ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΤΗ...

για παμε παλι..

-οσο το δυνατον καλυτερη εικονα σε nova με hdmi(upscale)
-ελληνικο epg
-pvr

υποψηφιοι δεκτες:

technomate 6900 super combo 350 euro(με τρελλα αλλα ειναι λιγο ψηλα..)
octagon 1008 260 euro(επωνυμος και σχετικα φθηνος)
opticum 9600 220 euro(best value fo money..?)

ουσιαστικα ειμαι αναμεσα σε 2 δεκτες και το ερωτημα ειναι το εξης:

technomate 6900 super combo γιατι ειναι απλα κορυφη? ή
opticum 9600 γιατι τα εχει ολα και συμφερει?

δηλαδη στο νοβα που μ`ενδιαφερει,θα παρω σαφως καλυτερη εικονα απο τον 6900,ή οι διαφορες σ`αυτο το κομματι τουλαχιστον,ειναι ανουσιες?

Μετα απο αναζητηση ενος hd δεκτη εδω και πολυ καιρο,κατεληξα στον
edision argus mini 2 in 1 ip.
Καμια σχεση δηλαδη με οτι κοιταζα πριν...

Ο δεκτης ερχεται σε μια λιτη συσκευσια με τα απολυτως απαραιτητα.
Κοντρολ,μπαταριες και ενα απλο διπλωμενο οδηγο εγκαταστασης.
ο δεκτης ειναι σε μαυρο χρωμα με καθρεφτη προσοψη και με μια πολυ ομορφη οθονη που εφμανιζει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες.
στο αριστερο πορτακι εχουμ πληρη χειρισμο του δεκτη-σχεδον-ομοιο με του τηλεχειριστηριου.
στο δεξι πορτακι εχουμε 2 readers και 2 ci.
σε κατασταση standby,η οθονη απεικονιζει την ωρα,αλλα υπαρχει η επιλογη μεσα απο το μενου,που μπορεις να την απεν/σεις εντελως.
η πισω πλευρα του δεκτη ειναι πληρης ειδικα τωρα που στην εκδοση ip μπηκε και η ethernet.
τα μενου του δεκτη εχουν πολυ ομορφο interface και θυμιζουν ολιγον Mvision.
πολλες ρυθμισεις στο μενου εικονας,με επιλογες 720/50,720/60,1080/50,1080/60,auto αλλα και by native tv.
αντιστοιχα στο φορματ της tv,2 επιλογες 4/3 και μια 16/9 αλλα και auto.
στο information του δεκτη με το πρωτο πατημα βλεπουμε το τωρα/μετα,αλλα και την ενταση του σηματος.
με δευτερο πατημα εχουμε τις πληροφοριες του τωρα και μ`ενα δεξι πατημα τις πληροφοριες του μετα.
εννοηται οτι ο δεκτης υποστηριζει χωρις κανενα προβλημα τους Ελληνικους χαρακτηρες στο epg.
με το επισημο firmware του δεκτη,η kappa της νοβα δεν αναγνωριζεται.
εαν περαστει το ανεπισημο firmware,ο δεκτης την βλεπει κανονικα και σπανιως αναφερει σφαλμα.
δεκτης ειχε ειδη εγκατεστημενους τους 2 γνωστους δορυφορους astra/hotbird και διαφορα μπουκετα για καθε γουστο,συν το πακετο του νοβα που ηθελε καποιες ενημερωσεις.
εκανα ενα scan και στους 2 δορυφορους και μεσα σε περιπου 10 λεπτα ειχε ολοκληρωθει χωρις κανενα σφαλμα.
επισης κατεβηκαν κανονικα ολα τα free hd,συν το astra&anixehd που με τον ενσωματωμενο δεκτη της pioneer,δεν μπορουσα να κατεβασω τον τελευταιο καιρο.
η εικονα του σε sd καναλια ειναι πολυ καλη και αριστη σε hd με πολυ ομαλη κινηση.
καθε φορα που γινεται αλλαγη στις ρυθμισεις της εικονας(αναλυση,φορματ)στην δικια μου τουλαχιστον τηλεοραση,θελει επανεκινηση ο δεκτης,διαφορετικα τ`αποτελεσματα ειναι αλλου γι`αλλου....
δεχεται usb flash ή σκληρο και μπορει να φορμαριστει σε fat&ntfs.
επισης υπαρχει επιλογη τυπου αρχειου εγγραφης(ts,ps)αλλα σ`εμενα δεν μπορουσε να γραψει σε ps λογω μικρης χωρητικοτητας του flash(4gb)που του εχω προσωρινα.
Ο δεκτης βλεπει δικτυο και μαλιστα μου εβγαλε και την καινουργια επισιμη αναβαθμιση.
επισης υπαρχει και επιλογη μοιρασματος μεσω δικτυου,αλλα και αλλαγη κλειδιων.
στο μελλον δεν ξερω τι αλλο θα μπορει να προσφερει...
η εγγραφη του ειναι πολυ καλη αφου ουσιαστικα οτι βλεπει γραφει.
γενικος ενας πολυ καλος δεκτης,που για τα λεφτα του-τουλαχιστον-ειναι λιρα εκατο...

