Ψηφιοποίηση Slides και Αρνητικών film

Re: Περι σκαναρίσματος

Όσο είχα το ΝΙΚΟΝ 4000 ED χρησιμοποιούσα το NIKON COOLSCAN 4.0. Στο EPSON 4990 χρησιμοποιώ το EPSON SCAN και αν θέλω κάτι πιο αναλυτικό το SILVERFAST αλλά δεν έχω τη βαριά έκδοση που έχει όλες τις ρυθμίσεις.

Το vuescan τι λέει;

Για kodachrome τι χρησιμοποιητε; Αξίζει να δώσεις τα 50 ευρώ που ζητάει για το kodachrome plug in το silverfast;

Εγώ τα σκαναρω με το Silverfast σαν κανονικά slide σε default ρυθμίσεις και μετά διορθώνω αν χρειαστεί στο photoshop. Ικανοποιημένος είμαι γενικά. Έχω δείγματα στην σελίδα μου στο flickr, πάτα το λινκ στην υπογραφή μου και δες τα tags kodachrome ή KPR

Αλεξη τι ακριβως κανει ο τυπος στο πρωτο post???

κοβει μια λωριδα σε ενα Α4 για να χωραει ενα αρνητικο??? δεν καταλαβαινω τι ακριβως πετυχαινει ετσι... εχει οντως καλυτερα αποτελεσματα???

Τα οφέλη είναι 3

1.Σκανάρει έτσι ολόκληρο το καρέ, μαζί με τα περιθώρεια που είναι γραμμένα τα διακριτικά του φιλμ. Καθαρά αισθητικό θέμα αυτό, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Προσωπικά σε μερικές το θέλω, σε άλλες όχι.

2.Κρατάει το φιλμ σε πολύ κοντινή απόσταση απο το γυαλί. Το σκάνερ είναι εστιασμένο στο γυαλί οπότε έτσι πετυχαίνει μεγαλύτερη ευκρίνεια.

3.Το πλαστικό απο πάνω κρατάει το φιλμ επίπεδο, που σε μερικά φιλμ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα...

Γενικά το αποτέλεσμα είναι λίγο καλύτερο απο αυτό με τα holders που παρέχονται αλλα μπορείς να σκανάρεις μόνο ένα καρέ την φορά, οπότε χάνεις σε χρόνο αρκετά.

driver hp scanjet 3500c για να δουλεψει με windows 7 ultimate 64bit

οτι κι αν προσπαθησα δε λειτουργει καθολου. το βλεπει σαν συσκευη αλλα απο κει και περα δε δινει καθολου εντολη για σκαναρισμα. φορτωνει ενα default driver κι αυτο ηταν ολο. επισημα στη σελιδα της ΗΡ δεν υπαρχει αντιστοιχο driver αλλα σε forums αναφερουν οτι το συσγκεκριμενο σκανερ λειτουργει....
τα φωτα σας παρακαλω.

Απάντηση: driver hp scanjet 3500c για να δουλεψει με windows 7 ultimate 64bit

Δεν υπαρχει driver για τα wιn 7, αλλα υπαρχει για vista, ο οποιος λογικα θα λειτουργησει. Ομως ειναι μονο ο driver χωρις προγραμμα με extra ρυθμισεις. Πιθανοτατα δεν βγηκε, αλλα απο οτι αναφερει το site της hp μπορεις να χρησιμοποιησεις 3d party programs οπου εκει θα σου δινονται καποιες βασικες επιλογες για ρυθμισεις. (βαθος χρωματος, μεγεθος κλπ)

Δηλαδη, θα προσπαθησεις (μετα την εγκατασταση του driver πιο κατω) να ζητησεις σκαναρισμα με το scanjet μεσω καποιου προγραμματος οπου μεσα απο τις επιλογες του θα εχει στο μενου του ''scan''
πιθανοτατα και μεσα απο το fax και σαρωση των windows.

