Ψυχεδέλεια!!!

belizum

New member
12 January 2010
8
Αθήνα
Καλησπέρα και από εμένα!

Αυτό εδώ είναι το πρώτο μου ποστ οπότε θα προσπαθήσω να μην σας κουράσω πολύ!

Γενικά τελευταία, ψάχνομαι με το ψυχεδελικό ροκ των 60ς—70ς.

Έχετε να προτείνετε κάτι;

Θα ήταν ωραίο να κάνουμε ένα ποστ με μπόλικη δόση ψυχεδέλειας εκείνης της εποχής!

Ελπίζω να έχω νέα σας σύντομα

Χαιρετώ!

Άκης.

Επειδή η ψυχεδέλεια έχει πολλά μονοπάτια πες μας ποια περπατάς για να δούμε που βρίσκεσαι...

Εποχή 60ς-70ς.

Το ποστ: «Τα καλύτερα άλμπουμ της ψυχεδέλειας» το διάβασα, αλλά γενικά έχει πιάσει μέσα και νεότερες εποχές!

Άκης.

Tο "Εποχή 60ς-70ς" είναι πολύ γενικό.Να προτείνουμε όνοματα,είδη,υποκατηγορίες κτλ είναι ανώφελο.Αν η μύηση είναι πρόσφατη τότε ένας καλός μπούσουλας είναι κάποιες λίστες που κυκλοφορούν στο δίκτυο ή σε διάφορα περιοδικά και σχεδόν περιλαμβάνουν τον αφρό της mainstream psych.Αν θέλεις κάτι πιο εξειδικευμένο και μπορούμε να σε βοηθήσουμε εδώ είμαστε δεν χανόμαστε...

Ενδιαφέρεσαι για αμερικάνικη ή αγγλική ψυχεδέλεια?
Ή να πρόερχεται από οποιαδήποτε χώρα?

Καλώς ήρθες και στο club!

Last edited:
Κυρίως αγγλική και αμερικάνικη! :)

Ξέρω αρκετά συγκροτήματα, απλά θέλω να μάθω και τα πιο εξεζητημένα!

Η αγγλική ναι μεν σπουδαία αλλά δεν έχει τον πλουραρισμό της αμερικάνικης.Επίσης όπως είναι φυσικό ο ογκός της αμερικάνικης ψυχεδέλειας υπερτερεί έναντι της αγγλικης.Τέλος η αμερικάνικη έχει το εξής πλεονέκτημα:private.Λαβύρινθος άλλα το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ικανοποιήσει.Θα σου πρότεινα επίσης να μην απορίπτεις albums που δεν προέρχονται απο τις δυο αυτές χώρες.

Πρόταση...Εξαρτάται απο τι ψάχνεις.Η ερώτηση σου είναι πολύ ασαφής.Για να σου δώσω να καταλάβεις ψυχεδέλεια είναι και η Linda Perhacs και οι Brainticket και οι ξερω γω Pink Floyd.Tι ακριβώς ψάχνεις?

Κάτι σε στυλ,

τα 2 πρώτα απο Pink Floyd, το Psychedelic Lollipop από Blues Magoos, 13th Floor Elevators, Electric Prunes, Jefferson Airplane...

Εκτός του πρώτου και τελευταίου, όλα τα ενδιάμεσα ονόματα που ανέφερες έχουν ένα garage vibe στην μουσική τους.Αν το δεχτούμε αυτό ως ένδειξη προτίμησης τότε συστήνω να άγοράσεις κάποιες συλλογές αρχίκα(Pebbles,Rubble κτλ) και μετά να ξεκινήσεις την διαλογή.Αν απο την άλλη δεν σου αρέσουν οι συλλογές τότε ξεκίνα απο τα βασικά (Litter,Deep,Zakary Thaks) και μετά ακολούθησε το ένστικτό σου.

λοιπον φιλε επειδη η ψυχεδελεια ειναι ενα απεραντο πραγμα υπαρχει η αμερικανικη η βρετανικη που ειναι και τα πιο γνωστα υπαρχει ομως και η γερμανικη που για μενα ειναι μακραν η καλυτερη το γνωστο krautrock υπαρχει το spacerock kosmicrock progresive art κλπ κλπ κλπ ξεκινα απο αυτη τη σελιδα και αρχισε να ψαχνεις τα links που εχει και θα δεις που θα βρεθεις απο μονος σου
http://www.aural-innovations.com/main/main.html
και εδω
http://www.progarchives.com/

Last edited: