ΨΑΘΙΝ MC-10L

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΨΑΘΙΝ MC-10L

Ανδρέα ευχαριστώ! -bye-
Εσύ έκανες τίποτα με τα VU-μετρα του δικού σου?

Φιλικά
Γιώργος.

Οχι ακομη,αλλα ξανασυνδεσα τα mission 704 και ακουω παλι
τα πατωματα να τριζουν....ασε τα VU-μετρα να χτυπανε τωρα...:flipout:...-bye-

sorry για το off topic παιδια!:grinning-smiley-043

[FONT=&quot]Εγώ βλέπω ότι οι λαμπατοι αυξάνονται. Και ας λένε …….τελικά πείρα και εγώ τις [/FONT][FONT=&quot]rft[/FONT][FONT=&quot]ecc[/FONT][FONT=&quot]-85 Γιώργο και είδα όπως λες βελτιώσεις σημαντικές αλλά είμαι ακόμη στο στρώσιμο.[/FONT]

Φίλε Μάρκο μπράβο έκανες καλή κίνηση! Καλύτερες προενισχύτριες από τις RFT, σύμφωνα και με τη γνώμη παιδιών με μεγάλη πείρα στις λάμπες, μάλλον δεν θα βρίσκαμε! Αλλά επί πλέον συνεργάζονται και άριστα με τις πολύ καλές Svetlana "C", το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό...

Φιλικά
Γιώργος.

Φίλε Μάρκο μπράβο έκανες καλή κίνηση! Καλύτερες προενισχύτριες από τις RFT, σύμφωνα και με τη γνώμη παιδιών με μεγάλη πείρα στις λάμπες, μάλλον δεν θα βρίσκαμε! Αλλά επί πλέον συνεργάζονται και άριστα με τις πολύ καλές Svetlana "C", το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό...Φιλικά
Γιώργος.[/quote

Από πού αγόρασες φίλε μου τις Svetlana "C", εγω τις rft aπο εδω http://www.lci-electronics.net/servlet/StoreFron και ηταν αψογος τωρα εάν είναι εάν είναι γνήσιες μόνο αυτός το ξέρει πάντως ακούγονται εξαιρετικά καλά. χαιρετω.

]

Re: YAQIN MC-100B KT88

Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια (λόγο του ότι έχω δυσλεξία έγραψα στα English άλλα η λύση βρέθηκε).

Φίλε everest άπω αυτό το μαγαζί στο e-bay τον πήρα:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260431111800&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123