και τα χαρακτηριστικα του για την ιστορια:

-- Τύπος: ψηφιακός δορυφορικός δέκτης DVB-S2 και DVB-T
-- 2 x Conax (Μulti) card reader / 2 x CI θύρες
-- S / PDIF για ψηφιακό ήχο Dolby ή AC-3
-- DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και USALS
-- RF IN / RF OUT (DVB-T)
-- HDMI HD βίντεο/ήχου / 2 x SCART (TV, VCR)
-- RJ45 θύρα δικτύου / Θύρα USB 2.0 και RS-232
-- VFD οθόνη / RTC (Real-Time-Clock)
-- Oικολογικός με StandBy 0,8 Watt
-- Τάση 100 ~ 250V, 50Hz/60Hz
-- Διαστάσεις: 300x65x217 mm (Π x Υ x Β)
-- Χρώματα σε ασημί / μαύρο
-- MPEG-2, MPEG-4 (DVB-T) και H.264
-- 6000 για μνήμη καναλιών
-- Multilingual truecolor OnScreenDisplay & Μενού
-- Αλλαγή καναλιών σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο
-- Channeledit λίστες αγαπημένων
-- EDIVISION ηλεκτρονικό πρόγραμμα και Teletext
-- Λειτουργία Picture In Grafik (PIG)
-- Υποστήριξη υποτίτλων
-- PVR λειτουργίες / Time Shift
-- Γονικός έλεγχος
-- Προγραμματισμός για εγγραφή καναλιών
-- S / PDIF για ψηφιακό ήχο Dolby ή AC-3
-- Ανάλυση εικόνας 1920x1080 pixels / 4:3 / 16:9 εικόνα
-- Εγγύηση: 3 έτη

Attachments

• argusmini2in1large.jpg
    argusmini2in1large.jpg
    149.8 KB · Views: 31
Last edited:
Μετα απο αναζητηση ενος hd δεκτη εδω και πολυ καιρο,κατεληξα στον
edision argus mini 2 in 1 ip.
Καμια σχεση δηλαδη με οτι κοιταζα πριν...

Να σου Δημήτρη και εγώ προς τα εκεί κοιτάζω, μένει μόνο να βρω περισσότερες πληροφορίες για το μικρό του αδελφάκι (edision argus piccollo) για να δω που υστερεί και ... βουρρρ.

Να σου Δημήτρη και εγώ προς τα εκεί κοιτάζω, μένει μόνο να βρω περισσότερες πληροφορίες για το μικρό του αδελφάκι (edision argus piccollo) για να δω που υστερεί και ... βουρρρ.

πιστευω οτι αξιζει την διαφορα των χρηματων ο 2 in 1.
επιγειος ψηφιακος,2 ci,ethernet οι βασικες επιπλεον δυνατοτητες.

Καλησπέρα κι από μένα!

Έχω εδώ και χρόνια τον HUΜΑΧ 5400 με παλιά νόμιμη κάρτα Nova. Σκοπεύω σύντομα να τον αλλάξω και να αγοράσω ένα νέο δέκτη. Ενδιαφέρομαι για θέαση καναλιών HD, σχεδόν αποκλειστικά για αγώνες ποδοσφαίρου, ειδικά ενόψει Μουντιάλ. Οι ανάγκες για ταινίες καλύπτονται από το Pop Corn Hour, ενώ και η τηλεόραση έχει ενσωματωμένο MPEG 4, οπότε δεν ενδιαφέρομαι για κάποια λύση combo.

Αυτό λοιπόν που με ενδιαφέρει είναι να βρω κάποιο δέκτη που θα είναι απλός σχετικά στη χρήση (δεν νομίζω να αφιερώσω πολύ χρόνο για "σκάλισμα"). Θα ήθελα να παίζει απροβλημάτιστα η κάρτα της Nova και να έχει σύνδεση HDMI. Ελληνικό EPG και δυνατότητα edit της λίστας των καναλιών μέσω pc καλοδεχούμενα.

Αξίζει να στραφώ προς κάποιον δέκτη όπως τον Dreambox 500 HD, ή υπάρχει και κάποιος οικονομικότερος που θα μπορούσε να με καλύψει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην ζητάω πολλά, δυστυχώς δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με το αντικείμενο...

Υ.Γ. Θα ήθελα να ξέρω επίσης αν μπορεί ένας δέκτης, εφόσον συνδεθεί μέσω του router, να πλοηγηθεί στο ίντερνετ. Θα μπορούσα με αυτό τον τρόπο να δω τις εκπομπές του ΣΚΑΙ σε HD, ή θα πρέπει να καταφύγω στη σύνδεση του υπολογιστή με την τηλεόραση; Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση;