ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ

carpe_diem_rj

Senior Member
22 October 2007
376
Γεια σας.
Ενδιαφερομαι για αγορα digital video καμερας .
Διαθετω γυρω στα 800.
Εκτος απο ολα τα αλλα την χρησιμοποιω ειναι να μπορω να τραβαω εναν αγωνα ποδοφαιρου απο κερκιδες σε αποσταση 10 μετρων απο το γηπεδο.
Επειδη δεν γνωριζω και πολλα θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα και να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω.

Με ενδιαφερει κυριως με HDD.

Γεια σας.
Ενδιαφερομαι για αγορα digital video καμερας .
Διαθετω γυρω στα 800.
Εκτος απο ολα τα αλλα την χρησιμοποιω ειναι να μπορω να τραβαω εναν αγωνα ποδοφαιρου απο κερκιδες σε αποσταση 10 μετρων απο το γηπεδο.
Επειδη δεν γνωριζω και πολλα θα ηθελα να μου προτεινετε καποια μοντελα και να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω.

Με ενδιαφερει κυριως με HDD.

Αν θέλεις την ποιότητα της HV-20 και δίσκο, προτείνω την HG10 (829ευρώ) πχ: www.katerelos.gr

Αν δεν σε ενδιαφερει να ειναι High Definition και βολευεσαι με την απλή SD ανάλυση θα βρείς βιντεοκάμερες και τρελά οπτικα ζουμ που θες για αγώνες και με τιμή χαμηλότερη απο αυτήν που λες. Αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιέτερα να παίρνεις σε 1080p ανάλυση δεν υπάρχει λόγος να δίνεις τόσα λεφτά. Άσε που με σκληρό δισκο που ζητάς οι HD έχουν ακόμα πρόβλημα ενώ οι SD το δουλέυουν κανονικά!
Πήγαινε και σε ένα μαγαζί και δές απο κοντά τα μοντέλα. Καλύτερα Media Markt και Fnac πού έχει καμια 30αρια βιντεοκάμερες για δοκιμή!

Λοιπον σ αυτα που μου γραψατε. Δεν βρισκομαι αθηνα ειμαι σε επαρχια οποτε δεν υπαρχει μεγαλη γκαμα για να δω απο κοντα.

Εχω καποια ερωτηματα.
Βασικα θελω να εχει πολυ καλη ποιοτητα εικονας. Οποτε παω για HD.
Οσον αφορα για το zoom Οταν ενεργοποιειτε το ψηφιακο zoom δεν χαλαει και η ποιοτητα εικονας? Το τι ποιοτητα εικονασς θα σου δοσει η καμερα εξαρτατε απο το MP η μονο απο τον φακο που φοραει?
Ειχα δει την sony HDR-SR5E .
Με αναλυση SD ποιες εχεισ να προτεινεισ φιλε μου?

Δεν έχω προσωπική άποψη για κάποια βιντεοκάμερα. Εγώ όταν έψαχνα να πάρω πριν απο ένα μήνα είχα καταλήξει στην canon HV20 (μικρή μου δεν σε ξέχασα... θα σε πάρω καποια στιγμη... σνιφ) αλλα με ένοιαζε πολυ η δυνατότητα σε χαμηλό φωτισμό και το HD. Αλλα το ζούμ δεν με ενδιέφερε καθόλου. Γενικά δεν έχουν ασχημη εικόνα οι SD και μπορεί να σου κάνουν για αυτό που θες. Αν δεν μπορείς να συνδιασεις μιά βόλτα σε Αθήνα η Θεσσαλονίκη πήγαινε στο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα η ειδικό της ευρύτερης περιοχής σου, σίγουρα θα έχουν κάποια μοντέλα να δείς. Παρόλα αυτά άν σκοπεύεις να δώσεις τόσα λεφτά αξίζει να πάς να δείς πρώτα απο κοντά τί υπάρχει.

Ψαξε σε σελίδες που κάνουν reviews για camcorders και δές ποιες SD έχουν τιν καλύτερη βαθμολογία.
Σου παραθέτω μερικά:
http://reviews.cnet.com/4323-6530_7-6509027.html?tag=txt
http://reviews.cnet.com/digital-camcorders/panasonic-sdr-h18/4505-6500_7-32343416.html?tag=lst

και κυρίως το http://www.camcorderinfo.com/ratings.php με όλες τις HD και SD στιν ίδια κατάταξη.

Γενικά ο φακός παίζει μεγαλύτερο ρόλο απο την ανάλυση αλλα καλύτερα να σου πεί κάπιος που ξέρει καλύτερα το θέμα.

Λοιπον σ αυτα που μου γραψατε. Δεν βρισκομαι αθηνα ειμαι σε επαρχια οποτε δεν υπαρχει μεγαλη γκαμα για να δω απο κοντα.

