Ψεύτικες, εντελώς ψεύτικες κατασκευές....

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
... τέλος. Δεν φτιάχνουν πλέον τις μηχανές όπως παλιά. Μπορεί να λένε ότι χρησιμοποιούν μαγνήσιο, τιτάνιο (εξωτερικά η LEICA) κλπ. αλλά ούτε μια πτωσούλα από 6-7 μέτρα στην άσφαλτο δεν αντέχουν.

Δείτε τί έπαθε μια ΝΙΚΟΝ D3 με τον 24-70 μετά από ξαφνική πτώση από 60 πόδια ύψος στην άσφαλτο...

http://photo.net/nikon-camera-forum/00XYyW

Εκτος της F2-F3 απο 20 μετρα πιστευω οτι και οι παλιες καπως ετσι θα κατεληγαν σε διαφορετικα σημεια ομως τα σπασιματα...

Aπο 18 μέτρα πτώση δε νομιζω να εχεις κανεις απαίτηση να επιβιώσει μια συσκευή τέτοιου τύπου. Πτώση απο τα χέρια μας την αντέχουν, οχι κάτι τέτοιο όμως...

φυσικά.... εγώ χιουμοριστικά το έβαλα. Δεν το εννοώ.

Θα σας παρακινούσα όμως να δείτε και τα σχόλια στο θέμα. Εχουν μεγάλη πλάκα..

Πριν από 25 χρόνια περίπου, μου έπεσε μια Canon AE-1 από τον βράχο που είναι το ρολόϊ του Πόρου κι έσκασε κάτω στα 15 με 20 μέτρα. Δεν ξέρω αν ήταν τύχη και βρήκε "σωστά", αλλά εκτός από μια γρατζουνίτσα δεν έπαθε τίποτα. Εξακολουθούσε να λειτουργεί κανονικότατα... και δεν κάνω πλάκα -σοβαρά μιλάω!

ΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΑΤΕ. ΤΗΝ ΞΕΘΑΨΑ. 1978 ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΗ. ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΦΑ ΜΠΕΡΛΙΝΑ 2000 "ΑΓΟΡΑΣΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ" ΜΕ 150+ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6-7 ΤΟΥΜΠΕΣ ΒΓΗΚΑ ΑΝΕΠΑΦΟΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ MINOLTA SR T201 ΦΥΤΕΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΓΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΩΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΑΚΛΟΝΗΤΑ.

Attachments

• 100_6349.jpg
    100_6349.jpg
    57.8 KB · Views: 47
  • 100_6350.jpg
    100_6350.jpg
    57.7 KB · Views: 51
Tο άκρως σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός από την κατασκευή είναι και το βάρος και με ποιό σημείο της μηχανής θα γίνει η επαφή με το έδαφος. Δηλαδή αν είσαι γκαντέμης μπορεί να σπάσει κάτι σημαντικό και από το μισό μέτρο.

2 φορες μου εχει πεσει η d90 απο 1 μετρο...(την πρωτη εφαγε μπαλια απο βολευ :P) και η δευτερη απο το γραφειο μου.
και η ρημαδα αθανατη

Re: Απάντηση: Ψεύτικες, εντελώς ψεύτικες κατασκευές....

Tο άκρως σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις εκτός από την κατασκευή είναι και το βάρος και με ποιό σημείο της μηχανής θα γίνει η επαφή με το έδαφος. Δηλαδή αν είσαι γκαντέμης μπορεί να σπάσει κάτι σημαντικό και από το μισό μέτρο.

έχεις δίκιο. Εδώ φαίνεται ότι χτύπησε είτε με τη μύτη του φακού ή κάπου αλλού και η μοντούρα τεντώθηκε πολύ.