- 10 November 2007
- 673
Μετά απο αυτό ,
το πήρα απόφαση
Όπως λέει λοιπόν και ο τίτλος , είπα να πάω σε μία λύση που θα τα κάνει όλα ,
- Full HD player ( να τρέχει νεράκι και τα πιο δύσκολα ) όλους τους τύπους + matroska , H264 , κλπ.
- Οπτική έξοδο στον ήχο ( για σύνδεση με ενισχυτή ) με 5,1 είμαι OK στα γνωστά format DTS κλπ.
- HDMI 1,3 μακάρι να έχει και 2ο
- PVR με timeshift ( δεν ξέρω τι είναι αλλά όλοι το γράφουν ) :coool: Να μπορώ να βλέπω Α κανάλι και να γράφω Β.
- 2 ψηφιακούς ή αν υπάρχει και αναλογικό Δέκτη
- Time schedule για προγραμματισμό εγγραφής με την TV κλειστή
- Να παίζει υποτίτλους στα ελληνικά και να μπορεί να αλλάζει μέγεθος
- Να έχει αποδεκτό χρόνο στο Zapping
- Να έχει να παίρνει εσωτερικό σκληρό για τις εγγραφές και να παίρνει και εξωτερικό NTFS για εγγραφές και player ( έχω εκατοντάδες ταινίες )
- Καλή ποιότητα εικόνας στο DTV και ειδικα στο HD του player
- Να κοστίζει απο 100 - 200 euro . Όχι ότι θέλω να δώσω 200 αλλά αν είναι να έχω προβλήματα με τα 100 καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να ησυχάσω.
Αν πάλι έχει κάποιος μία επιλογή που ήδη χρησιμοποιεί και ξέρει καλά από την χρήση στα 100 και τα κάνει όλα τότε κερνάω καφε - πίτογυρα :ernaehrung004:.
ΥΓ . ευχαριστώ τον φίλο Dalanik
Module δεν έχω δοκιμάσει αλλά, αν δεν κάνω λάθος, κάνει μετατροπή του mpeg4 σε mpeg2... Να μου λείπει άλλη μια μετατροπή/αποκωδικοποίηση του σήματος... Είναι που είναι SD και απ' ότι διαπίστωσα στα μισά κανάλια χαμηλής ποιότητας... νομίζω ότι έτσι θα χειροτερέψει...
Για καλύτερο media player με δέκτη στα 150+/-, χωρίς να έχω δοκιμάσει κάτι θα κοίταγα από ελληνική αγορά τον Ιamm NTR-S20...
Έχει διάφορα μικροπροβλήματα αλλά και πολύ καλή υποστήριξη με συνεχόμενα fw... Είναι βέβαια ολίγον φανταχτερό για τα γούστα μου (αν το αγόραζα θα το έβαφα την πρώτη μέρα...)
Σαφώς πάντως έχεις να περιμένεις πολλά περισσότερα από ένα τέτοιο μηχανάκι αφού το τμήμα media player θα είναι εμφανώς καλύτερο (1080p, μεγαλύτερη συμβατότητα, ΗDMI 1.3, DTS downmix και πολλά άλλα που διευκολύνουν στη χρήση του) που δεν μπορείς να ζητήσεις από ένα δέκτη των 55 Ευρώ...
το πήρα απόφαση
Όπως λέει λοιπόν και ο τίτλος , είπα να πάω σε μία λύση που θα τα κάνει όλα ,
- Full HD player ( να τρέχει νεράκι και τα πιο δύσκολα ) όλους τους τύπους + matroska , H264 , κλπ.
- Οπτική έξοδο στον ήχο ( για σύνδεση με ενισχυτή ) με 5,1 είμαι OK στα γνωστά format DTS κλπ.
- HDMI 1,3 μακάρι να έχει και 2ο
- PVR με timeshift ( δεν ξέρω τι είναι αλλά όλοι το γράφουν ) :coool: Να μπορώ να βλέπω Α κανάλι και να γράφω Β.
- 2 ψηφιακούς ή αν υπάρχει και αναλογικό Δέκτη
- Time schedule για προγραμματισμό εγγραφής με την TV κλειστή
- Να παίζει υποτίτλους στα ελληνικά και να μπορεί να αλλάζει μέγεθος
- Να έχει αποδεκτό χρόνο στο Zapping
- Να έχει να παίρνει εσωτερικό σκληρό για τις εγγραφές και να παίρνει και εξωτερικό NTFS για εγγραφές και player ( έχω εκατοντάδες ταινίες )
- Καλή ποιότητα εικόνας στο DTV και ειδικα στο HD του player
- Να κοστίζει απο 100 - 200 euro . Όχι ότι θέλω να δώσω 200 αλλά αν είναι να έχω προβλήματα με τα 100 καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω και να ησυχάσω.
Αν πάλι έχει κάποιος μία επιλογή που ήδη χρησιμοποιεί και ξέρει καλά από την χρήση στα 100 και τα κάνει όλα τότε κερνάω καφε - πίτογυρα :ernaehrung004:.
ΥΓ . ευχαριστώ τον φίλο Dalanik
Last edited: