Παντα σε αυτά που λέμε υπάρχει υποκειμενικότητα, ακόμα και αν έχουμε διδακτορικό στους προτζεκτορες. Είπα την γνώμη μου για το αποτέλεσμα που έγω έκρινα με τα μάτια βάζοντας τα δεδομένα που είχα. Ως προς τα μέτρα σύγκρισεις που θέτεις , ναι αυτονόητα ισχύουν αυτά που λες. Θα μπορούσες με την εμπειρία σου να βοήθησεις στο ερώτημα που έθεσα στο προηγούμενο ποστάρισμα μου? Ευχαριστώ
Σεβαστή η γνώμη σου,
Φίλε μου είναι άλλο να λές "Πολυ καλός στα ματια μου σε κινηση φυσικότητα χρωματων" ,που είναι όντως μια σεβαστή άποψη σου
και άλλο να λές "καμια αλλοιωση στο οπτικό αποτέλεσμα μετα τις 1750 ωρες" Για να διαπιστώσεις την οποιαδήποτε αλλοίωση θα πρέπει να έχεις μέτρο σύγκρισης έναν καινούργιο και εσύ δεν είχες. Κλείνει το κεφάλαιο αυτό μιας και πιστέυω ότι κατάλαβες τι εννοώ.
Θερμικές αλλοιώσεις όπως τις ονομάζεις ,που δεν είναι και λάθος ,έχουν όλα τα μηχανήματα που δουλεύουν κάτω απο υψηλές θερμοκρασίες.Για να καταλάβεις μόνο σου γιατί οι LCD επηρεάζονται περισσότερο απο τους άλλους προβολείς με την πάροδο του χρόνου κοίταξε την παρακάτω εικόνα και θα καταλάβεις.Είναι μία τυπική οτική μηχανή LCD
Διακρίνεις την πολυπλοκότητα ,τα πολλά πρίσματα και χρωματικά φίλτρα που δουλευουν όλα μαζί κάτω απο μεγάλες θερμοκρασίες για να αποδώσουν την εικόνα που βλέπεις.
Tώρα δές την απλότητα μιας οπτικής μηχανής DLP
Τώρα απαντησε μου,χωρίς καμία εμπειρία και χωρίς καμία γνώση (δεν χρειάζονται),ποια απο τις δυο μηχανές πιστέυεις ότι έχει μικρότερη διάρκεια ζωής?Ποια απο τις δύο υπαρχει περίπτωση να αποδώσει κακή εικόνα εξαιτίας αστοχίας ενός απο τα πολλά υλικά που χρησιμοποιεί ?Ποια απο τις δυο μηχανές μπορεί να πάθει ζημιά έυκολότερα απο απο θερμοκρασία ,ταρακούνημα ,σκόνη κ.τ.λ?
-Τα σημάδια κούρασης της οπτικής μηχανης LCD είναι πρώτα απο όλα η σκόνη που κατακάθεται στα παρα πολλά φίλτρα και πρίσματα που χρησιμοποιεί μιας και δεν είναι σφραγγισμένη όπως η DLP.
-Η χρωματική ανομοιομορφία (σε λευκή καρτέλα θα βλεπεις να κοκκινίζει η μι αμεριά της οθόνης και να μπλεδίζει η άλλη)
-Η απώλεια του contrast μιας και τα "κουρασμένα" panels αδυνατούν πλέον να συγκρατούν την ίδια ποσότητα φωτός να περνάει απο μέσα τους - άρα το μάυρο τους γίνεται πιο φωτεινό με την πάροδο του χρόνου (πράγμα που δεν συμβαίνει στο DLP διότι τα κεθραφτάκια του αλλάζουν γωνία και δεν υπάρχει περίπτωση να αντανακλάσουν φώς ποτέ ,έχοντας το ίδιο contrast στις 1000 στις 5000 στις 10.000 ώρες και πάει λέγοντας)
-Η απόδωση χρωμάτων εξαιτίας της φθοράς των φίλτρων που χρησιμοποιούν τα πανελς (μπλε -κόκκινο και πράσινο) απο τις θερμοκρασίες που αναπτύσονται (στους DLP δεν μπορεί να συμβεί αυτό μιας και τα φίτρα βρίσκονται πάνω στον χρωματικό τροχό και γυρνόντας με μεγάλη ταχύτητα ψύχονται - και στο κάτω κάτω πρόκειται για ανταλακτικό που αλλάζει στους DLP ενώ στους LCD παει πακέτο όλη η οπτική μηχανή μιας και τα φίλτρα να σου έδιναν ώς ανταλακτικό θα ήταν αδύνατο να τα τοποθετήσεις όλα με ακρίβεια χιλιοστού για να μήν έχεις απώλειες στην εικόνα)
Τέλος την μεγαλύτερη καταπόνηση την παθαίνουν τα ίδια τα panels μιας και διαχέονται απο το φώς και δεν το αντανακλούν όπως το DLP. (δυστυχώς πάνελς και οπτικές μηχανές epson που είχα αρκετές στην αποθήκη πήγαν στα σκουπίδια πρόσφατα ,θα μπορούσα με φωτογραφίες να σου δείξω την φθορά απο θερμοκρασία στα πάνελ)
Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζεις καλά την εικόνα ενός καινούργιου LCD για να μπορείς να σχηματίσεις σωστή άποψη για το πώς παίζει μετά απο 2000 ώρες.