ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

Απάντηση: Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

εχουμε περισσοτερες πληροφοριες..?
Πρόκειται για χαμηλού κόστους επεξεργαστή (Low-cost HDTV set-top box decoder for H.264) αρκετά παλιό στην αγορά και τον φορούν εισαγωγικά μοντέλα HD δεκτών.

Για τα χαρακτηριστικά του κατέβασε το pdf αρχείο από τον κατασκευαστή.

Κατασκευάστρια εταιρία είναι η "STMicroelectronics"

τα χαρακτηριστικά του STi7101:
Last Updated: 11/09/2008
http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/14942.pdf

Εγώ στο είπα και αμαρτία δεν φέρω !!!!!

Να το πάρω παραμάσχαλα και να έρθω ????? :D

ρε σου ειπα ελα-αλλα τι θα καταλαβω?
ξεχασα να σου πω,οτι πηγα και ρυθμισα την tv του μπαρμπα(που του ειχα δωσει τον 200αρι) και ηρθε στα ισια του.
αρα κατι παιζει στο παντρεμα του δεκτη και της tv.

Re: Απάντηση: Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

Πρόκειται για χαμηλού κόστους επεξεργαστή (Low-cost HDTV set-top box decoder for H.264) αρκετά παλιό στην αγορά και τον φορούν εισαγωγικά μοντέλα HD δεκτών.

Για τα χαρακτηριστικά του κατέβασε το pdf αρχείο από τον κατασκευαστή.

Κατασκευάστρια εταιρία είναι η "STMicroelectronics"

τα χαρακτηριστικά του STi7101:
Last Updated: 11/09/2008
http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/14942.pdf

ευχαριστω Αλεξ-νομιζω το ιδιο τσιπσετ φοραει και ο mvision hd200.
ετσι κι`αλλιως δεν θελω κατι super,γι`αυτο και ψαχνω κατι σ`αυτα τα λεφτα.

ρε σου ειπα ελα-αλλα τι θα καταλαβω?
ξεχασα να σου πω,οτι πηγα και ρυθμισα την tv του μπαρμπα(που του ειχα δωσει τον 200αρι) και ηρθε στα ισια του.
αρα κατι παιζει στο παντρεμα του δεκτη και της tv.

Γραψε φιλε μου αν θες τι ακριβως ρυθμισες για να βοηθηθει και αλλος κοσμος που διαβαζει και εχει ιδιο προβλημα.

Γραψε φιλε μου αν θες τι ακριβως ρυθμισες για να βοηθηθει και αλλος κοσμος που διαβαζει και εχει ιδιο προβλημα.

με τις ρυμθισεις τις τιβι επαιξα.(samsung)
ηταν αλλου γι`αλλου...

Last edited:
Στο είχα πει ότι κάτι τρέχει με την tv...

κι`ομως ρε φιλε με τον ενσωματωμενο παιζει αριστα.
πολυ καλα σε sd και καταπληκτικα σε hd.
εαν ειχε και 2-3 πραγματακια παραπανω,θα ηταν τελειος ο ενσωματωμενος δεκτης.

να ρωτησω κατι σημαντικο που εχω ξεχασει.

οταν δοκιμασα εναν opticum 7300,ειχα το εξης προβλημα:

απο το μενου του δεκτη οταν του δηλωνα 16/9 τηλεοραση,επαιζε κανονικα τα καναλια που επαιζαν σε αυτο το φορματ,αλλα τα 4/3 επαιζαν μονο στην μεση της τιβι,χωρις να μπορω να την απλωσω ουτε πειραζωνατς το apect της τηλεορασης.
εαν εβαζα 4/3 απο το μενου του δεκτη,γεμιζε ολη η οθονη στα καναλια 4/3,αλλα τα 16/9 επαιζα πολυ στενομακρα.
οι επιλογες του δεκτη στο aspect,ηταν 2 φορμα σε 4/3 και ενα σε 16/9.
το ιδιο αποτελεσμα ειχα και στις 2 συνδεσεις(scart/hdmi).
τωρα που ψαχνω για δεκτη,εχω στο νου μου μην σκασει κανα παρομοιο προβλημα με αυτο του opticum.
πρεπει να προσεξω κατι?

