!!!!

Να το πάρω παραμάσχαλα και να έρθω ????? :D