Ψηφιακα καναλια και ηχος

tolisspi

Supreme Member
3 May 2009
3,756
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Εχω 2 TV LG LH3000 και 2000 με ενσωματωμενο αποκωδικοποιητη mpeg4.
Επισης εχω και εναν ενισχυτη SONY STR-DE585 με ενα σετ 5.1 ηχειων.

Οταν εχω ηχο απο την TV τοτε συμβαινει το εξης:
Εχοντας στην ιδια σταθμη τον ηχο, ο ηχος στα ψηφιακα "βγαινει" πιο δυνατος αποτι στα αναλογικα. Η διαφορα της εντασης ειναι αρκετα αισθητη.

Οταν εχω ηχο μεσω του ενισχυτη τοτε συμβαινει το εξης:
Εχοντας συνδεσει την ψηφιακη εξοδο της TV με την ψηφιακη εισοδο του ενισχυτη, ο ηχος ειναι πιο δυνατος στα αναλογικα αποτι στα ψηφιακα. Και παλι η διαφορα εντασης ειναι πολυ αισθητη.
Γιατι?

*Εχω κανει ολες τις σχετικες δοκιμες τοσο με τις επιλογες του ηχου που εχει η TV οσο με τις επιλογες ηχου του ενισχυτη και δεν εχω "δει" καμια διαφορα σε αυτα που συμβαινουν.

Γιατί απλά στα αναλογικά κανάλια,έχουν την ένταση στα ''κόκκινα'' και ακούγεται αισχρά το λιγότερο,δοκίμασε πάντως την ρύθμιση αυτόματη ένταση της τηλεόρασης σου.

Το προβλημα μου ειναι να ακουγονται δυνατοτερα τα ψηφιακα καναλια μεσω ενισχυτη για να απολαμβανω τον "στερεοφωνικο" ηχο με το DPLII. Πρεπει να φθασω στο τερμα την ενταση του ενισχυτη για ακουσω καπως αξιοπρεπως!

Το προβλημα μου ειναι να ακουγονται δυνατοτερα τα ψηφιακα καναλια μεσω ενισχυτη για να απολαμβανω τον "στερεοφωνικο" ηχο με το DPLII. Πρεπει να φθασω στο τερμα την ενταση του ενισχυτη για ακουσω καπως αξιοπρεπως!

Α,τότε υπάρχει πρόβλημα,δοκίμασες την αυτόματη ένταση;

Οποια και ρυθμιση αλλαξω δεν γινεται τιποτα.
Το θεμα ειναι οτι το φαινομενο παρατηρείται μονο στα ψηφιακα και οχι στα αναλογικα ή στις αλλες εισοδους τις TV και δινω ηχο στον ενισχυτη. πχ χρησιμοποιω τον player της TV και αγουγεται μια χαρα.

Σε εμένα (Sony) τα αναλογικά είναι πιο δυνατά από τα ψηφιακά (χωρίς ενισχυτή). Το ανάποδο από εσένα. Άρα κάτι παίζει με τις TV.