ψαχνοντας τελικο

gou-tsou για το συγκεκριμένο τελικό δεν μπορώ να σε βοηθήσω και sorry για το off topic. Γράφω όμως απλά για να διευκρινήσω ότι ομοιογένεια χρειάζεται "απαραίτητα" (ακόμα κι εκεί σε εισαγωγικά, αλλά για να είσαι καλυμμένος ας πούμε απαραίτητα) στα τρία μπροστινά ηχεία μόνο! Τα πίσω είναι (σχετικά) αδιάφορα. Φυσικά δε θα χάλαγε κανένα να έχει και τα 5 ηχεία ίδια, αλλά ειδικά τα πίσω έχουν πολύ μικρή συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα (εκτός αν ακούς 5.1 μουσική οπότε όλα πρέπει να είναι ίδια). Είναι κρίμα να περιορίζεις τις επιλογές σου για τα μπροστά μόνο και μόνο επειδή έτυχε να έχεις πίσω ηχεία κάποια μάρκας. Θα έλεγα να κοιτάξεις άφοβα και άλλες εταιρίες, όχι γιατί η JBL δεν είναι καλή (το αντίθετο), αλλά με τόσες επιλογές στην αγορά γιατί να μην ακούσεις κι άλλα ζεύγη; Επαναλαμβάνω, το γεγονός ότι έχεις περιφερειακά ηχεία συγκεκριμένης μάρκας δεν πρέπει να σε προβληματίζει καθόλου! Εκτός αν έχεις και κεντρικό της ίδιας εταιρίας...

οχι,δεν εχω καν κεντρικο.τοτε μαλλον με πληροφορησαν λαθος οσον αφορα τα ηχεια.η αντισταση των ηχειων που θα συνδεθουν στον advance,πρεπει να ειναι ιδια με αυτη των jbl??mczab αυτο που ειπες ισχυει μονο για τα ηχεια που ειναι στον ιδιο ενισχυτη??ευχαριστω για τις πληροφοριες..τπτ δεν ειναι off topic,δεν εχω ορεξη για αλλα πεταμενα λεφτα..τωρα κατι αλλο..υπαρχει περιπτωση ο συνδυασμος του συγκεκριμενου προ με τον συγκεκριμενο τελικο να ειναι τοσο χαλια ωστε το ηχητικο αποτελεσμα να ειναι χειροτερο απο οτι εαν επαιζε ο marantz μονος του?γιατι απο οτι καταλαβα μαλλον στα τυφλα θα γινει η αγορα...γενικα ενος τελικου..ξερεις κανεις να προτεινει μεγαλο καταστημα που να εχει τουλαχιστον μια ποικιλια??ευχαριστω και παλι

Re: Απάντηση: ψαχνοντας τελικο

gou-tsou said:
οχι,δεν εχω καν κεντρικο.τοτε μαλλον με πληροφορησαν λαθος οσον αφορα τα ηχεια.η αντισταση των ηχειων που θα συνδεθουν στον advance,πρεπει να ειναι ιδια με αυτη των jbl??mczab αυτο που ειπες ισχυει μονο για τα ηχεια που ειναι στον ιδιο ενισχυτη??ευχαριστω για τις πληροφοριες..τπτ δεν ειναι off topic,δεν εχω ορεξη για αλλα πεταμενα λεφτα..τωρα κατι αλλο..υπαρχει περιπτωση ο συνδυασμος του συγκεκριμενου προ με τον συγκεκριμενο τελικο να ειναι τοσο χαλια ωστε το ηχητικο αποτελεσμα να ειναι χειροτερο απο οτι εαν επαιζε ο marantz μονος του?γιατι απο οτι καταλαβα μαλλον στα τυφλα θα γινει η αγορα...γενικα ενος τελικου..ξερεις κανεις να προτεινει μεγαλο καταστημα που να εχει τουλαχιστον μια ποικιλια??ευχαριστω και παλι

