ΨΩΦΙΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ!

netmin909

New member
30 August 2008
97
Καταρχήν γεια σας και απο μένα.
Έχω διαβάσει αρκετά ποστς και έβγαλα καποια συμπεράσματα.
Ηρθε και η στιγμή της αγοράς.

Εχω καταλήξει μάλλον σε πλασμα.

1)42 ιντσες για το δωμάτιο μου...απόσταση 3-3.5 μέτρα και 1.5 αν κάτσω στο pc!

2) Η χρήση θα αφορα κυρίως ελληνικά κανάλια και nova και πιο συγκεκριμένα αρκετή μπάλα και μπασκετ. Βέβαια θα αρχισω να βλέπω και κανα dvd. Επίσης θα αγοραστει και ο dreambox hd800 για στιγμές ευτυχίας.
(αλήθεια με τα παρακάτω μοντέλα χρειαζεται ο hd800?)

3) Πιθανα μοντέλα:
i) Panasonic PX80
ii) Panasonic PZ80 (γιατι να δώσω 450 παραπάνω?)
iii) Samsung A656 (δεν είμαι σίγουρος αν βγάζει 42)
ιιιι)LG PG6000
iv) οποιο προτείνετε εσείς!

4) Υπάρχει κανένας λόγος να πάρω full hd η hd ready ? Από ότι κατάλαβα θα κάνει διαφορά σε ελάχιστα κανάλια που παίζουν full HD και μόνο να εχεις κολλήσει το κεφάλι σου στην οθονη! Άρα μήπως πρέπει μόνο να είναι 1080?

5) Η τηλεοράσεις παραεισαγωγής έχουν εγγύηση η οποία να ισχυει και στην Ελλάδα?

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!

Υ.Γ 272+ σελίδες για PX είναι πάρα πολλές!!!

Edit spelling στο τιτλο αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω (Ψοφησα)

Last edited:
1. Μέσω του PC τι χρήση θα κάνεις στην τηλεόραση ?

2. Επειδή δεν έχω ιδέα από δέκτες, όλα τα κανάλια και την Nova θα τα πιάνεις μέσω Dreambox ?

3. Σκοπεύεις να παρακολουθείς και HD υλικό από κάποιο BR ή από το PC ?

Λογικά δεν θα μπλέξω το pc ούτε παιχνιδομηχανες με την τηλεόραση
Αντε στο τσακιρ κεφι να παιξω κανα pro η να κανω surf απο το κρεββατι αλλά αυτά σιγουρα δεν θα είναι σύχνα περιστατικά.Μία το μήνα και άμα.

To dreambox θα το χρησιμοποιώ για θέαση καναλιών Hd η full hd η όπως λεγονται.... δορυφορικά κανάλια.

Αν τύχει και βρω καμιά ταινία HD που θα μου αρέσει θα την δω. Αλλά όχι παραπάνω απο μια φορά την εβδομάδα.

Εχεις ξεκινησει με λαθος μεγεθος. Προσανατολισου για 46" και πανω αφου στα 3 μετρα η 42" θα ειναι μικρη.

Απο την αλλη αν δεν θελεις να ξοδεψεις πολλα λεφτα και βλεπεις κυριως τηλεοπτικο σημα μια τηλεοραση οπως η 42PX8 η 42LG6000 ειναι αρκετα καλη επιλογη.

Παντως PC στις δυο παραπανω μαλλον πρεπει να το ξεχασεις καθως λογω χαμηλης αναλύσης 1024x768 και τεχνολογιας πλασμα (image retention) δεν ειναι οτι καλυτερο για την χρηση αυτη.

Το μεγεθος θα είναι 42.

Γιατι PX8 και όχι PX80 που απο ότι εχω καταλάβει ειναι best seller και value for money.

Μπορεις να γίνει λίγο πιο αναλυτικός για τα HD.

Αφού θα βλέπεις κυρίως τηλεοπτικό οι 42'' είναι ΟΚ από την απόσταση σου και το FullHD μάλλον αχρείαστο. Την PX8 απέφυγε την αφού έχει περιορισμένη συνδεσιμότητα και εσύ έχεις έχεις σκοπό να συνδέσεις αρκετές πηγές στην τηλεόραση. Από πλάσμα η PX80 είναι μια χαρά και δεν θα έχεις πρόβλημα για κάνα παιχνιδάκι μία στο τόσο όπως λες, θα θέλει προσοχή όμως με το browsing ώστε να μην μένουν υπερβολική ώρα στατικές εικόνες.

Παρόμοια αποτελέσματα (και χωρίς περιορισμούς στην χρήση) θα πάρεις και από μια LCD, αλλά θα σου κοστίσει και 30-40% ακριβότερα.

Απάντηση: Re: ΨΩΦΙΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ!

Για την PZ80 γιατι δεν αναφερετε τίποτα?

Γιατι ειναι fullHD και δεν σου χρειαζεται λογω αποστασης και τηλεοπτικου σηματος.

Αν δεν κάνω λάθος η PZ μπορεί να είναι καλύτερη σε HD σήμα από την PX αλλα είναι χειρότερη σε τηλεοπτικό σήμα, έτσι?
Εγώ θα προτείνω την LG 50PG6000 που είναι στα ίδια λεφτά με την 42PZ80 αλλα αρκετά μεγαλύτερη.