εχω τον scanjet 3970 και εγω εχω το ιδιο θεμα με εσενα. τωρα πλεον μονο μεσα απο τη σαρωση των windows κανω τυπικες σαρωσεις χωρις να εχω επιλογες οπως πριν με τα xp.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...s&dlc=en&lc=en&os=2100&product=73488&sw_lang=

Last edited:
Re: Απάντηση: driver hp scanjet 3500c για να δουλεψει με windows 7 ultimate 64bit

Δεν υπαρχει driver για τα wιn 7, αλλα υπαρχει για vista, ο οποιος λογικα θα λειτουργησει. Ομως ειναι μονο ο driver χωρις προγραμμα με extra ρυθμισεις. Πιθανοτατα δεν βγηκε, αλλα απο οτι αναφερει το site της hp μπορεις να χρησιμοποιησεις 3d party programs οπου εκει θα σου δινονται καποιες βασικες επιλογες για ρυθμισεις. (βαθος χρωματος, μεγεθος κλπ)

Δηλαδη, θα προσπαθησεις (μετα την εγκατασταση του driver πιο κατω) να ζητησεις σκαναρισμα με το scanjet μεσω καποιου προγραμματος οπου μεσα απο τις επιλογες του θα εχει στο μενου του ''scan''
πιθανοτατα και μεσα απο το fax και σαρωση των windows.

εχω τον scanjet 3970 και εγω εχω το ιδιο θεμα με εσενα. τωρα πλεον μονο μεσα απο τη σαρωση των windows κανω τυπικες σαρωσεις χωρις να εχω επιλογες οπως πριν με τα xp.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...s&dlc=en&lc=en&os=2100&product=73488&sw_lang=
φιλε μου φορτωσα το driver και πηγα στα windows scan αλλα μου βγαζει το εικονιδιο οτι κανει επικοινωνια και κολαει εκει χωρις να κανει τιποτα αλλο.
μου λεει ομως οτι κανει με το #2 σημαινει οτι εχει ηδη κατι φορτωμενο που πρεπει να σβησω? ευχαριστω

Απάντηση: Re: Απάντηση: driver hp scanjet 3500c για να δουλεψει με windows 7 ultimate

μου λεει ομως οτι κανει με το #2 σημαινει οτι εχει ηδη κατι φορτωμενο που πρεπει να σβησω? ευχαριστω

Πηγαινε στη διαχειριση συσκευων και κοιτα ποσα σκανερ εχει. αν δεις παραπανω απο ενα, ισως αυτο φταιει.
Δοκιμασε το εξης: κανε αφαιρεση συκευων το σκανερ (μαζι με τους drivers) και βεβαιωσου οτι πουθενα η συσκευη σκανερ δεν εμφανιζεται.
Υστερα ξαναδοκιμασε να εγκαταστησεις τον σκανερ με τους σωστους drivers.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: driver hp scanjet 3500c για να δουλεψει με windows 7 ulti

Πηγαινε στη διαχειριση συσκευων και κοιτα ποσα σκανερ εχει. αν δεις παραπανω απο ενα, ισως αυτο φταιει.
Δοκιμασε το εξης: κανε αφαιρεση συκευων το σκανερ (μαζι με τους drivers) και βεβαιωσου οτι πουθενα η συσκευη σκανερ δεν εμφανιζεται.
Υστερα ξαναδοκιμασε να εγκαταστησεις τον σκανερ με τους σωστους drivers.

το εκανα αυτο , μετα μου βγαζει μηνυμα πως εγκατεστησα επιτυχως το driver και μετα απλα βλεπει τη συσκευη. Οταν παω να κανω scaning με οποιοδήποτε πρόγραμμα και να δοκίμασα κολάει και δεν κάνει τίποτα!!!:AFADF0:

Ποιό Film Scanner?

Δεν ξέρω αν είμαι στη σωστή κατηγορία,αν όχι ας το μεταφέρει κάποιος διαχειριστής.
Ανοίγοντας ακόμα κούτες από τη περσινή μου μετακόμιση,ανακάλυψα τα κουτιά μέσα στα οποία έχω παλιές φωτογραφίες,μαζί με τα film τους.
Επειδή είναι κρίμα να κάθονται εκεί μέσα,σκέφθηκα να αγοράσω ένα film scanner,είμαι όμως εντελώς άσχετος με το θέμα.
Ποιά πράγματα πρέπει να προσέξω για την αγορά του;
Υπάρχει κάποιο που προτείνετε;

Last edited:
Re: Ποιό Film Scanner?

