ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Διονύση, το έχεις ακούσει το Funk; Ψάχνω να βρω τη γνώμη κάποιου που να έχει ιδία πείρα από αυτό το μηχανάκι...

Απάντηση: Re: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Διονύση, το έχεις ακούσει το Funk; Ψάχνω να βρω τη γνώμη κάποιου που να έχει ιδία πείρα από αυτό το μηχανάκι...

Το έχω ακούσει και μου άρεσε σαν ήχος.Τα τελευταία χρόνια(κακώς) δεν πολυακούω πικάπ.Ετσι δεν ξέρω τι παίζει με τον ανταγωνισμό.Πάντως του γράφουν διθυράμβους παντού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

SP1044...(B2478/B0978)...(σχετικά)καλή...Τα δίνω ή τα ανταλάσσω με κάτι συμβολικό...

Ίσως με ενδιαφέρουν. Στείλε μου αν θέλεις ένα διευκρινιστικό pm

Κοίτα να δείς τι ξεχάσαμε...

meridian-f80-01-716-90.jpg MERIDIAN F 80.

Κοστίζει κάπου στα 2700,αλλά είναι ενισχυτής(3Χ80),cdp,dvdp,radio fm/am/dab....με δυό λόγια παίζει τα πάντα και μάλιστα παίζει εξαιρετικά.

Το έχω στο μάτι.Δεν μου την γλυτώνει.

Κοίτα να δείς τι ξεχάσαμε...

View attachment 21149 MERIDIAN F 80.

Κοστίζει κάπου στα 2700,αλλά είναι ενισχυτής(3Χ80),cdp,dvdp,radio fm/am/dab....με δυό λόγια παίζει τα πάντα και μάλιστα παίζει εξαιρετικά.

Το έχω στο μάτι.Δεν μου την γλυτώνει.

Ναι, αλλα δεν ηταν ΥΠΕΡσπαστικος ο αντιπροσωπος που επαιζε μονο ενα τραγουδι στην εκθεση?

Επίσης, όσο το πλησίαζες, τόσο κατέρρεε το απίστευτο sound stage που έκτιζε όταν στεκόσουν μακρυά του

Αλήθεια καμία πρόταση για κεφαλές μεταξύ 300>700 EURO;
Tώρα έχω την Dynavector DV10X5 η οποία είναι εξαιρετική και την συστήνω ανεπιφύλακτά σαν φτηνό hi end, αλλα κάποια στιγμή στο μέλλον μοιραία θα μου τεθεί το θέμα της αναβάθμισης..

Re: Απάντηση: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Να τσεκάρεις και το Clearaudio Performance.Eγώ το άκουσα και έπαθα τέτοια πλακα που θα το πάρω κοντά στο πάσχα...

Πάρε καλύτερα το Champion.
Τα έχω κάνει Demo και τα δυο σπίτι μου με την κεφαλή μου (το Champion μάλιστα δεν είχε το μαγνητικό πηγάδι, αλλά το απλό).

Απάντηση: Re: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Tώρα έχω την Dynavector DV10X5 η οποία είναι εξαιρετική και την συστήνω ανεπιφύλακτά σαν φτηνό hi end, αλλα κάποια στιγμή στο μέλλον μοιραία θα μου τεθεί το θέμα της αναβάθμισης..

Η καινούρια 17D3 πρέπει να είναι πολύ καλή. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παλιότερης (και εξαιρετικής) 17D2 και έχει πιά και αρκετά πιό υψηλή έξοδο (0,3 mV).

Επίσης η Shelter 501-ΙΙ και η Denon DL-S1. Η τελευταία, μόνο αν έχεις phono stage με μεγάλο κέρδος.

Πάντως στο κοστολόγιο αυτό, ψάχνε στις made in Japan. Δεν παίζονται.

Re: Απάντηση: Re: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Η καινούρια 17D3 πρέπει να είναι πολύ καλή. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παλιότερης (και εξαιρετικής) 17D2 και έχει πιά και αρκετά πιό υψηλή έξοδο (0,3 mV).

Επίσης η Shelter 501-ΙΙ και η Denon DL-S1. Η τελευταία, μόνο αν έχεις phono stage με μεγάλο κέρδος.

Πάντως στο κοστολόγιο αυτό, ψάχνε στις made in Japan. Δεν παίζονται.

Το phono μου CREEK OBH-15 θέλει κεφαλές απο 0.5mv και πάνω.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΨΩΝΙΣΤΕ!ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Πάρε καλύτερα το Champion.
Τα έχω κάνει Demo και τα δυο σπίτι μου με την κεφαλή μου (το Champion μάλιστα δεν είχε το μαγνητικό πηγάδι, αλλά το απλό).

Δηλαδή guybrush ποιές ήταν οι εντυπώσεις σου απο την συγκρισή emotion - performance;
Εχε υπόψη σου οτι έχω ήδη ένα πικάπ της κατηγορίας του emotion το pro-ject perspective το οποίο θα πουλήσω ή θα δώσω ανταλλαγή τον άλλο μήνα.

Σύγκριση Performance-Champion έκανα, όχι Emotion-Performance. Μην τρελαθούμε κιόλας...

Και τα δυο με τον Satisfy Carbon και τη Denon DL-304.

Ο έλεγχος του μπάσου στο Champion ήταν απλά αλλού. Επίσης, πολύ πιο καθαρό από θορύβους, αφού το μοτέρ του Champion έχει το διπλάσιο βάρος. Αυτό του Performance τρέμει πάρα πολύ.