Για να το ξεκαθαρίζουμε...Άλλο είναι να έχεις ηλεκτρικό πρόβλημα στα ματσαρίσματά σου και άλλο να έχεις ηχητικό. Το ηχητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανένας αλλά αν, όπως λες, η επιλογή γίνει στα τυφλά τότε έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις διαλέγοντας μηχανήματα της ίδιας εταιρείας. Με απλά λόγια πάρε τελικό Marantz. Αλλιώς δοκιμάζεις μέχρι τελική πτώσης. Προσωπικά μαγαζί με αυτούς τους συνδυασμούς και με marantz για προ, δεν ξέρω.
Αν κατάλαβα καλά θα έχεις δικάναλο τελικό ο οποίος θα οδηγεί ένα ζευγάρι ηχείων. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείς για αντιστάσεις, κτλ.

gou-tsou said:
εχω εναν av ενισχυτη.τον marantz sr4600 και θα ηθελα να τον χρησιμοποιησω ως προ και να αγορασω εναν τελικο.σκεφτομουν εναν acoustic advance,αλλα ενας φιλος (ο eloy) με ζαλισε με τον μπερρυ.γενικα τι αλλες προτασεις εχετε?το budget ειναι μεχρι 700 max.γνωριζει κανεισ τιποτα για τον map 407 (acoustic) (amplifier?) ,και την τιμη του?ευχαριστω:Banane0:

http://www.hollandlink.nl/hifi/home-EN.htm

chris141266 said:
Αν σκεπτεσαι τον map 407 να ξερεις οτι τον δεινουν πακετο με τον προ.Δεν τα εχω ακουσει αλλα με ενδιαφερει ο προ.Αν θελεις παμε σε κοινη αγορα.Η τιμη του πακετου στο χιλιαρικο.
Απο σχετικές πληροφορίες που έχω ο προ MPP-205 έχει τελική τιμή 350ε και ο τελικός MPP-405 τελική τιμή 650ε 2χ150WATTS

Άν πάς για jbl να ακούσεις οποσδήποτε τα Ε60.
Με τον marantz 7400 που είχα και τον cav a8m που έχω έκατσαν μια χαρά.

ευχαριστω.τα E60 τα εχω ακουσει με τον marantz που ηδη εχω και δεν εμεινα ικανοποιημενος..ισως βεβαια με τον τελικο να ακουγονται καλυτερα...οπως ειπε και ο mczab καλυτερα να βρω ηχεια πρωτα και μετα ενισχυτη..ειδωμεν

Πολύ καλό φαίνεται να είναι αυτό το ιντερνετομάγαζο στην Ολλανδία. Εχει και πολλά audiophile υλκά της Furutech, LOK κ.λ.π.

Αλλά το σηματικότερο είναι ότι έχει και τα προϊόντα της ADVANCE ACOUSTIC. Τιμές σε ευρώ, τελωνείο=0 και τα μεταφορικά είναι πραγματικά για γέλια. Είτε πάρεις ένα βύσμα είτε έναν τελικό πληρώνεις τα ίδια σε μεταφορικά.

Shipping costs

Upon completion of your order following ways of shipping will be presented:

- standard Mail within Europe:  3,40 (not insured)
- Registered Mail within Europe:  6,95
- insured parcel within Europe:  12,75 (incl. tracking code)
- standard Mail outside Europe:  5,85 (not insured)
- Registered Mail outside Europe:  8,95

These rates are irrespective of the size of your order.

Choosing Registered Mail will provide more safety, you will have to sign for it upon receipt. Your choice may depend on the total amount of your order.

In the unlikely case that the ordered products are not conform manufacturing standards, please let us know within a week after receipt. We then could discuss replacement or refund.

Dutch law is applicable to all our transactions, sales and agreements.

Last edited:
εχω εναν av ενισχυτη.τον marantz sr4600 και θα ηθελα να τον χρησιμοποιησω ως προ και να αγορασω εναν τελικο.σκεφτομουν εναν acoustic advance,αλλα ενας φιλος (ο eloy) με ζαλισε με τον μπερρυ.γενικα τι αλλες προτασεις εχετε?το budget ειναι μεχρι 700 max.γνωριζει κανεισ τιποτα για τον map 407 (acoustic) (amplifier?) ,και την τιμη του?ευχαριστω:Banane0:

Προτείνω Thule PA150B. Μουσικότατος, στα λεφτά που θέλεις, πολύ δυνατός-καθαρός 150άρης και Made in Denmark.