Ψηφιακό καλώδιο υπερβαρέως... τύπου.

sfortis said:
Και μη μου πείτε για jitter κτλ, γιατι αυτο δεν υφίσταται σε επίπεδο interconnection.

Δεν υφίστααι σε επίπεδο interconnection, αλλά για να πας στο Dac (όπου ιφίσταται!!!) περνάς πρώτα από το interconection!

Και ναί μπορεί ένα interconnect να μεταβάλει την "υπογραφή" του jitter λόγω διαφορετικού rise time ανάλογα με την διάρκεια/συχνότητα των παλμών.

Και όλα αυτά στα λέει ένας Diyer που δεν παραμυθιάζεται από εξωτικά καλώδια.

Γιάννης Αράπογλου said:
Δεν υφίστααι σε επίπεδο interconnection, αλλά για να πας στο Dac (όπου ιφίσταται!!!) περνάς πρώτα από το interconection!

Και ναί μπορεί ένα interconnect να μεταβάλει την "υπογραφή" του jitter λόγω διαφορετικού rise time ανάλογα με την διάρκεια/συχνότητα των παλμών.

Και όλα αυτά στα λέει ένας Diyer που δεν παραμυθιάζεται από εξωτικά καλώδια.

Στα ψηφιακά καλώδια ισχύει απόλυτα κάποιος τρόπος κατασκευής, είδος
υλικών, ή το πράγμα παίζεται και σε επίπεδο ταιριάσματος-συνεργείας,
όπως και στα αναλογικά ?

Μπορεί όμως ενα καλώδιο να επειρεάσει την ροή δεδομένων μας με ντιτερμινιστικο jitter εάν δεν λαμβάνει εξωγενείς παρεμβολές? Τι και αν έχει 10-20 ή 30ps rise time (που δεν εχει δηλαδη)? Πώς αυτο το jitter θα επειρεάσει ,προς το χειρότερο, τον ήχο?

Χαίρομαι που δεν ανήκεις στην κατηγορία των cable-placebos :p αλλά εγω προσωπικά επειδή "πιστευε αλλά ερεύνα" δεν εμπειστεύομαι κανένα αυτι...εξάλου σαν κατασκευή ειναι ...αθλια :)

η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένα ψηφιακό ic δεν θα σου αλλάξει τις χροιες ή τα μεσοϋψηλά κλπ, αλλά μπορεί κάλλιστα να σου φέρει τα όργανα αλλού γι αλλού στην εικόνα...

Απάντηση: Re: Ψηφιακό καλώδιο υπερβαρέως... τύπου.

Eloy said:
εξκιουζ μι μπατ αϊ χαβ ε κουεστιον...
Αυτό το καλωδιάκι κάνει και για απλά ιντερκοννεκτς ή βλέπωντας το 75 στο όνομα του έκρινες ότι κάνει μόνο για ψηφιακό; Αν δεν κάνω λάθος την αντίσταση (και το αν θα είναι ψηφιακό ή αναλογικό τελικά) την ορίζουν τα βύσματα...
Κορρεκτ μι ιφ αϊ αμ ρονγκ!

Eloy το καλώδιο είναι σίγουρα ομοαξονικό.
Μάλιστα το εσωτερικό σύρμα είναι μονόκλωνο όπως τα ομοαξονικά 75Ω.
Έγραφε πάνω του και το 75, οπότε...
Τα βύσματα είναι μεγάλη πίκρα και είχε συζητηθεί το θέμα στο παλιό φόρουμ.
Δυστυχώς οι περισσότερες συσκευές μας έχουν λάθος βύσμα.
RCA αντί BNC.
Ίσως όμως πίσω από το βύσμα να υπάρχει κάποιος προσαρμογέας αντίστασης.
Δυστυχώς δεν γνωρίζω περισσότερα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το καλώδιο δεν ήταν οξειδωμένο.
Μόνο στις άκρες του είχε ψιλομαυρίσει ο χαλκός σε μήκος 2-3 εκατοστων.

Περίπτωση αυθυποβολής πάντα υπάρχει στο άθλημα.
Εδώ δεν υπάρχει γιατί το καλώδιο δεν κοστίζει ΧΧΧ ευρώ...
Απλή δοκιμή ήταν για κάτι που υπήρχε παρατημένο.
Και φυσικά στις δικές μου συσκευές.