Αν θες τη γνώμη μου, πάρε το Champion με ένα βραχίονα της αρεσκείας σου (εγώ θα έβαζα τον Unify) και το μαγνητικό πηγάδι.
Θα το λατρέψεις, χώρια που αναβαθμίζεται σημαντικά (Level 1 και 2).

Μόνο αν δε θες να δώσεις 1000-1500 κεφαλή, μη βάλεις Clearaudio. Μόνο οι πολύ ακριβές τους μου αρέσουν. Πήγαινε σε Denon, Shelter, Ortofon, Benz...

Τα πλατώ της Clearaudio είναι στις πρώτες επιλογές μου, αλλά αν είναι να κάνω την κίνηση θα πάρω κάτι από Solution και πάνω. Προς το παρόν, θα πειράξω τη "ρέγγα" μου...

Υ.Γ. Έκτορα, στην έκθεση είχα ρωτήσει τον αντιπρόσωπο της Shelter και μου είπε ότι η 501-ΙΙ δε βγαίνει πλέον. Αντ' αυτού, μου πρότεινε την 5000. Να 'ναι καλά το ebay...

Υ.Γ. 2: Υπάρχει και η Denon DL AU-S1, βγαίνει στα ίδια λεφτά με την S1 κι έχει υψηλότερη έξοδο (0,4mV, αν θυμάμαι καλά). Όταν φάει τα ψωμιά της η 304, πιθανότατα θα την αναζητήσω...

Σύγκριση Performance-Champion έκανα, όχι Emotion-Performance. Μην τρελαθούμε κιόλας...

Και τα δυο με τον Satisfy Carbon και τη Denon DL-304.

Ο έλεγχος του μπάσου στο Champion ήταν απλά αλλού. Επίσης, πολύ πιο καθαρό από θορύβους, αφού το μοτέρ του Champion έχει το διπλάσιο βάρος. Αυτό του Performance τρέμει πάρα πολύ.

Αν θες τη γνώμη μου, πάρε το Champion με ένα βραχίονα της αρεσκείας σου (εγώ θα έβαζα τον Unify) και το μαγνητικό πηγάδι.
Θα το λατρέψεις, χώρια που αναβαθμίζεται σημαντικά (Level 1 και 2).

Μόνο αν δε θες να δώσεις 1000-1500 κεφαλή, μη βάλεις Clearaudio. Μόνο οι πολύ ακριβές τους μου αρέσουν. Πήγαινε σε Denon, Shelter, Ortofon, Benz...

Τα πλατώ της Clearaudio είναι στις πρώτες επιλογές μου

Σε πιστέυω καλέ μου φίλε και ομολογώ οτι δέν θα με χάλαγε ένα champion με το μαγνητικό πηγάδι.Όμως εδώ υπάρχει και το εξής θέμα.Τα 1950 euro του performance χωρίς κεφαλή(θα χρησιμοποιήσω την dynavector) είναι δυστυχώς το όριο μου για έξοδα πικάπ αυτήν την στιγμή.Πιστέυεις οτι θα μπορούσα να προσεγγίσω κατι σαν κι΄αυτό που μου προτείνεις;
Ισως να αναβαθμίσω το μοτέρ του performance αργότερα;
Η φτάνει η τσέπη μου ένα champion με μαγνητικό πηγάδι και τον φτηνό satisfy;

Το Champion χωρίς μαγνητικό πηγάδι και τον Satisfy βγαίνει σ' αυτά τα λεφτά, πιθανόν και λιγότερα.

Αν θες, μπορείς να αλλάξεις το πηγάδι αργότερα, έτσι κι αλλιώς άμα δώσεις το παλιό σου κάνουν και καλή έκπτωση.

Μίλησε με το Γιάννη το Μιχαηλό, θα σου πει λεπτομέρειες, πιθανόν να σε καλέσει και για ακρόαση.

Eχω την Dynavector DV10X5 η οποία είναι εξαιρετική και την συστήνω ανεπιφύλακτά σαν φτηνό hi end, αλλα κάποια στιγμή στο μέλλον μοιραία θα μου τεθεί το θέμα της αναβάθμισης..
Σίγουρα δεν είναι το κατάλληλο Thread, για να συζητήσουμε για κεφαλές, αλλά εγώ έχω πάρει πρόσφατα την Dynavector DV-20X L και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Η κεφαλή έχει φοβερό Tracking, είναι πολύ μουσική, έχει πολύ χαμηλό Surface noise από την τριβή της στο δίσκο και βγάζει ένα έντονο αέρα "High End".

Στα 300ohm αντίσταση εισόδου στον προενισχυτή MC μου (που είχα με την Ortofon MC25 με VDH Boron Cantilever πριν) δεν με ενθουσίασε στην αρχή διότι προτιμώ πιο "γρήγορο" ήχο και πιο ξυράφι πρίμα από αυτό που άκουσα αρχικά.
Έχω πειραματιστεί με άλλες αντιστάσεις εισόδου και στα 1Kohm νομίζω ότι σχεδόν τα έχω βρει μαζί της.
Πιστεύω ότι κοντά στα 2Kohm θα είμαι κατευχαριστημένος ανκαι μπορεί να πειραματιστώ και με μεγαλύτερες αντιστάσεις. Θα δείξει!!!!!!!!!

Πάντως είναι μια κεφαλή που όσο τη ζεις τόσο περισσότερο κολλάς μαζί της!

Η Ortofon ήταν πιο εντυπωσιακή αλλά είχε προβλήματα Tracking και γενικά έβγαζε περισσότερο "βρώμικο" ήχο.

Όταν τα βρω με την αντίσταση εισόδου, πιστεύω η Dynavector θα είναι μακράν καλύτερη από την Ortofon σε όλα τα σημεία.