ΨΑΘΙΝ MC-10L

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άφοβα τις 6Ν1 με 6Ν1P και τις EL34B με EL34 και τι διαφορές θα έχουν ?.επίσης αν κανένας φίλος έχει κάνει αντικατάσταση λυχνιών να μας γράψει εντυπώσεις.ευχαριστω.-bye-

Φίλε everest καλησπέρα. Δεν έτυχε να πέσουν στα χέρια μου οι λάμπες που λές, οπότε δεν μπορώ να σε συμβουλεύσω σωστά, επ' αυτών που ρωτάς.
Η μόνη αλλαγή που δοκίμασα στο μηχάνημα μου, ήταν με λάμπες ECC 85 (μάρκας RFT ή RTF ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων) στην θέση των 6Ν1. Το αποτέλεσμα ήταν εύκολα ακουστό: περιορισμός και "σφίξιμο" των μπάσων, τόνωση (σωστή και θεμιτή) της μεσαίας περιοχής, και πιο ισχυρή τόνωση των υψηλών, όχι όμως σε βαθμό προβολικότητας. Φυσικά όλα αυτά μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά με διαφορετικά συνοδά, δηλ πηγή, ηχεία interconect!
Συνολικό αποτέλεσμα μάλλον θετικό για τα γούστα μου στο άκουσμα! (σε πρώτη ευκαιρία θα πάρω μια τετράδα, αξίζει τον κόπο μάλλον!)
Τις EL34, δεν τις έχω αλλάξει ακόμα. Περιμένω να μου δώσει ένας φίλος κάποιες για δοκιμή και θα δούμε. -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άφοβα τις 6Ν1 με 6Ν1P και τις EL34B με EL34 και τι διαφορές θα έχουν ?.επίσης αν κανένας φίλος έχει κάνει αντικατάσταση λυχνιών να μας γράψει εντυπώσεις.ευχαριστω.-bye-

Εχω αντικαταστησει EL34B με EL34 χωρις κανενα προβλημα. Το ιδιο και για τις 6Ν1. Τα γραμματα Β,C κλπ διπλα απο τις EL ειναι καινουριοι τυποι υποτιθεται πιο εξελιγμενοι η αντιικατασταση μπορει να γινει αφοβα. Οχι ομως αμφιδρομα δηλ. να αλλαξεις EL34 με EL34B.
Οσο για την διαφορα αποδοσης δεν μπορω να πω γιατι οι EL34B ηταν κινεζικες Electron ενω οι EL34 ElectroHarmonix (καλυτερες λυχνιες αν και οχι τοσο μουσικες οσο οι JJ).

Η διαφορα ειναι στο socket της EL34 που δεν δεχεται την Β (εχει ενα pin παραπανω αν θυμαμαι καλα) εκτος αν αλλαχθει και αυτο ή ο κατασκευαστης προεβλεψε και εβαλε υποδοχη για νεωτερους τυπους της λυχνιας (μαλλον δυσκολο).

Ευχαριστώ του φίλους για τοις απαντήσεις. πριν 2 ώρες παρέλαβα από ΕΛΤΑ τον ΨΑΘΙΝ MC-10L σε Αρίστη κατάσταση .και χωρίς τοις επιβαρύνσεις που διάβασα πιο πάνω ,συνολικά μου κόστισε 395 εύρο .χρόνος παράδοσης 6 ημέρες .το μόνο αρνητικό είχαν ξεχάσει οι Κινέζοι να βάλουν το manual αλλά μικρό το κακό.οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές με το μπάσο θα συμφωνήσω και εγώ με τον φίλο οτι εινα λίγο χαλαρό .αλλά με αλλαγή λυχνιών νομίζω οτι θα φτιάξει τα ηχεία μου ειναι klipsch rf82 to c/d pioneer pd06-j καλωδια gj pro 168.

Μην βιάζεσαι.Αστον να παίξει καμιά 100αρια ώρες πρώτα και μετά θα δείς τι κι άν χρειάζεται αλλαγή.

