Πτωχευουν οι τραπεζες?

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

...τώρα όμως που κινδυνεύουν οι τραπεζίτες , να τα βοηθήσουμε τα παιδιά

Έτσι νομίζεις; Οτι τώρα κινδυνεύουν οι τραπεζίτες;
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα...
icon9.gif

Διαβάστε και αυτό:

Με τον υπουργό Οικονομίας συναντήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (28/8/2008)
Για την υλοποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που προβλέπει τη χρηματοδότηση, ύψους 30 εκατ. ευρώ, έργων της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Δ' ΚΠΣ, συζήτησαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφη μετά το τέλος της συνάντησης, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Μονής Πεντέλης, το θέμα που συζητήθηκε ήταν διαχειριστικό και το ζήτημα που πραγματεύονται όλοι οι παράγοντες είναι πώς θα προετοιμαστεί καλύτερα η Εκκλησία για να διεκδικήσει τα κοινοτικά κονδύλια.

Πρέπει να δούμε ποια έργα είναι επιλέξιμα, για να προωθηθούν, συμπλήρωσε ο υπουργός τονίζοντας ότι ισχύει η προγραμματική συμφωνία, βάσει της οποίας η χρηματοδότηση ανέρχετατι σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!!!!!!!!!!!

οπως τα λεει ο Μπαμπης.....η πληρη καταρευση του παγκοσμιου τραπεζικου συστηματος αυτοματως πολυ απλα θα σημάνει το εξης
ληξη της ανθρωποτητος οπως την ξεραμε μεχρι τωρα,θα σκοτωνουμε για ενα μπουκαλακι εμφιαλωμενο νερο θα σκοτωνουμε με την ιδεα και μονο οτι ο διπλανος μας εχει αλευρι ενω τα παιδια μας θα σβηνουν στα χερια μας...

η ανθρωποτητα θα ζησει απειρου καλλους καταστασεις....οχι μισθοι οχι συνταξεις τιμες προιοντων στο Θεο ,λεηλασιες

κι οποιος νομιζει οτι δεν ειμαστε κοντα ας συνεχισει απροβληματιστος την καταχρεωμένη ζωη του

οποτε καλα κανει το συστημα και βοηθαει(δεν μπορει να κανει αλλιως)

και τα λεφτα να σηκωσεις τι θα τα κανεις? τι αξια θα εχουν? εχω κατοχικα 1000.000.000 δραχμες και μου ελεγε η γιαγια μου οτι στις 12 το μεσημερι επαιρνες δυο αβγα και στις 3 το απογευμα μετα ιδια λεφτα 1

Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Έτσι νομίζεις; Οτι τώρα κινδυνεύουν οι τραπεζίτες;
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα...
icon9.gif

έχω την εντύπωση οτι σε αρκετές χώρες του κόσμου υπάρχουν τράπεζες κρατικές υγιέστατες

το να καταρρεύσουν μερικές ιδιωτικές τράπεζες που στηριζότανε σε αέρα και ρουφούσανε το αίμα του κόσμου δεν θα φέρει το τέλος του κόσμου ...