και ήταν το άπιαστο όνειρο μου εδώ και πολλά χρόνια ... λίγα λόγια για μένα να με γνωρίσετε κιόλας ας ξεκινήσουμε από τα παλιά, πέρα από την EL504 που λάτρεψα από παιδί σαν ραδιοπειρατής και εγώ και μέσα από συζήτησής που άκουγα από τους μεγαλύτερους μου (άμα δεν έχεις ακούσει λαμπάτο δεν έχεις ακούσει τίποτα άπω ήχο!!!) άρχισα την αναζήτηση ενός τέτοιου ενισχυτή, μάταια όμως ήταν απλησίαστοι στα μαγαζιά ήχου και ως μαθητής δεν είχα καμία ελπίδα να τον αποκτήσω. Δεν απελπίστηκα ώμος σκέφτηκα αμέσως να κατασκευάσω έναν εγώ και ως εκ θαύματος μου κάνει δώρο ο πατέρας μου ένα βιβλίο γεμάτο σχέδια για λαμπάτες κατασκευές άλλα τα υλικά πουθενά και η γνώσης μου λίγες ... εγκατέλειψα, όταν ξαφνικά με παίρνει τηλέφωνο ένας φίλος και μου λέει ότι πετάξανε ένα rack από την παλιά ηχητική εγκατάσταση ενός σχολίου !!! απερίγραπτη χαρά βγάζω αμέσως όλη την καλωδίωση προσεκτικά και τον ενισχυτή που ως εκ θαύματος δεν πρόλαβαν να σπάσουν η μαθητές γιατί μπομπινόφονα και όλα τα άλλα βρίσκονταν στον δρόμο πεταμένα και σπασμένα. :rifle: Τον συνδέουμε μετά άπω πολλές ώρες πατάμε το ΟΝ και παιδιά ο μονοφωνικός αυτός μικροφωνικός ενισχυτής άρχισε να κελαηδάει, τρομερός ήχος αν και μονοφωνικός μεγάλη ΕΜΠΕΙΡΙΑ :guitarist:. Έκτοτε δεν τον ξαναείδα ... για κακή μου τύχη τον είχε βρει ο φίλος μου πρώτος και ξέρετε πώς πάνε αυτά ...
Περάσαν τα χρονιά συνεχίστηκαν η έρευνες μέσο Internet βρίσκοντας απλησίαστα κομμάτια, όταν πια πεπεισμένος ότι δεν 8α βρω πουθενά και αγνοώντας το e-bay (λόγο κακής τύχης, ψάχνοντας στο google έπεσα κάνα 4 5 φορές στα απλησίαστα του e-bay και λέω " σιγά μην έχει !!"). :rifle: Γεμάτος απογοήτευση αποφάσισα να αγοράσω ένα kit που βρήκα αξίας 250E και κοιτώντας τα σχόλια για αυτό το kit κάποιος καλός άνθρωπος προέτρεπε να μην κάνουμε αυτό το kit γιατί το κόστος ήταν σχεδόν ίδιο με του έτυμου κινέζικου και μετά καταλαβαίνετε πάτησα στο link και άρχισα άναυδος να χαζεύω ατελείωτες ώρες στο e-bay και να ψάχνω για παρουσιάσεις (έτσι και σας γνώρισα:grinning-smiley-043 ).
Τώρα πια έφτασε η πολυπόθητη στιγμή να χτίσω από την αρχή την αγαπημένη μου μουσική φωλίτσα, χρησιμοποιώ αποκλειστικά LP και δεν άκουσα ποτέ μουσική άπω CD όποτε θα ήθελα τής πολύτιμες συμβουλές σας για αυτόν τον προ ενισχυτή με λάμπες που σκέφτομαι επίσης να αγοράσω:

http://cgi.ebay.com/YAQIN-MS-12B-MM-MC-Vacuum-Tube-Pre-Amplifier-RIAA-New_W0QQitemZ260440432136QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3ca3759e08&_trksid=p4634.c0.m14.l1262&_trkparms=|293%3A1|294%3A30

και επίσης καμιά καλή συμβουλή για ηχεία ,γιατί αυτά που έχω αυτήν την στιγμή τα κατασκεύασα μόνος και τα σχέδια που ακολούθησα για την κατασκευή τους είναι λίγο αμφίβολου ποιότητας και προελεύσεις άλλα είναι συμπαθητικά ( τουλάχιστον δεν κάνουν φασαρία ).

Σας Ευχαριστώ και πάλι για το καλωσόρισμα και αναμένω γεμάτος χαρά της γνώμες σας.

Φίλε Μάρκο μπράβο έκανες καλή κίνηση! Καλύτερες προενισχύτριες από τις RFT, σύμφωνα και με τη γνώμη παιδιών με μεγάλη πείρα στις λάμπες, μάλλον δεν θα βρίσκαμε! Αλλά επί πλέον συνεργάζονται και άριστα με τις πολύ καλές Svetlana "C", το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό...Φιλικά
Γιώργος.[/quote

Από πού αγόρασες φίλε μου τις Svetlana "C", εγω τις rft aπο εδω http://www.lci-electronics.net/servlet/StoreFron και ηταν αψογος τωρα εάν είναι εάν είναι γνήσιες μόνο αυτός το ξέρει πάντως ακούγονται εξαιρετικά καλά. χαιρετω.

]

Φίλε Μάρκο σου στέλνω πμ.

Φιλικά
Γιώργος.

Αγαπητε pantgr καλως ορισες στην παρεα μας και σου ευχομαι καλη συνεχεια ... κεφι και ορεξη να 'χεις...-bye-

ΥΓ. Βαλε και φωτο των ηχειων σου... χαρακτηριστικα?

Pantongr, είναι να μην έχεις κολλήσει το μικρόβιο της λάμπας :-)

Καλή συνέχεια εύχομαι!