Εχω καποια ερωτηματα.
Βασικα θελω να εχει πολυ καλη ποιοτητα εικονας. Οποτε παω για HD.
Οσον αφορα για το zoom Οταν ενεργοποιειτε το ψηφιακο zoom δεν χαλαει και η ποιοτητα εικονας? Το τι ποιοτητα εικονασς θα σου δοσει η καμερα εξαρτατε απο το MP η μονο απο τον φακο που φοραει?
Ειχα δει την sony HDR-SR5E .
Με αναλυση SD ποιες εχεισ να προτεινεισ φιλε μου?

Με την HD, στο τέρμα του οπτικού ζούμ (10x για την HV20/HG10) θα βλέπεις 3.75 φορές περισσότερα pixel στο κάδρο από μια SD με το ίδιο οπτικό (χωρίς ψηφιακό) ζούμ. Μια SD όμως με 40x οπτικό όπως οι Sony SR-35E, SR-32E, ή οι Canon FS11, FS100 (37x), σε τέρμα ζουμ θα δείχνει (θεωρητικά) περισσότερη λεπτομέρεια από μια HD με 10x οπτικό και 4x digital (40x).

Στην πράξη όμως, δεν θα παίρνεις συνέχεια με 40x ζούμ (μάλλον σπάνια) και όταν θα κάνεις zoom-out η ποιότητα της SD θα είναι απογοητευτική σε σχέση με την HD.
Επίσης, το πολύ οπτικό ζούμ απαιτεί και πολύ καλό φακό πράγμα δύσκολο σε τόσο μικρές διαστάσεις και τόσο μικρό κόστος (γι' αυτό δεν συνηθίζεται ούτε στις prosumer κάμερες) οπότε η πραγματική λεπτομέρεια στο τέρμα ζούμ θα είναι αρκετά μικρότερη...

Πάντως, ότι και να πάρεις, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς και ένα μικρό μονόποδο, (διπλώνει) αρκετά μικρό για να το περάσεις μέσα που θα σου δώσει 10 φορές μεγαλύτερη σταθεροποίηση και πολύ πιο ξεκούραστη λήψη (αν αρχίσει να τρέμει το χέρι μετά από 1 ώρα, ούτε 10x zoom δεν θα μπορείς να κάνεις! :smile: )
EDIT: Βασικά, χωρίς μονόποδο δεν θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις το ζουμ... ...ή θα βλέπεις μετά την εικόνα με 15 ρίχτερ!

Last edited:
Πάντως, ότι και να πάρεις, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς και ένα μικρό μονόποδο, (διπλώνει) αρκετά μικρό για να το περάσεις μέσα που θα σου δώσει 10 φορές μεγαλύτερη σταθεροποίηση και πολύ πιο ξεκούραστη λήψη (αν αρχίσει να τρέμει το χέρι μετά από 1 ώρα, ούτε 10x zoom δεν θα μπορείς να κάνεις! :smile: )
EDIT: Βασικά, χωρίς μονόποδο δεν θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις το ζουμ... ...ή θα βλέπεις μετά την εικόνα με 15 ρίχτερ!

δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...

Από κάτι ανεπεξέργαστα δείγματα που είδα (τα είχα κατεβάσει άλλη φορά για ένα φίλο) και από την κριτική του Cnet, οι ΗV20(κασέτα), HG10(δίσκος) παίρνουν αρκετά μεγαλύτερη βαθμολογία από την HDR-SR5.

Oι κριτικές του Cnet:

HV20:
http://mp3.com.com/digital-camcorders/canon-hv20-mini-dv/4505-6500_7-32172625.html?tag=prod.txt.1

HG10:
http://mp3.com.com/digital-camcorders/canon-hg10/4505-6500_7-32471278.html?tag=prod.txt.1

HDR-SR5:
http://mp3.com.com/digital-camcorders/sony-handycam-hdr-sr5/4505-6500_7-32433102.html?tag=prod.txt.1

Επίσης:
-Η sony έχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση, oι canon οπτική (καλύτερο).
-Η sony έχει μικρότερο αισθητήρα (1/3") οι canon μεγαλύτερο (1/2.7")
-H sony έχει 1.430.000 ενεργά pixel για βίντεο, οι canon 2.070.000
-H sony φτάνει μέχρι 1/500 ταχύτητα κλείστρου, oι canon 1/2000
-βίντεο φως η canon κλπ

Συν της sony: ήχος 5.1 αντί stereo (το 5.1 του φτωχού φυσικά...)

Last edited:
Nαί, είναι πάρα πολύ καλή βιντεοκάμερα εκτός από ένα σημείο. Σε σχέση με τις SONY πχ φαίνεται φτηνοκατασκευή. Στην πράξη όμως μου συνέβει το αντίθετο... Αυτή που χάλασε ήταν η SONY.
icon9.gif