ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ για TV

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,384
Ελλαδα
θα ηθελα κατα αρχας να ευχαριστησω τον Χρηστο czoun και τον Κυριακου Για ννη για την βοηθεια τους στην προσπαθεια μου να δω πως ειναι ο δρομος τησ TV σημερα Mετα λοιπον απο δυημερο γυρο καταστηματων
και συζητησεων δια αγορα νεας TV 46 η 50'
τα αποτελεσματα που απεκομησα με λιγα λογια ειναι τα εξης

καλυτερη τηλεοραση ολων === PANΑSONIC 50V10 ανωτερη της G10
μεγαλυτερη απογοητευση === οι LED της samsung ειναι πραγματι πολυ αδυνατες, και η U10 panasonic την δουλεψα με το τηλεκοντρολ την βρηκα κατωτερη σε ολα της δικιας μου PX80
LG και ΣΟΝΥ τιποτε το ιδιαιτερο , περιμενα περισσοτερα απο την LG 47LH9000
πολυ καλη επιλογη==ενθουσιαστηκα με την samsung B650 ειχε την λαμψη της LCD και την γλυκυτητα της PLASMA

παρατηρησα οτι η panasonic σταματησε τις παραλαβες εν αναμονη των νεων
υπαρχουν πολλες U10 και θελει να τις διωξει οσο οσο

.

Συμφωνώ μαζί σου.

Δύο παρατηρήσεις μόνο.
1) Δεν μπόρεσα στα καταστήματα να δώ διαφορές μεταξύ G10 και V10.
2) Nομίζω ότι η Ζ5500 και η Β750 είναι ένα κλικ καλύτερες από την Β650 πού όντως είναι και αυτή μια άριστη αγορά.

:grinning-smiley-043 -bye-

ΥΓ Τι θα πάρεις τελικά? Ή θα περιμένεις την νέα σοδειά?

Εισαι σιγουρος οτι ειδες την πλασμα U10 (υπαρχει και LCD)?

Το οτι ειναι χειροτερη της PX80 μονο ως ανεκδοτο μπορει να σταθει!-bye-

Απάντηση: Re: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ για TV

Εισαι σιγουρος οτι ειδες την πλασμα U10 (υπαρχει και LCD)?

Το οτι ειναι χειροτερη της PX80 μονο ως ανεκδοτο μπορει να σταθει!-bye-

αυτην ειδα και την δουλεψα αρκετα ..........αν δεν την εβλεπα στην πραξη αυτο θα ελεγα και εγω
ημουν ετοιμος να την παρω και ανακαλεσα τελευταια στιγμη

Last edited:
Συμφωνώ μαζί σου.

Δύο παρατηρήσεις μόνο.
1) Δεν μπόρεσα στα καταστήματα να δώ διαφορές μεταξύ G10 και V10.
2) Nομίζω ότι η Ζ5500 και η Β750 είναι ένα κλικ καλύτερες από την Β650 πού όντως είναι και αυτή μια άριστη αγορά.

:grinning-smiley-043 -bye-

ΥΓ Τι θα πάρεις τελικά? Ή θα περιμένεις την νέα σοδειά?

η G10 φαινοταν καλυτερη ολων
ομως η V10 πλησιαζε την κουρο

.Ζ5500 kai B750 δεν ειδα

εβλεπα τους πειρατες με τον τζονυ ντεπ στην U10 σε ΒD kαι νομισα οτι ηταν dvd

Last edited:
Kι εμένα αρχικά, βλέποντας την σε καταστήματα τύπου MM με δυνατό φωτισμό, μου έδινε την εντύπωση πως θα έχει χειρότερα χρώματα, κίνηση και περιγραφή εικόνας από την CRT που θα αντικαθιστούσε, Στέλιο. Όταν όμως στήθηκαν δίπλα-δίπλα στην κρεβατοκάμαρα μου, συνέβη ακριβώς το αντίθετο...

