Ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών

Re: Απάντηση: Ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών της Finos Film

Τι εννοείς σου το γράφουν;
Έχεις κάποιο λινκ από επίσημη πηγή της finos που να αναφέρει ότι οι ταινίες της παίζουν σε HD εδώ και δύο χρόνια;
Παίζει η finos να ανακάλυψε HD κανάλια στην χώρας μαςπριν από δύο χρόνια όταν αυτά κάνουν δοκιμαστικές εκπομπές που ξεκίνησαν μόλις πριν από οκτώ μήνες;

Όσο αφορά την μη κυκλοφορία των ταινιών σε bluray ,αν και υπήρχε η πρόθεση όταν ξεκίνησε η διαδικασία του restoration τα σχέδια στην πορεια άλλαξαν.
Λίγο η κρίση, λίγο το χαμηλό ενδιαφέρον του κόσμου για αγορά τίτλων, οι υπεύθυνοι της Finos σκέφτηκαν πως μια τέτοια επένδυση δεν θα έφερνε κέρδος.
Η αποκατάσταση έγινε για να διασωθεί η κληρονομιά και να μπορεί να δοθεί στα τηλεοπτικά δίκτυα σε μορφή ανάλογη της εποχής

https://www.facebook.com/FinosFilm/posts/548367892030337

δες στα comments:

Finos Film Official Οι περισσότερες ταινίες που παίζουν πλέον τα κανάλια είναι μετά την ψηφιοποίηση που έκανε η εταιρία. Αν το κανάλι εκπέμπει σε HD, τότε τις βλέπετε και εσείς σε HD.

με αυτη τη λογικη ant1HD και alphaHD δειχουν HD. Δεν ξερω αν αυτο που βλέπουμε απο σταρ και σκαι ειναι HD η FULLHD πάντως τα υπόλοιπα σίγουρα δεν είναι.

τα ποστ με τα Bluray ειναι κανα χρονο πισω βαριεμαι να ψαξω.

Last edited by a moderator:
Re: Ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών της Finos Film

Εγώ είμαι περίεργος ή αυτά είναι σαν τεστ αχρωματοψίας; :chinscratch:

Τις ταινίες βρε. Όχι τα post εδώ.
Να αλλάξεις φόντο.

Το φόντο είναι πάντα μαύρο.
Εσύ το χρωματίζεις. :eviltongue:

Απάντηση: Ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών της Finos Film

https://www.youtube.com/watch?v=-KXfMGYZ7lY
Θυμαμαι το βιντεακι από την GRAAL κατά την διαδικασία του restoration την στιγμη που ο Βουτσάς ζητα να του καθαρίσουν το πρόσωπο από εάν σκουπίδι της εικονας και με δυο κλικ η εικόνα καθαρίζει.
Βλέποντας πριν 5 χρονια το συγκεκριμένο βιντεο γέμισα ενθουσιασμό πιστεύοντας πως η εικονα των αγαπημένων μου ταινιων θα αποκτήσει ποιότητα εφάμιλλή ξένων παράγωγων.
Βλεπω όμως σήμερα αυτές της εκδόσεις στην ελληνικη τηλεόραση και νιωθω αμηχανία.
HD ή SD δεν εχει τοσο σημασία γιατι η τηλεόραση μας ακομα το ψάχνει το θεμα.
Εγω θα σταθω σε αυτό τον περιβόητο καθαρισμο.
Παρακατω εχω ανεβασει ένα μικρο βίντεο από δυο ταινιες που ενώ δείχνουν ότι εχουν υποστεί βελτίωση παρόλα αυτά ο καθαρισμός φαίνεται ημιτελής.
Για πιο λόγο;
Ηταν αδύνατον να διορθωθούν αυτά τα σημεία η έπεσε και παλι στο τραπέζι ο κακος χαρακτήρας του τσαπατσούλη βιαστικού που δεν ήθελε να ασχοληθεί παραπάνω;

https://www.youtube.com/watch?v=IojcU7PzQ2Y&feature=youtu.be

Για να ειμαι δίκαιος, η εικονα που παρουσιάζουν σημερα οι παλιες ελληνικες ταινιες όπως τις βλέπουμε στην ελληνικη τηλεοραση είναι σαφως καλύτερες σε αντιθεση και χρωμα, αλλα το παράπονο μου είναι ότι εφοσον μπήκανε που μπηκανε στην διαδικασία , ξόδεψαν που ξοδεψαν τοσα χρηματα, γιατι δεν επιτεύχθηκε το απόλυτο;

