PT-AE2000 ΣΤΑ 800 ευρώ ! αξίζει και ανταγωνισμός.

scissorhands

New member
26 May 2010
93
καλησπέρα,

Μετά απο την αγορά της 50g20 είπα να πάρω ένα προτζέκτορα για να ολοκληρωθεί το πακετάκι.

Βρήκα τον PT-AE2000 στα 800 ευρώ, με 100 ώρες στη λάμπα (επιβεβαιωμένο). Αξίζει την αγορά του σήμερα σε αυτή την τιμή ; Υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά με του υπόλοιπους ; πόσα λέφτα θα πρέπει να δώσω για να πάρω έναν καλό φετινό full hd ;

(δε πήρα 3d τηλεόραση γιατί είπα να περιμένω για 3d projectora αλλα με τετοια τιμή δε ξλερω τι να κάνω) για βοηθείστεεεε

800 ευρώ γι' αυτό το μηχάνημα και με μόνο 100 ώρες στη λάμπα, είναι τίμια τιμή.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τον δείς να παίζει και να δείς και τον BenQ W1000 που σου πρότεινε ο vadergr για να σχηματίσεις πλήρη άποψη για το που αξίζει περισσότερο να δώσεις τα ωραία σου money!

καλησπέρα,

Μετά απο την αγορά της 50g20 είπα να πάρω ένα προτζέκτορα για να ολοκληρωθεί το πακετάκι.

Βρήκα τον PT-AE2000 στα 800 ευρώ, με 100 ώρες στη λάμπα (επιβεβαιωμένο). Αξίζει την αγορά του σήμερα σε αυτή την τιμή ; Υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά με του υπόλοιπους ; πόσα λέφτα θα πρέπει να δώσω για να πάρω έναν καλό φετινό full hd ;

(δε πήρα 3d τηλεόραση γιατί είπα να περιμένω για 3d projectora αλλα με τετοια τιμή δε ξλερω τι να κάνω) για βοηθείστεεεε

αν θες να έχεις και 3δ προτζέκτορα θα δώσεις 600 ευρουλάκια θα πάρεις τον acer h5360 και μια καλή καρτούλα nvidia για το πισι...και τα γυαλιά της και θα βλέπεις 3δ...
το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι 720π ...αλλά και στις 130 ίντσες που τον έχω δεν ´βλέπω και μεγάλες διαφορές στην παραπέρα ανάλυση μια και ε´χω και τον πάνα 3000.....

αν πας σε benq 1000 και δεν έχεις ασχοληθεί με το σπόρ ξανά ...να τον τεστάρεις για rainbow...σίγουρα θα τον βρείς κάπου να παίζει...

ο 2000 με αυτές τις ώρες είναι τίμια πρόταση....αλλά ρίξτου και μια ματιά αν μπορείς....

Άρα όλοι μου λέτε να πάω στον benq 1000 στα 1000 ευρώ. Αυτή η πρόταση είναι επειδή είναι πιό καινούργιο μοντέλο και όχι μεταχειρισμένο ; Ή θα είναι και καλύτερος στη θεαση;

Καλυτερος στην θεαση.

το καλύτερος στη θέαση ...δεν το νομίζω...όσο και να μην με ενοχλούν τα rainbow ...και να μην μου προκαλούν ....διάφορα...εξακολουθώ να τα βλέπω...και σε αυτον τον τομεα ο benq είναι πρωταθλητης...

Δες κατ αρχην αν σε βολευη στην εγκατασταση ο καθε προβολεας που ενδιαφερεσε και μετα επιλεγης.

Τί ακριβώς εννοείς εάν με βολεύει στην εγκατάσταση ; Έχω ήδη τώρα καρφωμένο ανάποδα τον Infocus X1, στο ταβάνι σε απόστασ περίπου 6.5 μέτρα απο το πανί. Τί πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω ;

προφανώς ο φίλος THEOJJ το είπε ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ αν δεν είχες προηγούμενη εμπειρία με τη βιντεοπροβολή ...οσον αφορά τα δεδομένα του χώρου σου...επίσης αφού εχεις τον χ1 δεν τίθεται θέμα για rainbows ...και κατα πόσο σε ενοχλούν...

οπότε δες τις 2 εικόνες που σου δίνουν ....αν αυτό είναι δυνατό και επέλεξε..

Τί ακριβώς εννοείς εάν με βολεύει στην εγκατάσταση ; Έχω ήδη τώρα καρφωμένο ανάποδα τον Infocus X1, στο ταβάνι σε απόστασ περίπου 6.5 μέτρα απο το πανί. Τί πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσω ;

Με τον προβολεα στα 6,5 μετρα απο το πανι,
σιγουρα με τον πανα2000 θα εχεις προβλημα με την φωτεινοτητα.
Για τον μπενκ δεν γνωριζω.
Ποσες ιντσες θα προβαλεις απο τα 6,5 μετρα;

φαντάζομαι ότι θα μπορεί να μεταβάλλει τις αποστάσεις εκεί που τον βολεύουν μια και ο χώρος του δείχνει αρκετά μεγάλος....αλλά γιατί να εισαι στο περίπου??

μπες εδώ και σύγκρινε ....έχει όλες τις παραμέτρους και είναι σχετικά ακριβές....το ´σαιτ αυτό...

http://www.projectorcentral.com/projection-calculator-pro.cfm

Τον X1 τον έχω στις 105 ίντσες .

Ευχαριστώ για το link, οπότε το μόνο που μου μένει είναι να τους δω και τους δύο να παίζουν live και να αποφασίσω.

Κάτι ακόμη..... σε συνθήκες που υπάρχει φωτισμός, είτε απο κανονικό φωτισμό ημέρας είτε απο φωτισμό δωματίο ( όχι υπερβολές) . Ποιός απο τους δύο λέτε να είναι η καλύτερη επιλογή ;

στο σαιτ που πόσταρα θα δεις και τα nits στο περίπου πάντα.....και καθω´ς μετακινείς το βελάκι στην απόσταση που θές θα σου λέει απο κάτω για τι είδους φωτισμό είσαι οκ ...απο την ´κίτρινη περιοχή μέχρι την κόκκινη...θα σου λέει για παράδειγμα με χαμηλό φωτισμό....εκεί που λέει για ambient light ...κτλ κτλ...αλλά κοίτα και κάπου λέει τα nits...όσο πιο πολλά τόσο πιο καλά....

νομιζω πάντως σε συνθήκες ....φωτεινές ...ο benq ..θα είναι χαλαρά μπροστά....

Κάτι ακόμη..... σε συνθήκες που υπάρχει φωτισμός, είτε απο κανονικό φωτισμό ημέρας είτε απο φωτισμό δωματίο ( όχι υπερβολές) . Ποιός απο τους δύο λέτε να είναι η καλύτερη επιλογή ;

Βenq με τρομακτικη ευκολια.

panny-2000 με 1700 ώρες (ουσιαστικά χρειάζεται νεα λάμπα) ξέρετε κόστος λάμπας -στα 200-250ε ή παραπάνω? ενδέχεται να έχει και ποιες πιθανές αλλιώσεις στην αποδοσή του (σχετικα με το πάνελ ρωτώ)