Να προτείνω να ανοίξεις νεο θέμα για προ-ενισχυτές ώστε να προσφέρουν περισσότερα μέλη με τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Επίσης κάνε μια βόλτα από την DIY http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=15 είμαι σίγουρος ότι θα τη συμπαθήσεις ;-)

Pantgr καλώς μας ήλθες!
Με το καλό να τον παραλάβεις, να μας τον παρουσιάσεις και φυσικά να τον χαρείς.
Επί τη ευκαιρία παιδιά να πώ για τον δικό μου τα εξής:
Τελικά μετά τις Ecc85 πήρα και ένα σετάκι (ματσαρισμένες φυσικά) Svetlana EL34 C, made in Russia (έτσι λένε τουλάχιστον), τις έβαλα επάνω, και απ' ότι φαίνεται συνεργάζονται άριστα με τις Ecc85. Τα οφέλη πολλά και άμεσα ακουστά:
  1. Συμμαζεύτηκαν τα (πρώην) χαλαρά μπάσσα και προσδιορίστηκαν αρκετά
  2. Τονώθηκε και γέμισε η μεσαία περιοχή, και η χροιά της πλέον είναι απίστευτα γλυκειά και μαλακή (χάθηκε κάθε υποψία σκληράδας πλέον).
  3. Η στερεοφωνική εικόνα έχει αποκτήσει βάθος και ύψος, με σαφή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο και αρκετόν αέρα ανάμεσά τους. Τα ηχεία έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί από τον χώρο ακόμα κι δεν καθήσεις στην μεσοκάθετο της απόστασης των ηχείων. Ακόμα κι αν πάς ανάμεσα στα ηχεία, πάλι δεν τα ακούς να παίζουν, μοιάζει σαν να μπήκες στο μέσον της ορχήστρας.
  4. Το σύστημα έγινε αρκούντως αρκετά αναλυτικό για να ακούς όλες τις λεπτομέρεις των ηχογραφήσεων, αλλά δεν γίνεται ποτέ κουραστικό. Δεν φωνάζει, παιζει μουσική και τραγουδάει.
  5. Οι χροιές των γυναικείων ειδικά φωνών είναι πλέον συγκινητικές.
  6. Ο ενισχυτής μοιάζει να απέκτησε γκάζια. Μάλλον οι Ecc85 στέλνουν ισχυρότερο σήμα στις Svetlana και ίσως και αυτές να έδωσαν κάποια παραπάνω βάτ. Πλέον δεν χρειάζεται να πάω το ποτενσιόμετρο παραπάνω από τη μέση, γιατί ο χώρος έχει ήδη "γεμίσει" (και είναι και σχετικά μεγάλος!).
  7. Οι Svetlana έχουν μόνο 20-30 ώρες λειτουργίας. Λέτε άμα στρώσουν να δώσουν ακόμη περισσότερα?
  8. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ακούω την αγαπημένη μου μουσική πολύ περισσότερο χρόνο και την απολαμβάνω πραγματικά.
  9. Το όμορφο και μακρύ αυτό ταξείδι συνεχίζεται με βελτιώσεις που θα γίνουν ελπίζω σύντομα στο interconect και στα ηχεία...
Φιλικά
Γιώργος.

Όλα καλά, το στάδιο Νο 9 όμως βλέπω να παίρνει χρόνο (μην πω και.... χρόνια !):flipout:

-bye-

Καλώς όρισες φίλε μου Pantgr στην παρέα μας .είμαι σίγουρος ότι θα μήνις πολύ-πολύ ευχαριστημένος με τον ΨΑΘΙΝ .από το ίδιο μαγαζί πείρα και τον δικό μου. αλήθεια ποιο τρόπο αποστολής διάλεξες? γιατί το κόκκινο freeshipin συμενει 2 μήνες παράδοση (με πλοίο).όσο αφορά τον preamplifier .δεν έχω πολλές πληροφορίες ,αλλά τον παρήγγειλα εχθές (144 λίρες από το ίδιο μαγαζί).άλλωστε ούτε μέτρια καλώδια δεν παίρνεις με αυτά τα χρήματα….χαιρετώ