Φίλε everest καλορίζικος και καλοάκουστος. Θα δείς που θα τον χαρείς πάρα πολύ, είναι καλός ενισχυτής, και όσο για τα χρήματα που σου στοίχισε, άστο καλύτερα, δεν παίζεται.
Όσο για αλλαγές ο DIPIE έχει απόλυτο δίκιο, χρειάζεται οπωσδήποτε ~100 ώρες στρώσιμο. Μετά βλέπεις.... -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Προχθές παρέλαβα μια τετράδα ECC85 που αντικατέστησαν τις μαμίσιες 6Ν1.
RFT παραγγείλαμε, Σοβιετικές (CCCP!!!) μας προέκυψαν, αλλά δεν πειράζει, δείχνουν να παίζουν καλά. Πρός το παρόν είναι στην διαδικασία στρωσίματος και θα ακολουθήσει ακρόαση αξιολόγησης.
Άντε και καλή αρχή...

Φιλικά
Γιώργος.

Πριν δυο ημέρες παρέλαβα τοις ρωσικές tung-sol el-34b καθώς και τις sovtek -6n1p .προς το παρόν αντικατάσταθηκαν μόνο οι el-34b ,το αποτέλεσμα εύκολα ακουστώ προς το καλύτερο, ήχος με μεγαλύτερη διαφάνεια, μπάσο λίγο πιο σφικτό .έπεται η συνεχεία με τις sovtek.6n1p,

Αντε και σε 'σενα καλη συνεχεια...

Μη σας γινει ομως και συνηθειο καθε τρεις και λιγο ν' αλλαζετε λαμπες γιατι ετσι παει ... πολυ μακρυα η βαλιτσα. Μολις στρωνουν οι λαμπες αντε παλι απ' την αρχη στρωσιμο...:flipout:

Σε ευχαριστώ .όσο για το στρώσιμο δίκιο έχεις ,αλλά που να το βρεις…..

Μη σας γινει ομως και συνηθειο καθε τρεις και λιγο ν' αλλαζετε λαμπες γιατι ετσι παει ... πολυ μακρυα η βαλιτσα. Μολις στρωνουν οι λαμπες αντε παλι απ' την αρχη στρωσιμο...:flipout:

Πριν δυο ημέρες παρέλαβα τοις ρωσικές tung-sol el-34b καθώς και τις sovtek -6n1p .προς το παρόν αντικατάσταθηκαν μόνο οι el-34b ,το αποτέλεσμα εύκολα ακουστώ προς το καλύτερο, ήχος με μεγαλύτερη διαφάνεια, μπάσο λίγο πιο σφικτό .έπεται η συνεχεία με τις sovtek.6n1p,

Φίλε everest καλή συνέχεια και σε σένα. Αλλά μη βιάζεσαι, πρώτα να στρώνεις τις λάμπες και να γνωρίζεις καλά τον ήχο τους, και έπειτα να δοκιμάζεις άλλες
για να έχεις σίγουρη άποψη για το αποτέλεσμα της αλλαγής.
Αν έχεις την καλοσύνη πές μου από που πήρες τις EL 34B και πόσο, και φυσικά μόλις στρώσουν γράψε εντυπώσεις.

Φιλικά
Γιώργος.

Ε όχι και να μας γίνει και συνήθειο, είπαμε, αλλά μην το ...παραγα(μπιπ-μπιπ) κιόλας! :flipout:
Δεν μας είπες όμως τα δικά σου νέα με το δικό σου μηχανάκι! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.

Τι να πω για το δικο μου, ...στρωνει ...ακομα...:BDGBGDB55: παρολο που τις λαμπες που ηταν ν' αλλαξω τις αλλαξα απ την αρχη για να μην ξαναστρωνω παλι :flipout: !

Βεβαια οσο περνα ο καιρος τοσο πιο πολυ το εκτιμω και ακουω πιο πολυ ωρα μουσικη πλεον. Τελικα αυτο ειναι και ολη η ουσια απλα ν' απολλαμβανεις τις μουσικες σου...-bye-

Χαίρομαι που απολαμβάνεις τη μουσική που αγαπάς, όπως πολύ σωστά είπες αυτό είναι το ζητούμενο, και όχι να σκαλίζουμε τα μηχανάκια μόνο για να τα σκαλίζουμε! Π.χ. εγώ σταμάτησα το γράψιμο και πήγα δίπλα στο σαλόνι για να απολαύσω ένα ωραίο κομμάτι του αγαπητού μου "γερόλυκου" Πορτοκάλογλου, και συνεχίζω τώρα...
Όσο για το στρώσιμο, αν έχεις ξεπεράσει τις 100-150 ώρες λειτουργίας, πάπαλα, δώστου να καταλάβει! -bye-

Φιλικά
Γιώργος.