Κατά τ' άλλα συμφωνώ ως προς την κατάταξη με θέαση σε υπερ-φωτισμένο κατάστημα, τα αντι-ανακλαστικά φίλτρα κάνουν δουλειά και η V10 φαίνεται να έχει το πιο σκούρο μαύρο απ' όλες και την πιο τρισδιάστατη εικόνα:

JL_? said:
...όταν σε μία μετακίνηση μου προς Θεσσαλονίκη για κάτι δουλειές, επισκέφθηκα το ΜΜ, όπου για καλή μου τύχη, είχαν στημένες δίπλα-δίπλα τις 42U10 και 46S10 και ακριβώς από κάτω τους τις 42G10 και 42V10… Κάτω από τον ισχυρό φωτισμό του καταστήματος, την καλύτερη αντίθεση στο άθλιο σήμα 720/60p με το οποίο τροφοδοτούνταν, την έδινε η… S10 (!), λόγω της υψηλότερης φωτεινότητας του πάνελ των 46 ιντσών. Ακολουθούσαν η V, G και τελευταία η U, λόγω της χειρότερης εντύπωσης που έδινε το μαύρο της σε αυτές τις συνθήκες...

Σε πιο φυσιολογικές συνθήκες όμως:

JL_? said:
Την ίδια μέρα βρέθηκα και στο Public, όπου οι συνθήκες φωτισμού του εκθεσιακού χώρου, βοηθούσαν στην εξαγωγή πιο αξιόπιστων συμπερασμάτων και για καλή μου τύχη η U10 ήταν στημένη δίπλα σε μία G10 της ίδιας διάστασης. Σε αυτό το περιβάλλον, οι Plasma «έλαμπαν» με μεγάλες αντιθέσεις και ολοζώντανη εικόνα, ενώ οι LCD έδιναν την εντύπωση του επίπεδου και ξεπλυμένου, ακριβώς το αντίθετο απ’ ό,τι συνηθίζεται… Εδώ δεν υπήρχαν τηλεκοντρόλ για να επέμβω, αλλά ήταν προφανές πως και οι δύο συσκευές ήταν σε δυναμική λειτουργία και έπαιζαν ένα από τα πολλά demo της Panasonic. Έκπληκτος, διαπίστωσα πως δεν μπορούσα να καταλάβω διαφορά στο μαύρο των δύο συσκευών (αν και θα ήθελα πλήρη συσκότιση για να σιγουρευτώ απόλυτα), ενώ πέρα από την κατά ένα κλικ καλύτερη κίνηση και λίγο μεγαλύτερη φωτεινότητα της G10, δεν μπορούσα να αντιληφθώ κάποια άλλη διαφορά στα χρώματα ή στην επεξεργασία…

Aν το BluRay στην U10 σου φαινόταν ως DVD, τότε σίγουρα ή κάποιο θέμα με την σύνδεση θα έπαιζε ή με την ίδια την τηλεόραση, καθώς σε 1080p πραγματικά ζωγραφίζει, επιβεβαιωμένα και με καρτέλες ελέγχου αναλυτικότητας...

Aν το BluRay στην U10 σου φαινόταν ως DVD, τότε σίγουρα ή κάποιο θέμα με την σύνδεση θα έπαιζε ή με την ίδια την τηλεόραση, καθώς σε 1080p πραγματικά ζωγραφίζει, επιβεβαιωμένα και με καρτέλες ελέγχου αναλυτικότητας...

+1

Tο DVD μοιαζει με BR , οχι το αναποδο...

Ειναι περιεργο να σου φαινεται καλη η G10 και η U10 που ειναι κατα 95% ιδια σε εικονα να δειχνει χαλια , αυτο δεν στεκει σε καμια λογικη...

μπορει να εχετε δικιο
ισως να φταιει ο φωτισμος του καταστηματος
ισως αυριο καπου αλλου να τα δω διαφορετικα
σας ευχαριστω για την γνωμη σας

.

Παιδιά το έχουμε ξαναπεί και θα το υπενθυμίσω απλώς, αφού έχουμε συμφωνήσει οι περισσότεροι.

Σε καταστήματα με αρκετό, ώς πολύ φως, η U10 απλά δεν βλέπεται...
Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από άλλες τηλεοράσεις που εγώ προσωπικά δεν το ρίσκαρα καν, παρότι είχα τις προσωπικές σας εμπειρίες, τις οποίες και εμπιστεύομαι πολύ!

