Ψάχνοντας τηλεόραση... (46" - 47")

TV_Master

New member
26 May 2008
6
Καλησπέρα σας παιδιά. :)

Καταρχάς, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς παρ' ό,τι δεν είχα γραφτεί προηγουμένως, είναι αλήθεια ότι έχω διαβάσει μερικά θέματα από το forum, και πρέπει να πω ότι η ακρίβεια, η γρηγοράδα και το ενδιαφέρον σας με συγκινούν!

Αν και γνωρίζω ότι υπάρχουν αντίστοιχα θέματα στην κατηγορία, και μάλιστα μερικά αρκετά πρόσφατα, θα ήθελα να ρωτήσω προσωπικά, μιας και επιτέλους αποφασίσαμε να αγοράσουμε νέα τηλεόραση. Ψάχνουμε μία τηλεόραση 46 - 47, Full HD 1080p, 100 Hz. Καθώς δεν γνωρίζω και τόσα για τηλεοράσεις, πιθανόν να πέφτω έξω ως προς το ποιός αριθμός Hz κάνουν καλή μία τηλεόραση, και ως εκ τούτου θα ήθελα να ακούσω απόψεις!

Για τιμή δεν ξέρω, αλλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις από όλες τις τιμές. Φθηνές, μέτριες, και ακριβές. Μάλλον προς μέτριες κατευθύνομαι, αλλά θα ήθελα να ακούσω.

Επίσης, επειδή μάλλον δεν πλησιάζει η στιγμή που θα πάρουμε κι άλλη τηλεόραση μετά από αυτή, πιστεύω ότι θα ήταν καλό αν είχε ό,τι καλύτερο πάνω, οπότε αν είναι δυνατόν προτείνετέ μου όσο πιο καλές μπορείτε!

Τέλος, αν θα ήταν δυνατόν, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μου προτείνατε και κάποιο κατάστημα για την αγορά της. Μιας και δεν έχω ασχοληθεί, και επειδή φαντάζομαι ότι η αγορά μέσω internet για κάτι τόσο εύθραυστο και επικύνδινο όσο μία τηλεόραση δεν θα ήταν εφικτό, σκέφτομαι να την αγοράσω από κάποιο γνωστό μαγαζί, αλα Ηλεκτρονική, Κοτσόβολο και τα συναφή. Υπ' όψην ότι βρίσκομαι στην επαρχία, οπότε δεν θα ήταν εύκολο να πάω σε κάποιο μαγαζί της Αθήνας, παραδείγματος χάρη. Έχω πρόσβαση σε μαγαζιά Πάτρας, Αγρινίου και εκεί κοντά, σε περίπτωση που έχει σημασία.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συγγνώμη για το τεράστιο post, αλλά όπως καταλαβαίνετε είναι λίγο δύσκολο όταν είναι να αγοράσεις κάτι τόσο ακριβό και μεγάλο.

Και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Last edited:
Kαλως τονε. Για χειρα βοηθειας χρειαζονται τα εξης (τουλαχιστο):

1. αποσταση θεασης
2. χρηση (καναλια, ντιβιντι, μπλου ρει, κλπ)
3. εαν θα βρισκεται σε πολυ φωτεινο χωρο.
4. καποια ιδεα για το μπατζετ σου. το "μετρια" δεν φτανει.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :D
Έχουμε και λέμε.

1. Έχω την εντύπωση ότι είναι πάνω κάτω 3-5 μέτρα η απόσταση, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Πάντως είναι σχετικά κοντά και βασικά μπορεί να πάει και πιο μακρυά αν είναι, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

2. Κύριες χρήσεις θα είναι κανάλια, παιχνιδομηχανές, αλλά και DVD. Δεν αποκλύω να είναι και για Blue Ray στο μέλλον... :P

3. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος είναι κοντά σε μπαλκονόπορτα η οποία μπορεί να ανοιγοκλείνει χωρίς πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει η επιλογή μέτριου φωτός μέχρι και αρκετού.

