Ψύκτρα (ανεμιστήρας) από Intel P4. Κάνει για P E.E.?

Καλημέρα σε όλους

Έχω μια ψύκτρα (ανεμιστήρα) από έναν Pentium 4 - 660, Prescott (3.6GHz) της μαμάς Intel από συσκευασία Boxed.

Έχω επίσης και έναν Pentium Extreme Edition - 965, Presler (3.73Ghz) διπύρηνο, που τον απόκτησα σε συσκευασία tray (χωρίς ανεμιστήρα δηλαδή).

Κοιτάζοντας τα Data Sheets και των δύο σειρών (P4 - 6xx series και Pentium D & Pentium E.E. 9xx series), στις σελίδες 91-97 για το πρώτο link και 95-100 για το δεύτερο (είναι PDF αρχεία και τα δύο), βλέπω πως, σε διαστάσεις τουλάχιστον, οι ανεμιστήρες της μαμάς Intel φαίνονται να είναι οι ίδιοι.

Γνωρίζει κανείς αν πράγματι είναι ίδιοι και επομένως αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα ανεμιστήρα-ψύκτρα για τον Pentium E.E.?

Ευχαριστώ.
-

Εναλλακτικά, κάνει και για Pentium D 935 (3.2GHz)?

Το είδε κανείς το νήμα;

Θέλω να προσθέσω μια λεπτομέρεια ακόμα: Ερωτώ επίσης αν η συγκεκριμένη ψύκτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά για έναν Pentium D 935 (3.2GHz).

Προς διευκόλυνσή σας να παραθέσω κάποια στοιχεία ακόμα:

- Ο Pentium 4 Prescott - 660 έχει power dissipation στα 115W
- Ο Pentium E.E. Presler - 965 έχει power dissipation στα 130W
- Ο Pentium D Presler - 935 έχει power dissipation στα 95W

Ξέρει κανείς κάτι;
-

Last edited:
κανε δοκιμή και τσέκαρε αν ταιριάζουν οι τρύπες πάνω στο motherboard αν και συνήθως υπάρχουν σε universal ψήκτρες διάφορα εξαρτήματα που ανάλογα το μοντέλο κουμπώνει , όσο αφορά τα power dissipation δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αφού είναι απλά ένας ανεμιστήρας

Σ' ευχαριστώ.

Οι τρύπες ασφαλώς και ταιριάζουν, άλλωστε όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι επεξεργαστές έχουν κοινή βάση, το LGA socket 775, άρα οποιαδήποτε ψύκτρα-ανεμιστήρας πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να "πατάει" σε τέτοια βάση επομένως και στις ίδιες τρύπες.

Το ερωτηματικό μου έχει να κάνει με την ψυκτική ικανότητα του ανεμιστήρα (δηλ. στροφές, παροχή όγκου και ταχύτητα αέρα, κλπ.). Επ' αυτού ζητάω πληροφορίες.
-

από δικιά μου εμπειρία πιστεύω οτι για την χρήση που κάνουμε στα pc ,μιας και έχω δοκιμάσει αρκετές ψήκτρες , απλές , περίεργες και μέχρι πρόσφατα water cooling αυτή την στιγμή φοράω μια μαμά ψήκτρα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα προηγούμενα

από δικιά μου εμπειρία πιστεύω οτι για την χρήση που κάνουμε στα pc ,μιας και έχω δοκιμάσει αρκετές ψήκτρες , απλές , περίεργες και μέχρι πρόσφατα water cooling αυτή την στιγμή φοράω μια μαμά ψήκτρα και δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τα προηγούμενα
με παθητικη ψυξη [χωρις ανεμιστηρα] υπαρχη προβλημα ;; εχω ενα pc που εχει 5 ανεμηστιρακια:
α]1x8mm μπροστα κατω για εισαγωγη κρυου αερα
β]1x8mm επεξεργαστη [μαμισιο]
γ]1x6mm καρτα γραφικων
δ]1x12mm πισω εξαγωγη ζεστου αερα
ε]1x12mm πισω εξαγωγη ζεστου αερα τροφοδοτικου
η θερμοκρασιες δεν ανεβαινουν πανω απο 52 βαθμους αλλα πολυ φασαρια θελω να αλλαξω τις ψυκτρες με παθητικες [β]+[γ] ,και να ακυρωσω καποια ανεμιστιρακια [α] + [δ],,,, πια μου προτεινεις ;;; θα κερδισω κατι ουσιαστικο ;;;

Last edited:
παθητική ψύξη νομίζω την ξεχνάμε , ειδικά σε επεξεργαστή και κάρτα γραφικών ειδικά αν παιζουμαι και παιχνίδια , αν το τροφοδοτικό σου έχει τον ανεμιστήρα εσωτερικά και κάτω ώστε να τραβάει τη ζέστη από το κουτί ( πχ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Chieftec-650W-Super-Series-CFT-650-14CS.htm ) τότε θα μπορούσες να καταργήσεις το δ και ε . Μετα μια λύση είναι και το water cooling 2 σε 1 κάρτα γραφικών και επεξεργαστή που με ένα καλό ''intercooler'' δεν θα χρειαζόταν ανεμιστήρες ,και η αντλία δεν κάνει θόρυβο και τέλος όσο πιο μεγάλη είναι οι ανεμιστήρες τόσο χαμηλότερη ταχύτητα έχουν και παράγουν λιγότερο θόρυβο , έτσι πιστεύω πως είναι αν κάποιος έχει κάτι να διόρθωση / πρόσθεση ας πει να βοηθηθούμε όλοι

α και βέβαια το τι κουτί έχουμε παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο

εγώ έχω 2χ12μμ μπροστά για εισαγωγή κρύου αέρα και την εξαγωγή του ζεστού την έχω αφήσει στην κάρτα γραφικών και το τροφοδοτικό απο θερμοκρασίας το καλοκαίρι με τα 40ρια σε game για πολλές ώρες η κάρτα γραφικών πάλευε στο 80 με 85 και ο επεξεργαστής κάπου στα 50 με 60

Re: Εναλλακτικά, κάνει και για Pentium D 935 (3.2GHz)?

- Ο Pentium 4 Prescott - 660 έχει power dissipation στα 115W
- Ο Pentium E.E. Presler - 965 έχει power dissipation στα 130W
- Ο Pentium D Presler - 935 έχει power dissipation στα 95W
Η διαφορά είναι πολύ μικρή, δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα.

:)