ψηφιακή σύνδεση soundblaster με ενισχυτή

Last edited:
Λοιπόν, επανέρχομαι στο ίδιο θέμα γιατί δεν έχω βγάλει άκρη και ελπίζω αυτή την φορά να τα καταφέρω:
μετά από πολύ παίδεμα με την soundblaster και αφού δεν με έβγαλε πουθενά (πήρα και το mini-jack optical κλπ κλπ), αποφάσισα και πήρα την terratec aureon 5.1 που βγάζει optical out για να ξεμπερδεύω. Συνέδεσα optical out της κάρτας με optical out του ενισχυτή και τώρα συμβαίνει το εξής: κατά την αναπαραγωγή dvd με dolby digital ή dts 5.1 από το powerdvd 5 o ενισχυτής παίρνει σήμα 5.1
Την ίδια ταινία όταν πάω να την αναπαράγω από τα WMC μου στέλνει stereo.
Είναι προφανές ότι χρειάζεται κάποια ρύθμιση στα WMC ώστε να βγάζει DD αλλά ποιά?? Έχω σπάσει το κεφάλι μου, έχω διαβάσει όλες τις βοήθειες, έχω παίξει όσο μου επιτρέπουν οι (λιγοστές είναι αλήθεια) γνώσεις μου με τις ρυθμίσεις, αλλά μέχρι τώρα αν θέλω 5κάναλο πάιζω μόνο με powerdvd.
Καμιά ιδέα ώστε να πάρω 5κάναλο και από τα WMC?

Θοδωρής Ραδιώτης said:
Λοιπόν, επανέρχομαι στο ίδιο θέμα γιατί δεν έχω βγάλει άκρη και ελπίζω αυτή την φορά να τα καταφέρω:
μετά από πολύ παίδεμα με την soundblaster και αφού δεν με έβγαλε πουθενά (πήρα και το mini-jack optical κλπ κλπ), αποφάσισα και πήρα την terratec aureon 5.1 που βγάζει optical out για να ξεμπερδεύω. Συνέδεσα optical out της κάρτας με optical out του ενισχυτή και τώρα συμβαίνει το εξής: κατά την αναπαραγωγή dvd με dolby digital ή dts 5.1 από το powerdvd 5 o ενισχυτής παίρνει σήμα 5.1
Την ίδια ταινία όταν πάω να την αναπαράγω από τα WMC μου στέλνει stereo.
Είναι προφανές ότι χρειάζεται κάποια ρύθμιση στα WMC ώστε να βγάζει DD αλλά ποιά?? Έχω σπάσει το κεφάλι μου, έχω διαβάσει όλες τις βοήθειες, έχω παίξει όσο μου επιτρέπουν οι (λιγοστές είναι αλήθεια) γνώσεις μου με τις ρυθμίσεις, αλλά μέχρι τώρα αν θέλω 5κάναλο πάιζω μόνο με powerdvd.
Καμιά ιδέα ώστε να πάρω 5κάναλο και από τα WMC?

Νομίζω ότι είναι πρόβλημα των WMC. Το ίδιο ακριβώς μου συμβαίνει κι εμένα, και μάλιστα δεν έχω καταφέρει να παίξω 5.1 από τα WMC ούτε με αναλογική σύνδεση! Τελικά χρησιμοποιώ άλλους players και καθαρίζω... Τώρα αν θες να βρεις οπωσδήποτε λύση, μια ιδέα είναι να ψάξεις στις διάφορες communities των WMC τις οποίες θα τις βρεις μέσα στο πρόγραμμα (Δεν θυμάμαι που ακριβώς, αλλά μπορώ να το ψάξω αν θες). Εκεί έχει λύσεις για τα πιο απίθανα προβλήματα, ίσως να έχει και για αυτό.
-bye-

Στο control panel στίς ρυθμίσεις της κάρτας (divice control ή audio hq)
υπάρχει επιλογή spdif type με επιλογές ''internal or external decoder''
απο προεπιλογή είναι τσεκαρισμένο το ''internal decoder'' να τσεκάρετε το
''external decoder via spdif'' και θα περάσει πεντακάναλο σήμα μιά χαρά.

Δυστυχ'ως δεν φαίνεται να είναι τόσο απλό.
Δεν έχω βρει πουθενά ακρβώς αυτή την επιλογή αλλά σε κάποιο άλλο μενού (της nvidia) είναι ορισμένο να στέλνει σήμα μέσω spdif σε av receiver. άρα το έχουμε καλύψει κι αυτό.

το παράδοξο είναι ότι φαίνεται να χρησιμοποιεί άλλες ρυθμίσεις το powerdvd και στέλνει 5κάναλο ήχο, ενώ τα WMC από κάπου έχουν μπλοκάρει να στέλνουν δικάναλο...

Παίζοντας χτες (άλλη μια φορά) με τις ρυθμίσεις, είδα το εξής: από την επιλογή settings-setup windows media center-setup speakers, αν επιλέξω 5.1 δεν έχω καθόλου ήχο στο τεστ που κάνουν τα windows για να τσεκάρω την ορθότητα της ρύθμισης.
Αν το ορίσω ως 2 speakers τότε τα ´2 μπροστινά ηχεία είναι ΟΚ.

Καμιά συμβουλή?

Τρέξε πάλι το setup στα wmc και στις ρυθμίσεις ήχου τσεκάρισε spdif.
Στον pure video decoder (nvidia) θα το αφήσεις ώς έχει.
Στήν audigy 2 platinum pro που είχα και στήν x-fi extreme music που έχω
η ρύθμιση που γράφω πιο πάνω ισχύει.
Σιγουρέψου οτι έχεις τρέξει τις έφαρμογές απο το cd τής audigy.
Πάντως με τήν x-fi πήρα πολύ καλύτερο ήχο με 5.1 αναλογική έξοδο (internal decoder).