4. Νομίζω ότι μέχρι 1500 ευρώ διαθέτονται, αλλά λίγο πάνω λίγο κάτω δεν υπάρχει πρόβλημα. :P

Σε LCD να πας. Οι 46" ειναι ΟΚ. Θα επανελθω (μαζι και οι υπολοιποι) με καναδιο προτασεις στα 1500.

Ξέχασα να πω ότι ενδεχομένως να υπάρχει και πρόβλημα με τις γωνίες, καθώς είναι δύο καναπέδες, και ο ένας είναι πλαγίως τοποθετημένος. Νομίζω ότι οι Plasma έχουν πρόβλημα με τις γωνίες, ε;

To αντίθετο, οι πλάσμα έχουν τις μεγαλύτερες γωνίες θέασης. Με 1500 ευρώ θα πάρεις μία μετριότατη LCD στις ίντσες που θέλεις, σε βλέπω για πλάσμα αν δεν την θες για desktop υπολογιστή.

Oντως οι πλασμα ειναι καλυτερες στις γωνιες θεασης, αλλα οι διαφορες θα (μπορουσαν) να φανουν στις 100 μοιρες και μετα. Και εγω πλασμα εχω, ομως εαν ειναι διπλα σε παραθυρο δεν θα μπορεσει να σου παρουσιασει τα "πλεονεκτηματα" των πλασμα σε μετριο και ανω φως. Για αυτο το λογο προτεινω στον φιλο μας να παει για ελσιντι. Με 1500 δεν παιρνει την καλυτερη ελσιντι τηλεοραση, ομως το μονο που ουσιαστικα "θυσιαζει" ειναι τα 100ΗΖ. Προτεινω λοιπον αυτην:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980053&product=1034464

καθως και την Σονυ 46w3000 που καπου εδω διαβασα "παιζει" και αυτη στα 1500

Να και μια που σε specification (100 ΗΖ) αλλα και (πολυ σημαντικο) after sales sevice δεν "θυσιαζεις" τιποτα. Απο εικονα δεν εχω αποψη καθως δεν την εχω δει. Για ολες ομως καλο θα ειναι να τις δεις με τα ματια σου πριν επιλεξεις.

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16662

Last edited:
η LG ειναι η καλυτερη απο αυτες,εχει και 100Hz που είναι καλοδεχουμενα

Ευχαριστώ παιδιά!
Παρεμπιπτόντως, συγγνώμη που το λεώ τώρα, αλλά και μεχρι 2000 καλά είναι. :P

αν είχε 2,500 ας έπαιρνε την καλύτερη όλων ως τώρα την Χ3500
όμως η Α656 με 2.000+ την φτάνει σε απόδοση (σχεδόν ισάξιες αν δεν ψάχνεις την τρελή λεπτομέρεια)
και η W4000 είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της Α656 (ίσως λίγο χειρότερη στην κίνησ λόγω έλλειψης 100 HZ αλλά και 300 φθηνότερη...)

αυτές αλλά και η Τοσίμπα ΖF έχουν όλες το ίδιο πάνελ, οπότε διαφορές στην απόδοση μόνο από τα ηλεκτρονικά της κάθε εταιρίας...

εν τέλη δες τες από κοντά με τη κυρία σου και όποια σας κάνει κλικ πάρτε την , είναι οι καλύτερες υλοποιήσεις στην αγορά σήμερα...όποια και να πάρετε θα έχετε μια από τις κορυφαίες τηλεοράσεις να απολαμβάνετε...
Καλό βόλι!

Φίλε μου θα έλεγα τη SONY 46W4000.
300 ευρώ λιγότερα δεν είναι και λίγο πράγμα,για ένα σχεδόν... ισάξιο προιόν!!

Γιατι 300 ρε παιδια? για 100 επανω μιλαμε μαξιμουμ.