ψαγμένα μαγαζιά για δορυφορικό εξοπλισμό

Καλησπέρα!
Το καλώδιο της κεραίας που κατεβαίνει απ' την ταράτσα (συνήθως απ' το κλιμακοστάσιο) εισέρχεται σε ένα διαμέρισμα, και καταλήγει σε μία πρίζα tv (πρίζα διελεύσεως). Αυτή είναι και η πρώτη πρίζα. Εκεί το καλώδιο συνδέεται στην είσοδο της πρίζας, και απ' την έξοδο της πρίζας φεύγει άλλο καλώδιο για να πάει στην επόμενη πρίζα διελεύσεως κ.ο.κ. μέχρι να φτάσει στην τελική πρίζα (τερματική). Επειδή το καλώδιο που κατεβαίνει απ' την ταράτσα είναι μονοκόματο μόνο μέχρι την πρώτη πρίζα (αφού μετά κόβεται και συνεχίζει νέο καλώδιο μέχρι την επόμενη πρίζα) εκεί οι απώλειες είναι λιγότερες. Συνήθως η πρώτη πρίζα είναι αυτή που βρίσκεται στο δωμάτιο στην είσοδο του διαμερίσματος (κοντά στο κλιμακοστάσιο δηλαδή) χωρίς αυτό να είναι και απόλυτο. Οπότε αν δεν έχεις δει από κοντά πως έγινε η εγκατάσταση απ' τον ηλεκτρολόγο, υποθέτεις ότι ισχύει αυτό που γράφω. Ελπίζω να σε βοήθησα.
-bye-

Παρα πολυ, ευχαριστω!

Χρειάζεσαι ειδικό εξοπλισμό (πεδιόμετρο κ.λ.π.). Ακόμα και τα χιλιοστά παίζουν ρόλο. Και δεν είναι μόνο το κάτοπτρο. Πρέπει να ρυθμίσεις και την κλίση των LNB. Οπότε..... φωνάζεις τεχνικό για να κάνεις σωστή δουλειά. Υπολογίζεις και κάνα 100ευρο.....

Aoutsssssss!!!

Απάντηση: Re: ψαγμένα μαγαζιά για δορυφορικό εξοπλισμό

Aoutsssssss!!!
pare mpalanteza,tv kai dekti stin taratsa kai 8a ta katafereis poli eykola gia hotbird,astra
pigene se ena alo pou grafei kliseis tou piato des poses mires einai kai bazeis kai esy meta karfoneis peripou to idio pou kitane oi aloi kai meta pezeis se dyskoles syxnotites me xiliosta
kai na su figoun merika den mpirazei gia na ksana anebeis kai ali fora

Φίλτατε ήθελα να σου προτείνω ασυζητητή έναν να κάνεις την εγκατάστασή σου. Πριν κάτι χρόνια λοιπόν και μετά από μπόλικο ψάξιμο που είμουν και εγώ ένας κενούργιος στον χώρο των δορυφορικών είχα καταλήξει σε έναν στο χαλάνδρι. Αυτός με είχε γοητεύσει γιατί φαινόταν πως είχε μεράκι να καθήσει να μου εξηγήσει τι και πως πάνε τα πράγματα.Ε λοιπόν μετά από σπαζοκεφαλιά να θυμηθώ το τηλέφωνο του Νίκου δεν τα κατάφερα και είπα να περάσω από το μαγαζί του να παρω πάλι καμιά κάρτα να έχω.Εκεί έμαθα πως πρόσφατα ανέβασε και online κατάστημα ..... www.x-sat.gr.
Εκεί θυμήθυκα το Post σου και γελούσα χεχε.Κατεμέ είσαι σε καλό δρόμο.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

τελικά πήρα ένα premiumx 7400 με ενα πίατο Gibertini και 2 Lnb. Έχω ρυθμίσει τον ενα για τον Hotbird και τον δευτερο σε ποιον Astra πρέπει να τον ρυθμίσω?

thanks