Ψηφιακή εκπομπή BLUESKY

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Η τηλεόρασή μου έβγαλε μήνυμα νέα ψηφιακή υπηρεσία και ως εκ θαύματος εμφανίσθηκε το 5ο ψηφιακό κανάλι μετά τα 4 της ΕΡΤ σε MPEG-2.
Είναι το κανάλι του BLUESKY αλλά από ποιότητα δεν μπορώ να πω και τα καλύτερα. Η περιοχή που εκπέμπει θα πρέπει να είναι λογικά κάπου από Αίγινα αφού το σήμα το λαμβάνω από Ν. Προάστεια.

Re: Ψηφιακή εκμπομπή BLUESKY

Η τηλεόρασή μου έβγαλε μήνυμα νέα ψηφιακή υπηρεσία και ως εκ θαύματος εμφανίσθηκε το 5ο ψηφιακό κανάλι μετά τα 4 της ΕΡΤ σε MPEG-2.
Είναι το κανάλι του BLUESKY αλλά από ποιότητα δεν μπορώ να πω και τα καλύτερα. Η περιοχή που εκπέμπει θα πρέπει να είναι λογικά κάπου από Αίγινα αφού το σήμα το λαμβάνω από Ν. Προάστεια.

Απο ποιο καναλι το κατεβαζεις? 48 οπως και της ερτ?

Re: Ψηφιακή εκμπομπή BLUESKY

Δοκιμασα στα Νοτια προασρεια , αλλα τιποτα . Το 48 εχει τα γνωστα
τεσσερα καναλια. Τιποτα αλλο!

εγω απο πειραια δε μπορω να το πιασω μονο τα 4 της ερτ βλεπω.
:guitarist:

Το BS εκπέμπει στη συχνότητα 65 με ποιότητα σήματος 10 και ισχύ σήματος 5-6, περιοχή Γλυφάδα.

Το επιβεβαιώνω και εγώ. Περιοχή Άνω Γλυφάδα.

Μόνο αρνητικό ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου, δεν ξέρω γιατί.

Απάντηση: Re: Ψηφιακή εκπομπή BLUESKY

Το επιβεβαιώνω και εγώ. Περιοχή Άνω Γλυφάδα.

Μόνο αρνητικό ότι έχει πολύ χαμηλή ένταση ήχου, δεν ξέρω γιατί.

Κι εγώ το πιάνω (Ανω Γλυφάδα).. Οχι κάτι σπουδαίο πάντως..

Το blue sky ειναι στην ψηφιακη πλατφορμα της digital union.Aυτο σημαινει οτι αρχισαν οι μικροι εκπομπες στην Αττικη πιο γρηγορα απο τη digea....Καλοριζικοι

Το πιο πιθανό είναι η εκπομπή να γίνεται από Αίγινα. Μπορεί και από Υμηττό με πάνελ μόνο προς τα νότια αλλά δύσκολο. Από Ν. Ψυχικό πάντως τίποτα.. Παιδιά εσείς στα νότια μήπως μπορείτε να ανεβάσετε κανα screenshot να δούμε;; :)

Η εκπομπή γίνεται από Αίγινα στο κανάλι 65 με πολύ χαμηλή ισχύ και το κοίταξα αυτή την στιγμή μιας και έχω κεραία με ρότορα.

Τα επίπεδα ισχύος-ποιότητας που κυμαίνονται; Επίσης κανείς κανα εικόνα από το κανάλι;; :)

Αν δεν κάνω λάθος το σήμα είναι σχετικά αδύναμο.. Έχει κολλήματα η εικόνα; Να υποθέσω σε mpeg-2 καθώς σε αυτό είπε ότι θα εκπέμψει η Digital Union!!

Αν δεν κάνω λάθος το σήμα είναι σχετικά αδύναμο.. Έχει κολλήματα η εικόνα; Να υποθέσω σε mpeg-2 καθώς σε αυτό είπε ότι θα εκπέμψει η Digital Union!!

Η digital union θα εκπέμψει σε mpeg-4 σύμφωνα με πληροφορία που αναρτήθηκε στο φόρουμ στην ενότητα περί " digital union"!
'Αρα όλοι οι "παλιοί" δέκτες mpeg-2 πάνε οριστικά για ανακύκλωση!
Θα κάνουν και αυτοί "πιστοποίηση"?:flipout:

Για να δει κάποιος αν το Blue Sky μεταφέρθηκε αναλογικά στο κανάλι 57 από Αίγινα, `η υπάρχει και εκεί ψηφιακή εκπομπή

To Blue Sky το λαμβάνω (περιοχή που βρίσκομαι - Κάτω Γλυφάδα και κεραία εχω στραμένη με ενισχυτή προς Πάρνηθα) και εγώ, με ποιότητα εικόνας = χάλια (υπαιτιότητα καναλιού) ποιότητα σήματος κάτω του μετρίου σύμφωνα με την ένδειξη του δέκτη - σημειωτέον είναι mpeg-2 , τριετίας, άρα η εκπομπή είναι prive, μόνο το κανάλι αυτό?