Το ιδιο προβλημα ειχα στον Venex 3329 (κλωνος yumatu-opticum και αυτος απο οτι ξερω)...ειτε εδειχνει σωστα τα 4:3 (χωρις μπαρες δεξια αριστερα) ειτε τα 16:9 (χωρις μπαρες πανω κατω) και τα δυο ταυτοχρονα δεν γινοταν!

Τελικα βαρεθηκα τα πειραματα και τα προβληματα και πηγα και πηρα ενα επισημο δεκτη nova (Panasat 1110) , σε εικονα εχει την ιδια η καλυτερη με τους δυο δεκτες Venex που δοκιμασα (καμια σχεση με τον 910 που ειχα πριν 3 χρονια και ειχε χαλια εικονα) και χωρις κουφα προβληματα...

Βεβαια μου κλειδωσαν την καρτα αλλα σκασιλα μου ετσι και αλλιως και ξεκλειδωτη να ηταν το ιδιο πραγμα ειναι για εμενα...

Το ιδιο προβλημα ειχα στον Venex 3329 (κλωνος yumatu-opticum και αυτος απο οτι ξερω)...ειτε εδειχνει σωστα τα 4:3 (χωρις μπαρες δεξια αριστερα) ειτε τα 16:9 (χωρις μπαρες πανω κατω) και τα δυο ταυτοχρονα δεν γινοταν!

Τελικα βαρεθηκα τα πειραματα και τα προβληματα και πηγα και πηρα ενα επισημο δεκτη nova (Panasat 1110) , σε εικονα εχει την ιδια η καλυτερη με τους δυο δεκτες Venex που δοκιμασα (καμια σχεση με τον 910 που ειχα πριν 3 χρονια και ειχε χαλια εικονα) και χωρις κουφα προβληματα...

Βεβαια μου κλειδωσαν την καρτα αλλα σκασιλα μου ετσι και αλλιως και ξεκλειδωτη να ηταν το ιδιο πραγμα ειναι για εμενα...

ειπα κι`εγω-τρελλαθηκε η τηλεοραση μου....!

κι`εκει που χαζευα στο ιντερνετ ψαχνοντας για κανα δεκτη,να μια προσφορα καλη.
edision trojan απο 98 ευρο,προσφορα στα 70.
εφυγα...

οι πρωτες εντυπωσεις ειναι ανελπιστα πολυ καλες.
το epg&information ειναι στ`αγγλικα και δεν εχω βρει πως το γυριζω στα Ελληνικα(εαν γινεται).
εντυπωσεις μολις τον σκαλισω καλυτερα...

Ε δε παίζεσαι με τίποτα !!!!!!!

Άντε και επίσημος reviewer στα δορυφορικά !!!!! :D

το δεκτακι εχει πολυ καλη εικονα μεσω hdmi αλλα και μεσω scart.
κανει και upscale σε 720p&1080i.κατεληξα στο 720p.
ηταν προ-ρυθμισμενοι και οι 2 δορυφοροι που εχω(astra/hotbird)και ουσιαστικα δεν χρειαστηκε να κανω τιποτε αλλο εκτος απο καποιες ρυθμισεις της τηλεορασης και να διορθωσω τα ετοιμα μπουκετα που ειχε.
στο θεμα εγγραφης τα παει πολυ καλα και γραφει οτι βλεπει.δηλαδη παιρνω πολυ καλο αποτελεσμα σε ποιοτητα εγγραφης αλλα θελω να ψαξω λιγο ακομα αυτο το κομματι του δεκτη.
μετα το επισημο update,διορθωθηκε το epg και βλεπω κανονικα ελληνικα,αλλα και την ωρα στο καντραν που πριν το update δεν εμφανιζοταν(!).
μοναδικο ξυνισμα -προς το παρον(το ειχα διαβασει στο ιντερνετ)-ειναι οτι δεν μου loopαρει το σημα για να το στειλω στον ενσωματωμενο της pioneer.
τι το θελουν αφου δεν δουλευει..?

για παμε παλι..

-οσο το δυνατον καλυτερη εικονα σε nova με hdmi(upscale)
-ελληνικο epg
-pvr

υποψηφιοι δεκτες:

technomate 6900 super combo 350 euro(με τρελλα αλλα ειναι λιγο ψηλα..)
octagon 1008 260 euro(επωνυμος και σχετικα φθηνος)
opticum 9600 220 euro(best value fo money..?)

Άλλαξε τηλεόραση μάναμ να βρεις την υγειά σου !!!!!!!!!! :D