Ψηφιακό καλώδιο υπερβαρέως... τύπου.

Παιδια εγω προηγουμαι γιατι ειμαι στην ξενητια .......

3 μετρα !!!! Μπιτε ... και σε μενα και η πλερομη νταγκα νταγκα ......

τα βυσματα τα βαζω μονος μου γιατι ειμαι εργατικο παιδι.......

Κακαλιός Στέργιος said:
Ρε σεις, τι λέει αυτός ρε? :slapface:

Εδώ ναούμε τους έχουμε τους Βεροιώτες από κοντά και μας

:flipout:

δώσανε 49μισι εκατοστά ναούμε. :grinning-smiley-043

Άκου 3 μέτρα! :flipout:

εγω δεν ειπα και τιποτις ......... :popcorn:

αλλα αν δεν γινεται 3 μετρα αντες ...... 2 !!!!!! :flipout:

Λοιπόν Ευάγγελε από καλώδιο δύσκολα τα πράγματα.
Λέω να πάρω βιντεοπροβολέα και το χώσω στο σήμα του!-bye-

Παιδιά μόλις μου ήρθε απο Αγγλία παραγγελία ψηφιακό καλώδιο.
Πολύ καλό και φθηνό έτοιμο τερματισμένο με πολύ καλή δουλειά .

Η απόδοσή του πολύ καλή εφάμιλλη με την οπτική ίνα που χρησιμοποίησα δοκιμαστικά στο ίδιο Player πριν.

Η περιγραφή του απο την σελίδα του πωλητή . Όποιος θέλει πληροφορίες ας μου στείλει PM.

Precision 75ohm High Resolution, Plasma Grade, Low Loss, Co-axial Video Cable by Van damme featuring Ultra Pure Linear Crystal-Oxygen Free Copper conductor and braided screen. Terminated at either end using high silver content solder to Neutrik/Rean black metal bodied RCA phonos with gold plated contacts

να ρωτήσω...

τέτοιο ομοαξονικό 75Ω, κάνει για ηχεία? Έστω για λίγα βατ, ας πούμε από t-amp. Ένας πελάτης μου, τεχνικός στις κεραίες, είπε ότι έχει κάτι Belden παρατημένο, με ρώτησε πόσο να μου φέρει, του είπα 1-2 μέτρα (για ιντερκονέκτ) και μου είπε "μόνο?". Οπότε λέω μπας και κάνει και για ηχεία... βέβαια για δοκιμή δεν χάνουμε και τπτ θα μου πείτε.

να ρωτήσω...

τέτοιο ομοαξονικό 75Ω, κάνει για ηχεία? Έστω για λίγα βατ, ας πούμε από t-amp. Ένας πελάτης μου, τεχνικός στις κεραίες, είπε ότι έχει κάτι Belden παρατημένο, με ρώτησε πόσο να μου φέρει, του είπα 1-2 μέτρα (για ιντερκονέκτ) και μου είπε "μόνο?". Οπότε λέω μπας και κάνει και για ηχεία... βέβαια για δοκιμή δεν χάνουμε και τπτ θα μου πείτε.

αμα τα καταφερνης με το κολητηρι μπορης να φτιαξης το καλυτερο καλωδιο ηχειων που υπαρχη με το belden αρκη να ειναι για λιγα watt (30 το πολυ)

αν σε ενδιαφερη να ψαξω να βρω το λινκ που περιγραφη πως φτιαχνεται

κολητήρι έχω, κόληση δεν έχω κάνει ποτέ, :flipout: ε, θα πω του πελάτη μου να μου φέρει μερικά μέτρα παραπάνω για πείρα(γ)μα

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

πρέπει να έχει να κάνει με το πάχος του καλωδίου. Δεν πρέπει να σηκώνει πολλά ρεύματα, εννοώ λόγω της μικρής διαμέτρου πρέπει να προσθέτει αντίσταση. Νομίζω ότι είναι (με τα αμερικάνικα νούμερα) 26 gauge, δηλαδή διαμέτρου μόλις 0,40 χιλ. Στα 1000 πόδια, σύμφωνα με τον πίνακα προσθέτει 40 ohms ενώ ένα καλώδιο διαμέτρου 2,5mm προσθέτει μόνο 1 ohm.

πρέπει να έχει να κάνει με το πάχος του καλωδίου. Δεν πρέπει να σηκώνει πολλά ρεύματα, εννοώ λόγω της μικρής διαμέτρου πρέπει να προσθέτει αντίσταση. Νομίζω ότι είναι (με τα αμερικάνικα νούμερα) 26 gauge, δηλαδή διαμέτρου μόλις 0,40 χιλ. Στα 1000 πόδια, σύμφωνα με τον πίνακα προσθέτει 40 ohms ενώ ένα καλώδιο διαμέτρου 2,5mm προσθέτει μόνο 1 ohm.

το απαντησες μονος σου ναι ειναι πολυ λεπτο το καλωδιο για παραπανω.
για καλωδιο ηχειων χρησιμοποιουμε δυο μηκη για καθε ηχειο αφου το μπλενταζ με τον κεντρικο αγωγο ειναι διαφορετικα.

η συνδεση φαινεται στην φωτο παρακατω αλλα αν δεν εχεις κανη κοληση ειναι λιγο δυσκολο.

http://www.geocities.com/jonrisch/spkrcbl1.htm

Bedea και ακουστικές εντυπώσεις:

Η σύγκριση έγινε με το Belden 7915A, σαν και αυτό που έστειλα κατά βέροια μεριά.

Transport: Pioneer PD-S707 στο οποίο έχω προσθέσει ομοαξονική έξοδο, by the book, δηλαδή συμπλήρωσα τα εξαρτήματα που δίνει η Pioneer στο σχέδιο.

DAC: Ελεκτορ Dac 2000 με τα PCM1704 της Burr-Brown.

Γενικά θα συμφωνήσω με τις διαπιστώσεις σας.
Δηλαδή, το καλώδιο δίνει εμφανώς διαφορές προς το καλύτερο σε ανάλυση (σε όλες τις συχνότητες). Επίσης δίνει και καλύτερη-σωστότερη εικόνα.

Σε καμία περίπτωση όμως, οι διαφορές δεν τόσο χαοτικές όπως ειπώθηκε παραπάνω.
Υπήρχαν περιπτώσεις που το BEDEA έκοβε λίγο κάποιες πολύ χαμηλές συχνότητες.
Θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ, πως τα συμπεράσματα αυτά βγήκαν μετά από πολλές ακροάσεις γνωστών μου δίσκων, και αφού "έμαθα" τον ήχο του καλωδίου.

Γενικά μιλώντας, αυτά τα δυο καλώδια, έχουν διαφορές χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα, το Bedea τείνει προς το "μονιτορέ".
Το Belden είναι πιο "ζωντανό", πιο Live, και δίνει αμεσότητα στο άκουσμα, χωρίς να κουράζει ή να τσιρίζει.
Οι ακουστικές τους διαφορές είναι εμφανείς (πάλι αγγάρεψα τη γυναίκα μου να μου κάνει blind test....) και ξέρεις πάντα πιο καλώδιο παίζει. Μπορώ όμως να ζήσω και με τα δύο.
Η επιλογή του ενός ή του άλλου, είναι θέμα γούστου-συστήματος-χώρου.

Για να γίνω πιο σαφής, τώρα παίζω με το Bedea, αλλά μάλλον θα ξαναγυρίσω στο Belden, αν κάνω κάποιες αλλαγές στα ασθενικά τροφοδοτικά του 627 που έχω για προ.