Ψηφιακοί Δέκτες ...για επίγεια κανάλια.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,643
Land of Dystopia
Με αφορμή τις εορτές του Πάσχα, σκέφτηκα να κάνω δώρο στον ευατό μου κάτι χρηστικό και όχι ακριβό, δεδομένου ότι πολλά λεφτά δεν μου μένουν πια με τις προετοιμασίες για την έλευση του νέου μου γιού.

Το budget που θα κινηθώ είναι στα 80 - 100 έουρα.
Εκτιμώ ότι από τα πολύ λίγα που γνωρίζω η λύση ενός combo δέκτη (+ Δορυφορικό ), δεν ξέρω εάν θα με καλύπτει στο budget, εάν ναί όμως πιστεύεται ότι η λογική ότι με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια, είναι η πλέον ενδεδειγμένη?
Εννοώ ότι με αυτόν το δέκτη κάποια στιγμή θα μπορούσα να περάσω και σε δορυφορική κάποια στιγμή.

Για δώστε τα φώτα σας με μηχανάκια, τι να προσέξω, και τι να απορρίψω.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας. -bye-

Μια απο τις καλυτερες λυσεις αυτην την στιγμη ειναι ο Yumatu MX Combo και οι κλωνοι του. Αναβουν... το φως σε πολλα δορυφορικα καναλια, παιζουν επιγεια ψηφιακα, εχουν υποδοχη για καρτα και κοστιζουν γυρω στα 100 ευρω. Η ποιοτητα κατασκευης δεν ειναι και η καλυτερη, αλλα ο λογος τιμη/αποδοση ειναι πολυ ψηλος.

Η λύση Yumatu & κλώνων είναι συνιστώμενη τους τελευταίους μήνες. Οχι πως δεν υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι combo δέκτες απλά οι ως άνω έχουν πολύ καλή υποστήριξη με δική τους ελληνική ιστοσελίδα!

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσοι μπήκατε στο κόπο να με βοηθήσετε, ωστόσο επιτρέψτε μου κάτι ακόμα να ρωτήσω.
Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μηχανάκι που θα μπορούσα να " εμπιστευθώ"?
Ευχαριστώ πολύ και πάλι για το χρόνο που διαθέσατε.

Καλά να πάρει combo , το πιάτο; άλλα 60-70 ευρώ για αυτό ...

Εαν επιμένεις μόνο επίγεια , θα πρότεινα να πάρεις δέκτη με επιπλέον χαρακτηριστικό VC1 , ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που το ΣΚΑΙ αποφασίσει να ανέβει σε ανάλυση και να αλλάξει κωδικοποίηση απο mpeg2 σε VC1 ....

Καλά να πάρει combo , το πιάτο; άλλα 60-70 ευρώ για αυτό ...

Εαν επιμένεις μόνο επίγεια , θα πρότεινα να πάρεις δέκτη με επιπλέον χαρακτηριστικό VC1 , ώστε να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση που το ΣΚΑΙ αποφασίσει να ανέβει σε ανάλυση και να αλλάξει κωδικοποίηση απο mpeg2 σε VC1 ....

........O συγκεκριμένος δέκτης παρέχει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, εάν όχι τότε υπάρχει δυνατότητα να ανέβω και λίγο πιο πάνω.

Επίσης ποια είναι τα μαγαζιά που έχουν ανάλογα προϊοντα, δεν έχω πρόβλημα εάν ακόμη αυτά είναι και ιντερνετικά.

Δυστυχώς δεν έχω ψάξει για δέκτη με αυτό το χαρακτηριστικό , παρεμπιπτόντως θα πρέπει να έχει και hdmi , δεν έχω καταλάβει εαν από το scart περνάει 720p ...

Πάντως απο μία ματιά που έριξα δεν υπάρχουν δέκτες ... Ενώ για τις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο tv digital tuner έχει δημιουργηθεί μία κάρτα σε μέγεθος pcmcia για αυτό το σκοπό.

Ψάχνω ακόμα , αλλά μάλλον είναι νωρίς για τέτοια κόλπα ...

To VC1 δεν εχει καμμια σχεση ουτε με το DVB-T αλλα ουτε και με το (ακομα σχεδιαζομενο επι χαρτου) DVB-T2 που θα υποστηριζει HD. Τα φορμα που θα χρησιμοποιηθουν θα ειναι προφανως τα MPEG2 και AVC (H.264) οπως και για το DVB-S2

Μεχρι τοτε ομως....

Αει μπράβο , μπέρδεψα το VC1 με το AVC ...

ΥΓ επί χάρτου; Εγώ είχα διαβάσει στο satleo ότι ήδη γίνονται δοκιμές σε κάποια σκανδιναβική χώρα ... Επίσης ο ΣΚΑΙ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα προβάλει τόσο σε digital όσο και σε HD ... Ψέμματα είναι ;

Last edited:
Eki, πρέπει να καλύφθηκες με τις παραπάνω διευκρινήσεις.
Συνεπώς ή αγοράζεις τώρα ή περιμένεις άλλα πέντε χρόνια για την επόμενη γενιά.

Re: Απάντηση: Ψηφιακοί Δέκτες ...για επίγεια κανάλια.

Eki, πρέπει να καλύφθηκες με τις παραπάνω διευκρινήσεις.
Συνεπώς ή αγοράζεις τώρα ή περιμένεις άλλα πέντε χρόνια για την επόμενη γενιά.

Ωραία λοιπόν!!!
Στην Αθήνα που βρίσκω αυτούς τους δέκτες?
Εχουν scart βύσμα? επειδή η τηλεόραση είναι μια crt Sony FX60 Trinitron-bye-