Εγώ θα προτείνω την LG 50PG6000 που είναι στα ίδια λεφτά με την 42PZ80 αλλα αρκετά μεγαλύτερη.

Και δεν εχει και buzzing και θορυβο απο ανεμιστηρακια οπως η PZ...

Συμφωνω και εγω οτι ειναι πολυ καλη λυση....

Σύμφωνα με τις χρήσεις που πρόκειται να κάνεις....

...42ΡΧ80....42PG6000....δεν θα σε απογοητεύσει καμία.

Η Τηλεοραση θα ειναι 42 γιατι προκειται για τηλεοραση δωματίου και αντικατασταση μιας 21 sony trinitron. Η αποσταση είναι δύσκολο να υπερβαινει τα 3 μέτρα... Πρεπει να κολλήσω το κεφάλι μου στον τοιχο. Απο χθες που μπήκα για υπηρεσία( σμηνιτης γαρ) εχω διαβασει πολλά παραπάνω άρθρα. και όπως ήταν λογικό αντί να γίνουν τα πράγματα καλύτερα έγιναν χειροτερα.

Μήπως οι πλασμα ειναι τοσο ξεπερασμένες πια (παρα το γεγονος της καλύτερης εικόνας στα ίδια χρήματα με lcd).

Mήπως τα ελληνικά καναλια το γυρίσουν σε HD και τότε χρειαστούμε νέα τηλεόραση που να παιζει1080 χωρις να το ριχνει σε 720.

Μήπως όμως και οι lcd θα αρχίσουν να παράγονται πλέον μόνο με led, οπότε η αγορα μιας lcd τώρα είναι κακή επιλογή.

Αν μου λέγατε ότι η PZ 80 εχει καλό τηλεοπτικό σήμα θα ήταν σίγουρα η επιλογή μου, για να αποκτήσω μια τηλεόραση που δεν θα μπω σε διαδικασίες αντικαταστασης της σύντομα.

Σε αυτο το σημείο θα καταγγείλω τον συγγενή μου Panosx που με έβαλε σε αυτο το τρυπάκι....

Ένας μπερδεμένος καταναλωτής...

Απάντηση: Re: ΨΩΦΙΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ!

α) Mήπως τα ελληνικά καναλια το γυρίσουν σε HD ......

β) Σε αυτο το σημείο θα καταγγείλω τον συγγενή μου Panosx που με έβαλε σε αυτο το τρυπάκι....

γ) Ένας μπερδεμένος καταναλωτής...

α) 100 % σίγουρα...από την Δευτέρα ξεκινάνε οι μεταδόσεις....(Δευτέρα είπα έτσι....????.....έτος και μήνα δεν είπα).

β) Ο Πάνος έχει τηλεόραση και μπορείς να ρωτήσεις την γνώμη του, από πρώτο χέρι.

γ) Καλά ξεμπερδέματα.

.....-bye-

Την Τετάρτη τελικά θα αρχίσει η HD μετάδοση, γιατί υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με το δορυφόρο.........

Και ποιος σου είπε ότι την PZ δε θα την άλλαζες σύντομα??? Αν σκέφτεσαι τόσο πολύ όλα αυτά που μας λες, σε κανένα χρόνο από τώρα θα αρχίσεις να ψάχνεις πάλι για τηλεόραση με wi-fi, led, oled και δε συμμαζέυεται. Για να σου λένε τόσοι εδώ μέσα ότι κάποια μοντέλα είναι καλά και θα ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις, κάτι σημαίνει αυτό. Εκτός κι αν οι απαιτήσεις σου αλλάζουν συνέχεια. Όπως και να έχει, κατέληξε σε 2 (το πολύ 3) μοντέλα, πήγαινε σε ένα μαγαζι να τα δεις να παίζουν και πάρε ένα από αυτά. Ικανοποιημένος θα μείνεις, δεν υπάρχει περίπτωση για το αντίθετο (εκτός αν πέσεις σε ελαττωματικό μοντέλο - κάτι το οποίο δε μπορει να το αποτρέψει κανένας εδώ μέσα).
Φιλικά και πάντα με καλή διάθεση. Καλές αποφάσεις και ακόμα καλύτερες θεάσεις -bye-

Re: Απάντηση: Re: ΨΩΦΙΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ!

α) 100 % σίγουρα...από την Δευτέρα ξεκινάνε οι μεταδόσεις....(Δευτέρα είπα έτσι....????.....έτος και μήνα δεν είπα).

β) Ο Πάνος έχει τηλεόραση και μπορείς να ρωτήσεις την γνώμη του, από πρώτο χέρι.

γ) Καλά ξεμπερδέματα.

.....-bye-

Πονηρόοοοοος ο Χρήστος! :flipout:-bye-:grinning-smiley-043

Καλημέρα Κωστάκη...-bye-

...πρόσεχε με σου πέσει τίποτα κάτω....:aetsch:

Υ.Γ.: :chinscratch:....αργά ξύπνησες, άρα αργά κοιμήθηκες...και μετά λες εμένα πονηρό...:angel:

η προσωπική άποψη για κάτι που θέλουμε να αγοράσουμε έχει πάντα μεγαλύτερη σημασία από οποιαδήποτε γνώμη και συμβουλή. Θα συμφωνήσω με τους προαναφερθέντες πως κατέληξε σε κάποια μοντέλα και πήγαινε να τα δεις σε κάποιο κατάστημα για να έχεις άποψη εκ προσωπικού.