Last edited:
Re: Απάντηση: Ψηφιακή αποκατάσταση ταινιών της Finos Film

https://www.youtube.com/watch?v=-KXfMGYZ7lY
Θυμαμαι το βιντεακι από την GRAAL κατά την διαδικασία του restoration την στιγμη που ο Βουτσάς ζητα να του καθαρίσουν το πρόσωπο από εάν σκουπίδι της εικονας και με δυο κλικ η εικόνα καθαρίζει.
Βλέποντας πριν 5 χρονια το συγκεκριμένο βιντεο γέμισα ενθουσιασμό πιστεύοντας πως η εικονα των αγαπημένων μου ταινιων θα αποκτήσει ποιότητα εφάμιλλή ξένων παράγωγων.
Βλεπω όμως σήμερα αυτές της εκδόσεις στην ελληνικη τηλεόραση και νιωθω αμηχανία.
HD ή SD δεν εχει τοσο σημασία γιατι η τηλεόραση μας ακομα το ψάχνει το θεμα.
Εγω θα σταθω σε αυτό τον περιβόητο καθαρισμο.
Παρακατω εχω ανεβασει ένα μικρο βίντεο από δυο ταινιες που ενώ δείχνουν ότι εχουν υποστεί βελτίωση παρόλα αυτά ο καθαρισμός φαίνεται ημιτελής.
Για πιο λόγο;
Ηταν αδύνατον να διορθωθούν αυτά τα σημεία η έπεσε και παλι στο τραπέζι ο κακος χαρακτήρας του τσαπατσούλη βιαστικού που δεν ήθελε να ασχοληθεί παραπάνω;

Για να ειμαι δίκαιος, η εικονα που παρουσιάζουν σημερα οι παλιες ελληνικες ταινιες όπως τις βλέπουμε στην ελληνικη τηλεοραση είναι σαφως καλύτερες σε αντιθεση και χρωμα, αλλα το παράπονο μου είναι ότι εφοσον μπήκανε που μπηκανε στην διαδικασία , ξόδεψαν που ξοδεψαν τοσα χρηματα, γιατι δεν επιτεύχθηκε το απόλυτο;

η διορθωση γινεται με επικάλυψη της "βρωμιάς" με την χρηση της καθαρης εικονας που μπορει να υπαρχει στο αμεσως προηγουμενο η επομενο καρε. Αν τα κοντινοτερα καρε ειναι επισης βρώμικα ή αλλοιωμένα πρεπει να επεμβεις στην ταινια με προσθηκη "χρωματος¨ για την διορθωση και οχι χρηση της ιδιας της ταινιας για διορθωση. Αυτο θεωρειται πιο σοβαρη επεμβαση και πολλες φορες επιλεγουν να μην την κανουν! Στο βιντεο φαινεται πολυ απλοποιημένη η διαδικασία.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ στις 1.30 σήμερα στο STAR σε HD!

Δεν το έχω δει έτσι..

Ήταν HD μπορώ να πω η ταινία.. αλλά δεν είχαν όλα τα πλάνα την ίδια ποιότητα..
ίσως λόγω διαφορετικών συνθηκών κινηματογράφησης..

Κάπου πήρε το μάτι μου και το (της κακομοίρας) ή αλλιώς ο (μπακαλόγατος) σε έγχρωμο. Ξερεται κατι; Δεν βρίσκω πληροφορίες πουθενά.

Κάπου το διάβασα και εγώ αλλά πρέπει να ήταν κάποια βλακώδης ανάρτηση στο facebook την οποία δεν
μπόρεσα να επαληθεύσω.

Σαββατο, ΑΝΤ1 18 του μηνα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλά πως και δεν υπάρχει καμία ανάρτηση σχετικά με την εταιρεία που έκανε την αποκατάσταση κτλ;
Πολύ περίεργο!

Όντως το έψαξα και εγώ..
έστω και ο ANT1 θα έπρεπε να βγάλει ξεχωριστό βιντεάκι για την ταινία!

Μάλλον πρόκειται για την ίδια εταιρία που έκανε τον χρωματισμό στο Η δε γυνή να φοβηται τον άντρα.
Τα δικαιώματα ανήκουν στην Καραγιάννη Καρατζοπουλος

Χάθηκε να το δείχνει το Σταρ