Ευτυχώς που δεν κυβερνούν οι δημοσιογράφοι. Κύριοι δεν πτωχεύει το τραπεζικό σύστημα, αλλά οι τράπεζες επενδύσεων. Στην ουσία οι αεριτζήδες και οι φούσκες και ταρακουνιέται και το χρηματιστήριο γιατί απλά και όμορφα στηρίζεται σε φούσκες. Μήπως θυμάστε στο Ελληνικό χρηματιστήριο κάτι επιχειρήσεις που οι μετοχές τους πήγαιναν γ@!&ιώντ@ς ενώ δεν είχαν καν παραγωγή; Και για ποιό κραχ μιλάμε; επειδή μια φορά και οι Αμερικάνοι ψηφίσαν σωστά και δεν έδωσαν λεφτά των φορολογουμένων στους αεριτζήδες μισθωτούς των 160Μ$ το χρόνο και μαρκετίστες (άλλοι αεριτζήδες) βγαίνουν οι κατεξοχήν αεριτζήδες οι δημοσιογράφοι και τρελένουν το κόσμο για κραχ!!! Ελεος μακάρι να παει ως το τέλος για να καθαρίσει η αγορά και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Ευτυχώς που δεν κυβερνούν οι δημοσιογράφοι. Κύριοι δεν πτωχεύει το τραπεζικό σύστημα, αλλά οι τράπεζες επενδύσεων. Στην ουσία οι αεριτζήδες και οι φούσκες και ταρακουνιέται και το χρηματιστήριο γιατί απλά και όμορφα στηρίζεται σε φούσκες. Μήπως θυμάστε στο Ελληνικό χρηματιστήριο κάτι επιχειρήσεις που οι μετοχές τους πήγαιναν γ@!&ιώντ@ς ενώ δεν είχαν καν παραγωγή; Και για ποιό κραχ μιλάμε; επειδή μια φορά και οι Αμερικάνοι ψηφίσαν σωστά και δεν έδωσαν λεφτά των φορολογουμένων στους αεριτζήδες μισθωτούς των 160Μ$ το χρόνο και μαρκετίστες (άλλοι αεριτζήδες) βγαίνουν οι κατεξοχήν αεριτζήδες οι δημοσιογράφοι και τρελένουν το κόσμο για κραχ!!! Ελεος μακάρι να παει ως το τέλος για να καθαρίσει η αγορά και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ετσι είναι.... όπως λέει και ο Εφραίμ "Δημοσιογραφική τρομοκρατία...." και ασχετοσύνη συμπληρώνω εγώ.

αν καταλαβα καλα -οσον αφορα την Ευρωπη- προβλημα θα εχει πιθανον ο Βορρας.

Τετοιου ειδους ανοιγματα απο τραπεζες δεν υπαρχουν σε Ισπανια,Ιταλια και Ελλαδα.

Ναι, έβηξε ο Ιαπωνας και κρυολόγησε ο Αυστραλός... ενω τοσο καιρο που έτρωγε γλυκό ο Αμερικάνος γιατί δεν πάθαινε ζάχαρο ο Αιθίοπας?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πτωχευουν οι τραπεζες?

έχω την εντύπωση οτι σε αρκετές χώρες του κόσμου υπάρχουν τράπεζες κρατικές υγιέστατες

το να καταρρεύσουν μερικές ιδιωτικές τράπεζες που στηριζότανε σε αέρα και ρουφούσανε το αίμα του κόσμου δεν θα φέρει το τέλος του κόσμου ...

Όλο το σύστημα είναι αλληλοεξαρτώμενο, η Τράπεζες δεν είναι ανεξάρτητα μαγαζιά, η κάθε μία άχει assets άλλων τραπεζών, αν συμβεί κάτι οι αντιδράσεις θα είναι αλυσυδωτές και η κατάρευση κάτι παραπάνω από σίγουρη.
Δυστυχώς η παγκοσμιοποίηση, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός και η "αυτοδιόρθωση του συστήμταος" (μη χέσω...
icon8.gif
) εκεί μας οδηγεί.
Όταν δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον να πουλάει κάτι που δεν έχει, κι όχι μιά και δύο αλλά πενήντα και εξήντα φορές :eek:, τί περιμένεις;
Οι παγκόσμια οικονομία, εδώ και πολλά χρόνια, δεν κινείται απο τις παραγωγικές τάξεις αλλά από τους ραντιέρηδες, γιάπηδες που στα 30 τους έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα δουλεύοντας 20 ώρες την ημέρα κι όταν κατεβαίνουν στο γκαράζ να πάρουν την Ferrari τραβάνε και δυό μυτιές κόκα για να στανιάρουν και να μπορέσουν να οδηγήσουν.
Ο Λήσον φαίνεται οτι δεν συγκίνησε κανέναν όταν βούλιαξε μια ιστορική τράπεζα σε μιά βραδυά.Κι εδώ δεν μιλάμε καν για τράπεζες, μιλάμε για "διαχειριστές". Το άκρον άωτον του αεριτζή δηλαδή.

Τέλος πάντων, άστο γιατί είναι πολύ μεγάλη και πολύ πικρή αυτή η ιστορία.
Απλά αυτό που ήθελα να πώ είναι πως - ότι και να γίνει - οι μόνοι "τραπεζίτες" που έχουν πρόβλημα είναι αυτοί που έχουμε στη μασέλα μας.

Last edited:
δεν πάθαινε ??? !!!! :chinscratch:

Δεν ξερω ρε Jimazz
... Το κρυολογημα το θεωρώ σίγουρο.... τωρα για το ζαχαρο.... το συζηταω....