Καλησπέρα σε όλους , φίλε μου Everest μετά από Mail που έλαβα από τον Κινέζο , μου είπε πως ο καλύτερος τρόπος να το στείλει , επειδή το Free mail δεν υποστηρίζετε από την Ελλάδα (δυστυχώς) λόγο του ότι το πακέτο ήταν πάνω από 20kg , μου πρότεινε να το στείλω με Air Mail μέσο της εταιρίας UPS όπου και συμφώνησα με κόστος περί των 124 Ε και μόλις σήμερα πήρα φωτογραφίες από το πακετάρισμα και την αποστολή του μωρού.
Αυτό τώρα που με έχει αγχώσει είναι το ότι πάνω στη συσκευασία δεν αναγράφεται το Τηλέφωνο μου.. και με απασχολεί το ρητορικό ερώτημα:grandpa: : και πως θα με ειδοποιήσει η UPS σε περίπτωση τελωνείου ? και θα το φέρουν στην πόλη μου ενώ δεν έχουμε UPS ? δεν πειράζει 7 μεράκια είναι αυτά θα δούμε (στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό:flipout:). Ελπίζω να πάνε όλα καλά

Attachments

• IMG_9269_resize.jpg
    IMG_9269_resize.jpg
    73.9 KB · Views: 92
Pantongr, είναι να μην έχεις κολλήσει το μικρόβιο της λάμπας :-)

Καλή συνέχεια εύχομαι!

Να προτείνω να ανοίξεις νέο θέμα για προ-ενισχυτές ώστε να προσφέρουν περισσότερα μέλη με τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους.

Επίσης κάνε μια βόλτα από την DIY http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php?f=15 είμαι σίγουρος ότι θα τη συμπαθήσεις ;-)

Καλησπέρα φίλε μου, όντος πολύ ωραία και πολύ ενδιαφέροντα θέματα στο Link που μου έστειλες και με βλέπω σύντομα να αρχίσω τις μετατροπές στα ηχεία ή να φτιάξω καινούργια , θα δω , ας έρθει πρώτα με το καλό να ακούσουμε το μωρό πως κελαηδάει.

Σήμερα ή αύριο θα κάνω την αγορά του προενισχυτή , οπότε μόλις τον παραλάβω και αυτόν θα ανοίξω ενα νέο θεματάκι , πολύ καλή αυτή η ηδέα.

Σας ευχαριστώ όλους και πάλι για τα καλά σας λόγια δεν βλέπω την ώρα να σας παρουσιάσω το μωρό .

Pantgr καλώς μας ήλθες!
Με το καλό να τον παραλάβεις, να μας τον παρουσιάσεις και φυσικά να τον χαρείς.
Επί τη ευκαιρία παιδιά να πώ για τον δικό μου τα εξής:

Τελικά μετά τις Ecc85 πήρα και ένα σετάκι (ματσαρισμένες φυσικά) Svetlana EL34 C, made in Russia (έτσι λένε τουλάχιστον), τις έβαλα επάνω, και απ' ότι φαίνεται συνεργάζονται άριστα με τις Ecc85. Τα οφέλη πολλά και άμεσα ακουστά:
  1. Συμμαζεύτηκαν τα (πρώην) χαλαρά μπάσσα και προσδιορίστηκαν αρκετά
  2. Τονώθηκε και γέμισε η μεσαία περιοχή, και η χροιά της πλέον είναι απίστευτα γλυκειά και μαλακή (χάθηκε κάθε υποψία σκληράδας πλέον).
  3. Η στερεοφωνική εικόνα έχει αποκτήσει βάθος και ύψος, με σαφή τοποθέτηση των οργάνων στο χώρο και αρκετόν αέρα ανάμεσά τους. Τα ηχεία έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί από τον χώρο ακόμα κι δεν καθήσεις στην μεσοκάθετο της απόστασης των ηχείων. Ακόμα κι αν πάς ανάμεσα στα ηχεία, πάλι δεν τα ακούς να παίζουν, μοιάζει σαν να μπήκες στο μέσον της ορχήστρας.
  4. Το σύστημα έγινε αρκούντως αρκετά αναλυτικό για να ακούς όλες τις λεπτομέρεις των ηχογραφήσεων, αλλά δεν γίνεται ποτέ κουραστικό. Δεν φωνάζει, παιζει μουσική και τραγουδάει.
  5. Οι χροιές των γυναικείων ειδικά φωνών είναι πλέον συγκινητικές.
  6. Ο ενισχυτής μοιάζει να απέκτησε γκάζια. Μάλλον οι Ecc85 στέλνουν ισχυρότερο σήμα στις Svetlana και ίσως και αυτές να έδωσαν κάποια παραπάνω βάτ. Πλέον δεν χρειάζεται να πάω το ποτενσιόμετρο παραπάνω από τη μέση, γιατί ο χώρος έχει ήδη "γεμίσει" (και είναι και σχετικά μεγάλος!).
  7. Οι Svetlana έχουν μόνο 20-30 ώρες λειτουργίας. Λέτε άμα στρώσουν να δώσουν ακόμη περισσότερα?
  8. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ακούω την αγαπημένη μου μουσική πολύ περισσότερο χρόνο και την απολαμβάνω πραγματικά.
  9. Το όμορφο και μακρύ αυτό ταξείδι συνεχίζεται με βελτιώσεις που θα γίνουν ελπίζω σύντομα στο interconect και στα ηχεία...
Φιλικά
Γιώργος.