Ο Στέλλιος είχε την κοινή και λογική αντίδραση... αυτή είναι η γνώμη μου!

Είναι πραγματικά κρίμα Γιάννηδες (Yperion και JL) που είμαστε σε απόσταση. Ειλικρινά θα ήθελα να κάναμε μια βόλτα από fnac, πλαίσιο, κοτσόβολο Γλυφάδας αλλά και Saturn, Media Markt. Nα είχαμε κοινές εμπειρίες θέασης και τότε θα γελάγαμε μαζί... Μιλάμε για συγκρίσεις με τις τηλεοράσεις (U10/G10) και με τις ίδιες πηγές!!!

Επίσης αυτό που λέει ο Στέλλιος για την PX-80 μπορεί εύκολα να επαληθευτεί στο ΕlectroWorld-Γλυφάδα αλλά και στο Saturn-Συγγρού, αν και δεν είναι δίπλα δίπλα οι τηλεοράσεις.
Μάλιστα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πάρω την v10 (έχω θέμα με την g10 αλλιώς θα την προτιμούσα σίγουρα) αφού όντως η PX80 έδειχνε αρκετά καλύτερη από την u10!

Επίσης να πω και κάτι τελευταίο. Όσοι θα αποφασίσουν βασιζόμενοι σε αυτό που βλέπουν στα καταστήματα να φροντίσουν να βλέπουν από την ίδια περίπου απόσταση. Το θεωρώ πολύ σημαντικό. Δεν μπορείς να συγκρίνεις την μία που είδες απο το ένα μέτρο και την άλλη από τα δύο μέτρα.

-bye-

δεν καταλαβα ?..... διαπιστωσες οτι η PX80 εδειχνε καλυτερα απο την U10

δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλος εκτος απο μενα να το πιστευει αυτο !

και εγω πρεπει να εκανα καποιο λαθος ... ισως τα φωτα

αλλα βρε γ@.. αφου την πασπατεψα λιγουλακι και δεν εβγαινε ....

ισως τα φωτα ...

Re: Απάντηση: ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ για TV

Εγω ειχα δει την G10 παλιοτερα στο πλαισιο στο Mall και την ειδα σε συγκριση με την U10 στο saturn στον Γερακα..η διαφορα ηταν πολυ μικρη...υποψην μονο οτι το συγκεκριμενο καταστημα εχει λιγοτερα φωτα σε σχεση με αλλα που εχω επισκεφτεί (και παλι βεβαια πολυ περισσοτερα απο ενα σπιτι)...

Και η Samsung 50Β650 στον Κωτσοβολο στο Mall ειχε φοβερη εικονα και η ιδια τηλεοραση στο Saturn επειδη ηταν κατω απο μια συστοιχία με φωτα εδειχνε εντελως χαλια...

Το θεμα ειναι να ειναι καποιος ικανοποιημενος απο την αγορα του εγω ειμαι και με το παραπανω...-bye-

@ Στέλλιος
Καλά κατάλαβες... και να σου πώ και το χειρότερο που νόμιζα ότι έβλεπα?
Ούτε στα χρώματα ήμουν ικανοποιημένος...
Και εγώ τις πασπάτεψα όλες, μα όλες... ούτε καν ρώταγα τους πωλητές!!!
Δεν κατάφερα τίποτα όμως...

Νά 'ναι καλά τα παιδιά εδώ στο forum που έχουν postάρει αρκετές φωτογραφίες που δείχνουν τις πραγματικές δυνατότητες της τηλεόρασης και έχουν κάνει ευτυχισμένους καμιά 100 ανθρώπους που τους άκουσαν και την πήραν.

Στέλλιο αν δεν βιάζεσαι και μπορείς περίμενε να δείς και τα νέα μοντέλα...
Έχω την εντύπωση ότι η U10 θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα κοντά μας. Οι τελευταίες δε ημέρες της θα είναι super προσφορές (όχι ότι δεν είναι ήδη...).

-bye-