Ψηφιοποίηση βινυλίων με Pro Tools...

o-Zone

AVClub Addicted Member
1 August 2010
2,282
::...MilkyWay...::
Καλημέρα. Κάποιος γνωστός μου με ρώτησε πως μπορεί να ακούσει στο PC του μουσικά αρχεία, τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί σε 24/96 από δίσκους βινυλίου χρησιμοποιώντας τα Pro Tools ...

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά???

Last edited:
Το αρχείο σε τι μορφή είναι?
Δεν έχει προκύψει κάποιο wav / flac ?

Παράξενο να μην έχουν κάνει ένα export !?
Όχι τίποτε άλλο , αλλά άντε βρες κάθε πλευρά, κάθε τραγούδι και σε τι δομή τα έχουν αποθηκεύσει.
Δεν είστε σε επαφή με τον δημιουργό των transfers, να σας κάνει ένα export τουλάχιστο?
Δες ακριβώς τη δομή των αρχείων, τα extensions, μπας και μπορεί να βοηθήσει και κανένας αναγνώστης μας.

Καλημέρα. Κάποιος γνωστός μου με ρώτησε πως μπορεί να ακούσει στο PC του μουσικά αρχεία, τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί σε 24/96 από δίσκους βινυλίου χρησιμοποιώντας τα Pro Tools ...

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει σχετικά???

εχεις το προγραμμα (pro tools)?
αν οχι το sound forge κανει την μετατροπη σε wav.
ελπιζω να εχει κανει αποεμφαση (riaa) αλλιως κινδυνευουν τα ηχεια σου.

Last edited:
Δεν είμαι σίγουρος για καινούργιες εκδόσεις, αλλά το pro tools έσωνε σε wav...

Τα άλλα αρχεία που φτιάχνει είναι κάτι πολύ μικρά, που δεν χρειάζονται για να ακούσεις τα γραμμένα, είναι για εσωτερικές λειτουργίες του προγράμματος...

Εκτός αν η δουλειά έγινε σε mac , οπότε θα τα έχει φτιαγμένα aiff...

Τι αρχεία έχει εν πάση ;

http://www.avid.com/US/products/pro-tools-software
Θα δείτε εδώ περισσότερα.. Αλλά απο όσο γνωρίζω είναι περισσότερο επαγγελματικά προγράμματα και
χρειάζονται και το ανάλογο hardware για να παίξουν.. Άρα δε νομίζω οτι μπορει καποιος ''ερασιτέχνης'' να ασχοληθεί...
Λογικά λοιπόν τα αρχεία χρειάζονται μετατροπή απο το πρόγραμμα σε wav, mp3 flac etc για να τα ακουσεις σε κοινό player