Καλοριζικες οι λαμπες και απο εμενα και ευχομαι καλες ακροασεις κατα πρωτον
καλες συνακροασεις κατα δευτερον και ατελειωτες μοντιφες
διαρκειας.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ειναι ακριβα τα καλα interconnect

Κανε οικονομιες.........

Καλησπέρα σε όλους , φίλε μου Everest μετά από Mail που έλαβα από τον Κινέζο , μου είπε πως ο καλύτερος τρόπος να το στείλει , επειδή το Free mail δεν υποστηρίζετε από την Ελλάδα (δυστυχώς) λόγο του ότι το πακέτο ήταν πάνω από 20kg , μου πρότεινε να το στείλω με Air Mail μέσο της εταιρίας UPS όπου και συμφώνησα με κόστος περί των 124 Ε και μόλις σήμερα πήρα φωτογραφίες από το πακετάρισμα και την αποστολή του μωρού.
Αυτό τώρα που με έχει αγχώσει είναι το ότι πάνω στη συσκευασία δεν αναγράφεται το Τηλέφωνο μου.. και με απασχολεί το ρητορικό ερώτημα:grandpa: : και πως θα με ειδοποιήσει η UPS σε περίπτωση τελωνείου ? και θα το φέρουν στην πόλη μου ενώ δεν έχουμε UPS ? δεν πειράζει 7 μεράκια είναι αυτά θα δούμε (στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό:flipout:). Ελπίζω να πάνε όλα καλά

Θα σε βρουν αυτοι........
Με UPS υπολογισε συνολο απο το μπαρμπερη 100 - 120ευρω

[FONT=&quot]Έτσι ακριβός είναι φιλε μου τα πράγματα μέχρι 20 κιλά είναι το [/FONT][FONT=&quot]air[/FONT][FONT=&quot]mail[/FONT][FONT=&quot], και μέχρι 23 [/FONT][FONT=&quot]max[/FONT][FONT=&quot]. στα στέλνει. Για το [/FONT][FONT=&quot]courier[/FONT][FONT=&quot]μην ανησυχείς θα σε βρουν....! καλυτέρα είναι να τα εκτελωνίσεις μόνος σου .το πακεταρισμα τους ειναι αψογο να μην ανυσηχεις για αυτο ---χαιρετω[/FONT]

Γιώργο χαίρομαι πολύ για τις βελτιώσεις και χίλια σόρρυ που με τα μπλεξίματα μου δεν βοήθησα. Το ξέχασα κιόλας για να είμαι ειλικρινής, γεράματα.

Οι επιλογές στις λάμπες είναι καρατσεκαρισμένες. Και στα δικά μου (Cary) ματσάρουν απόλυτα. Άσε που οι μικρές είναι από τα κρυφά χαρτιά στο audio.

Εμένα και οι EL84 σκοτώνουν. Παίζουν με καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και από πολλαπλάσιας αξίας λάμπες.

Μπράβο και να χαίρεσαι τις μουσικές σου.

πολύ φοβάμαι οτι η UPS θα περάσει τελωνείο ........ με κόστος πάνω από 100 ευρώ δυστυχώς ....

Καλήμερα λόγο το ότι είμαι νέος με το e-bay,κανίς να μου προτείνει καμιά μεταφορική άλλη εκτός της ups η αυτό είναι καθαρά θέμα πωλητή ότι σου δίνει να επιλέξεις? καμιά καλύτερη μήπως μπορώ να ζητήσω ?

βασικά δεν δέχεσαι ups ή dhl ή και fedex.
αν υπάρχει παίρνεις usps.....