Πάντως τόση διαφορά δεν είχαν μεταξύ τους ούτε οι ενισχυτές που δοκίμαζα...
Το θεωρώ πλέον συσκευή του συστήματός μου.
Στέργιο, Δημήτρη, από μισό μέτρο ήδη κράτησα!

Μπορεί ναι , μπορεί και όχι!
Ο καθένας πειραματίζεται.
Έτσι που είναι μπορεί να κάνει και για ηχείο.
Ο χαλκός που έχει θυμίζει τα Alphacore.:flipout:

Φχαριστώ Ακριβοτζον,:ernaehrung004:
Τώρα εκεί που βρίσκεσαι δεν έχει νόημα να σου πω να μου κρατήσεις...πεφτεις λίγο μακριά!:grinning-smiley-043
Κράτα λοιπόν μπόλικο για προσωπική χρήση και δοκιμασέ το παντού:award:

Re: Απάντηση: Ψηφιακό καλώδιο υπερβαρέως... τύπου.

Ακριβόπουλος Γιάννης said:
Μπορεί ναι , μπορεί και όχι!
Ο καθένας πειραματίζεται.
Έτσι που είναι μπορεί να κάνει και για ηχείο.
Ο χαλκός που έχει θυμίζει τα Alphacore.:flipout:

τι μπορεί ναι μπορεί και όχι?

α πα πα, να δώσω τόσα λεφτά και να μην κάνει δουλειά?

:flipout: :flipout:

Εκτος απο τεστ στο καλωδιο κανουμε και ενα τεστ κοπωσεως,με την αναβαση.Γιαννη κανενα κομματακι και γι μενα

ολα τα καλωδια παντου και σε ολες τις συσκευες μεταβαλλουν το ακουστικο αποτελεσμα και μαλιστα οχι μονοσημαντα σε σχεση με τις συσκευες η το χωρο.

δυστυχως ακουγονται και δεν μπαινουν και σε καλουπια (το α παιζει ετσι και ετσι και αλλιως , το β ξυνει κλπ . τα βαζεις σε αλλο συστημα και χανεις την μπαλα, για να μην φτασουμε σε χωρο)

το αυτο ισχυει και στα ψηφιακα. δεν γνωριζω ακριβως γιατι αλλα ακουγεται.

Για κράτα μου και μένα ρε Γιάννη λιγάκι. Θα σε αποζημιώσω με φάβα Σαντορινιά τα Χριστούγεννα που θα ανέβω... :ernaehrung004:

Βρε σίγουρα το βελδεν που είχες ήτο 75 Ωμ;

Παλιότερα είχα δοκιμάσει αντίστοιχο καλώδιο, και πιο "χοντρό" από αυτό που βρήκες, με άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θυμάμαι το ψάξιμο που έκανα για να βρώ RCA να το χωρέσει....
Τελικά, μετά από πολλές δοκιμές και αρκετά χρόνια μετά, κατέληξα σε Belden 1696A & 1695A.

Όλα όμως είναι πιθανά στο σύστημά σου. Δηλαδή σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα, όχι ότι το δικό σου είναι κάπως.

Γενικά βέβαια ισχύει ότι τα συγκεκριμένα Belden δεν έχουν αντίπαλο.

Το καλωδιο αυτο οντως ακουγεται πολυ διαφορετικα απο το Belden.
Καθαροτερο,δυναμικοτατο,πιο λεπτομερες.Τονιζει λιγο τα πριμα γι αυτο και θελει προσοχη στις παρεες του.Με τον Audiolab,ακουστηκε "κρυσταλλινος" ηχος, πολυ αναλυτικος,αλλα και λιγο "χειρουργειο".
Με τελικο Hafler,μειωθηκε λιγο η αναλυση και διαφανεια,αλλα ακουστηκε μουσικοτατα.
Μας βλεπω να τρχουμε στα βουνα!!!

Re: Απάντηση: Ψηφιακό καλώδιο υπερβαρέως... τύπου.

Σπύρος Κωστόπουλος said:
Μπάρμπα-Γιάννη, δοκίμασέ το στα ηχεία. Θα εκπλαγείς ευχάριστα...//;-)

Συμφωνώ!

α τώρα θυμήθηκα το όνομα....
bedea είναι ένα καλώδιο 10 καρέ που είχα γιά ένα φεγγάρι στα ηχεία μου.

Μιλάμε γιά πολύ χαλκό.
(Απλά μου πάχυνε τον ήχο μου...)