Εγω αυτο που ήθελα να τονισω, είναι το ότι ολοι έχουν γινει θεματοφύλακες... αλλοι της δημοκρατιας, αλλοι της οικονομιας, αλλοι της τσεπης μας, αλλοι του περιβαλλοντος και παει λεγοντας...

Δεν ξερω ποσο αληθινο ειναι αυτο... νομιζω σε μικρο ποσοστο...

κάτι άλλο πάθαινε ο Αιθίοπας .... και πολλοί άλλοι .... από το γλυκό που τρώγανε κάποιοι ....

τεσπα

είμαι υπέρ της κρατικής παρέμβασης για να διορθώνονται στρεβλώσεις , αρκεί αυτή να είναι ενιαία και όχι επιλεκτική

είμαι υπέρ της κρατικής παρέμβασης για να διορθώνονται στρεβλώσεις , αρκεί αυτή να είναι ενιαία και όχι επιλεκτική

αυτο προυποθετει και αλλο πολιτευμα ισως φιλε μου.....

πιθανον και ολοκληρωτικο....

Μπάμπη τα είπες όλα.

Πάντως αφού το θέμα έγινε πλέον πρωτοσέλιδο στα media του πλανήτη «χρηματιστιριακά» έχει πλέον παλιώσει.

Νομίζω η ψυχραιμία θα επικρατήσει.

Θα ακολουθήσουν βέβαια κάποιες συνέπειες . Πληθωρισμός στις ΗΠΑ (γιατί θα τυπώσει δολάρια) , ανεργία – ύφεση στις ΗΠΑ , πτώση κατανάλωσης .

Υπάρχουν και καλά νέα .

· Κατ´αρχήν ξεκαθαρίζει το σύστημα από τους γιάπηδες – άχρηστους που προκάλεσαν όλη την ιστορία με την απαράδεκτη κοινωνικο-οικονομική συμπεριφορά τους.

· Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα πάει για μειώσεις επιτοκίων.

· Το πετρέλαιο θα σταθεροποιηθεί χαμηλά αφού οι ΗΠΑ (που είναι το 25% της παγκόσμιας κατανάλωσης συνολικά θα στενάξουν ) , αλλά και θα εκλείψουν οι κλίκες τύπου Lehman Bros που έπαιζαν (αέρα) με τα εμπορεύματα γενικά.

· Θα νοιώθουν όλοι περισσότερο ήρεμοι μετά το σκάσιμο της φούσκας.

Και εγω το ίδιο πιστευω.
Καιρός να πάρει το χειροπιαστό προιόν την αξία που του αρμόζει.
Δεν φοβάμαι
>Ουτε κατάρρευση του νομίσματος, καθως οπως γράφτηκε προιόν υπάρχει πολύ, απλά τα οικονομια παιχνίδια κατέληγαν σε υπερτιμολογήσεις
Ουτε σε εκτοξευση του πετρελαίου, καθω2ς ειναι το κατ εξοχήν καταναλωτικό αγαθό και οπως ήδη φάνηκε η αξια του αν πάρει υψηλές τιμες η κατανάλωση πεφτει ραγδαία και το τελικό κέρδος (ροη χρημάτων στα ταμεία) ειναι μικρότερο οταν ειναι μεγάλη η τιμή παρα οταν ειναι χαμηλή (ετσι επεσε η τιμή, σιγά μν την ρίχνανε αλλοιώς)

αυτο προυποθετει και αλλο πολιτευμα ισως φιλε μου.....

πιθανον και ολοκληρωτικο....

δηλαδή για να δούμε λίγο τα δικά μας

δεν έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση στο χάος του Χρηματιστηρίου ??

στα καρτέλ γάλακτος ??

στα καρτέλ των supermarket ??

σαφώς και έπρεπε για να προστατευτεί ο καταναλωτής

γιατί όμως δεν υπάρχει παρέμβαση στα δάνεια που αφιδώς χορηγούνται (πολλές φορές κρύβοντας ψιλά γράμματα), και παγιδεύουν τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα κατασχέσεις περιουσιών ???

δεν χρειάζεται λοιπόν αλλαγή καθεστώτος .....

απλά ο καταναλωτής να προστατεύεται από όλους ...