Σ´ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ψάξεις.
Πόσα θέλω να δώσω...
Όσα θέλουν όλοι αυτοί την περίοδο.
Όσο πιο λίγα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα.

Εγώ έχω ένα Canon 8800F. Το είχα πάρει πριν απο 4 χρόνια νομίζω γύρω στα 150Ε. Για τα λεφτά του κάνει καλή δουλεία. Θέλει σίγουρα λίγο επεξεργασία μετά να το φέρεις εκεί που θέλεις το φιλμ. Δεν είναι dedicated για φιλμ όμως και σκανάρει και φωτογραφίες, κείμενα κλπ. Αν θέλεις μόνο φιλμ και μάλιστα 35αρι, υπάρχουν και σε κάτι τέτοιο που είναι φθηνά. Για την ποιότητα δεν ξέρω να σου πώ, δεν έχω δοκιμάσει. Πήρα για την μητέρα μου ένα Rollei τέτοιο πρόσφατα αλλά δεν το έχει συνδέσει ακόμα.

Βοηθήστε με σε κάτι άλλο αν γνωρίζετε.
Εχω 2 ειδών αρχεί2 που θέλω να ψηφιοποιήσω.
Αρνητικά και καρουλάκια.
Αυτά τα scanner που κυκλοφορούν,μεταφέρουν στον υπολογιστή τις φωτογραφίες και από τα 2 παραπάνω;

Βοηθήστε με σε κάτι άλλο αν γνωρίζετε.
Εχω 2 ειδών αρχεί2 που θέλω να ψηφιοποιήσω.
Αρνητικά και καρουλάκια.
Αυτά τα scanner που κυκλοφορούν,μεταφέρουν στον υπολογιστή τις φωτογραφίες και από τα 2 παραπάνω;

τί εννοείς καρουλάκια;

Φυσουνα και slides -Ερωτηση!

Θελω να βοηθησω ενα γειτονα αλλα δεν ξερω αν μεταφερω το θεμα του σωστα. Τελος παντων, εδω ειναι το θεμα.

Ειχε ασχοληθει πολυ με τις παλιες φωτογραφικες Νικον F και τη φωτογραφια με slides. Ειχε και φυσουνα (bellows focusing attachment PB6).

Προσφατα αγορασε μια Νικον D90 με σκοπο να φωτογραφισει τα slides.

Το προβλημα ειναι οτι η φυσουνα που ειχε δεν επικοινωνει με την D90 οπως επικοινωνουσε η παλια NIKON F που ειχε.
Ο ανθρωπος ειναι πολυ καλος γνωστης της τεχνικης της φωτογραφιας (της παλιας σχολης) αλλα εδω εχει κολλησει.

Τι μπορει να κανει για να φωτογραφισει τα slides? Υπαρχουν νεου τυπου φυσουνες που ταιριαζουν με τις νεωτερες Νικον?
Υπαρχει καποιο λινκ που μπορει να δειξει καποιο τροπο ωστε να φωτογραφισει τα slides? Η υπαρχουσα φυσουνα ειναι αχρηστη?

Σαν προσθετο στοιχειο ειναι οτι εχει στην κατοχη του καποιους φακους ζουμ και εναν 50μμ 1.4

Καθε ιδεα ευπροσδεκτη!

Re: Φυσουνα και slides -Ερωτηση!

Μπορεί να ψάξει απλά για έναν Tublicator που να κάνει στην D90. Την έχω κι εγώ κι επειδή έχω πολλά slides σκόπευα να πάρω κι εγώ κάποια στιγμή έναν Tublicator. Από ότι γνωρίζω είναι η καλύτερη λύση.

Re: Φυσουνα και slides -Ερωτηση!

Δες αυτό.

http://www.ebay.ca/itm/Slide-Copier...052?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f243ce84c

Εφαρμόζει μπροστά από φακούς, από ότι λέει στην περιγραφή, με διάμετρο φίλτρου 52mm.

Επίσης υπάρχουν και scanners αλλά για καλά αποτελέσματα πάμε υψηλά σε κόστος...